- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Elegáns tokozást kap a Xiaomi Watch S4
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
bacsis #13093 üzenetére
Te már láttál HSI chipet nem Nvidia GPU mellett?
Illetve Rialto chipet nem ATI GPU mellett?
Mert én még nem.Ebből gondolom, hogy ezek csak ebben a párosításban életképesek.
szerk.: Ha megjön az Albatron-os konverter. Megnézem milyen chip van rajta. Ha Rialto vagy HSI, akkor elhiszem, hogy legalább az ami a konverteren van, az univerzális ( és egyben használható lenne AGP->PCI-E konverterhez is ).
-
törölt tag
válasz
bacsis #13091 üzenetére
Értem én, hogy mire akarsz kilyukadni. De attól tartok, hogy a HSI vezérlő az Nvidia GPU-khoz való, a Rialto meg csak az ATI GPU-ihoz. Más PCI-E eszközökkel meg totálisan használhatatlanok ( pl. hálókártya, stb. ).
Vagyis ha lenne egy HSI / Rialto chipes AGP->PCI-E konvertered, akkor az legfeljebb csak egyes Nvidia vagy ATI kártyákkal működne együtt. De még ebben sem lennék biztos.
-
balux33
csendes tag
válasz
bacsis #13060 üzenetére
Aha értem.
Akkor ezért lehet az hogy a northwood magos celeronom 3020 Mhz en 151 Mhz es FSB vel ugyanolyan ram beálításokkal 4s-al ad csak jobb eredményt super pi ben mint a Willamette magos 2400Mhz en 141 Mhz es FSB vel.
merthogy abban csak 2 way a Willamette-ben meg 4 way. -
-
válasz
bacsis #12981 üzenetére
Nem lehet, hogy Ő is úgy csinálja ahogy Te szoktad? Azaz telepítés egy adott vassal, majd vissza butítás. Azaz telepítés VGA-val, majd egy ega driver telepítése, majd vezérlőcsere, win start, jel nincs ,megtalálja az előre telepített illesztőt, aztán jön kép és világosság. ???
Persze ettől még kérdés, hogy hol az EGA driver -
válasz
bacsis #12964 üzenetére
Ok körbenézek a "lomok" közt hátha akad vmi. érdekes, bár előbb ki kell derítenem, hogy jók-e lap vesa portjai, ui egy vesás Trindenttel próbálkoztam nemrégiben (kiszáradt kondik, sksh), amivel meg se nyikkant (Isás Tridenttel megy), azonban most egy vesás Winbond IO kártyát sem tudtam életre kelteni benne (soros/párhuzamos portokat látja, vinyót legtöbbször látja, de nem bootol róla (pedig van rajta dos)), floppyrol meg egyáltalán nem hajlandó bootolni, néha-néha megrezzen, de legtöbbször fagy), bár más vezérlővel még nem próbáltam, simán lehet mindkét kártya dög, de lehet a lap vesa portja is ludas...
-
-
válasz
bacsis #12938 üzenetére
Viszont azt mondom, senki nem lehet olyan perverz, hogy egy ilyen régi kártyát akar XP alatt használni. Bár tavaly én is akkor passzítottam be a nagygépembe a V3000-et, amikor eladtam belőle a PCIe kártyát, és 2-3 napig egy ilyennel szenvedtem. Filmet sem lehetett nézni rajta, szerintem a video overlay-t nem kezeli sehogy, XP alatt legalábbis.
A Rage MAXX meg más tészta, ott a dual GPU miatt nem adott ki az ATI hozzá XP meghajtót.
-
snake1977
őstag
válasz
bacsis #12883 üzenetére
Egyetértek, nekem pci-expresses 4670 512mb volt, öcsémnek 3850 256mb szinte azonos konfig mellett (3850 mellett amd x2 4400+ a 4670 mellett amd x2 4600+) és a 3850 játékok alatt jobban teljesített, mivel mindketten feltoltuk a effekteket maxra és a 4670 1280*1024 felbontásban érezhetően lassabb volt ezeken a konfigokon.
-
válasz
bacsis #12838 üzenetére
Azért lesz más a memóriavezérlő, mert a CPU-ban van. Nézzük csak sorjában:
1. Van egy Slot1 alaplapunk. Ebbe beleteszünk egy átalakító kártyát, amibe beleteszünk egy másik procit, így korszerűbb gépet kapunk. Ugyanazt az alaplapot, ugyanazt a memóriát használjuk, plusz egy kártya és az új CPU.
2. Van egy Upgrade alaplapunk. Ebbe beletesszük az átalakító kártyát, amibe belerakjuk ugyanazt a memóriát, de egy új CPU-val korszerűbb gépet kapunk. Ugyanazt az alaplapot, ugyanazt a memóriát használjuk, plusz egy kártya és az új CPU.
Hoppá, de hiszen ez majdnem ugyanaz...
Alapvetően veletek értek egyet, azaz hogy a második már egy más gép lesz, de mégis elgondolkodtató...
Egyébként az AsRock hibrid megoldása a VIA chipseteivel működött, mivel ugyanazt a déli hidat lehetett párosítani a KT600/KT880 és a K8T800/Pro chipsetekhez. Amikor bedugtad a processzorkártyát, az alaplapon a déli híd működött tovább (HDD, I/O), míg az északi híd a processzorral és memóriákkal együtt a kártyáról működtek.
akosf: Mindegy, csak elgondolkodtam a dolgon. Te írtad ki a versenyt, te hoztad a szabályokat, mi meg szórakoz(t)unk egy jót!
Őszintén szólva felbosszantott, amikor lett egy 1.7-es S423 cuccom, amivel indultam volna a kategóriájában, de amikor láttam, hogy már átalakítóval 3GHz körül vagy a 423-asok között, úgy gondoltam, a franc fog most már beszállni, úgyis jelentéktelen pontszámot tudtam volna elérni ahhoz képest. Mint ahogy az összes többiben az alsó kategóriákba voltak csak jók a pontszámaim. -
-
-
Rive
veterán
válasz
bacsis #12662 üzenetére
Eeeegen, erre emlékszem a régi szép időkből...
Ha tud olyat a lap, akkor először fél bankkal (32 vagy 128k) próbálkozz, és mindenekelőtt a TAG chipet szedd rendbe. Ha a TAG egy chipből van, akkor egy 32-es 15-nanós (általában hasznos, ha a TAG kicsit gyorsabb mint a többi, bár ez inkább csak kevesebb hibában jelentkezik, nem mérhetően nagyobb sebességben) jó lesz az öszes lehetséges variációhoz.
Aztán meg persze voltak fake cache-chipek is
-
válasz
bacsis #12648 üzenetére
En ilyen lapban toltam a TI 486 DX2 80-at 100MHz-en. (486DX50 jumperelessel) Persze melegedett, mint az allat, mert 5V-os darab volt, de szegeny ember vizzel fozott mar akkor is.
Ma is keves emeber vehet meg egy fullos gepet egy fizubol. Volt egy cikk, ahol "csak" 1156 volt a teriteken es az is 300 korul mozgott. Egy combosabb 1366-os config 500 alatt nem all meg.
-
Rive
veterán
válasz
bacsis #12654 üzenetére
Alaplapi memória is van, ha jól látom, de a spéci ISA-szerű az bizony kártyás RAM foglalata... A többi alap logikai IC. A chipset, mondhatni, csak kicsit integrálatlan még a szentem
No, ha belebotlok még ilyenbe (vagy más hasonló méretűbe), akkor megkapod - de akkor azt installálva is lássam, hamár a 486-ready lapban csücsülő 386 neked nem elég retro
-
válasz
bacsis #12644 üzenetére
találtam a laphoz leírást és tényleg
386D a lap, abba a foglalatba belemegy egy coproci, vagy kirámolom onnan a coprocit és tolhatok a helyire akár egy DX2-es 486-ost
...Szóval nem az Asrock találta fel a spanyol viaszt, hogy egy alaplapra 2 CPU foglalatot rak (S462+s754 vagy S754+S939) -
-
válasz
bacsis #12552 üzenetére
megcsináltam! összejött végülis!
A megoldás az volt hogy felraktam flopyra amit küldtél file-okat szűz telepítést elkezdtem előről mikor szólt hogy az EGA nem lesz jó, nem baj enter majd a mobnitorvezérlőknél betallóztam a flopy tartalmát akkor már elfogadta az EGA-t végig ment a telepítő és pöcc röffre indult utána, sem a system.ini-t nem keleltt módosítani, semmit
de azt hadd kérdezzem már meg Penyus, hogy az oeminfo.inf filet honnan a fészkes francból vadfásztad össze mert én is kerestem de sehol nem találtam -
válasz
bacsis #12551 üzenetére
Bakker valami mégsem volt teljesen jó!
Feltelepült a Windows, szépen kirakta az ikonokat, és uyge a végén jött hogy újra indítom a gépet vagy visszatérek DOS-ba... visszatértem DOS-ba majd akarom indítani a Windows, és hopp megint bedobja azt a hibaüzenetet
Már majdnem megy de ez a majdnem elég nagy szívás most
Van még valami tipp hogy mi van iylenkor? -
-
mrgg
tag
válasz
bacsis #12460 üzenetére
Hm, milyen lap volt az, ha szabad kérdezni?
Most erre mit mondjak? Gyönyörű!A 3dfx topikból: 3dfx Voodoo 5 6000-ret a népnek!
-
törölt tag
válasz
bacsis #12447 üzenetére
A kettő nem függ össze.
De az alaplapon OPTi 82C602 chipset van, ami nem PCI-os.
Miért OPTi chipset van rajta?
Gondolom ezzel tudták megoldani a DCA-t.szerk.: Mielőtt megjegyeznéd, hogy teljesítményben jobb a PCI. Megjegyezném, hogy nem igaz. A PCI abban jobb a VL-nél, hogy nem közvetlenül a CPU kimeneti hajtják meg a kártyák áramköreit. Értsd: Több esélyed van arra, hogy működjenek a dolgok az alaplapodban.
-
törölt tag
válasz
bacsis #12445 üzenetére
Tömegesen gyártott termék volt, csak 15 évvel ezelőtt.
Például itt egy cikk: Ramtron wins major agreement to supply enhanced DRAM to Ocean Office Automation
Ebben épp arról esik szó, hogy az Octek a DCA2-es lapokhoz 16,5 milló USD értékben rendelt EDRAM-ot. Megjegyzem, hogy olvastam cikket arról is, hogy az EDRAM alig került többe, mint a normál EDO. Ugyanis nincs köztük nagy különbség. A lényegeg azon van, hogyan kezeli a memóriákat az alaplap.
A buktatóját úgy hívták: Intel Pentium.
-
törölt tag
válasz
bacsis #12441 üzenetére
Szerintem lábkompatibilis, mivel tetszés szerint mixelhető az EDRAM és az EDO.
Viszont alaplapi támogatás nélkül csak sima "EDO"-nak fog látszani.A lényegéről valami olyasmit olvastham, a memóriachipeken belül a DRAM mellett van még valamennyi SRAM is. Aztán a memória modul címzésével és a frissítésével trükköznek valamit. Sajnos techdoc-ot nem találtam róla.
-
törölt tag
válasz
bacsis #12437 üzenetére
Az Octek Hippo DCA/2 ( Direct Cache Architecture ) egy 486-os alaplap.
A nagy ötlet az volt benne, hogy az EDO RAM-ok helyett / mellett SRAM-okat tartalmazó EDRAM modulokat is fogad. Az Octek ennek a DynamiCache nevet adta. Míg az EDO 60ns-os, addig az EDRAM 15ns-os hozzáférést biztosít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Huami Amazfit Bip okosóra
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged