- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
erer1000
őstag
válasz
frescho #52647 üzenetére
én P1 miatt mondtam hogy SSE hiány. már ütköztem bele hogy pár dolog emiatt el sem indult
Pi-re minden varázslatot meg lehet oldani.
múltkor x86 emulálás+wine-al UT GOTY-t röffentettem be PI-n
Heroes 3 nem indult el tökéletesen, de a végső cél az az hogy Heroes 3 a Pi-n, úgy hogy 1 gépes multiplayer, és bátyámmal ketten, pár gép ellen.
VNC-vel csak felcsatlakozunk amikor épp van időnk, és a saját körünket lelépjük, aztán így szép lassan, de haladnánk. Pi max 10-12W os fogyasztása kb észrevehetetlen.a telefonon/postai levelek végén írt sakk lépések modern megfelelője
-
alvaro
senior tag
válasz
frescho #52632 üzenetére
Hát a speaker az PITA, bár azért a mikrosecekkel nem kell közvetlenül foglalkozni, csak a kimenet frekvenciáját állítani hangmintánként egy alkalommal. Ez persze még mindig több ezer interrupt/sec, amitől jó lassú lesz az egész, ha meg alacsony frekvenciát játszol, még sípolni is fog az oda-vissza négyszögjel miatt
-
válasz
frescho #52617 üzenetére
Hirtelen felindulásból könyvajánló is született
Még egy bejegyzés van félig kész ami a könyv és pár honlap meg az új Commodore könyv alapján készül. Az Atari 8 bitesek történetét akarom benne összefogalalni, de a közepe eléggé zavaros (Tramiel átvétele és kavarás) a végéhez meg eléggé kevés az anyag, mert ott már minden az ST-ről szól.
-
zoltanz
nagyúr
-
-
arn
félisten
válasz
frescho #52466 üzenetére
A gusban az korrektul mukodott, ha nem lepted at a kartya limitjet - max 1m sample, es 14 csati 44khzig, felette utana 32ig ment 19khzig. Pnpnel mar ment tobb rammal is, es nem esett a frekvencia. Mas kartyakon a gep memoriaba ment minden, es a proci jatszotta, es tolta ki a hangkartya kimeneten, persze minel tobb volt a parhuzamosan jatszott dolog, annal jobban lezabalta az eroforrasokat. Ez 92ben meg nagyon nem volt mindegy, hogy egy jatekban parhuzamosan mennyi hangot jatszik, es hogy megy a modjatszas. Persze ahogy nott a gepek teljesitmenye, ez egyre kevesbe volt szempont, es egyre inkabb korlatozova valtak a hwes korlatok.
Amiganak volt sajat ramja a hangkartyanak, vagy siman dman keresztul ment? Ha jol fogom, amit irtal, 4 csatornaig volt hwes megoldas, afelett meg max mixelni lehetett a tobbi hanggal? De amugy dman es procin mult a dolog?
-
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #52446 üzenetére
Ez azt írja tudott FM hangmintákat és Midi-t is Amigával: StartTrekker 1.3.
14-17 oldalig van szó rólaMás. Sikerült rendes Midi hangot csiholni a Vibra 16 (CT4180) ISA kártyába szofveresen (Win98-ra nincs ilyesmi?):
Találtam egy működő PCI 2.1 hálókártyát van rajta UTP és BNC-s kapcsolat is (tudjátok, az a bajonettzáras csoda).
Win98 drivert nem találtam sajnos.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #52396 üzenetére
Én is ezt mondtam, hogy nem ugyan az. Mindenki döntse el neki melyik tetszik a digitálishoz közelebbi vagy az analóg. Amennyire én tudom nem szól rosszul.
Mondjuk már így is van pár szekrény tele. +random előkerülnek olyan dolgok amiről nem is tudtam, és el is tűnnek mások.
-
Ranagol_5
őstag
válasz
frescho #52265 üzenetére
Mar csak a memoria mennyisegebol gondoltam XT-re, de ahhoz "tul gyors
" szoval igazad lehet.
A vinyoja meg tul csondes, de nekem valami 50mb+-os meret remlik, legalabbis dir utan free space-nek 50mb-ot irt ki.
Aminek viszont nagyon orulok, hogy a gep teljesen gyari allapotban van. Minden gyari meg benne, meg a billentyu meg az eger is. Bar az egernek a gombjai mar neha rosszalkodnak, csak nem tudom hogyan tudnam megjavitani.. -
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #52122 üzenetére
Celeron (Pentium II érájú) Mendocino-ról beszéltem. Én annak idején nem tuningoltam a P2-est, a S462-es Duron-os 700-as konfigra cserélésig elegendő kraft volt benne.
Kevesebb Cache jótékony egy tuningolásnál, más kérdés, hogy egyes alkalmazásoknál meg ami kihasználná hátrány.
Lehet hogy lassabb volt SSE azért érezhető/mérhető volt a jelenléte, ha kevés alkalmazás használta is eleinte. -
arn
félisten
válasz
frescho #52122 üzenetére
Ez a szupercerka igy egy mondatban vicces
Az lehet, hogy az a celeron 2004es? Nekem anno 900 felett ment vmivel (2000ben, ilyen volt az utolso overdozeon), de az 1.75 messze van az alapfesztol, az kb a coppermineok legteteje, a gigaherzesek max feszultsege. Igy mar erthetobb miert ment “alapfeszen” annyit. Lehet akkor mar csak egyfele procit gyartottak, aztan feliratoztak mindennek, amit meg rendeltek toluk, erdemes lenne datum alapjan keresni oket (mar ha vki erre izgul, mert amugy a coppermine nagyon elveri sok helyen).
-
alvaro
senior tag
válasz
frescho #52122 üzenetére
Fú, ez a Bacsis-féle 566-os nagyon durva!
Nálam a 800-as a legelső SL5-tel kezdődő darab (nem mellesleg ez már 100FSB-s, nem kellett a Tuákig várni ehhez), gondolom nem is lehetne a kisebbeket ilyen durván meghajtani.
Ami a 300A-kat illeti, mindig akartam egyet, aztán mikor lett, jött a hideg zuhany: nem akart menni 450-en! Nem hogy stabilan, sehogyan se. Aztán a második se. Most egy harmadik példány van, amit elég sokat használtam 105-ös FSB-n, 472-n, feszemelés nélkül. Ezt már szeretem, jókat játszottam rajta.
Érdekes darabja a történelemnek, számomra érdekesebb is, mint a kor csúcspéldányai. Emlékszem, a csapból is a 450-es 300A folyt akkoriban, ehhez képest nekem nem jött össze annyira egyszerűen.
-
zoltanz
nagyúr
-
válasz
frescho #52008 üzenetére
Ami most van:
A modernkori gépemben semmi optikai.
A 478-ban (windows XP kódos szóval az alól semmi se megy) :
CD olvasó
Floppy(van 10db-os bontatlan lemezem 3.5-ös 2mb)
IDE HDD-m van 6 darab kb mind formázott meg 3 db amin xp van abból a kódos megy meg van egy full halott windowsos és egy teszteletlen.
Celeron 1.7 procival.A HDD majd menne a Slot 1 PII gépbe így első újraindításnál már venném is ki és raknám át.
Van egy 4GB-os Pendriveom. A 478-nál Freedos command.com hiányt ír, de a modern gépemen megy, de nem oda kellene. -
-
-
-
flymi
addikt
válasz
frescho #51979 üzenetére
Nem is gondoltam, hogy tényleg utána nézel.
Vettem a héten 1,5k-ért egy Seasonic SS380HB tápot, P4 alá pont jó is lesz. Még egy-két ilyen vétel és lesz annyi tápom, hogy minden alaplap mellé jusson egy. Összesen 6 darab mobo van, néha még ezt is sokallom.Újabban közvetlenül az ezredforduló előtti, tehát 1999-es vga-kat szemeltem ki, mint gyűjtendő példányokat, meg ne kérdezzétek miért...
Rage 128 pro / pro-ultra, Riva TNT2 / pro / ultra, Savage IX / 4 pro / 2000, 3dlabs glint r3 (premedia3), geforce 256 -
-
jokeph
nagyúr
válasz
frescho #51803 üzenetére
Igen, az is megvan a dupla floppy meghajtóhoz - ha erre gondoltál. Egyéb bővítőkártyám sajnos nincs hozzá, pedig tudom, létezik hozzá sokféle.
Anélkül semmit sem lehetne vele kezdeni, max nézegetni.
Meg az alapgép is megvan hozzá.
Olyan monitort kell hozzá találjak, amin van RGB bemenet.
-
válasz
frescho #51729 üzenetére
Főleg a lapot féltem, végülis jó kis darab, a VRM is elég erős, de egy P4P800- on, tuning nélkül, még csak másolgatás ment rá, elszállt a déli híd
, tehát még csak nem is a VRM, hanem egy kisfogyasztású alkatrész, szereztem helyette másikat, de lehet hogy azóta kicsit paranoiás lettem
. Öreg darabok ezek már, akármi beadhatja a kulcsot rajtuk.
-
flymi
addikt
válasz
frescho #51712 üzenetére
Egykutya. Egy 3,4-es presi egy árban van egy 400-as Seasonic táppal. Kábé. Csak a procit tovább tart beszerezni. Persze mindkettőért kár lenne, a vargáné és tsai típusú delejezőktől már évekkel ezelőtt megszabadultam. Így nem lesz teljesen autentikus, de biztonságosabb.
Gondolkodom rajta, h gépbe építve teszteljem-e vagy házi bench asztalon. Sokat számíthat, h nincs dobozba zárva, de zárt térben viszont két házventivel van egyirányú légáramlás, szóval nem tudom, h lenne érdemesebb és hitelesebb a mérés, ha egyszer eljutok majd odáig. Utóbbi kétség kívül kényelmesebb megoldás, mert nem kell folyton ki-be szerelni a mobot. -
quailstorm
félisten
válasz
frescho #51712 üzenetére
Miért rakna valaki ilyet egy Prescott mellé? Tápellátást írtam a hszemben, ha valaki JNC-re ráereszti a P4EE-t és elpukkan, akkor nem kell csodálkozni valóban. De ha abból indulunk ki, hogy megkapja a szükséges minimumot táp oldalról, akkor lehet stress testelni napokig is.
-
válasz
frescho #51605 üzenetére
Szervereket ismerem, már régóta körülvesznek a munkám során. Mikor egy 50 m- es kisszobában tesztelődik egy csomó, kell rendesen a klíma hogy ne legyen trópus.
(#51606) Aventyr : lemérem mindegyiket, az 580- asra azért vagyok kíváncsi mert tippem szerint koppon jár a 600W Csifi, meglátjuk.
-
petakpa1
őstag
válasz
frescho #51563 üzenetére
Hát nem most fog bele 8 magos FX kerülni, még mindig 20 eFt körül vannak az eBay-en
Remélem pár éven belül beesik már bőven 10 ezer alá az áruk, és akkor rápróbálok majd egyre. Fater amúgy se az a power user egészen nyárig elvolt egy 3,4 GHz-es P4-el 3 GB memória mellett 865G chipsetes integrált GPU-val
. Igaz az OS már SSD-ről ment azért
-
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #51447 üzenetére
Apple I-nek az Altair 8800 Intel volt az "ellenfele", mondjuk monitora nem volt nyomtatóra küldte ki az eredményt (képet) az Apple eleve monitorra készült.
Abban az időben nagyon sokféle hardver volt, kártyák, perifériák, különböző chip-ekkel stb. Kellett egy olyan OS ami ezeket összefogja, megfelelő driver-eket, API-kat, fejlesztőeszközöket, biztosít majd, érdemes rá építeni mert a mögötte lévő szofvercég elég tapasztalattal, bevételi forrással rendelkezik és ez az MS volt.
-
Ranagol_5
őstag
válasz
frescho #51433 üzenetére
Hm, erdekesen hangzik. Ebben a pro-ban x1600-as radeon van. 15"-os meg valami 2ghz koruli c2d a kezdeti idokbol, vagy talan csak sima core duo?
Egyebkent en elsore amikor raneztem azt hittem, hogy meg powerPC-s, de sajna nem, pedig annak jobban orultem volna.
Van egy powerPC-s macmini is, de arra ugye mar nem igazan lehet a jelenleginel frisebbet huzni az architechtura miatt. -
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #51308 üzenetére
A forradalmi és ikonikus sokszor nem alkot közös halmazt.
A forradalmira te biztos jobban tudnál választ adni, de nagy vonalakban:
Grafikus UI, egér, Basic-Pet, IBM PC 5150, matrix nyomtató (Epson EP-101).Ikonikus dolgok sztem:
IBM PC 5150
Basic-Pet
Apple II
Windows 3.x
Mac Classic
Internet -
alvaro
senior tag
válasz
frescho #51308 üzenetére
Nehéz kérdés, mert tényleg hatalmas ugrás és előremutató volt az Amiga, de tényleg a C64 lehetett a nagyobb hatású talán, legalábbis bennem az Amiga már inkább hipster gép címkével szerepel. Az almás gépeket általában nem ismerem, de a GUI tényleg nagyban befolyásolta az egész iparág fejlődési irányát.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho #51315 üzenetére
A CPU kártyára az van írva hogy "AST"
Az AST meg elég sok gépet gyártott... Szóval inkább AST lesz...
szerk:
meg is van a pontos CPU kártyája -
-
erer1000
őstag
válasz
frescho #51139 üzenetére
közép iskolában volt hogy könyvtárban valaki menet közben nyomta át év vissza a 110V-220V kapcsolót a gépen.
nem láttam, csak hallottam a sztorit, nem lett semmi extra következmény, mert polgármester az apja, és az iskola alapítványt rendesen támogatta
sajnos már soha nem derül ki milyen gép is volt pontosan
-
alvaro
senior tag
válasz
frescho #50977 üzenetére
Sokkoló látni az alaplapot, amin összesen 64k RAM fér.
Csak a fejembe nem fér, mi a fene futott el ennyivel, ha már PC-ről beszélünk. C64-en, TVC-n, hasonló 8 bites cuccokon persze sok minden, na de DOS alatt...?
Tudsz játékról, aminek ilyen kicsi a hardverigénye?
Amúgy is jó lenne valami gyűjtemény, ahol jelzik, vagy leginkább csoportosítják gépigény szerint. Demókat is kerestem a múltkor évjáratra, de még a legjobban a vinyóm egyik sarkában eldugott gyűjtemény segített a legtöbbet, Poueten se bírtam évszámra rendezni.
-
plömplöm
őstag
válasz
frescho #50810 üzenetére
nemtom, lehet, nem mostanában volt, amikor utoljára a lent említett gondoltatom támadt és bújtam az ebayt egy órán keresztül. akkor, amiket full dobozos sinclair-eket láttam, mind horror áron volt, ellenben doboztalan, táptalan, ismeretlen működési állapotúak voltak petákokért.
pld ez tényleg megérhet valakinek ~55ezret?
átfutottam most gyorsan ezt a listát, ahol ezt is találtam, nos, valóban, egy ezresért már van rajta horizons kazetta. ezesetben vissza az egész, mégsem éri egy ht2080z árát
-
erer1000
őstag
válasz
frescho #50803 üzenetére
köszi
egyenlőre gazdaságissal beszélek ezügyben, de gyakorlat vezető szerint nem lesz nehéz megoldani, mert minden régi dolgot a fizika laborokba tesznek már, mert nincs elég hely, ahogy ezek is csak a helyet viszik, sarokban vannak, zavaróak, idejük sincs helyet keresni.
múltkor találtam tudományos folyóiratokat 1918 tól kb kádár korszak elejéig bezárólag
gyanús volt hogy első oldalon távcső reklám puskához. látom 1940. hát tovább néztem mi a legrégebbiegy kincses bánya az egyetem
-
Tim82
félisten
válasz
frescho #50743 üzenetére
Még mellé lehet, hogy lesz hang is, ha találok megfelelő mikrofont ami nem kerül annyiba, mint a mindenki által ajánlott AT2020.
Ha jól tudom, budapesti vagy; adhatok kölcsön egy BM-800 mikrofont, hozzá mikrofonkábel és pop filter is van. így meg tudod nézni, hogy hogyan válik be. Amúgy ilyen 18 USD-s olcsóság kínai webshop-okban, mint pl. a Gearbest.
Szerintem ár/érték arányban egészen decens, egy-két alkalommal használtam hangfelvételre, mondjuk nem YouTube-videókhoz.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
frescho #50739 üzenetére
Mi lenne a cel amugy ezzel a csapagyas megoldassal?
En szereleshez akarok epiteni egy olyan megoldast amire rateszem a hazat es kedvem szerint forgatom. Regebben amikor otleteltem ezen talatam asztalosoknal hasznalt megoldast. Nem csapagyas megoldas, es egy monitortalpkoz (crt) hasonlo tekerhetoseget tesz lehetove. Kb ugy is nezz ki, de vegtelenul tekerheto.
Csapagy lehet itt tul finom lenne pl. Csapaggyal is meg lehetne oldani ilyet homemade? azaz ket lap, egyik fele asztalon, masikon a gep es tekerheto legyen rajta?
Melyik bolt volt ez, ha Bp-i lehet egyik hetvegen benezek oda, megerdeklodom, hogy vaccap
-
RexMaximus
senior tag
válasz
frescho #50701 üzenetére
Anno en is pillanatragasztoztam. Elektronikai szervizes szakikat kerdeztem, ok mondtak ezt mint bevallt dolgot
Igaz ezt egy ULSI koprocival (386DX 40 melle volt) csinaltam utoljara, szoval nem ma volt.
Viszont abban nem vagyok biztos, hogy ez se esik le. Bar fentartasaim voltak ezzel szemben akkor is szepen melegedett a borda.
Nem tudom, hogy ma arulnak e ilyet de regebben lehetett venni kis bordakat pl vga memoriakra, azokon ketoldalu ragaszto csik volt.
Lehet hobbielektronikara kene folnezni, hatha tudnak valami okosat, vagy itt elketro forumra ha van ilyen. Lehet ott tudnak bevallt idotallo modszert - megoldast.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
frescho #50680 üzenetére
Nem tudom miert nem jutott eszembe megnezni az idogepben. Talan az ini.hu miatt vegulis az csak egy atiranyitas volt. Jo, hogy igy is mukodik a dolog
Ilyen baratnoket en is gyujtogetnek, nem csodalom, hogy feltunk az oldalbordanak
Anno az akkori szomszedunk, kb 20 eve amikor Cyrix pr200-as konfigom volt, atjart neha gammazni a Cramageddonnal. Lattam, hogy elvezi, rohogtunk mint az allat. Evek mulva is emlegette a muuuuu meg egyebb hulyesegeket (tehenek hangaj). O idosebb volt akkor hazas stb talan olyan 30 kornyeken.
Akkor neki egy 386-osa volt es nem mert maganak jobb gepet venni, mert otthon "nem ertenek meg". Egy olyat mint ami nekem akkor volt siman megengedhetet volna maganak. Ez egy masik szelsoseg persze de bakker akkor vegulis mi a poen az egeszben ha ennyit sem mersz meglepni.
Ez csak ugy eszembejutott most. Persze mi mar az ellenkezojet kepviselhetjuk
. Mondjuk nekem szerencsem van, kocka a leany is, korai 80-as evek vegen, 90-es elejen meg egymas ellen WOW-oztunk
Mikor let ra lehetoseg, hogy megvegyem azt az adag retro jatekot amikrol kepet is dobtam fel ide - mondtam neki, hogy van de torom a fejem rajta mert sok love egyszerre, viszont igy levadaszni egyenkent oket az kb lehetetelen. Nem eri meg a rafoditott idot. vegere se ertem mar mondta, hogy vedd meg! Ki vagyok en ahhoz, hogy vitatkozak ugye
Amikor SNES-hez meg vettem everdrive-ot, MK3 Ultimate-val leultunk jatszani egy kicsit tesztkent. Gondoltam majd jol lezuzom, nem tartott sokaig az oromom
Mindenkinek
PC Guru OldMan Cikkek, hardverekrol, Pc Tuningrol stb 1996 - 2004-ig. Segithet beloni idoben is a dolgokat meg par erdekesseg is akadhat bennuk
- [link]
A forumot is erdemes lehet megnezni, nem tudom meddig van mentes rola, de PII kornyekerol indul benne a matekozas
[link]
-
RexMaximus
senior tag
válasz
frescho #50667 üzenetére
Kep esetleg?
Az a szitu amugy nalam, hogy a mai napig tetszenek a regi hazak. Ezekbol egyes formak szamomra halhatatlanok. Pl korai ATX, letisztult feher szogletes formak. Mint amilyen arn kolleganak van pl. Ha sima desktop pc igenyem lenne (nem kell sok hdd bele stb) akkor lehet mindig ilyen hazam lenne a mai naig.
Belvilag miatt szamomra a 2005-2006 korul megjelent Chieftec haz a non plus ultra, ennel ujabbra meg nem talaltam okot. Ilyet hasznalok a mai napig - [link] Ebbol van 2-3 db-om meg egy tornyom is
A cikk az komoly - OldMan-tol jelent meg a Guruban, meg a hardveres sorozatabol. Parci tette fel ide ahogy nezem, O meg regen az OldMan forumjaban is fent volt, meg a ph elott sztem. Utana osszeroffentettek ezt az aprocska dolgot amit azota is hasznalunk, nem semmi
A cikknek vam masik resze talan eladoi oldalrol, nem emlekszem pontosan...
Amugy OldMan a cikkeit kozkincse tette az oldalan anno, de az oldman.ini.hu mar nem mukodik ahogy nezem.
-
alvaro
senior tag
válasz
frescho #50502 üzenetére
Hát, teljesen biztos vagyok benne, hogy időnként engem se értenek, de azt hiszem, akinek kell, az fog. Ráadásul szeretek játszani is a nyelvvel, lehet nem könnyíti meg a dolgom/ukat. A retrózás mellett elég komolyan vett hobbim az írás, fontosnak tartom a kifejezésmódot, a stílust, nyelvhelyességet, vagy ami azon túlmutat. Van némi (alapos?) öntörvényűségem és kis elitista allűrjeim is ezen a téren, sorry mindenkitől
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel I3-9100F
- AMD Ryzen R7 3700X / Beszámítás OK!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- Doogee S Mini ütés/por/vízálló telefon
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest