Hirdetés
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
iday
aktív tag
Bacsis részére ABIT ftp mentést keresek!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Most, csak úgy: Szörnyűek vagytok, de jó titeket olvasni!

-
gban
veterán
-
Playstation1
csendes tag
Windows 95 -öt hogyan tudnám letörölni ? Nincs ATA => USB átalakítóm

(vissza akarok térni az MS-DOS 6.22+Win. 3.11 kombóhoz mert rossz Win 95-öt raktam fel , belépéskor 8 kékhalál után megy
) Én arra gondoltam valakitől szerzek egyet (átalakítót) és uzsgyi

-
Fenyő
őstag
Igazából csak a 486-os komplett konfig a 386-os csak lap, mindkettőn ilyen kártyán csücsül a proci, a 486-osnál a memória is ilyen kártyás megoldással van megoldva, tesztre szívesen kölcsönadom, de majd lefotózom. E-bayhez én sem különösebben konyítok (talán egyszer vásároltam rajta), de ha valóban ér min 100 dodót az Ati akkor lehet már érdemes nekiállni meghirdetni, kisebb összegnél nem igazán éri meg a macerát.
-
Rive
veterán
Rive: Egyébként van még pár ALR lapom/gépem (eisa 3/486-osok) amiket itt kerülgetek, és működnek is, az is ilyen értékesebb kategória volna vagy csak ennél az ATI-nál van rá sansz?
Az ATI-ra félig viccből mondtam az ebayt, aztán meg egyszercsak izé
Nem vagyok egy komoly ebay-arc.Milyen gépekről van szó amúgy? Nekem egy dual P1 EISA van valahol, de hosszú távra egy teszthez keresek más cuccokat is.
-
iday
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ilyen formavilága volt az előlapjának.
-
Fenyő
őstag
válasz
Turulbir
üzenetére
Nekem vannak ilyesmieim, de a 1,5-es szorzó 3,5-nek felel meg P1MMX/K6-nál, szóval szvsz próbáld azzal előbb, arra figyelj, hogy az MMX dual voltage-os, tehát a feszkó jumperek P55C, ill 2.8v állásba kell tenni, egyébként nagyon fog melegedni a nemcsak a proci, de leginkább a vrm.
-
Turulbir
tag
Üdv!
Lenne valakinek egy eladó Socket 7-es lapja Budapesten, vagy Balassagyarmaton?
Elvárások:
-3.5-es szorzó a 233-as MMX-nek (illetőleg némi plusz FSB
)
-3 ISA, 4 PCI (nagyobbacska kártyák is elférjenek (GUS, Voodoo1, CT4180))
-AGP nem kell
-Baby AT
-2 vagy 3 SD
-minél több cacheAmi most van, azon 3x a max szorzó.

-
iday
aktív tag
Kicsit off leszek, nem teljesen idevág.
Régebben mikor még a mistral is létezett, volt egy pc ház ami erre a telefonra hasonlított.
Nem tud valaki, valami infót erről a házikóról? -
Rive
veterán
válasz
pw12345
üzenetére
Asszem azok a memóriák 16 vagy 32 bit szélesek. Néha előfordul itt-ott véletlenül. Pláne, hogy alaplapokon is szórták ezeket integrált VGA mellé, illetve talán a Matrox G200-ak is effélét ettek, ha jól emlékszem. Még az is lehet, hogy itthon is akad egy-kettő valamelyik doboz alján.
RAM tipusszám alapján meg lehet guglizni, mekkora egy chip.
-
pw12345
aktív tag
Van egy bővítőhelyes ATI RAGE csodám.
Lehet ilyenhez valahonnan 2-4 MB-os pici 9 bites bővítő RAMot szerválni?
Ezeknél a RAM-oknál az IC feliratokból ki lehet találni valahogy hány MB-sak?
Van erre valami táblázat? -
pw12345
aktív tag
Ha nem is használható, minden esetre szép kártya...
Széchenyi Pihenő Kártya >
Egy rahedli szemét:
http://www.classiccmp.org/dunfield/img/index.htm
http://www.classiccmp.org/dunfield/img06566/system.htm
http://www.classiccmp.org/dunfield/img06566/applic.htm
Nem tudom mik ezek (lemezképek, látom), de valakinek jól jöhet.
Még több szemét, nézze át, akinek két élete van:
ftp://ftp.boulder.ibm.com/
Tyű, de szépek:
http://www.classiccmp.org/dunfield/pc/index.htm#xt
Na ilyeneket baxtak ki a sittes konténerbe volt sulimban, hogy csak úgy nyekkentek:
http://www.classiccmp.org/dunfield/pc/h/ps2m80.jpg
Micsoda "SLI" madzag

http://www.classiccmp.org/dunfield/img06566/h/fcin.jpg
lehet kapni valahol ilyen rápattintós csatikat? Kellene nyákcsatis winyóhoz.Valamiért nem enged smileyt beilleszteni O.O
-
Rive
veterán
Hát, jól belehasítottál...
Szóval vagy keress egy efféle Atari gépet, vagy dobd fel az ebayra... Vagy akaszd a falra, de meg ne sérüljön közbe'

-
zoltanz
nagyúr
Felvetődött egy másik topikban egy kérdés:
Az érdekelne az IB Gen7 grafikus magja támogatja az FMA-t (Fused Multiply-Add) és a DirectX 11-es API követelménye. (ez van a Bull-ban is csak az aszem FMA4)
Ezt ugyanúgy lehet használni mint a CPU -ban lévőt, illetve mennyi a difi 3 és 4 -eshez viszonyítva? -
TESCO-Zsömle
titán
Egy helyi forrás szerint lehet pár holmim, ami érdekelheti az itt ténykedő fórumtársakat.

-
Rive
veterán
-
bacsis
Közösségépítő
biztos hogy nem dög a a passport izé, mert amikro bent van a gépbe a kártya meg a cuccos is, akkor a RAM beszámolás után szüttyög a gép egy kicsit többet mint szokott majd egész pontosan ezt írja ki:
1701 (E) Adapter 1 Drive 1 Error
Most a zárójelbe E van de ha nincs a gépbe HDD akkor oda D meghajtót ír
aztán kb ennyi, mert az Fdisk nem látja... szal abból nem lesz semmi, majd dísznek azért jó lesz
-
bacsis
Közösségépítő
deee, volt rajta pár játék
de én még másoltam rá gyorsba ezt-azt
még van vagy 12mega szabad helyem
már csak azt az "izét" kéne beröffenteni
valami tárhely lehet mert ha be van köttve akkor a gép az elején szól hogy device D error... mármint sztem a D meghajtóra gondolhat 
-
bacsis
Közösségépítő
repeszt az XT-n a Historik

betoltam a 486ba az MFM vinyót toltam rá egy dos 6.22-t a hdd-t vissza rakva már pöccre bootolt róla, a flopy meg kapja be
-
bacsis
Közösségépítő
rejtély megoldva, nem az XT-vel van a gond hanem az XT floppy meghajtói és az én lemezeim közötti inkompatibilitással... a 486osba beraktam a Floppy meghajtóit az XT-nek, és egyik lemezemet sem látja, se formázni semmit nem lehet csinálni... mindd a 2 meghajtóval ugyanaz... Most vagy télleg mind a 2 meghajtó xar, vagy pedig tényleg csak 360K-s lemezeket zabál

Még egy megoldás lehet: kiveszem az XT HDD-jét valahogy beröffentem egy 386/486ba dobok rá DOS-t vissza rakom azt lesz ami lesz -
bacsis
Közösségépítő
nyem!
Van egy kártya az a böhönc, ennek van egy castija, ebből jön ki egy flopyszerű kábel, de nem az, csak hasonlít hozzá, ez megy a passport izére
és van egy kisebb kártya is( Asszem ezt is lefotóztam neked) aminek a végén, tehát nem a tetjén hanem a végén/hátulján van egy csati.. erre a csatira egy MÁSIK kábel van rádugva s ez a kábel megy rá a két Floppy meghajtóra így okés?

"böhönc, flopyszerű, passport izé" micsoda szakszavak

-
bacsis
Közösségépítő
csináltam videót betoltam személyes bejegyzésbe hogy mit (nem) csinál az XT, hátha közösen kitalálunk valami okosat

Monnyuk frescho adott jó tippet, hiogy DOS alatt kell "spéci" parancsal leformázni a lemezt 360k-snak de ott meg cseszik meg formázni 360k-snak

Minnyá megpróbálom a 286 Portable-vel, annak makulátlan a meghajtója -
bacsis
Közösségépítő
ahha

Úgy jöttem rá, hogy a passport izén nem votl begyugva kábel, csak a táp... meg a kártyán sem volt kábel... De a pc speaker-hez be volt gyűrködve egy szalag kábel, tehát valaki lehúzta majd oda begyömöszölte.. kihajtogattam, jé mondom ez a passport izéjé lehet, a másik fele meg szépen ráment arra a "böhöm" kártyára
-
Rive
veterán
válasz
bacsis
üzenetére
A vezérlőkártyáról is kérek képet

Amúgy gugli szerint RRL alapon egy kivehető vinyó, húsz mega kapacitással... Eléggé ritkaság.
Plus Development Corporation egy Quantum-ős volt, ha jól értem.
Egy működő példány akár elég sokat is érhet, pláne eredeti szoftverekkel, eredeti gépben...
Ui.: boot-probléma: kellene egy rendes fotósorozat a gépről, kívül-belül, meg, hogy mi hova van kötve, milyen kártyák vannak benne.
-
Nem pakoljak. Csak szimplan nem veszik ki. Meg az MFM vezerlohoz valo cuccok is benne vannak

DSL mellet erdemes megprobalni valami regi debian-t, az nekem ment eddig mindenen.
bacsis: az MFM es az RLL kabelek ugyanugy neznek ki. Sot szerencses esetben az MFM vinyo megy az RLL vezerlovel es masfelszer nagyobb lesz a kapacitasa.
-
bacsis
Közösségépítő
na most ha nincs HDD akkro mondja hogy tegyek mán be valami lemezt hoyg indulhasson.. ha van HDD, akkor meg bejön a basic
szal ha fordítva működne a dolog aszondom oké 
Ennek a valaminek a seggébe "flopy kábel szerűség" megy, mint az 1,44-es drive-ok kábele. Az MFM vinyó külön vezérlőn/kábeleken megy, és azok a kanócok nem ilyenek..
rágugliztam hogy rll hard disc, és pont olyan a kábel ezen a "valamin" mint ittenhümm-hümm, akkor lehet el adom ezt a dobozt, így hogy nem tudom/juk beüzemelni..

szerk:
Még egy érdekesség hátha ez valami plusz infó: úgy indul ez a vacak hogy sípol egy hosszút majd 2 rövidet, mint amikora VGA (grafikus kártya) nem oké de aztán beadja a képet, és számolja a ramot... -
Fenyő
őstag
válasz
Armagedown
üzenetére
Hát ezt sajna nem tudom, ki kell próbálni, de az újabb disztribúcióba nem hiszem, hogy isás drivereket pakolgatnának.

Bacsis: ez nem vmi mfm/rll vinyó (hátulján levő csatlakozók nem látszanak), azoknak van ált, ilyen batár vezérlőjük, basic általában inkább biosból szokott betöltődni régi gépeknél, ha nincs floppy/vinyó, egy külön rom nincs véletlen a bioson kívül is? -
bacsis
Közösségépítő
jahh tudom.. dupla 360-as meghajtó van... volt 360k-s lemezem, leformáztam úgy hogy toljon rá egy command.com-ot... DOS 6.0-s command került rá...
meghajtja a lemezt a driveba majd betölt hdd-ről a BASIC

lekaptam a hdd-t szól hogy nem tud bootolni hdd-ről toljak a driveba bootflopy-t de hiába, semmi pörgeti majd semmi... felcseréltem a meghajtókat hátha xar, a másikkal is ugyanaz.. megpörgeti majd semmi...
fogtam a lemezt beraktam az egyetlen működő flopy meghajtómba az szépen bebootol róla
tipp?
amúgy kibányásztam belőle egy "alkatrészt" szerinted/tetek ez mi
egyik kép
másik kép
benne a vezérlője is, akkora hogy a hd6990es radeon elbújhatna mellette
Új hozzászólás Aktív témák
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)