- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OneOdio OpenRock X - a koncertterem ajtaja nyitva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 90 - modellalkat
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
- Soundcore Space One Pro - hordozható komfort
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zoltanz #13778 üzenetére
Szerintem nem gyártott chipsetet se. Ők egy platformot írtak le amit árultak dollár ezrekért, ami felhasználta az Intel x86os processzorát (hogy melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás most lusta vagyok utánajárni, de szerintem az Intel előbb készítette a CPU-t, mint alápakolta volna az IBM a platformot).
Aztán ez a platform valamilyen megfontolásból elérhető lett mindenki által, emiatt készülhettek a klónok. És azért nincs klón-amiga, klón-sega gép, klón-playstation, klón-machintos, mert ezek a cégek nem osztották meg a világgal a licenset
Az, hogy reverse-engineeringel visszafejtették a hw-t, és lekódolták VHDL-el FPGA-ban pl az amigát és commodoreokat, meg már másik történet.Ha a képnek hihetünk, amúgy AMD készítette a chipsetet az 5160-ba
Bár gyanús az AMD 8088-as benne...lehet tényleg ezzel árulta az IBM akkoriban?
Tudni illik, az AMD az Intel része volt egykoron.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Hibátlan - AMD Ryzen 5 1600X 3.6GHz 6mag 12szál CPU processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 10700KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Hibátlan - INTEL Core i7-9700 8mag 8szál max. 4.7GHz LGA1151v2 CPU processzor
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest