-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Omli85
őstag
válasz
Habugi #61924 üzenetére
Ó ez kimaradt
köszi
Kis update, mivel szétkaptam a vizet lecseréltem a vga vrm1-en a gyári gappadot fujipoly-ra így szétkaptam az alaplapot is. Nos kiderült kedves asrock szerelők rövidre vágták a borda alatt a gappadot így a borda szélén mindkét oldalt csak félig kaptak hővezetést a cuccok. Mivel volt maradék fujipoly így lecseréltem a vrm alatt a gyárit. Lás csodát nem droppol a cucc
. mindenesetre egy ilyen bordát szerintem beszerzek majd
.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Habugi #61815 üzenetére
Tapasztalatod van?
Elvileg elbírja. Vannak akik ilyenben hasnzálják.
Azért, mert itt szeretik habzószájjal megtámadni azt aki 4+1-es lapba bele meri tenni?Ha van akinek tényleg nem ment benne az tényleg érdekelne.
Shaza: 8350 után 9xxx? Nem lesz sokkal gyorsabb, de persze ami jólesik.
Ha meg így kezded akkor lehet értelmesebb választ is kapsz.
Tuning lesz? -
Habugi
addikt
válasz
Habugi #61770 üzenetére
Kimaradt talán az egyik legfontosabb érv a HWInfo mellett, az pedig nem más mint a timer az alján!
Bármilyen teszt/bench közben fut, adott fesz vagy szálakra eső/össz terhelés max/avg oszlopát nagyon szépen/frankón lehet értelmezni a monitorozott időszak hosszának függvényében! Ezt a 3-4 dolgot összekapcsolva figyeled és értelmezni is tudod, akkor sajnos a HWMonitor labdába nem rúg, más liga.
Nagyon kell oda az a timer, legyen az dVGA teszt, CPU vagy kombinált!
-
Johni5
őstag
válasz
Habugi #61641 üzenetére
HT emelésre iszonytosat gyorsul mind a processzor,mind a memória teljesítménye.Érdekelne,hogy nem extreme körülmények között mit dob a 83xx széria.Nálam most csak egy fx-4300 van.Most álltam vissza fx-re cirka 2.5 év után.
Tibi:Sok játékban még ott sincs sajnos.Optimalizáció kérdése .Tolj egy HT off-os tesztet is.A program nem hajcsaje ki,nem a proci. Példa WOT intel vs AMD dupla FPS Intellel .i3 4150 vs Fx-4300 5GHz-n.A programozókat kéne pofán verni.
-
válasz
Habugi #61622 üzenetére
párom sony vaio jára nincs driver azóta se csak az integrált működik, mivel a win 10 nem tudja kezelni a 2db vga-t
állítólag novemberre össze hozzák
és ami gáz intelnek nincs egy értelmes vga drivere!!!! intelnek b@zmdeg ... nem kis fos cég
szégyen...0 support úgy hogy az i5 3. generáció azért nem egy 10 éves proc....
-
válasz
Habugi #61619 üzenetére
talátam 16.-i whql hang kari drivert kíváncsi vagyok fogja e csinálni random...szerintem ma már annyira nem fogom tesztelni....
Amúgy más:
star wars bete val toltam érdekes játék néha fel ugrott a fogyimérő 540 w ra... 4,5ghz en ... 400w tud a 80% os tápom
ami fura hogy ibt plusz fánkal nem sikerült 410 felett tolni a fogyasztást...
amúgy eléggé beta még alapon is fagyott a game nálam... piros halállal ilyet se láttam még ... valszeg win 10 dx12 bug....
mindegy előrendeltem meglássuk sajna SW buzinak kötelező game
Jah és csak egy vissza térés van " és az a JEDI-É "
-
Mukucs
senior tag
-
-
Mukucs
senior tag
válasz
Habugi #61543 üzenetére
Adtam rá feszkót! Sikerült a teszt, CB R15 659 lett 2x is. RealBench teszt pedig itt van.:
A gépházam tetején van két 14centis ventilátor hely, azt lezártam egy hővezetős plexi-vel, kétoldali ragasztó etc. Mivel venti nincs bent, és csak jött ki a meleg levegő ott, de így a hátsó venti ki tudja fújni, nem megy el előle. Szerintem innen, nem pasztáztam újra. Ja, a gépház aljába is van egy 12 es hely, azt is lezártam. Hogy csak arra menjen a levegő, amerre a ventik fújják/szívják.
Mit gondoltok?
Ami engem zavar, az az ,hogy a RealBench jobb felső sarkában 1400Mhz-t ír. Azt nem tudom hova tenni.
-
Out
addikt
-
Mukucs
senior tag
válasz
Habugi #61488 üzenetére
Zárt házban futtattam a Benchet. Mennyire vegyem vissza?
Egyébként igen, elsősorban játszom rajta. Így hagyjam a feszültséget és emeljek szorzót?A gép elejébe tervezek venni két ventit még, úgy sokkal jobb lesz a szellőzés reményeim szerint.
A RAM-okról annyit, hogy azok bizony 1600 asok, rosszat rendeltem meg. (1866 ot akartam)
Köszi a válaszod!
-
Mukucs
senior tag
-
Mukucs
senior tag
válasz
Habugi #61480 üzenetére
Megdolgoztattam 12 percet!
Itt vannak az eredmények. Ami nekem feltűnt közben, az az alaplap hőmérséklete, amit sokallok. (de persze ezt mondom 0 szakértelemmel)
Kiváncsi vagyok a véleményitekre.
Egyébként APM Off-on van, C'n'Q-be van kapcsolva. LLC pedig nem állítható.
Próbáltam a programokat úgy elhelyezni, hogy látszódjon minél több dolog.
-
mrrr74
aktív tag
válasz
Habugi #61464 üzenetére
Szoftveresen csak addig prókálkoztam, amíg el nem értem egy sebességet. Miután azokkal a beállításokkal nem volt semmi gond 3-4 nap használat után, próbáltam BIOS-ban is beállítani. Most már a szoftveres rész nem is fut. Végigolvastam mit kapcsoljak ki/be, így történt egész pontosan.
Sok dolog van ami még nem tiszta, de haladok, meg kérdezek majd. A progira rákeresek és leszedem, köszi.
Az adatlapot ki lehet tölteni topic-függően is? Az a baj, hogy itt nem nagyon tudnátok mit kezdeni a GC+Graef70 leírással, a kávéknál meg nem értenék minek van ott videókártya meg proci. Ráadásul a fotós topikban sem. Erre még nem találtam megoldást, de megértem, hogy hiányzik. Az, hogy egyszer már leírtam tudom, hogy semmit nem jelent, mert épp amikor kellene, akkor nem látszik. -
mrrr74
aktív tag
válasz
Habugi #61462 üzenetére
Köszi szépen, akkor ezeket futtatom.
Nem akarom alulfeszelni, csak mintha ez lett volna a gyári értéke is 3300-on, de szoftveresen 1,250V-ra visszavettem mert olvastam, hogy az jó lesz nekem és így is ment.
Akkor majd figyelem mi a jó neki. IBT-t futattam 5x, de very high-t nem engedte valamiért ha jól emlkészem.
Jó hallani, hogy nem csak én fuok bele ilyen bosszantó dolgokba -
04ahgy
nagyúr
válasz
Habugi #61085 üzenetére
GIGABYTE GA-990FXA-UD7-et kellett volna venni...
HGyu
-
ViZion
félisten
válasz
Habugi #60872 üzenetére
Hááát, STALKER-nek én akármit csinálhattam, akkor sem volt jobb. Pedig dobtak progit, leírást, hajnalban szűzlány harmattal locsolta, de akkor is csak STALKER az, nem adta meg magát a több szálnak...
Vízhűtéshez: a komolyabb víz NEM a hűtésről szól, a hangerő a lényeg.
-
Methionyl
senior tag
-
lovas001
aktív tag
válasz
Habugi #60878 üzenetére
Bizony cinebench r 15 esetében van különbség nem állítom hogy egetrengető most gyorsan futtattam 2 referencia tesztet( azonos programok futása közben azonos beállításon cpu parking unlockert még nem használva) illetve 2 őt melyben már használtam . Open gl tesztben 93 ról 97 re nőtt az fps . Mind a 2 késöbbi tesztnél. eddig ennyi
-
Omli85
őstag
válasz
Habugi #60878 üzenetére
Isten látja lelkem, nem az volt a célom, hogy elkeserítselek
.
AddyKing: Mint már fentebb írtam valamelyik nap abban az árkategóriában inkább Giga vagy Asus 990FX-es deszkát keress. De ha ennyire Killert akarsz venni van egy garis eladó darabom ha gondolod
.
Tanisz: Egyetértek, általános használat mellet bőven meg bírkóznak a kompakt kis vizek is még az OC-val is. Ahol betérdelnek azok a 100%-os benchek Prime,IBT stb.. Normál használat mellet viszont bővel megbirkóznak még a 4.5-re vagy kicsit fölé húzott FX-el is. Játékoka alatt ugyebár ritka az hogy nagyon izzasztva lenne huzamosabb ideig a cpu. Aki viszont renderelget, videótkódol stb és ezt OC mellet tervezi annak már kevés a kompakt víz.
-
ViZion
félisten
válasz
Habugi #60849 üzenetére
Tisztelt Habugi úr!
Az Ön hsz-e meghaladta a 2 hab mennyiséget. Ezért kiutalunk önnek egy kisebb, ca. 30 fős migrénes családot, valamint egy vacogós kannibál csajjal 1 "happy hour"-t ajándékozunk mellé...Egyelőre megvontuk hsz jogát, előre láthatóan a következő kommentelési lehetősége 2543. 10. 01.
Köszönjük megértését! -
Doodi18
csendes tag
válasz
Habugi #60849 üzenetére
Koszonom szepen a gyors valaszt! Oszinten szolva megleptel hogy ne a 9590et vegyem. Ahogy latom cinebech alatt elvert egy i7est is, jelenleg nekem ez a fontos hogy a render gyorsabb legyen mint most de nincs kedvem kiadni 100e felett egy procira ha ugyan azt kapom kevesebbert. Fogyasztas nem szempont annyira mert nem ejjelnappal fog renderelni kep csak mikor kell illetve akkor is kevesebb ideig ha gyorsabb a proci. Ezt most megint hosszabb tavra tervezem, igy nem akarok rosszat venni, a 9590-ben meg lenne tartalek? Vagy ennyi a vishera vege?
Off: Gyors renderekre ott lesz majd a videokartya mar szerencsere a blender is tamogatja az opencl renderelest csak sajnos meg nem olyan gyors es okos mint cudaval , de legalabb van.
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
Habugi #60775 üzenetére
Már került oda fixen egy venti. A ház oldala és a flex megegyezett egy nyíláson
(#60776) eldiablo:
Így hűtve már az 59/61 fok elfogadtató szerintem. Eddig máshol (renderelés, gta5) alatt megálltak 52-3 fok alatt a hőmérsékletek.
Még megyek feljebb az oc-val, de itt már nem primemal fogok stabilitást tesztelni."Az ember komfortérzete és a chippek üzemi hőmérséklete között van 30-40 fok difi"
Tudom, de ha lehet hűvösebb, hogy semmit nem tettem érte, akkor miért is ne -
rambustibi
őstag
válasz
Habugi #60722 üzenetére
Gratulálok az eredményhez
Nálam most az a helyzet, hogy életem első "kék" gépét fogom összerakni.
Nem szeretnék elszállni az árral, ezért egy 4790k lesz. Úgy döntöttem elég lesz a dual channel memóriás gép, nem kell a quad channel.
A szerver is megmarad, beteszem olyan helyre, ahol van normális internet sávszélesség
Felnéztem tegnap TS-re, hogy dumáljunk, de nem láttalak.. -
whited
addikt
válasz
Habugi #60715 üzenetére
75%-25% a Premiere javára a prioritás.
Ez a gép ahogy írtam is erre lenne főleg használva, néha játék, mert van 1 noteszem amit meg hurcolászni, filmezni, bla bla használokJelenleg 1 MSI GE60-m van, de eladom és mivel nem akarok dedikált GPU-s rMBP-t venni, ezért veszem azt amiben csak az iris pro van, és a drágább - olcsóbb közötti árból meg még 1 piciből rakok össze 1 pécét az adobe miatt
-
ViZion
félisten
válasz
Habugi #60690 üzenetére
+1
Asus M5A970 EVO R2.0, FX-8320/8350 apróról, Összefoglalóból vmi jobbféle hűtő, és 4,4-4,6 GHz-re rántani.
Mellé min. 120 GB SSD, mehetnek ide a scratchdiskek is, nem fogod ezt 10 évig használni... 1600-as ram elég, felesleges erre tuning-extra ramot venni. 16 GB hálás dolog, ezek szeretik a ramot, meg egyszerre úgysem egy progi fog futni...
Tápból minőségi 500-650 W-os elég, FSP, XFX, ilyesmik. VGA-ból ami belefér, HD7770-től felfelé, vagy nV 750-től felfelé m,ár elég ezekhez. Vinyóból az SSD mellé egy WD red elég, esetleg green. Ha nagyon fontos a biztonság, akkor black. Blue-t, főleg az 1 TB-s verziót nem erőltetném.Monitornak van topik, fHD IPS azért még bele fog férni sztem. Típust majd ott mondanak, ebből nem vagyok naprakész.
-
rambustibi
őstag
válasz
Habugi #60610 üzenetére
Nagyon nincs miről beszélni, baromi jó lenne, ha tudnának az opteron cpu alá alaplapot is gyártani
Ez a szűk keresztmetszet, még mielőtt bárki kitalálná, hogy a cpu lenne csirke...hát nem!!!
Titan X-m 405Mhz ketyeg az alaplapban!!! Nem sok múlott azon, hogy kitépjem a helyéről az alaplapot.
Driveres grafikai támogatás az alaplaphoz NULLA!!!
Csak ezeken teszteltem, mindig azonos eredménnyel:
win7 64bit, win 8.1 64bit, win 10 pro 64bit, win 2012server r2 64bit -
válasz
Habugi #60602 üzenetére
Én is így érzem. Nagyon sajnálom az FX-et,de lépnem kell tovább, mert megragadok egy szinten.
Az idei terv a 6Ghz+ volt, ami két procival is meglett, így kell a továbblépés,hogy tartani tudjam a tervet.
Most a magyar top10-be szeretnék kerülni. Már "csak" 4 helyet kell javítsak. Talán még idén meg lesz.Még az FX megy, amíg el nem viszi valaki.
Aztán persze maradok még egy keveset rongálni a közösséget, meg okoskodni. -
Viktoár
addikt
válasz
Habugi #60526 üzenetére
Én is hozott anyagból dolgozok,nem éri meg költeni a lapra.
Ha új vrm hűtőt vennék az pocsékolás lenne hiszen annak az árát inkább hozzátenném a laphoz és vennék egy másikat.Tehát marad a házi megoldás ami "ingyen" van.
Ezért bele is néztem a mindenes fiókba és arra gondoltam ebből a 75dkg-os vörösréz bordából faragok valamit.
Szerintem már azzal is nyerek hogy a gagyi alu helyett vörösréz lesz és nagyobb/sűrűbb bordázatú.Erre még egy venti és helyben vagyunk.
Azonban az a ~7mm-es anyagvastagság a talp részénél nem tudom mennyire nyerő.
-
do3om
addikt
válasz
Habugi #60525 üzenetére
A HR-09 sima egyenes tetejét én még felbordáztam:
[link]
[link]
[link]
Nem csak viccből kellett a tetejére egy darab (amugy nem egész mert sajnos kifúrtam a csövet, de sima bordaként a fele jól funkcionál), 1db-al fagyott a gép azon a beállításon amin a gyári hűtéssel jó volt (nem rossz a gyárija mivel UD-7 lap), igy viszont újra stabil. -
Habugi
addikt
válasz
Habugi #60525 üzenetére
No, hát csak nem bírom ki hogy ne tegyem rögvest hozzá.., szóval az ilyen 4+1es seggsziklákra én két forintot nem költenék már..
Hosszabb távra sokkal kifizetődőbb és tartósabb megoldás apróra feldobni őket, a befolyt pénzt megtoldani példának okáért egy ilyen HR-09es MOSFET Heatsink árával, rádobod még egy 1Literes Jägermeister árát és máris ott vagy amennyiért egy jobb 6+2/8+2es lapot vesztegetnek!
A Jäger nem is feltétlen kell csak dönthet belépő szintű és jobb lapok között..Tehát vagy ez, vagy a számtech kacatos fiokból/dobozból összegányolt/kreatívkodott egyéb hűtési megoldás, ami pénzbe már nem kerül, szerintem.
-
Viktoár
addikt
válasz
Habugi #60519 üzenetére
Látom kreativitásból nálad sincs hiány.
Első körben arra gondoltam hogy a bordát kéne lecserélni nagyobbra de elég macerás mert sok kis biszbasz van a lapon a vrm-ek körül. Valószínűleg faragás nélkül nem úsznám meg.
A legegyszerűbb ha rárakok egy ventit,de jobban szeretem a komplexebb ám hatékonyabb megoldásokat.
Most túrom a netet és nézem mit lehetne befaragni a gyári borda helyére.Ja igen a hűtő egy régi darab de teszi a dolgát még kánikulában is. CM Z600
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest