-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
DarthSun #23275 üzenetére
igen de magának a SCSI kártyának si van egy ID-je, ami ugye a 7-esen van, és azt is el lehet tolni
De a lényeg hogy megy, már formázom DOS alatt a HDD-t.. hogy telepíthessem rá a Win95-t...
éééés most jön a lényeg, doppergés!!!!
Tökéletesen olvas a külső SCSI-s Yamaha 4X-es CD íróm -
-
válasz
DarthSun #23270 üzenetére
Más lesz a gond.. másik kártyával mondom, okésan megy....
Az adaptec ezt írja:
The BIOS of the controller card is used as the bootstrap loader to link hard drive(s) (INT13 devices) through the Interrupt vector table into the system BIOS.If there are no hard drives connected to the controller card, this message is normal.
If there are hard drives connected to the controller card which are not set as bootable, this message is normal.
The BIOS looks for hard drives at attached ports and if none are found the message: "BIOS not installed" is displayed. The primary reason for a BIOS is when you have a bootable hard drive.
Note: This is not an error message, but a BIOS display message only, stating the BIOS was not loaded into memory and all control of device, will be done through the driver. It basically means that no bootable devices were found.
Semmilyen más HDD nincs a gépben, scak ez a SCSI....
-
-
-
-
válasz
DarthSun #23208 üzenetére
Azért nem egy retro-kategória a BRG-vel
Ezek még használhatók lehetnek, minőségileg is elmennének simán ha a hanganyag megfelelő - mindez a BRG esetén nem igazán mondható el.
Szóval ez a kettő nem ma készült de attól még ilyen értelemben nem retro.
PC-re lefordítva: a 775-ös procik nem maiak de teljesen használhatók a mai kornak megfelelő feladatokra, míg a 286-osak igazából ma már nem használhatók, még ha mennek, akkor sem. -
-
-
válasz
DarthSun #23084 üzenetére
Pedig már többször szóba került korábban
pl itt
idén januárban meg itt
Aztán Rive is többször beszélt már róla
Amúgy jahh pont ilyen lapom van, csak DOS alatt kicsit instabil, mióta 2X is fordítva raktam bele a procit
Rive kcisit rendbe rakta az elpukkant FET-et rajta, de sajna nem az igazi, érdekes módon Win95 alatt hibátlan -
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
DarthSun #23068 üzenetére
IBM6x86 120@133-ommal ment, majdnem ki nyírtam, 10 percig ment passzívban, kis 3cm magas bordával, mert a venti csatija xar, ebből kifolyólag. Abból vettem észre, amikor belassult. Gyors felnyitottam a gépházat (felvő, 2 gombot benyomok az oldalán, és felnyílik) majd foróaság kitódult. Na gyors kikapcs, az alaplapról a tápkábelt lekaptam, majd vissza, immáronjó ventivel, lehűtöttem a procit, és kész. kapásból kb. 110-ről üzemi, 60C-ra visszaugrott.
-
-
-
-
laci1128
tag
válasz
DarthSun #22981 üzenetére
Érdekes, mind 754-n (nForce 3), 939-n (nForce 4 SLI) és AM2-n (NF 570 Ultra) ASUS lapokban az alaplapi hang letiltása nélkül vidáman* ment az alap SB Audigy, gondolom olyan brutális eltérés nincsen az alap Audigy és a ZS között, valami specifikus gond lehet ott.
*754-en (ASUS K8N-E Deluxe) az nForce hálózati vezérlőt le kellett tiltani a hangkártya telepítésének idejére, különben telepítés közben kékhalál volt a jutalmam (igaz az azt követő újraindítás után már fenn volt az illesztőprogram), viszont a másik két platformon semmi atrocitás nem érte a kártyát. -
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
DarthSun #22754 üzenetére
A retro topic az oka ha nemgondol ilyenre az ember, de valóban nem hátrány kihasználni ezeket a mai kütyüket
Amikor mentem valahová körbenézni, én is úgy voltam vele, hogy nem írom föl a kiírt telefonszámokat, hanem lefényképezem - minek írogatni annyit ha nem muszáj? -
-
-
válasz
DarthSun #22736 üzenetére
félig meddig szabványos.. IBM szabványú... azaz a floppy kábelről kapja az 5V-ot is...
kikaptam egy IBM PS/2-ből a flopy-t ami korábban próbálva volt és szintén xar volt, ezzel is ugyanez, meghajtja a lemezt majd semmi, van hogy elkapja kicsit tovább kerregteti mintha érzékelné a lemezt de ugyanúgy "feladja"... de legalább tudom hogy ha szerzek IBM-es floppy drive-ot akkor azzal ki lehet váltani a gyárit... -
-
válasz
DarthSun #22679 üzenetére
Értem én, hogy átalakító, de mitől más?
Mitől másabb, amikor a kellő feszültség és a szorzó is megvan a lapban, illetve az átalakítón keresztül.
Erre lennék kíváncsi, hogy mitől más az fcpga 2-es alakító?
Sokan írják net szerte, hogy a magas 1,75 voltos fesz-től félnek a tua számára.
De ebben a lapban létrehozható a szükséges 1,45-1,5 volt is. -
-
-
zoltanz
nagyúr
-
válasz
DarthSun #22592 üzenetére
Megerősítve, win95 osr2.1 alatt is (K6-III+) simán tudok rendert választani (Geforce2 GTS + V2) mind játékokban, mind teszprogikban, ill. dxdidagban is, szóval a régebbi dolgok mehetnek glideban, amihez meg kicsit erősebb d3d/opengl kell, ahhoz meg ott a Geforce2.
Egyébként egy 256 megás agp-és Matrox Parhelia mennyit érhet kb, csak mert most kaptam egyet 2K-ért. -
zoltanz
nagyúr
-
-
válasz
DarthSun #22564 üzenetére
Glquake verzióra nem emlékszem (de majd megnézem hogy 0.96, 0.97 vagy 0.98), de a hivatalosan 3dfx-hez kiadott glquake patch, tehát nem a legeslegutolsó 3rd-party modernebb kártyákra is írt patch, utolsó diamond v1 driver stimmel, ill 1.49-es minigl driver (ami gyengébb, ill amd procikhoz sokkal inkább javallott mint a wickedgl, mert tele van 3dnow, mmx stb optimalizációkkal)
-
Peter789
senior tag
-
Peter789
senior tag
válasz
DarthSun #22533 üzenetére
a cél szentesíti az eszközt...
van egy hasonló kártyám: [link] - csak az enyémen a 110MHz-es csippek mind fel vannak forrasztva. leszedem őket, majd a helyükre SOJ foglalatokat rakok (ezeknek a kitermelésére már beszereztem egy raklapnyi virge-öt) - talán nem is csak 4-et, hanem 6 megát is leszedhetővé varázsolok - a nyák rajzolata alapján az is működhet, és a 6 megás V2 igazi ritkaság
-
válasz
DarthSun #22524 üzenetére
Nem feltétlen, mert vannak hardveres umb driverek is (többek között 286-oshoz is), de valszeg bacsisnál az lehet a probléma gyökere, hogy sok nagy méretű drivert próbál betölteni a sok adaptor shadow miatt korlátozott méretű umb-be. 2 dolgot tehet;
- igyekszik a driverek méretét csökkenteni, (dos szinten 7.0-ás pc-dos (ill driverei) eszik a legkevesebbet és gyak 100% ms-dos 6.22 kompatibilis, mouse helyett ctmouse csak 3kb-ot eszik pl, az mscdex-et helix-el az xms-esbe is tölthető)
- az elérhető umb méretét növeli (fölösleges adaptor shadow-ok kikapcsolásával, ill ha nem kell ems memória akkor az eleve 64kb + a felszabaduló memória az umb számára a rendelkezésre álló ems page frame végett), ill ha nem lehet legalább a fragmentáltságát csökkenti (scsi bios címzését közvetelen a vga bios után, vagy a system bios elé jumpereli), hogy a nagyobb driverek beleférjenek. -
-
válasz
DarthSun #22468 üzenetére
Speedsys 4.78, ingyenes orosz fejlesztés
, közben én is lebencseltem a P1+V1 kombón a Quake 1-et és a Turokot (mindkettőt max grafikai részletességgel 640x480-ban, Sb16 hanggal), először iP100-al majd ugyanezt iP200-al (egy gagyi Vx-es Acorp lappal + 64mb edo rammal),
- Quake 1 timdemo1; 100Mhz-en 29,4 fps, 200 Mhz-en 34,8 fps, tehát bőven játszható szint, igazából ha Intel P1 van alatta már nagy baj nem lehet a Quake-kel
- a Turoknál már nagyobb különbség volt; 100 Mhz-en 23.1 fps, 200 Mhz-en 37,1 fps-t mutatott a számláló, tehát míg 200 Mhz-en simán lehet max részletességgel játszani, addig ez 100 Mhz-en már határeset, vmit azért már nem árt visszább venni.
Szerk; megnéztem az NFS II SE-t is 200 Mhz-en kényelmesen játszható, de 100 Mhz-en sem volt különösebb gond, játszható szint az is bőven.
Mondjuk amikor a V1 kijött '97 tájékán vmikor, akkor azért leginkább ilyen P100-166 körüli gépekbe pakolták leginkább, az MMX-es procik csak néhány hónappal később jelentek meg, bár tény, hogy a V1 "teljes" kihajtásához nem árt egy P1MMX, de azért iP133-166 körüli procival is arányos rendszert alkot. -
zoltanz
nagyúr
válasz
DarthSun #22448 üzenetére
Az első rendes (3D képes) PC -m ilyen volt P2+Voodoo 2.
Amit észrevettem, hogy a Q3-ban a füst csíkos, gondolom a 16 bit miatt (bár néztem a YT gameplay-eket még Voodoo 1-el is jó, TNT2-vel pöttyös ilyen színmélységen).
Valamint homályosabb a képe, de legalább van Glide. -
válasz
DarthSun #22229 üzenetére
lehet.... Ha lehúzom a HDD-t, és megy elvileg az optika, VC alatt szintén egyből fagy, promt-nál még tudom listáztatni a CD lemez tartalmát de egy setup indításától fagy, aidados fagy, SCSI vezérlő nélkül az például okés...
De vajon mi a fenével veszik össze? csak egy szaros MFM vezérlő van a gépben... -
-
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
DarthSun #21682 üzenetére
Én nem ragasztottam rá, csak saját lefogójával együtt rá kellett tennem, oszt by heppi, de idő után melegszik ám a borda, elég szépen.
Epf... egyszer (majdnem) leégettem így egy K6/2-est, hogy Soc.A-s borda rajta volt venti nélkül. Belefeletkeztem a JazzJackrabbit2-be, menéztem a proci hőmérsékletét (kézzel), és kishíjján lesütötte a bőrt róla
Ahhoz képet, hogy a 150-es Pencijum MMX-em 3,5 óra alatt nem melegítette meg -
snake1977
őstag
válasz
DarthSun #21684 üzenetére
Simán, mivel én a hűtő ventillátor csatiját elfejetettem rádugni első alkalommal az alaplapra, és 3dmark 2001-el teszteltem, simán lefutott, a hűtő passzivan is elég volt, igaz mikor lement a teszt, akkor vettem észre, érezhetően forró volt de még nem sütött
Zoltanz: a gyári furatokon át rögzitette, de valóban szinte minden normálisabb kártyán megtalálhatóak ezek a lyukak, azért jó hogy a mérnökök gondolnak ilyenre is.
-
-
válasz
DarthSun #21554 üzenetére
En mostanaban az Intel fele hajlok, de voltak korszakok, amikor jobb valasztas volt a masik oldal. Most is also regioban es ar erzekeny vasarloknak megfontolandoak az AMD-k. Felso kategoriaban es szervereknel meg a kanyarban sincsenek. Sajnos igy nincs verseny.
Videokartyaban most jobb az ATI, de legjobban a Riva 128-at szerettem. Ott legalabb van verseny.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged