- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
kikapcsolva
Igazából most már nem áll szándékomban állítani rajta semmit. Gépbe szépen bepakoltam a Coolink sfiw2 12centis ventiket, teljesen hangtalanul üzemel és nem is melegszik. A HD6850 10-40% között állítja a fordulatát alapjáraton teljesen hangtalan, bf3 alatt felmegy a forulata már 30% ra, de itt se hangos még. Na meg játék alatt úgyis a hangfal a leghangosabb
Ez a proci+vga párosítás szépen összeillenek így középkategóriában szerintem. És így teljesen stabil is a gép. -
-
soultrapp
senior tag
-
bozont
veterán
Mekkora feszültség kell akkora NB órajelhez? Nekem a 2200-on is 1,215v kel la stabilitáshoz, de 2400MHz-en már itt sem stabil, túl sok feszt itt sem akarok emelni .
Amúgy az 1.50 uefivel növekedtek az Aida64 tesztek értékei kisebb-nagyobb mértékben, az 1.70-hez képest.mod.: 1.70 - 1.50
CPU Queen 25855 - 25866
CPU PhotoW 41236 - 43058
CPU ZLib 215.5 MB/mp - 218.3 MB/mp
CPU AES 317421 - 329047
CPU Hash 3002 MB/mp - 3039 MB/mp
FPU VP8 2586 - 2831
FPU Julia 9628 - 9703
FPU Mandel 4917 - 4966
FPU SinJulia 2036 - 2079 -
Borokafa
őstag
-
bozont
veterán
Nem kizárt , hogy az 1.70 valamiért ront a tuning teljesítményen, emlékszem régebben amikor picit durvábban tuningoltam (nem érdekelt a fogyasztás meg ilyenek, ment ami a csövön kifért
), akkor is mindig az vadászta melyik bios a legjobb tuninghoz, vagy azt próbálgattam az új hozott-e változást (akár pozitív vagy negatív irányba).
Egy próbát mindenesetre, lehet én is megnézem majd.. -
04ahgy
nagyúr
Mindkettő be. HPET az egy viszonyalg fontos rendszeridőzítő (mint az RTC volt régebben). A secure virtual machine meg nem árt, virtualizációhoz kell. Ha nem használod, akkor is ajánlott bekapcsolva hagyni. Semmiben nem jelent hátrányt.
HGyu
-
-
kovsol
titán
a windows aero az instabil cpu nb miatt kapcsol ki indításkor
én most 15x241=3615Mhz-en használom tc off 1,184V -t kap a proci cpu-z szerint, biosban amúgy 1,1625V van beállítva, llc kikapcsolva nálam.
Azért kell 241 re rakni a szorzót, mert nálam csak így hajlandó megemelni az NB órajelét! Így 2410Mhz NB és HT a ram visszaosztva 1333Mhz és így most 1606Mhz en megy. Ehhez az NB hez 1,25V kell, ha meg simán csak az NB szorzóját raktam feljebb még 2200Mhz hez se volt elég ez a feszültség, de még az 1,3V al se ment 2200alszóval tökre nem vágom.
-
DeadMeat
nagyúr
70 fokig jó vagyok amd szerint, na meg alapon is bőven jó nekem, sőt.. Majd megnézem bekapcsolt ventivel mit alakít.
Először arra gondoltam roszul van fent a blokk, de nem mert a radi is melegséges.
Így is alul van jócskán feszelve a drága, mi lenne 1.45V környékénHa meg meghal hát meghal... ott a gari, van rá rengeteg, sose fogy el
-
Gamer30
csendes tag
Én csak annyit tudok,hogy sokkal gyorsabb mint a win 7!!De viszont ugye nem nagyon vannak rá driverek természetesen így egy kicsit nehéz használni!Védelme meg azt viszont nem tudom milyen,nekem csak az Avast indult el rajta!Alapból milyen lehet a védelme fogalmam sincs!
-
kovsol
titán
Felezett L3
, hangyafasznyi turbó... nevetséges az fx4130
6130 meg azon az órajelen megy amit az fx6100 is turbózni tud minden magra és a második turbó lépcső fok is azonos, annyit csináltak, hogy az fx6100 első turbó lépcsőjét rakták be alapórajelnek.
Véleményem szerint az fx4130 kifejezetten nem ajánlott kategória, az fx6130 meg nem ér több pénzt mint az 6100.
Amúgy nem tudom honnan kopiztad, de az L2 méretét jobb lett volna ha mondulonként 2MB ként írniuk, mert most még a végén azt hiszi valaki az fx4130 ban 4MB van míg a 6130ban 2MB összesen.
-
stratova
veterán
Bár most kifejezetten a Shogun 2-n gondolkodik előfordulhat, hogy a Medieval II-vel is játszana lakótársam (a Total War sorozat nagy favorit nála).
Szóval megköszönöm.
A 939-es gépe esetleges cseréje merült fel - ha idővel lehetségessé válik - egy mérsékelt fogyasztású Trinity (max. 2 modul) rendszerre és ebben Bull irányadó lehet. -
kovsol
titán
39231 pont teljesen alapon 3,3Ghz turbo on, 1600Mhz ramok amint látod a képen is. A 3600Mhz az már turbózott órajel ne tévesszen meg senkit, van amikor 3900 van amikor 3300 -t mutat a teszt végén, gondolom mikor kiolvassa az értéket abban a pillanatban mennyin tekert azt mutatja ott.
Erre a tesztre gondolsz? Ha te nem kapsz fixra 3,9-re járatott procival 40k fölött akkor ott valami nem stimmel. -
A max turbó órajelet esetedben csak 3 mag terhelése esetén alkalmazza, ha a red orchesta 2 az összeset használja az sanszos, hogy alapórajelen fog menni, vagy ha a TDP keretbe belefér, akkor az FX6100-nál 3600-ra emel. Meg még a thermal throttling is belejátszhat ha melege van
A GTA4-hez: 3 szálon megy max, mivel xbox360 port, nálam megy is a turbo core rendesen vele. Viszont azt a 3 magot szénné hajtja.
Egy hibám van mióta megvan az FX: a flash player döglik össze mindig firefox alatt, próbáltam mindenféle FF verziót, bár lehet a 64 bitessel jobb lenne, de abból magyart még nem találtam, az angol meg mivel többen használjuk kizáró tényező
-
-
törölt tag
Bnőm laptopja a farmeramazás óta folyamatosan 80-90 fok közt "ingadozik". Alul már eldeformáldott kissé a melegtől. Persze ott a laptophűtő, csak lusta volt használni. Mikor megmutattam neki a burkolatot, akkor rájött hogy igazam van és használja... azóta 75 fok fölé nem kúszik...
-
Borokafa
őstag
A saját tapasztalatom alapján ha a tuning a lényeg mindenképpen ki kell kapcsolni az APM-et, mert amint eléri a proci a TDP limitet úgyis leszabályoz. Az APM kikapcsolásával veszik a TC is, de ez nem olyan nagy baj, mert e-nélkül sokkal finomabban belőhető a proci, és nem ugrál össze-vissza az órajel sem.
A C&Q és a C1E nálam mindig be van kapcsolva.
Amúgy meg mindenki másképpp csinálja -
miresz
veterán
Igen olvastam. De szerintem én is 95W-on belül vagyok így,hogy alul van feszelve. Azoknak,csak kisebb fesz értékek lesznek beállítva szerintem,mint a mostaniaknak.Gondolom észre vették ők is,hogy kisebb feszel is mennek ezek a CPU-k.Az lenne jó,ha a Turbo Core feszültségeit is visszáb vennék,és akkor egy jó kis hűs proci lenne.
-
miresz
veterán
-
lee56
őstag
Ha az ArmaII-ből indulsz ki akkor nem fog ártani a sok mag, ugyanis max grafikán és extrém coop multiban pl ahol rengeteg az AI, a NASA teljes kapacitása is kevés lenne
Amúgy a féligmeddig viccet féretéve, ezek a játékok mivel óriási a terep és a kismillió objektum rajta, aminek jórésze ráadásul még mozog is, általában a hardverek előtt járnak 1-2 generációval.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest