- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
alvaro #65552 üzenetére
Annyit tegyünk hozzá hogy látni nem fogja, de diskmanagerrel, ha a 386- oson partícionálja, formázza, akkor megy a 4x2047MB- os setup. Bár az még 286- oson is megy. Jelenleg is az van a 286- omban, mikor építettem a gépet, a legkisebb vinyó itthon egy 40GB Maxtor volt. Maxtor diskmanager felismerte, a 4x2GB használható is. 386- oson a későbbi DM is fut asszem, a 32GB korlát is áttörhető (286- on nem ment), bár akkor meg FAT32 kell már, de mint írod 386- al az is megy.
-
hege8888
aktív tag
válasz
alvaro #65064 üzenetére
Huh. köszi a választ.
Speciel a múlt héten OS-ig talpraállított két laptopomról van szó.
Egyik P2-450, VGA: 2,5 Mb Neomagic, a másik P3-700, VGA: 4 MB Ati Mobility.
Mindkettő pont a 4299-es Cirrust használja hangra.Namost nekem PC-n az első önálló otthoni körök 98ban indultak, előtte havernál láttam ezt-azt, hébe-hóba olvastam PC-Gurut, stb..
Ezekre a 3D-ben nem túl acélos, de már 95-98 használatra alkalmas gépeken mit lehet tolni?
NFS2, SW Rogue One megvolt emlékeim szerint egy 366-os cerkán is, Heroes3 akár egy P1-en is, csak kicsit türelmesnek kellett lenni, de FPS téren nem vagyok képben.. -
-
-
-
quailstorm
félisten
válasz
alvaro #64805 üzenetére
Olyan 15-35 FPS közt ugrál még 640x480-ban is, szóval valami nagyon nem oké.
VGA driver estleg? Legfrissebbet tettem fel AMD.com-ról.
Egyébként glitchek nincsenek, Mortyr fut, Max Payne akad, XL-R8R eldöcög, Quake 2 fut. Tehát D3D és OpenGL is van.Más: full szoftver rendererrel mit kéne tudnia az 1.1GHz-es Celónak? Anno emberek tolták a singleplayert ilyen S3 kártyákkal is software-ben. Nekem meg úgy totál játszhatatlan.
-
válasz
alvaro #64759 üzenetére
A 3. nálam is befigyel, jelenleg is 1G+2x512M van benne, bár a lap más, ASUS A7N8X-E Deluxe, de akkor úgy néz ki hasonló a hardveres kezelésük. Mindhárom RAM mezei végülis, a 2x512M Corsair Value jobb paraméterekkel, de a sima Kingston 1G tartja a lépést velük. Közben lett 2x1G mezei kitt 2db és 3pár 512M tuning is. Majd talán az SS7 lecsengése után folytatom a projektet. Még hűtőcsere is kell, lett egy fullréz. A gép össze van rakva, installálva, finomhangolni kell csak.
BIOS forrócserés írást egyszer próbáltam én is, sikerült.
-
r0b3r
senior tag
válasz
alvaro #64641 üzenetére
Akkor ez egy ilyen nap...
Engem egész nap sz*pat ez a sz*r egér...Másodszorra telepítem újra a Win 95-öt. Régit és OSR2-t. Sima soros portra köthető Genius egerem van. DOS 6.0 + Norton alatt gmouse.com driverrel tökéletesen működik. Win 95 telepítése közben szintén van egér, első indítás alatt is. De amint a telepítés végez és betölt az asztal már nem mozdul a kurzor. Csökkentett módban indítva szintén megy az egér. Másik driverekkel próbáltam, Logitech, Genius Mouse Mate, Microsoft, szabványos, de semmi eredmény. Talán valami másik driverrel/erőforrással ütközhet, amit csökkentett módban nem tölt be? Eszközkezelőben COM1 LPT1 portok hibátlannak tűnnek, felkiáltójel, vagy piros X nincs, Egér ott van, törlés után manuális kereséssel megtalálja feltelepíti, csak nem mozgatja. Win alatt már össze-vissza állítgattam az IRQ-kat, Biosban csak lekapcsolni lehet. Most épp kiszedett hálókártyával próbálkozok.
-
Frawly
veterán
válasz
alvaro #64598 üzenetére
Igen, ezt anno én is tapasztaltam. Mivel ASM-ben van írva a Volkov Commander, ezért sokkal gyorsabb, és kisebb is, kevesebb memória kell neki, és úgy ráfér egy kisfloppyra, hogy még hely is marad rajta tool-oknak. Így a DOS korszakban mindig volt egy ilyen rendszerhelyreállító floppy-m, amin VC, bootolható DOS, fontos DOS toolok (format, fdisk, stb.) ott volt, ha nem bootolna a gépen a rendszer, azonnal legyen mivel rendbetenni.
Persze combosabb gépen, ha nem kellett floppyzni, DOS Navigator párti voltam.
-
Madara-san
aktív tag
válasz
alvaro #64455 üzenetére
Így már világos, köszi. Ha egy Socket 7 alaplapon van AGP, az már Super Socket 7-nek számít?
(#64459) iday:
Az a 486-os lap elég menő, van rajta VLB és PCI is. Kíváncsi lennék, milyen gépet építesz belőle. A 386-osról nem csináltál teljes fotót. Intel 33-as CPU van benne?(#64500) arn:
Érdekes teszt. Az egyik Intel 387-nek nem mutatta az órajelét. A Quake azért büntet rajta. -
válasz
alvaro #64455 üzenetére
Intelnél a kerámia prociknál egész könnyen megmondható melyik a jól húzható proci.
Csak meg kell fordítani.
Nem nagyon húzható - rövid a saroknál az arany csík
Jól húzható - hosszú csík -
jokeph
nagyúr
válasz
alvaro #64436 üzenetére
Jogos.
Jobb a PC közeli sajátja a TVC-nek, ott a csatoló EPROM-jában az IMB kompatibilis DOS 2.0, az mindenre elég, ami kell a lemez kezeléshez.
A sufni megoldás azért ötlött fel bennem, mert pl. az én alapgépem dupla EPROM-os, van az eredeti 1985-ös Basic 1.2-őt tartalmazó, és a tabi Videotonban valamelyik szaki tett bele egy második EPROM-ot, Basic 2.0-ás rendszerrel feltöltve. És megoldotta, hogy egy kapcsolóval lehet váltani a 2 EPROM között, természetesen csakis áramtalanított állapotban.
-
törölt tag
válasz
alvaro #63910 üzenetére
30 SID !!! Jesszus, az nem semmi. Én meg próbálom vadászni őket emberi áron, de semmi. A SidFX-be is az egyik működő gépemből kellett kivenni egy darabot a második példányhoz.
Nem tudom milyen pákád lehet, de forrasztásnál próbálj nem hegyes, hanem lapos végű pákahegyet használni. Hátha ...
-
siti
őstag
válasz
alvaro #63521 üzenetére
Nekem két dolog jött be a c64-hez:
1, filléres kistv. Itt lehet válogatni 7-12” között is, ami még elfér a polcon. Főleg ezt használom, sokkal olcsóbb mint a crt monitorok, de egy sony trinitron-t is simán ki lehet fogni kis méretben, olcsón.
2, régi lcd tv. Ezen már látszani fog a technológia miatti problémák, az én tizenéves tv-n van rf, scart, av, composit és hdmi. Közelről persze csapnivaló, de kell egy hosszabb rf/video kábel és kész.
3, ami nem lett, az az lcd tv monitor egyben. Ez is jó, csak ritka. És drága.Az lcd miatt a c64 nem lesz olyan mint crt-n, de simán használható. ( ízlések és elvárások persze)
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
alvaro #62980 üzenetére
Aztán a PCI eljövetelével pedig jött az S3 is. Dömping lett belőle, majdnem minden gépbe az került, jódarabig. Voodoo mellé is azt használtuk. A gyűjteményen is látszik, nem is számoltam össze, de nagyon sok van a fiókban + pár gépben. AGP- re is jött még a VirgeGX2, Savage, aztán a hanyatlás. Érdekesség hogy Trident chippel is van egy PCI- m, hasonló nyáktervvel mint az S3Trio, viszont annál lassúbb, fordult a kocka. Meg lehet még említeni a Tseng ET6000- et, a menőbbek kártyáját, ebből már kevesebb is maradt fenn, hozzám csak egy hibás példány érkezett.
Az S3- nak két virágkora is volt, az első a maga idejében, a második pedig a retro beszerzési kora, a "kell vagy kidobjam?" korszak, utóbbi hosszabb ideig tartott, talán a megmaradt példányokért csak mostanában kezdenek pénzt kérni.
-
válasz
alvaro #62905 üzenetére
egyszer volt a Hwbot-on EDO ram tudning... oszt egy 100Mhz-es eredményt raktam fel, annyit bírt a lap, erre valaki felrakott egy 112 vagy 124MHz-es eredményt... Asus P2B-vel...
De hát az SD RAM-os lap! ment is a lázongás... jahh csak csórikám beleqrta a DIMM-EDO-t... végülis az is EDO, csak 3,3V-on... így hát elfogadták neki -
-
arn
félisten
válasz
alvaro #62484 üzenetére
Ez meg a vizhutos korszakbol 2002 kornyeken
tobb talcanyi procit kaptam, 2.4en siman ment egy falconrockal is. A korszakhoz kepest egesz sokaig megvolt.
A demonal timing problem, vagy tuning? Anno mindig muveszet volt megtalalni, hogy mire a legerzekenyebb a proci, nem am sztressztesztek
retro masinakat mindig max benchelni tuningolom, amugy mi ertelme?
-
-
válasz
alvaro #62102 üzenetére
Kényes a GUS. Viszont amelyik lapban működésre tudtam bírni, ott már további gondot (timming) nem találtam. Classic, Max, PnP van, gamek, compok, legalábbis amiket én próbáltam/használok, rendesen szólnak. Szintúgy az SB sorozatnál is, annyi különbséggel hogy az SB nem válogatós, azonnal műkszik mindenféle lapban.
-
r0b3r
senior tag
válasz
alvaro #62104 üzenetére
Gyorsan letöltöttem, kitömörítettem és úgy már tényleg 30Mb.
Az XT-ben jelenleg csak egy 32Mb-os CF kártya van, ez eddig több mint elég volt mindenre is.
Átmásolni neki sem álltam, viszont elindítottam hálózatról az XT-n. A 8088dom.bat indítása után a VGA és hk. teszt során leakadt azon, hogy nincs Sound Blaster hk. Utána kilépett...
Van valami trükkje, hogy elinduljon? Valami kapcsoló az indtófájl után, vagy ilyesmi?
A /q -val sem akar menni.
-
válasz
alvaro #61818 üzenetére
Nagyjából ugyanaz ami a többi hasonló gépen. De megpróbálok pár specifikus címet választani. Egész jópofa darab, de merevlemezt akarok benne cserélni és jó ideje nem formáztam benne HDD-t. De majdcsak eszembe fog jutni
Az nem megy csak úgy uk-mukk-fukk. Minimum szét kell nyitni, hogy nincs-e valami kifolyva benne. Aztán rámérni, hogy nincs-e zárlat. Meg a tápot is illik lemérni, ha lehet.
-
válasz
alvaro #61255 üzenetére
Bootlemezt készítettem csak vele asszem, sztem megoldható boot setup nélkül is. Több vinyót tuti kezel. A főprogram betöltésekor, detekt után rákérdez mi legyen, ill be lehet lépni a menüjébe, ahol választható autoset, vagy manual, a manualban rugalmasan választható célmeghajtó, valamint eldöntheted hogy auto partícionálás legyen vagy egyéni. A készített partíciókra kérhetsz azonnali formázást is, nem kell boot után a DOS formattal foglalkozni.
-
arn
félisten
válasz
alvaro #60508 üzenetére
Egyik osztalytarsamnak olyan volt 95ben
egy p100 melle, ami abban az evben uberallatnak szamitott. 3dbenchben a vlbs dx4em is ment annyit.
Mentsegere legyen szolva, hogy ez meg a triton elotti korszak, es akkor az inteles chipsetek sem voltak olyan jok, a triton volt az elso igazan kiemelkedo, busmasterrel, edo tamogatassal es pb cachel. Maga a pb cache hianya is kb -10% alapbol. Ezert szerettem volna egy elsoszerias tritont mindig - a legjobb pelda, hogy a chipseten mennyi mulik, hogy kiaknazd a procit.
A viper szimplan egy letunt chipsetvilag utolso dbja, a triton meg az elso - kb innentol datalodnak a jo intel chipsetek. Very first triton... intel zappa. 95 szeptember, meg socket 5 es sima wb cache, csak 96 elejetol erkeztek meg a pb verziok. Ppro elott ez jelentette a csucsot, a friss win95hoz, mar pnp tamogatassal.
-
válasz
alvaro #60398 üzenetére
Ne keverd a MOS-t és a MOSTEK-et. Amúgyis a név MOS maradt sokáig, esetleg CSG felirat került a chipre, de Commodore nem.
hege8888: 386-nál a CMOS merült le. Ez maga a BIOS. Ha elfelejtette, akkor ttt nagy valószínűséggel nem lesz semmi amit olvashatnál, ha elfelejti a BIOS-t. kb. mint amikor felreflashelsz egy mai lapot. De amit írsz az alapján ez nem gond. Ragassz rá valami fényzáró cetlit. A hibaüzenetet meg fénylképezd le olvashatóan.
-
hege8888
aktív tag
válasz
alvaro #60398 üzenetére
A fentebb tárgyalt 8086-oshoz írt válaszod alapján, olyan lehet, hogy a 386-os szerzeményem elfelejtette a BIOS-t (Dallas chipes), és emiatt leáll a boot, illetve olyan feliratot se ír ki, hogy "press vmi to bios".
Most fejből nem vágom mi miatt, de megáll a boot, (öntesztet csinál, aott kiírja, hogy vga, és egyebek oké) és pár másodperc után egy press F1-et ír ki.
Nem vagyok otthon az akkori gépekben, szóval lehet, hogy triviális marhaságot kérdezek, vagy olyasmit, ami másnak egyértelmű.
Este lövök fel képet a dologról, mert most munakhelyről írok. -
válasz
alvaro #60059 üzenetére
Nálam nem postol egyátalán, diag kártyám nincs, tehát nemtom pontosan meddig jut, a képernyő fekete. A gyári CPU supportban nincs benne az 500- as Argon. A Pluto viszont pöccre indul.
(#60061) arn : hát örökké nem, esetleg sokáig, a legjobb minőségű acél is elporlad kb 3000 év alatt, meg a proton élettartama is véges, 10 a 100.- on év körüli
-
r0b3r
senior tag
válasz
alvaro #59588 üzenetére
Az a vessző az = jel nem? Vagy a vessző is működik? Emlékszem nem találtam az xt billentyűzetén az egyenlőség jelet, ezért végül ASCII kóddal kellett beütnöm.
Na meg a 0005 az nem minden kártyán jó. Egyik kártyám pl csak a :005-öt, a másik pedig csak a :5-öt fogadja el. Mire rájöttem végre mi a nyomora...
Egy 8bit SCSI vezérlőm nekem is van, T130B, de Bios nélküli. Még nem sikerült működésre bírnom se vinyóval, se cd-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest