Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Habugi

    addikt

    válasz Mukucs #61494 üzenetére

    Pöpec, szerintem kész is a tuningod! :K

    (#61512 & #61515) szivacs1987:

    Melyik programmal monitoroztad ami ?!

    (#61516) Out:

    Dat mádörbórd!

    Nem a vakvilágba fújja a venti a levegőt a toronyhűtőkön hanem rá a bordákra illetve át azokon, az esetek nagy többségében úgy, hogy azt a meleg levegőt rögtön utána egy házventi szépen dobja is ki a házból.

    Azokat a roborokat amiket Te keresel egyébként Topflow hűtőknek hívják, ezen a néven tudsz rájuk keresni.
    Példának okáért nekem az első hűtő egy Scythe GrandKamaCross 2-es volt a 8320on.
    BQ Shadow Rock TopFlow SR1, aztán hasonló még a Noctua NH-C14 is stb, van elég sok.

    (#61517) utomi:

    Softveresen sose tuningolj! :N
    Linkelték neked Orrmánnyal kormányol nemes szedetét, érdemes aszerint eljárni.

    "Kérdésem az lenne, hogy szerintetek meddig húzható biztonságosan a proci?"

    Ez az a kérdés amire nem lehet válaszolni, mivel ahány proci annyi féle. Erre rájön még a CPU hűtő és a házszellőzés alkotta változó, akár a paszta és adott lap VRM-je is.

    Amint elvégezted a linkelt beállítások szerint az APM, Turbo stb kikapcsolását, érdemes egy 1.35V körüli feszről és 4Ghz-ről elindulnod. Kicsit visszaolvasol találsz majd pár programot példaként arra mivel és hogy tesztelheted a stabilitást. Mindeközben érdemes monitoroznod is a kupakhőt (pl HWInfo64 / HWMonitor), 70-75°C legyen a teteje ameddig elengeded max.

    A metotika egyszerű, példának okért említett fesszel ránézel 4Ghz-re, stabil-e, mennyire melegszik. Ha mindkettő pipa szorzóból feljebb húzod 100Mhz-et és újrateszt. Ezt egészen addig csinálod amíg elhasal, instabillá válik. Adsz még neki egy kis feszt, újrateszteled, ha pipa és kupak szinten is jó még akkor mész tovább. Előbb-utóbb el fogod érni az említett kupakhőt a tesztek közben, ott stop. Amennyiben dolgozol is a gépen nem csak játszol, ez a limit inkább 70fok legyen sem mint 75.

    Főleg játékra használt gépnél simán belefért a durva terhelés alatti 75-ös kupak, mivel játékok esetében ebből durván 8-10fokot le lehet számolni/vonni.

    Szerk.:

    (#61521) Out:

    Na, többen megelőztek miközben fogalmaztam.. :B

    [ Szerkesztve ]

    ..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

Új hozzászólás Aktív témák