- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter789
senior tag
válasz
spista222 #21886 üzenetére
így 1x módban van AGP textúrázás? régebbi dx verziók dxdiag-jában ott van pl a teszt fül... az 1x slotok annó nem tudták ezt - kérdés hogy az újabb gyorsabb slot 1x sebességbe kapcsolva megtartja e ezt a feature-t, vagy ezt is letiltja...
olyannal már többször is találkoztam, hogy egy vidkártya buta alap win driverrel teszi a dolgát, akár még az aero-t is futtatja, de ref driverrel meghalt - több lapban is, szóval az inkább vga hiba, itt nyilván nem erről van szó ha már így kisakkoztad...
-
válasz
spista222 #21880 üzenetére
Igen, ezt én is írni akartam, hogy vannak alapvető követelmények, ami alapján lehet ilyen kombó lapokat építeni. Ezek (a teljesség igénye nélkül):
- A chipset és az általa kezelt processzorok variációja (kései S478 és korai S775 procik egy lapon, mint fent)
- A különböző generációjú chipsetek variálhatósága (K7 VIA KT700 chipsetes lap Future CPU porttal VIA KT800 északi híddal Athlon 64 processzorhoz)
- Különböző chipsetek standard összeköttetéssel (ULI+NF3 kombó) -
-
-
-
válasz
spista222 #21840 üzenetére
A 2001-ben CSAK EGY SZÁL megy, ha törik, ha szakad... Próbáltam P4-nél HT OFF/ON-al, is, igaziból mérési hibahatáron belül volt csak némi szórás HD3850-el...
A 3Dmark2003-nál már nagyon szépenn hoz a több CPU szál, igaz még nem mértem ki/jártam utána mit kezd 2-vel több szálon, ám az tény hogy sokkal könnyebb a 3Dmark2003-al szárnyallni" mint a 2005/2006-ban... 2006ban ami GPU-ból megy, ott 2 szálat használ a progi, a CPU tesztnél több stzál megizzasztása is támogatva van...
Most így hírtelen ezt találtam:
Geforce256Geforce2 Ultra:
-
válasz
spista222 #21826 üzenetére
Ráhibáztál
Igaziból a Hwboton volt egy olyan challange, hogy régi AGP-s kártyákat kellett minnél jobban meghajtani, mármint hogy minnél több pöttöyt dobjaon a 3Dmark2003, és az iylen Geforce256/Geforce2 kártyákat rakták/tuk ebbe a lapba.. én "csak" egy E8400-as procit tudtam bepattintani, de voltak akik QX9650-et raktak a lapba.. hát persze az kell a Geforce1 mellé -
-
válasz
spista222 #21826 üzenetére
NForce-ost sosem kezdem javítani, szétégett chippel nincs mit kezdeni.
Viszont javítok, nem berhelek
Az átfújás nálam berhelés kategória, a hőlégfúvó a fet és egyéb finomságok cseréjében segít.
Van egy másik asrock is most, ami tényleg szeretne melgedni:A Wolfdale lap is a klinikai halálból jött vissza anno, de jól bírja azóta is
-
válasz
spista222 #21823 üzenetére
Először az enyémben próbáltam.
Alapból E5300 van benne.
Betettem, nem indult. Aztán már semmivel nem indult.
Próbáltam mindent, de semmilyen procival nem indult.
Aztán 1 nap pihi után életre kelt - megilyedt a hőlégfúvótól, és inkább még előtte meggondolta magát
Ennek a listája meg még olyanabb valóságtartalom szempontjából... -
válasz
spista222 #21820 üzenetére
Már volt benne, kedveli.
Ha megnézd a cpu support listet, benne van az E5200, meg az E5800, közte semmi. Igazából az E3300 ezekhez áll szerintem a legközelebb, eltérés csak a 2 helyett 1 mega cache.
Szóval alapnak jó, lehet belőle következtetni, de ennyi. Minden másra ott a próba. -
-
Peter789
senior tag
válasz
spista222 #21773 üzenetére
valamelyik powerstrip-el, akár a 2.x családból. illetve asszem van valami s3tweak nevű is, bár az lehet csak a későbbieket ismerte
a virge lazán
gyorsítjalassítja 2 megával is a 3D-t - talán még 1 megával is bepróbálkozik kellően alacsony felbontással. természetesen minél több a ram, annál magasabb felbontással lehet próbálkozni, és annál több marad a textúráknak is1 megával 800x600x16 a max asztal, de akkor semmi nem marad a textúráknak. 2 megával a desktop 800x600x24(32) vagy 1024x768x16 módig mehet, 4 megával viszont már 1024x768-ban is fel lehet tolni 24(32) bitig. viszont mivel rettenet dögvész lassú mind mint 3D gyorsító, így nem igazán jöhet szóba magasabb felbontás 3D-vel mint a 320x240 vagy a 400x300, így akár még 1 mega ramból is marad elég az akkori játékoknak a textúrájához. ki fogom próbálni...
-
snake1977
őstag
válasz
spista222 #21721 üzenetére
Sok időm/kedvem nincs vele vesződni, de még egy bios flash-t bepróbálok, érdekes hogy ha nem lépek be akkor nem fagy le már amikor kezeli a billentyűzetet, akkor ilyen esetben a caps lock num lock ledjei üzemelnek, de akár 3 perc után leütöm a del-t, belép a biosba és befagy
-
snake1977
őstag
válasz
spista222 #21718 üzenetére
Az óra is megáll, már amikor eljutok addig hogy belépek oda.
A bill. az 100% jó mert ezt használom, a csatlakozó is ránézésre hibátlan, bár bele nem látok, de ha mozgatom nem villogtatja a ledeket ahogy a kontakt hibás szokta.
Akkor bios hiba lenne? Mondjuk csak a bios-on belül fagy meg, kint ellenőrzi a vinyókat, floppyt, stb. és billentyűzet hibát sem ir csak floppy disk failt, de nem tudom tovább léptetni mert nem reagál a bill.-re. -
-
djculture
félisten
válasz
spista222 #21637 üzenetére
Elvileg ez volt a legnagyobb:
Family Intel Pentium III
Model number ? 1BGHz
CPU part numbers 80526PZ1000256 is an OEM/tray microprocessor
BX80526PZ1000256 is a boxed microprocessor
Frequency ? 1000 MHz
Bus speed ? 133 MHz
Clock multiplier ? 7.5
Package Single Edge Contact Cartridge 2 (SECC2)
Socket Slot 1 / SC242
Introduction date Mar 8, 2000
Price at introduction $990 -
-
-
Peter789
senior tag
válasz
spista222 #20696 üzenetére
jó tipp, a DScaler-re gondolsz szerintem
-
-
-
válasz
spista222 #20584 üzenetére
Hú nagyon köszi, gyorsan ki is mértem 24-26-os láb a left/right és 23/21/19 a földek, a 25 vakláb, de sajnos vmi nem kóser a hangchippel, ált sípol ha vmit elindítok rajta, gyakran fagy is, ill. ha vmi mégis megszólal az csak a jobb oldalon, ált egyszerűbb wav vagy midi fájlok. Dxdiagban pl a directsound szól a jobb oldalon, de mellette sípol is, a directmusic viszont csontra fagy. Ha bekötöm az alaplapi speakert az is ugyanúgy sípol, ahol a hangkarinak kéne megszólalni, szóval vmi hardveres hibája lehet, driverei rendben feltelepülnek és nem jeleznek hibát.
pw12345: K6-III+-nak olyan lap kell ami tud 2.0v-ot, vagy minimum 2,2-őt (de ált ami tud 2,2-őt az 2-őt is) és bios szinten is támogatja, itt utána nézhetsz, hogy milyen lapokhoz van biofrissítés hozzá, ill. amelyik nem tud megfelelő feszültséget adni hozzá, az jelezve van, hogy feszkonverterre is szükséges lesz...
Az aprón találtam egy Acorp 5ali61-et, ez pl megfelelne hozzá, bár nincs dokumentálva rajta az összes feszállás, de kimértem rajta, hogyha az összes feszjumpert (JP7) lekapod, akkor kapsz 2v-ot, a 2,1v-hoz pedig 1-2 (a többi off) on szükséges. -
snake1977
őstag
válasz
spista222 #20547 üzenetére
Igazad van, most néztem Tpower linkjén, azon ott van a kivezetés, külsőre nagyon hasonló ezt benéztem.
a tx100-3D verzióban van csak hangchip.
Nekem az rémlik hogy ha nem indult akkor az insert gombbal tudtam életre kelteni, bár lehet az már az abitos p2-esemnél volt. -
-
-
válasz
spista222 #20184 üzenetére
én a múltkor egy 2ghz körüli sempron (AM2) és egy 780g-s chipsetes alaplap mellett win7 alatt buktam nagyot... minden szaggatott, még 240p-ben is kicsit idegbajos voltam, hogy nincs normális w7 driver ahhoz az igp-hez pedig ez még csak nem is retro... megkapta a masina az xp-t... azzal ment rendesen, de a 720p már le-le maradozott a hangtól
ja igen, 7 alatt még az ablakkezelő is szaggatott, nemhogy a flash-es szarok és a jútyúb
-
válasz
spista222 #19984 üzenetére
1. igen
2.,4. van alapból 8 bites, de több 16 bites is megy 8 bitesként, persze ekkor kilóg a 16 bites része, de megy. Ilyen pl a Trident 8900C (viszont a CL, D vagy 9000 nem, de a 8800 meg szintén megy 8 bitesként), Tseng ET3000, Oak Oti-037, Chips@Techonologies talán 451-es a típusjelzése, de ebből nem volt túl sok típus, meg még ki tudja melyik, de általában az öregebb chipsetek közül elég sok tudhatja.
3. igen -
Peter789
senior tag
válasz
spista222 #19952 üzenetére
a p3 és 8xx p4 korszakból, valamint 1-2 újabbhoz is volt már balszerencsém és mindnek olyan gondjai voltak újként, mint valami kivénhedt noname-nek: új elemmel is összekeveredő boot sorrend, usb-s eszközökkel lassú post, instabilitás, kompatibilitási gondok - lassú agp módban ragadás, ramot rosszul érzékeli és be se lehet állítani, stb stb stb... az meg hogy tuning sincsen már csak hab a tortán
s478 korban volt dolgom több giga lappal is és tuning beállítások terén bőven alulmaradtak bármelyik normálisabb abittal szemben - a p2, p3, p4 korszakbban számomra egyértelműen az abit az etalon - max a kifáradt kondikat kell lecserélni...
-
Peter789
senior tag
válasz
spista222 #19949 üzenetére
az eredeti intel lapok említésre sem méltóak - nevetséges terméktámogatás, bugos biosok, megbízhatatlanság, lassúság jellemezte mindet abban az időben - nem tudom azóta fejlődtek e, de bizalmat most se szavaznék nekik, van elég olcsóbb és megbízhatóbb márka a piacon...
így utólag azért kíváncs volnék, hogy mire képes egymás ellen egy agyontuningolt 848, 865 és 875 meg esetleg mellettük valami 775-ös DDR2-es prescott...
-
válasz
spista222 #19946 üzenetére
(nagyon) Későbbi revízióknál tényleg lehet, hogy már tettek bele Prescott támogatást, de alapvetően az ilyen chipsettel szerelt lapok 95%-a nem tud mit kezdeni vele.
ESP: 848 az minden gond nélkül viszi, bár a számozás tényleg megtévesztő, mert a 865 butított verziója, a 845-höz semmi köze, inkább a teljesítményviszonyokhoz igazították a típusjelzést, nem pedig a származáshoz. -
válasz
spista222 #19941 üzenetére
A 845 azért másik generáció (mint a 848/65/75), alapvetően 400-as majd később (a PE verzió) 533-as fsb-és procikhoz tervezték (Prescottal meg sem mukkannak, de még a HT-és Nw-vel se biztos), a maga idejében azért elég jó volt, csak a rambusos Intel chipset volt teljesítményben a konkurenciája.
-
Peter789
senior tag
válasz
spista222 #19606 üzenetére
érdekes, pedig a doksija szerint PnP, szóval érzékelnie kellene. esetleg húzod az FSB-t? nekem KT133-as lappal és valami ISA-s 3com hálókártyával volt olyan jelenségem, hogy bár ISA kártya nélkül 155-ig emelhettem az FSB-t, ISA kátyával már 150 körül elkezdett olyan jelenséget generálni, hogy a háló ikon villogott oda-vissza hogy van háló, nincs háló... ha picit visszavettem, stabil lett, nem bírta a felhúzott buszórajelet...
-
válasz
spista222 #19602 üzenetére
mondom, nem valószínű hpyg rossz a hőátadás... elég forró a hűtő talpa, lamellái.. persze nem annyira hoyg 90fokot eredményezze a proci... nem lekvárt használok, hanem az autóknál használatos talán fékpofák kenésére alkalmazott "copper pasztát" szomszéd autószerelő adta, nekem nagyon bevállt
Jahh és direkt a hűtőborda talpát fel is csiszoltam biztos ami tuti alapon
-
-vitya-
őstag
válasz
spista222 #19291 üzenetére
na oké, hogy ezt kiderítsem ismét meglátogatom őket, és tolok ott egy aidát...
aztán mindenre fény derül. addig meg: bármi lehet és ennek a bárminek az ellentettje is.. ;-)
(de amúgy azt hiszem tudom mi a baj: az alaplap xar, folyamatosan elfelejt mindent, mivel az elem teljesen gallyra ment már - és valami alap MHz-re ugrik vissza. Nem ennyin kéne mennie.)
-
-
-vitya-
őstag
válasz
spista222 #19288 üzenetére
hát ez az, mondom, hogy furcsa dolgok voltak ott...
szerintem Athlon 64 néven futó első athlon is 64 bites volt, szóval azzal nincs gond, hogy futtatni tudja-e, de teljesen felesleges oda a win xp 64 bit... szvsz, csak olyan oprencerem volt akkor otthon, mikor sok-sok éve ezt összeraktam
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
spista222 #19251 üzenetére
Egy elektrós faszival csináltattam, aki ezzel foglalkozik 20éve, szóval tudja mit csinál, az összes egyforma ki lett cserélve azok közül, ami rossz volt. LOW ESR-esek. ATI RS482-ő chipsetes, egy Fusi gépből lett kiműtve, amúgy nincs gond vele. Chipset nem melegszik, a lap stabil, egyedül az integrált lannal meg a hanggal van gond a kondi csere óta, előtte azok is mentek (a félig szétment kondikkal).
-
pw12345
aktív tag
válasz
spista222 #19074 üzenetére
Talán megmozdul, de nem 100%. Majd ráakasztok egy fél disznót
FDD-t teszek rá, azért nem kár, bár nem tudom mennyire terheli az meg, tervezem kiméricskélni, ha előkaparom a multit.Szétkaptam a derékszögű tápot, belül ugyanolyan, mint a többi, égés, vagy egyéb látható hiba nincs,
a biztosíték is sértetlen. Érdekes, hogy a burkolatán ennek is jelölték a külső kapcsoló barna, kék, fehér,
fekete bekötését, belül, meg nincs kiképezve, viszont a beépített kapcsoló kábelei három piros és egy fekete,
úgyhogy hasznos az infó.
Az AT tápokon az a kéteres muter kábel, ami az egyik molexből jön, valami pici hűtőventit hajtana meg, régi 486 CPU hűtőt pl.? -
-
válasz
spista222 #19077 üzenetére
Persze, ezzel fejleszteni értelmetlen.
De az más kérdés. Nem napi használatra veszi majd meg aki megveszi, az biztos.
Mint ahogy aki bogárral jár, az sem azért teszi mert nincs modernebb, gazdaságosabb, olcsóbb.
Részemről ugyanez a kategória (mármint ár-érték viszonylatban) minden 30k fölötti telefon, 20k fölötti vga, autóból, órából is egy összeg feletti, és lehetne sorolni.
De ez már tényleg teljesen más téma. -
-
válasz
spista222 #18628 üzenetére
Bx-es vagy Fcpga-as lappal csináltad? Jó lenne megúszni, mert enélkül a lépés nélkül viszonylag könnyen abszolválható lenne a művelet.
Egyébként közben beszereztem egy P166-os classic P1-est, ami gond nélkül teker 200-on a vesás socket5-ös lapban a korábban tárgyalt pinmoddal. Mondjuk így már még inkább kijön az Opti chipset Achilles-ína, mert míg proci/memória benchek szépen gyorsultak az upgrade-től, ahol viszont már intenzíven kell használni a vesa/pci buszokat ott messze nem jön ki az plusz mint ami elvárható lett volna... -
-
válasz
spista222 #18612 üzenetére
A lába átmegy annak is az alaplapon, nem? Mármint a foglalatnak. Ha igen, ami szerintem 100%, mert a foglalat ugye a lapba van forrasztva, átmenő lábakkal, akkor a lap hátulján össze lehet kötni a rózsaszínt a sárga vonal végpontjával.
mod: most értem meg a problémát, amit írtál, teljesen jogos - ugyanis a rózsaszín láb nem érintkezhet a foglalattal. Igazad van, a foglalaton forrasztás nem megoldás.
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged