- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patry0t
tag
válasz
CaptainJoe47 #60168 üzenetére
hogy kell amúgy ezeket a bordákat leszedni? Hőlégfúvóval próbáltam 400 fokon, valamint satuval, egyik se jött be
-
alvaro
senior tag
válasz
CaptainJoe47 #60168 üzenetére
Határozottan! A kérdés, hogy néz ki a borda alatt. Arany tetejű, mint a másik? Vagy sima kerámia, mint egy 486? Utóbbi nekem nincs. Egyszer próbáltam leszedni egyről a bordát, de előbb jöttem rá, hogy nem az epoxi a leggyengébb láncszem, mint arra, hogy mit is tartok a kezemben
-
válasz
CaptainJoe47 #59393 üzenetére
Egy kicsit fiatalabb, a képen ott a gyártási időpon. Jó lenne egy 128k-s Mac. Bár azzal is hasonló gondjaim lennének, mint ezzel:
- Nem ADB-s a billentyűzet. Nehéz és drága szerezni ha valami baj van vele, mint ahogy az enyém is akad.
- Nincs belső HDD és hely sincs neki. OK, ezen van SCSI csatoló, de jön a tojás-tyúk probléma, hogy boot lemez nélkül hogyan lehet előállítani egy bootolható lemezt.
- Az analóg board ennyi idősen már eleresztette magát és rossz esetben vitt valami magával a többi részből. Ebbe én is belefutottam.
- Mivel a legtöbb gép 110V-os, ezért át kell alakítani, amiről nincs leírás csak egy 1000 éves TXT-ből és a kapcsolás irajzből lehet kisilabizálni a lépéseket.Szóval annyira nem használható darab, mint a következő már ADB-s széria. Abban van HDD, ROM-ban oprendszer és egér/billentyűzet rogyásig.
-
FinalCaleb
tag
válasz
CaptainJoe47 #59236 üzenetére
A kerámiát citromsav+konyhasó majd desztillált vízzel öblíteni. Profi vegyszerrel pl. 3M Novec vagy Microcare ProClean...
-
válasz
Komoly meló lesz kiglancolni. Tipp : alkohol, műszerész kontaktspray. Persze csak azután ha a dzsuvát leszedted róla (szennyeződés, por, rákövült kosz, akármi...). Ha beindul ikonikus retro lesz avval a kettő bazi nagy mem kártyával.
-
r0b3r
senior tag
válasz
Hát van benne kihívás...
-
siti
őstag
válasz
CaptainJoe47 #59219 üzenetére
nem biztos hogy mezei AT alaplapban van, CPU board figyel benne, lehet direkt hozzá gyártott backpanel is. Bár életben (akkor is képen) csak egyszer láttam olyat. De az is lehet hogy 286/386-os lapban van...
kollégának pedig jó a szeme az ott egy mfm vezérlő és memória kártya kétszer!
-
r0b3r
senior tag
válasz
CaptainJoe47 #59219 üzenetére
Hát szerintem ezzel érdemes lenne foglalkozni. Ez sztem egy 386-ra bővítő kártya és a másik kettő talán memória bővítő lehet. A negyedik egy MFM vezérlő lehet a 2x20 és 2x34 pines csatlakozókból ítélve. Az alaplap nem tudom, hogy működhet-e önállóan, ha igen, akkor egy 286-os lehet talán, a 16 bites ISA buszok miatt, vagyis nem XT. Az lett felbővítve 386-ra.
Alaposan megtisztítod, ha akksit találsz kiforrasztod, cseréled, esetleges oxidációkat 10%-os ecettel semlegesíted, majd leöblíted folyó víz alatt. Kivehető chippeket + procit is érdemes eltávolítani, alatta és az érintkezőket megtisztítani. Végül alaposan kiszárítod páramentesítő gép fölött, vagy csak 1-2 napig száraz helyen tárolva.
A tápcsati, ha jól látom és szerencséd van, hagyományos AT lesz. Feltételezem, hogy az előlap + burkolat nincs meg...pedig azzal együtt lenne csak igazán megmentésre érdemes.
-
arn
félisten
válasz
CaptainJoe47 #58681 üzenetére
Szerintem sok helyen taroljak a registryben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kedvenc zene a mai napra
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Háztartási gépek
- Milyen autót vegyek?
- VR topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hardcore café
- Valós időben generálhatja a jövőben a GPU a fákat
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest