- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Apple Watch
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho #39385 üzenetére
Most jut eszembe... nem játszik az NC4.0.. illetve alapesetben jó lenne, csakhogy az adott gépen NC5.0 van. És xara floppy meghajtó. Mivel sajna ez egy Toshoba T3200-as cipelhető gép, nem szabvány floppy drive van benne. a HDD meg még inkább speckó...
Szal marad a Fenyő javasolta megoldása....
vaaaagy megpróbálom átklónozni az NC4-et... -
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho #39385 üzenetére
mert azt "szoktam" meg.. de jó ötlet, még mielőtt config.sys-t és autoexec.bat-ot paramétereznék megpróbálom az NC4-et a 2 gép között
gban! HA már elindul és képet ad akkor no para
Sajna én 925X csippes DFI-nél nem hittem el, hogy only prescott Pentium 4 CPU van supportálva... és sem prescott/cedar mill celóval és sem pedig cedar mill alapú P4-el nem hajlandó elindulni.. pedig tényleg nem -
Dyingsoul
veterán
válasz
frescho #39237 üzenetére
Azt nem próbáltam talán faterom dolgozott vele régen, rémlik hogy ragasztottuk valamit ezzel, de ekkora mechanikai terhelés alatt álló dolgot nem tudom, hogy megtart-e.
(#39238) Vladi: Hát testvérem már úgy volt vele közben, hogy rendel egyet, e-bayen 12.5k-ért berendelte.
Minden esetre tipp jöhet, meg az epokittet is meg fogom venni mert gyakran fordul elő ilyen-olyan baleset ami révén megkeresnek ismerősök. -
válasz
frescho #38986 üzenetére
Vettem most egy X2 245- öt, próbaprocinak, meg még egy AM2+ lapot tartalékba, annyira tetszik ez a vonal. És persze semmi DDR3, szigorúan DDR2
. Az Intel nekem olyan....unalmas, brutális teljestmény alapórajelen is, semmi izgalom hogy vajon ez vagy az menni fog-e. De veszek Core i7- et is mindenképp, 5-10 év múlva ha már retro lesz
(#38982) Vladi : jó ezek a procik még, 800MHz- en is lazán viszik a FHD filmet
-
-
válasz
frescho #38874 üzenetére
Megvaaan!!! NA erre varjatok gombot:
Az egesz cucc joval 60W alatt fogyaszt. Most, hogy felhuztam a celeront 2GHz-re es raakaszottam meg egy merevlemezt vegre elindult. Az FSP Zen okozta az egeszet, szimplan a gyenge videokartyaval nem fogyaszt neki eleget a gep.
sanchezsa: furesz? En most a szunetben elkeztem BSG-t nezni. 3. evad kozepen jarok
-
válasz
frescho #38870 üzenetére
Érdemes az első nyers installációt leGhostolni.Ha nem volt meg akkor jv16PowerTools- al megtisztítani a registryt. Sok telepítő olyan .dll- t vagy .vxd- t tesz fel melynek a public fejrészében a rutin/objektum neve azonos a rendszerével vagy más hardverével és olyan kavarodást okoz amit már képtelenség kibogozni.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
frescho #38762 üzenetére
Hardveraprós hirdetést sem lehet linkelni (sem sajátot sem másét). Annyi még belefér, ha valóban nem fűződik semmilyen érdeke az eladáshoz, akkor annyit ír, hogy látott ilyet Hardveraprón.
A keresek témára: fel tudsz adni hirdetést Hardveraprón és mondjuk beírod az aláírásodba.
-
-
Fenyő
őstag
válasz
frescho #38706 üzenetére
Retrót nem, de most elővettem egy 400@500 K6-2+ Epox lapot játszani, hogy mi az a legfrissebb oprendszer ami még érdemben elfut rajta és 3D támogatása is van, így kötöttem ki a Linux Mint 9 Fluxboxnál (gyakorlatilag egy Ubuntu 10.04 LTS (ennél újabb disztró a cmov utasítás hiánya végett nem használható) Fluxbox ablakozóval), a tárolói persze már döglöttek voltak, szóval azt szerkeszteni kellett, de utána simán lehetett frissíteni (egészen 2015 áprilisi csomagokig, kivéve persze a böngészőket zároltam, mert az az SSE hiány végett 2011-esnél újabb tuti nem indulna el), csomagokat telepíteni, tehát pl Openarénázni is. LibreOffice-ból a 3.5.7-es, míg Vlc-ből az 1.06-os volt elérhető a tárolókból, ez utóbbival 2007-2008-as Divx-es, Xvid-es avikat simán viszi teljes képernyőn is.
A legrégebbi használható zárt Nv driver hozzá a 96-os, tehát egy GF2 MX-et min bele kell pattintani, de nincs kizárva, hogy pl ezzel a driverrel az universal agp-és 6200-as GF is menne, így az sm3.0-as támogatás elérhető. Systemback is elérhető hozzá, tehát akár live képfájl is készíthető belőle, ha vki-nek megtetszene,
végül pár screenshot.satee76: Tuti driver függő, mert most néztem a fenti K6-2+-os konfigon GF2 MX400-al és simán választható mindkét felbontás (1440x900, 1680x1050) a 96-os driverrel.
-
Fenyő
őstag
válasz
frescho #38687 üzenetére
Kártyát azt tudok adni, moncsi az már tényleg ritka, pedig pár éve még vidd el csak ne lássam áron mentek (akkor be is szereztem egy borostyánt egy zöldet meg egy fehéret), ill. fel tudok még ajánlani 478-as teszthez 1.7-es WM P4-et, meg 2.4-es NW Cerkát, NW P4 csak 2.66-os van Abit BD7-E lappal 845D-és első szériás DDR-es (USB 1.1-el) P4-es lappal 2x512mb rammal kompletten elcsomagolva, ezt meg szívesen kölcsön adom hosszabb távra is.
Enterprise-unk nekünk is volt annó, jó sok kazival (volt pári gyári is, de a többsége persze másolt real time-ban), de mikor már nem használtuk (vmikor a 90-es évek közepén), elajándékoztuk.
-
-
-
gban
veterán
válasz
frescho #38481 üzenetére
Szuper lett a cikk, és látványosak a tesztek.
Én érthető módon különösen figyeltem a 8500LE-t, és tök érdekes, hog 1100-as tua-val mindig nyert, viszont 1470-en hajtott tua mellett már erősen lemaradt.
Ezt hogy magyarázzátok? Ott a vége? De ha a többi többet tud, akkor lent miért maradnak le?A kártyának amúgy nem semmi életútja van.
Haver boltosnak nem kellett, mert "rossz". De csak a D-SUB rossz, vagyis ott 50 Hz-en jön a jel, így sok monitoron nincs kép. De a DVI az jó. Szóval elhoztam. A gyerek gépében szolgált 1-2 évig, majd a fejlesztéskor ez is lecserélődött. Közben a kezdetben is beteg venti olajozódott, de nem volt tartós a megoldás, így lecserélődött a képen láthatóra. Majd "megvette" egy "haver", mondtam, vigye el, ha jó és tetszik, kifizeti az 1500 Ft-ot. Akkor ez még jó ár volt nagyon.
Több mint két évig (!) 2-3 havonta ha kérdése volt, felhívott, hogy jön kifizetni de ezt és ezt mondjam el hogy hogy is van. Aztán lecserélte a gépét, ez meg pihent nála. Egyszer csak hív tanácsért, meg a régi gépet lomtalanítja - mondom, ki ne dobja, elhozom. Az jó, akkor kifizeti. Pénzt nem vettem el, elhoztam pár majdhogynem használhatatlan dologgal együtt. Aztán tesztkártya volt nálam, mígnem hozzád került, ahol végre a nyugdíjas éveit megérdemelten a legjobb kezekben töltheti. Mindeközben az eredeti venti (a gyerek gépében már lekerült róla) a fiókban türelmesen várt, hogy sok év és a kártya még hosszabb, kalandos vándorlása után a kártyával együtt hozzád kerüljön. -
-
-
Vladi
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
válasz
frescho #38153 üzenetére
Ühüm... legközelebb állj majd oda egy kicsit, egy vevőd már lesz.
(#38154) Tim82:
használni én bármit tudok, valami 1000 mhz körüli sparc jól jönne. ami meg kell, lassan összegereblyézem. Ez már hobbi, de akár még bármi is lehet belőle.
(#38158) Cirfandli:
Nekem nincs. Viszont én úgy tudom, hogy a lemezeket tudod 720-ra formázni, azzal nem lesz gond.
(#38159) MasterDeeJay:
Én ezt azzal egészítem ki, hogy csak vacak szoftver van. Szerintem durván az ezredfordulón elértük a gépekkel azt, ami igazából szükséges. ha nincs játék, akkor tök elég lenne egy 10 éves gép, de egy 5 éves már kiszolgálja az embert. Csak szarok a szoftverek.
(#38169) bacsis:
Nem kell ide fenyő, megmondom én neke,d hogy linuxszal minden alkalmas mindenre. Minden más minden mással alkalmatlan minden másra.
-
gban
veterán
válasz
frescho #38153 üzenetére
Mekkora a gyerek?
És gondolom fiú. Nálunk lány, 12 éves, de már ECDL-t akar, 3. lett a kerületi infó versenyen, a Bp.-in meg 6.
Gondolom nálatok sem erőltetve volt, ezért szereti a dolgot, mert ő akarja.Ez is olyan mint a retro, ha a júzer kényszerből használ tetűlassú gépet az nyűg, nekünk nem kötelező, mi szeretjük
-
gban
veterán
válasz
frescho #38147 üzenetére
Szépen teljesített.
Olyan P-II 350-es Compaq volt a gyerek első gépe.
A nővérével MSN-ezett a szomszéd szobából
Egész szépen megtanulta a betűket mire elkezdte az ovit
Nem volt semmi amikor az óvónéni az első héten úgy mondta hogy "anyuka, a gyerek olvas" mint aki szellemet látott
Mondtuk neki, igen, ír is, de borzasztó a helyesírása -
-
válasz
frescho #37988 üzenetére
Azon a szinten már elég jól mennek a retro címek, nekem hasonlót hoz egy Copper- es gép, proci gyengébb, video erősebb, viszont az alábbi mérésnél a video csak 16 biten ment, bár ez régebbi eredmény, már GeForce4 Ti van benne.
(#37989) gerlaip : azt a gépet nem érdemes Doom3- al kínozni, én ahhoz bekapcsolom a 939- est, X2 proci + HD3850- el, az már bírja a játék mozgalmas részeit is.
-
válasz
frescho #37979 üzenetére
Én is azon gondolkodom hogy be kéne izzítanom a 423- as lapom, van benne proci ( már nem is emlékszem mekkora órajelű ) meg 512M RD ram. Régebben kaptam bacsistól de még csak bios-post- ig próbáltam. Lehetne egy erős Win98- as gépet építeni belőle, most van hozzá többféle GeForce 3-4 Ti és FX videokarim is. Vagy Radeon 9250. Melyik illene hozzá legjobban
A K5- ös projektem úgyis megakadt egyelőre.
A Phenom-II tragédia után meg már kezdek lehiggadni, vettem másik procit, szerencsére a többi alkatrész megúszta a gyilkos lapot.
-
-
Tim82
félisten
válasz
frescho #37035 üzenetére
Az R szeriat meg hagyjuk, az olyan is.
R50-től felfelé (mondhatni onnan, hogy az IBM visszavette a tervezést az Acertől) eléggé tisztességes minőségű volt az R széria. Volt R61-em (15", 4:3-os képernyős Thinkpad, az X61-gyel egyetemben az utolsó ilyen képarányú TP), sokkal meggyőzőbb volt összerakási minőségre, mint egy T61. Szvsz a T61 amúgy pont egy nem túl jól sikerült modell, mint a T60, mind a T500 jobb nála.
Meg ugye R50p volt az a tök egyedi workstation modell, amelyikben akár QXGA felbontású IPS panel is volt opciósan.
-
Tim82
félisten
válasz
frescho #37013 üzenetére
A T42-nek meg más gyíkja volt, nem anyaghasználati - USB portok megmakkantak (2.0 -> 1.1-re), meg hajlamos volt a VGA is elpusztulni (főleg a Radeon 7500-as változatok, de akár a 9600 is, csak kevésbé volt gyakori). Az utóbbit mondjuk lehetett javítani, de amúgy főleg pont az okozta a hibákat, hogy az emberek azt hitték, elpusztíthatatlan a T40-T41-T42. A kasztni bírta is a kiképzést, a benne lévő alaplap azonban kapta szépen a mikrorepedéseket.
Régen sem volt azért fenékig tejföl az élet, most csak amikre emlékszem, mint szériahibák: T20-21-22 - Blink Of Death (valamelyik, máig sem teljesen tisztázott, hogy pontosan melyik IC elhullása - T21-gyel kapcsolatban írtam is ide ezt), T30 - elhullik az egyik RAM foglalat, T40-T41-T42 - a fent említettek (T41p nálam meg is csinálta ezt), T43 - zajos hűtés, elhulló déli híd, T61 - a hírhedt Nvidia-VGA elhullás...
És akkor ne is beszéljük olyan apróságokról, mint anno az Acer által az IBM-nek bértervezett (!) szériák (pl. i1***, R30-31-32, R40).
De tény, hogy sok dologban előrébb voltak a vetélytársaknál - sokkal előbb volt IPS-es modelljük, a billentyűzet, trackpoint, vázkialakítás a piac legjobbja volt, a dokkolási megoldásuk és dokkoló-opcióik példásak voltak, mindig picit hamarabb ugrottak rá apró újításokra, mint a többiek (pl. Express Card-ot, DDR3-at előbb kaptak meg a modelljeik, mint pl. a HP és a Dell gépei).
Én főleg olyanok miatt nem választanák "modern", 2011 utáni Thinkpad-et, mint a régi billentyűzet kétlépéses kinyírása, bizonyos modelleknél a bővíthetőség részleges vagy teljes kinyírása (beforrasztott RAM modulok pl.), no meg a rollcage olcsósítása-eltüntetése.
Szerencsére notihardver téren nincsen (sincsen) akkora fejlődés, hogy a Sandy i5-ös X220-am ne lenne mindenre elég. Persze ezen is látszik a költséghatékonyság; a palmrestje egy hulladék, reped, kopik, fényesedik.
[ Módosította: bacsis ]
-
-
Fenyő
őstag
válasz
frescho #36798 üzenetére
9000Prom nekem is akad, ha csak kölcsönbe kell, tényleg csak ilyen párszázas tétel, annyiért nem éri meg eladni, bár az inkább az MX460-ok ellenfele volt, az ilyen butított MX440/MX4000-ek ellen inkább a szintén 64bitre redukált 9200/9250SE-ek mérhetők inkább, most csak egy sima 9200-at látok az aprón, ami valószínű 128bites.
Új hozzászólás Aktív témák
- Trollok komolyan
- OLED TV topic
- Milyen alaplapot vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Több tíz millió Dell laptop majdnem nagy veszélybe került
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Battlefield 6
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3088
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Túlmelegedik a géped? Segítünk!
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest