- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balathruin
veterán
válasz
Hegyirabló #55894 üzenetére
Egyáltalán nem éri meg.
-
Balathruin
veterán
válasz
Hegyirabló #55892 üzenetére
8320 = 8350, csak az órajelei kisebbek az előbbinek. Ezért volt sokáig jobb vétel a 8320, mert simán megy a 8350 órajelein, meg persze felette is. Szerintem procit ne vegyél, hanem próbáld meg húzni. Van bőven leírás, meg itt is le lett írva sokszor, de ha elakadsz, akkor újra leírják.
-
Balathruin
veterán
válasz
Hegyirabló #55889 üzenetére
Húzásnál mi hátráltat?
-
ViZion
félisten
válasz
Hegyirabló #55887 üzenetére
kb. semmivel sem lennél beljebb... De a Te pénzed.
Mondjuk használt 9370 már jobb csere lehet, de abban sem vagyok biztos, felhasználástól függ. -
Balathruin
veterán
válasz
Hegyirabló #55887 üzenetére
Minek akarsz 8320-ról 8350-re váltani?
Romlott az árfolyam (dollár és euró) -
Maotun
őstag
válasz
Hegyirabló #39002 üzenetére
akkor megnyugodtam 40c mag kb 60c kupak nálam is ennyi léggel hűtve!
-
Maotun
őstag
válasz
Hegyirabló #38992 üzenetére
socket temp (kupak) vagy magok 40 fokosak?
-
atomanti19
aktív tag
válasz
Hegyirabló #36731 üzenetére
Hol pontosan? mond,segítek!
-
atomanti19
aktív tag
válasz
Hegyirabló #36720 üzenetére
Alulfeszelted ahogy irtam? Csak mert a bios beallitasaid fontosabbak mint hiszed. Elvégezted amit javasoltam? Mik a pontos beallitasaid? Turbo core-t kinyomtad? Hőfok rpm rendben!
-
Peaceliker
addikt
válasz
Hegyirabló #36719 üzenetére
Mert mér csak az olyanokat látod meg? Hányszor írtam le neked, hogy ez így tök jó!?
Gratula hozzá, használd soká egészséggel és most már tényleg nyugodjál meg! -
gyuszaa
őstag
válasz
Teljesen rendben van az idle, és a prime alatti hőmérséklet.
7870 meg hűvösebb lesz mint az előző kártyád, modernebb felépítés, hatékonyabb hűtés (írtam korábban). -
Pancsermeste
őstag
válasz
Az 56 fok az teljesen jó!
De ugye ez turbó nélkül ennyi? Vagyis 3,5GHz-en?
Nekem 4,0GHz-en már felmegy 68 fokra, pedig két venti is van a hyper-en.
Mivel én soha se nem hallottam a hűtő eredeti ventijét, így elmondanád a véleményed, hogy a swifi halkabb vagy hangosabb nála, és hogy maxon pörgetve jobban, vagy gyengébben hűt? (úgy rémlik, az eredeti venti 2500 RPM körül forog, a swifi meg 1800, tehát elvileg az eredetinek hangosabbnak kell lennie viszont jobban is kell hűtenie..) -
asvald
senior tag
válasz
56fok ? örülj neki!
Én véletlen rosszul raktam fel a hűtést és belenyalt a 87fokba , kb 1-2másodpercre mert kirántottam a dugót a konnektorból !
Csak azt nem értem miért nem kapcsolt le a rendszer
-
Jester01
veterán
válasz
Mikor pörögjön maximumon ha nem prime alatt ... normál használat során ekkora terhelés nem lesz, minden rendben van.
-
Jester01
veterán
válasz
Hegyirabló #36717 üzenetére
Igen, a 31 fok teljesen normális (nekem most szobahőmérséklet +13 fok éppen). A fordulatszámot lehet még valószínűleg csökkenteni mert szerintem a hőmérsékletet alacsony terhelésnél nem befolyásolja már jelentősen.
De minek nézegeted az idle hőmérsékleteket ... nézd meg terhelés alatt, ha ott túl meleg akkor csinálj valamit, ha meg jó akkor használd végre.
-
pipo112
őstag
válasz
Hegyirabló #36708 üzenetére
hali bocsi a kései válaszért csak épp gariztatnom kell a vga-mat sajna behalt remélem cserélik majd vagy javítsák csak jó legyen
Nos az a venti már elég jó (swift) de ha a ház szellőzését meg csinálod jobbra az is sokat segít hőfokokban itt is nézni kell a venti hatékonyságot ami nagyon fontos persze nem akarsz turbinát építeni ezért nézd milyen hangos a venti
amit én ajánlani tudok az :
ha olcsóbb de halk és jó légszállítás akkor arctic freezer f12 pwm vagy f14 pwm
a jobb minőségűek és tényleg nagyon halkak azok a : alpenföhn wing boost v. wing boost +
vagy scythe glide stream pwm-esek
és a ledrágábbak noctua vagy be quiet ventilátorokaz alpenföhn merlinnél van használtan is kb 2-3 ezer új 3-4k
a scythe kb 3-3,5 ezer
a másik kettő 5-6 ezer darabja -
miresz
veterán
válasz
Hegyirabló #36700 üzenetére
Huhhh.Meg ne süsd vigyázz!
-
Jester01
veterán
válasz
Az nekünk nem nagyon érdekes mennyi böngészőablakod van nyitva. Az, hogy mennyi procihasználat van már sokkal érdekesebb lenne. Meg az, hogy az energiatakarékossági beállítások ilyenkor feltolják-e neked magasabb sebességre, vagy elkocog 1.4GHz-en.
-
Peaceliker
addikt
válasz
De az marha jó, nemtom mit akarsz még!?
(#36701) Longhandd
Sajna igen, nem hűt túl jól, de legalább cserébe bazi hangos is!
-
Peaceliker
addikt
válasz
Hegyirabló #36693 üzenetére
Lassan túl lesz hűtve a géped!
-
gyuszaa
őstag
válasz
Hegyirabló #36672 üzenetére
7870 jóval modernebb, és hatékonyabb rajta a hűtés is. Azzal olyan 30 fok körül lesz idle, és egy hangyányival fogyaszt többet csak.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Hegyirabló #36671 üzenetére
Figy, nekem 42 fok a GPU és minimumra vette a ventit, az jó úgy! A cpu hőd is jó volt már az utolsó, nyugtatót kezdjál szedni vagy lesz@rom tablettát, mert már nem nagyon van mit piszkálgatni rajta, ez így jó, most már kezd el használni!!!
-
atomanti19
aktív tag
válasz
Hegyirabló #36672 üzenetére
Kezd mondjuk 0.08V-al. Offset sign negativ legyen!
Cpu z vel nezd meg a magfeszultseget, prime blend test alatt. Ha stabilan beall 1.27V kornyekere akkor akkor vedd le a terhelest (1-2perc tuti eleg lesz). Ezutan biosban ismet mehet lentebb a feszultseg. Haladj 0.01V al lefelé. Folytasd min 30 perces blend testekkel a terhelest, kozben sasold a magfeszultseget hogy a kivant ertek teljesul e. Vegig figyeld a maghőt illetve a kupakhot! Open HW Monitor, CoreTemp. Folyamatos csökkenesre leszel figyelmes.Ja, es ne gorcsolj annyit a hofokokon. Bocsi de perpill nincs ekezetem (bugos IOS).
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Nálam is alapjáraton 34c fok a GPU , terhelés alatt nő a VGA hűtő fordulata auto (ahogy Pancsermeste kolléga is említi)
nem befolyásolja a CPU temperature-t !
L
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Szerintem meg nem meleg!
44 fok az teljesen jó a GPU-nak. Ha jobb lenne a házad szellőzése, akkor se lenne sokkal hűvösebb, ugyan is automatikusan szabályozza saját magának a venti fordulatot a hőmérséklete alapján. Ha hűvösebb lenne a házban, akkor a VGA elkezdené visszább venni a ventije fordulatszámát, tehát maradna ~44 fokon... na jó, egy kicsit azért hűvösebb lenne, de nem sokkal. Max. csak akkor lehetne jobban lehűteni, ha közvetlenül ráfújna egy venti, mert akkor annak a hatása már összemérhető a VGA saját ventijével.
Nálam nyitott házban 42 fokos, zárt házban itt is 44 fokos. (25%-os VGA venti fordulattal) -
Peaceliker
addikt
válasz
Hegyirabló #36667 üzenetére
Na, ez hiba!
Tessék megnézni, lehet el tudsz venni, nem mind1, ha nem tuningolsz! Bár már így is okés, kezdjél el megnyugodni! -
pipo112
őstag
válasz
Hegyirabló #36649 üzenetére
hi a proci kupak hő mindig a szoba hőmérséklet felett van kb 5-6 fokkal ez normális és ezt vedd számításba
+ ha adhatok egy tanácsot cseréld le cm evo-n a lég kavarókat mert a gyárik elég szarok semmi levegőt nem mozgatnak !! veszel két minőségi ventit kapásól nyerni fogsz 4-5 fokot idle-ban is és load alatt is . -
atomanti19
aktív tag
válasz
Szia! Próbálom részletesen.Ha sok mindent piszkálgattál de nem igazán érted mi miért történik akkor tölts be Default beállításokat, ha nem a legfrissebb a BIOS-od frissítsd majd Default és mehet a móka.
Ai Overlock tuner Manual
CPU Ratio 20 (20 as szorzó 4Ghz)
Turbo Core Disabled
CPU Bus Frequemcy 200
PCIe -ll- 100
CPU/NB Frequency 2200-2400
HT Link Speed 2200-2400
CPU Speard spectrum DisabledFESZÜLTSÉGEK
CPU & NB Voltage Offset Mode
Offset Mode Sign -
CPU Offset voltage Értelemszerűen az előjelnek megfelelően,kivonással csökkentheted a látható értéket.Többi érték jó AUTO-n vagy ahogy volt.
Advanced/CPU konfig
C&Q Always Enabled
Többi Enabled
Apm MAster Mode DisabledDigi + beállításokat nem feltétlen szükséges piszkálni.
-
gyuszaa
őstag
válasz
Hegyirabló #36637 üzenetére
Nálad az a 6790 2D-ben elég kazán.. 44 fok.
Az is nyomatja be a meleg levegőt a házba.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Mekkora feszen használod? Lehet alul tudod kicsit feszelni, elég sok fokot lehet vele nyerni.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Hegyirabló #36640 üzenetére
A 20 perc prime attól függ, hogy mekkora feszen / órajelen.
Nálam idle 33-34 fokos szokott lenni.
Prime: 3,0V / 4GHz - felmegy 68 fokig! 3,5V / 4,2GHz - 72 fok!csak hogy én nem parázok, mint te!
Igaz én csak 4GHz-en használom.
Úgy tippelem, nálad is hasonló lehet terhelve. -
Peaceliker
addikt
válasz
Hegyirabló #36619 üzenetére
Nekem most ment le idle-ben 38-ra, mert kivettem egy vinyót, játék alatt kb 53, prim-al olyan 60...él és virul a gép, tiednek sem lesz baja, ez már csak üldözési mánia szerintem!
-
Akcok94
senior tag
válasz
Hegyirabló #36640 üzenetére
milyen hűtő van rajta? mennyire van húzva?
-
and1ao
őstag
válasz
Ha 15°C szobába ülnél akkor elhinném hogy aggódsz érte de inkább olyan 23-25 tippelek akkor meg, nem értem. Te mondtad üldözési mánia.
-
Akcok94
senior tag
válasz
nem olyan vészes hőfokok azok, nekem is hasonló van alapjáraton vízzel hűtve, 32-35 C között mozog, bár nekem játék közbe is ennyi.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Én már nyilatkoztam ez ügyben, tehát várjunk, mit mondanak mások...
Viszont, amit nem látunk - ha sok torrent is megy (mindegy, hogy le vagy fel) akkor az is eszegeti a CPU-t (simán összejöhet 5%-nyi terhelés, ami pár fokot biztosan jelent) -
troll81
addikt
válasz
szia alapon van a cpu fesz,? vagy alatta? nekem jelenleg netezés közben
Hőmérsékletek:
Alaplap 23 °C (73 °F)
1. CPU / 1. mag 6 °C (43 °F)
1. CPU / 2. mag 6 °C (43 °F)
1. CPU / 3. mag 6 °C (43 °F)
1. CPU / 4. mag 6 °C (43 °F)
1. CPU / 5. mag 6 °C (43 °F)
1. CPU / 6. mag 6 °C (43 °F)
Aux 26 °C (79 °F)
SAMSUNG HD503HI 20 °C (68 °F)Hűtőventilátorok:
CPU 1218 RPM
Tápegység 1318 RPMFeszültség értékek:
CPU mag 0.864 V
igy fut és 23 fok van bent csukott ablaknál -
jeni
félisten
válasz
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Hegyirabló #36622 üzenetére
-
darvak
senior tag
válasz
Hello!
Egyelőre i5-4570 prociban gondolkodnék, helyett olvastam itt korábbról az FX8350/8320-as konfigokat (alaplap + hűtő egyetemében). Nagyjából 65-75K között jönnének ezek ki, de kicsit sokallom (az i5-ért is
)
Ha jól értem ezek húzással erősebb konfigok lennének az i5-nél.
Nekem elég lenne, ha hozná az i5-ös szintjét, kis húzással. Mennyivel olcsóbban jönne ki úgy a konfig?
Ehelyett:
FX8320 + ASUS M5A97 evo r2.0. + scythe ashuraüdv
-
vakond5
őstag
válasz
Hegyirabló #36536 üzenetére
Ha csak a gépet hozod, az is teljesen jó, mindig szivesen segítek.
-
vakond5
őstag
válasz
Hegyirabló #36533 üzenetére
Ettől függetlenül még összefuthatnánk valahol, ha esetleg jársz Kecskemét felé.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Hegyirabló #36470 üzenetére
Szep tiszta a geped. Picit a kebeleket el kellene rendezni, nyernel vele par fokot.
-
vakond5
őstag
válasz
Hegyirabló #36470 üzenetére
"De aki elrendezi ezt nekem, annak adok egy hatos csomag import sört!"
Ha ez az állás, akkor valahogy oldjuk meg hogy találkozzunk, mert nagyon szivesen segítek meg persze a sör se kutya ajánlat!Nekem ugyan nagy segítség hogy moduláris a HX520, de a mostani Corsair 400R előtt egy CM Elite 370-es házam volt. Ilyenre tudtam megcsinálni. Az 5.25-ös, illetve 3.5-es helyeknek, a házat szemből nézve jobb oldalához fogattam oda a kábeleket. (jobbklikk, megnyitással nagyítható, mint az előző is):
-
vakond5
őstag
válasz
Hegyirabló #36425 üzenetére
Ehhez személy szerint csak annyit fűzök hozzá, hogy vagy van az embernek igénye, illetve lehetősége normális kábelrendezést csinálni, vagy nincs, de akkor viselje a következményeit. Még ha nincs kifejezetten kábelrendezős házad, akkor is szépen el lehet rejteni mindent, az esztétika, de főleg a légáramlás szempontjából.
Nyugodtan tedd ki a képeket, akármilyen is a kinézete, legfeljebb az építő jellegű véleményeket és javaslatokat megfogadod, a többivel meg nem törődsz.
Venti kérdése pedig egy nagy facepalm
...de lényeg hogy megoldódott a probléma.
Várjuk a képeket!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Hegyirabló #36429 üzenetére
Jo lesz akkor is
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Toltsd fel ide, senki sem skalpol meg erte...max par jotanacs !
-
do3om
addikt
válasz
Arra is kaptál volna tippeket.
(a házas topikba rakj be mielőtt gyorsan ide raknád)
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Hegyirabló #36422 üzenetére
-
do3om
addikt
válasz
Hegyirabló #36419 üzenetére
Ezért kértem képet te meg egy rajzot raktál be a ventikről
aztán vártad mit válaszolnak (ilyen hülyeségre nem lehetett), jó hogy észrevetted bár így is jó hőfokok voltak de fújva mindig hatékonyabb mint szívva.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
A karcot nem tudom, és szerintem nem sok
-t fogsz kapni, de hogy a venti nem jó irányba állt, amiatt bizony sok fokot kaptál pluszban, és inkább idle-ban.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Mi is kivancsiak vagyunk ! A karc szerintem nem lehet annyira problema.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Hegyirabló #36409 üzenetére
CnQ; C1E; CoreC6, meg ilyesmi. Ha nincs terhelés, visszaveszi a feszt meg az órajelet. Ha idle 1400MHz és 1V alatt van a procid, akkor valószínűleg be vannak kapcsolva, de nézd azért meg.
APM-et viszont kikapcsolhatod.
CPU feszt gondolom a Tweaker menüben lehet állítani, de régen láttam Asus lapot...
Auto-ról át kell állítani manualba, és akkor sejtésem szerint megjelennek a feszültség értékek.
De mint említettem, ennek az idle hőmérsékletre nem nagyon van kihatása. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Hegyirabló #36395 üzenetére
Nem hinném, hogy fesz csökkentéssel sokat érnél el az Idle hőmérséklet terén.
Ha be vannak kapcsolva az energiatakarékossági cuccok (ugye be vannak?), akkor így is-úgy is visszaveszi a feszt 0.9V körülire, tehát a fesz csökkentésnek inkább csak a CPU terhelt hőmérsékletnél van jelentősége. -
troll81
addikt
válasz
Hegyirabló #36395 üzenetére
szia akkor ha probálod 1.3V de kezd meg visszafelé el venni amig stabil marad a proci
én is igy csináltam az enyémet
-
troll81
addikt
válasz
Hegyirabló #36390 üzenetére
alapon 1.3 V alá teheted és meg látod mennyi a különbség menni kell kevesebbel is neki
-
atomanti19
aktív tag
válasz
Hegyirabló #36390 üzenetére
4.2 Ghz hez is elég az 1.31V, 4Ghz hez pedig 1.26V 1.28V. 4-5°C ot számít.
-
troll81
addikt
válasz
Hegyirabló #36388 üzenetére
szia vegyél el belőle ha nem huzod 1.298V és 4.2ghz en használom az fx6300 am jelenleg szobahömérsékletü a kicsike (23fok)mag 43 volt játék alatt eddig nekem
-
troll81
addikt
válasz
Hegyirabló #36386 üzenetére
szia feszt menyit kap a cpu?az is lényeg és nem auton van az a legjobb
-
troll81
addikt
válasz
Hegyirabló #36384 üzenetére
szia milyen cpu hütöd van?
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Hegyirabló #36275 üzenetére
Hát variáld a profilokat... ha egyik se jó, akkor gondolom a manualba lehet állítani a CPU hőmérsékletet és a hozzá tartozó fordulatszámot (Asus-nál talán %-ban... de régen volt már Asus lapom)
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Hegyirabló #36263 üzenetére
A házventik valószínűleg végig max.-on pörögnek, tehát azzal már nem tudsz javítani, de a CPU ventijét feltekerhetnéd idle 1200rpm körülire, az még nem olyan vészesen hangos, és pár fokot nyerhetsz...
Mondjuk jó ez így is, 30-40 fok között teljesen megfelelő az idle proci hőmérséklet. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Hegyirabló #36251 üzenetére
Azért ez a hőmérséklet erősen venti vezérlés beállítás függő is!
Bios-ban hogy van beállítva? Gondolom nem max. fordulatra? Hőmérséklet target és fordulatszám állítással még tudsz rajta finomítani. -
atomanti19
aktív tag
válasz
Min-max mennyi? Restart után hagyd állni a gépet pár percre és nézd meg hogy hány fok, majd nézz 5-10perc prime-ot. Egyébként a 36°C átlag teljesen jó.Az én 8320am is ekörülit produkál arctic freezer A30-al. Az asztal is tökéletes nincs itt semmi baj, nem kell több venti!
Bali27:Az Fx6300 idle és maximumban is hűvösebb legalább 10°C-al mint egy 8320 alapon.Továbbá alap órajelen nem sokat számít a paszta,ellenben a fehér pasztád 1 év múlva beszárad, egy mx-4 aligha
Nekem volt mind 2. A 6300@4.6Ghz en is éppen elhagyta az 50 fokot, ellenben a 8320-ra @4.6-on már komoly lég/vízhűtés kell. 36 fok átlag számolgass és meglátod hogy nem rossz eredmény az.(Ha ugyan pontos)
-
gyuszaa
őstag
válasz
Hűtés elrendezése rendben van, néztem a képet.
Nincs ezzel gond, új gépház/gyári hűtő lecserélésévél átlagos a mostani felállás nálad, elégnek kell lennie.Próbáld ki egy teszt erejéig, hogy nem az ikea-s bútorban van, és nem is az asztal alatt, szerintem ez lesz a hunyó ezért az idle hőmérsékletért.
De amúgy átlagos terhelés alatt nézzed, az a lényeg. 62 fok az amd által megadott határ, ezalatt nincs min izgulni.
(#36253) kungzi
Nekem is onnan van a lap+cpu kombó.
-
Bali27
addikt
válasz
Passz a kérdést
Nekem a 6300 26 fokos
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Hegyirabló #36225 üzenetére
Az a felső 8centis biztosan kell oda?
De hogy ON is legyen, leírhatnád, hogy így mennyire melegszik a CPU Prime alatt, és hogy ehhez mekkora VCore / órajel társul.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Hegyirabló #36225 üzenetére
Szép darab, de szerintem ennek ITT ( Hogy is néznek ki a gépeink? ) a helye ! Nem ?
L
-
do3om
addikt
válasz
Hegyirabló #36157 üzenetére
Itt még a felső ventinek is van elég hely hogy hatékony legyen (gép tetejétől az asztalig)
Szerintem ha ennyire ráálltál most a hűtésre hofy mit ajánlanak, nem lenne rosz ha belülről is készítenél pár képet. Voltak már érdekesen összerakott gépek ahol egymással szembe fújtak a ventik meg hasonlók. -
Peaceliker
addikt
válasz
Ez nem akkora gáz, láttam olyan asztalokat, ahol épp befért a gép a kockába.
De ha 60 körül vagy prime alatt "large ffts" teszttel, akkor jó, annyi a büdös életben nem lesz normál használat mellett...nekem a "blend" teszt +1-2 fok, amit játék alatt előad a gépem. -
gyuszaa
őstag
válasz
Hegyirabló #36160 üzenetére
Bocsánat, az kimaradt, hogy előre. De úgy akkor rendben van.
Radiátort sem említetted.
Szerk.:
Úgy kell, ram felől, a hűtőborda elején legyen a cpu ventilátora.
Itt látható, és hátul a rendszerhűtő meg kiviszi a meleg levegőt. -
gyuszaa
őstag
válasz
A pro-n keret van, ami sok helyet elfoglal.
Elsőt cseréld meg erre, te esetedben azt meghálálja biztos. Húzd kintebb az asztalt valamivel, pár centi is segíthet. -
gyuszaa
őstag
válasz
Hegyirabló #36137 üzenetére
Sokat tettél az előző helyzethez képest így is, helyes.
A lényeg, hogy terhelés alatt is kordában tartsa. (Gondolni kell itt a nyári napokra is).
De az még sokat segít, ha a gépház nincs besuvasztva sehova, és próbáld a kábeleket úgy rendezni, hogy ne rontsa a légáramlást.Már csak tényleg az a ventilátor csere (hasonlítsd össze a fordulatszám/légszállítást-CFM vagy m3/h), jobban jársz egy 12-es ventivel, halkabban működés szempontjából is. Ár/érték arányban ez nem rossz vétel, és PWM-es.
És helyedben még vennék egy ilyet, pár fokot javíthat a helyzeten, később is hasznát veszed majd.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Na bakter, eddig bútort nem említetted!!
Képet róla, de gyorsan, hogy hogy van benne!Nemrég beszélgettem egy ismerősömmel, hogy nem értem ezeket a szgép asztalokat, amelyikekben egy passzos doboz a gép helye...ekkora baromságot!
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
Ha egy összerakott gépet becsomagolsz egy bútorba, akkor drasztikusan elcseszed a szellőzését.
Idle hőfoknak elmegy.
-
gyuszaa
őstag
válasz
Hegyirabló #36020 üzenetére
Cpu-nál ritka a hibás darab, és nem melegedés formájában vennéd ezt észre. (Ráadásba itt forrasztott a kupak, nem ivy/haswell kombóról van szó.)
Előbb leírtak alapján csökkents a feszültségből.Függ ez a paszta minőségétől (ajánlott az arctic cooling mx4, ami egy átlagos minőséghez képest -5 fok kb.) Nagyobb mennyiségű paszta ugyanúgy rontja a hőátadást, mint a túlzottan kevés. Ha nem egyenletesen oszlik el, vagy levegős akkor sem jó. Ezt tetőzheti az előbb a többször említett rossz szellőzés egy házban, ahol nincs megoldva a meleg levegő elvezetése, és a friss pótlása folyamatosan.
Ha a hűtő bordáját megtapogatod alul mit tapasztalsz?
Nálad ezek lehet együttesen közrejátszhatnak, persze akkor sem normális értékek ezek még ezek esetén sem.
Feladatkezelőben cpu kihasználtságnál pangás van?Nálam 25-28 fok idle 850 körüli rpm-el, átlagos terhelés alatt nem nagyon megy fel 50 fokra sem rendes fordulatszámon, pedig mint írtam nem egy felső kategóriás hűtőm van közel sem. (Mondjuk nálam még alulfeszelés is van ekkora tuningnál, de az megint más.
)
(#36021) Taifa Díaz
Így van.
Gerisz-nek szánt mondandóm első része pont erről szólt, és itt még csak az llc-t említettem. -
MaxxDamage
félisten
válasz
Hegyirabló #36010 üzenetére
Nálam van a házba 4db venti is , 3db + os , 1db - os (igaz) , de ha nem max.-on mennek akkor 57c fok a max nálam (sz.al pár fok különbség) , de lényeges a CPU hűtő is ! Neked milyen van ?
(#36012) Hegyirabló : alulfeszelés nem segít rajt ?
(nálam akkor ment fel 70c fok fölé mikor ilyen 1.4v -ra löttem a CPU-t(azt throttingolt) meg még a Mugen 4 -en csak egy - os venti volt...
L
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Hegyirabló #36007 üzenetére
Idleben most 48C. Nem sok ez?
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Hegyirabló #35981 üzenetére
Szerintem soknak mondható c fok !
Nálam az FX-8350 (alapon) teljes prime95 futtatás esetén max. 57c fokra megy fel.L
-
Peaceliker
addikt
válasz
Hegyirabló #35974 üzenetére
Sztam jó az a 40 fok!
És ugye az sem mind1, hogy ha jól emlékszem előző hűtővel 5 perc alatt ment 60 fölé (ami nem jó), ezzel mennyi ideig ment? Ha ezzel stabol 61, akkor az jó, főleg, ha nem túl jól szellőző a házad... -
MaxxDamage
félisten
válasz
Hegyirabló #35967 üzenetére
HW-Info -t is letöltheted / felrakhatod , de nálam Aida64 és HW is azonos eredményt mutatott !
(egy próbát megér)L
-
vakond5
őstag
válasz
Hegyirabló #35967 üzenetére
Üresjáratban nem nagyon van különbség kis hűtő, és nagy böcek torony között. Csak terhelésen csökken a maximum.
-
Gerisz
addikt
válasz
Hegyirabló #35955 üzenetére
Nem lap hanem borda függő.
Mit vettél rá?Maotun: Erre tényleg szükség van? Mármint erre a rengeteg ventire?
Miért nem jó picit magasabb hőfok és "csend"? -
atomanti19
aktív tag
válasz
Ha kaptál új hátlapi merevítőt akkor a régire nincs szükség. A műanyag konzolokra sem lesz szükséged.
-
gyuszaa
őstag
válasz
Igen, gyári hátlapi merevítést is helyettesíteni kell, ezeket el is teheted az alaplap dobozába már.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Hegyirabló #35820 üzenetére
Nem akarlak, meggyőzni, csak egy B tervet szántam bedobni!
Ha megvan az EVO, írd meg a tapasztalatot! -
Peaceliker
addikt
válasz
Hegyirabló #35817 üzenetére
Ki lehet fogni garisat is...de egy minőségi coolerel nem lesz baj. Meg ezekre sok-sok év üzemidő van megadva, ha megnyekken majd (valszeg amúgy is gari időn túl), akkor cserélsz egy ventit rajta ócsóé...borda nem fog elromlani!
Én is ilyen garimániás vagyok, most mégis egy garitlan bq! hűtőm van, de nem bántam meg, fél ár alatt vettem. -
Peaceliker
addikt
válasz
Hegyirabló #35805 üzenetére
Nem azt mondom, hogy nem jó, hanem új árából használtból sokkal jobbat kaphatsz!
De ahogy érzed, csak tanács, ha nem fogadod meg, még meg sem sértődök! -
Peaceliker
addikt
válasz
Hegyirabló #35782 üzenetére
Én a helyedben aprón néznék vmi használtat, ennek az árában kifoghatsz vmi komolyabbat is!
-
ReFleXx
addikt
válasz
Hegyirabló #35752 üzenetére
Az a 8napi visszavételi gari elvileg csak úgy müködik ha minden tartozék megvan és nincs rajta sérülés.
-
gyuszaa
őstag
válasz
Hegyirabló #35782 üzenetére
Gyárit érdemes egyből kukázni, pláne egy rosszul szellőző ház esetén, erről beszéltem/tünk.
TC-t is említettem.Arra figyelj, hogy a ram felelől szívjon a ventilátor, és a kis 8 centis-nek terelje a levegőt.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
Hegyirabló #35780 üzenetére
Kicsit jobb lett a hűtés és a TC kikapcsolásával nincsenek lökésszerű "túlhevítések".
(De a gyári hűtő még így is gyenge, és borzalmas visító hangja van csutka fordulaton.) -
Hegyirabló
veterán
válasz
Hegyirabló #35779 üzenetére
Érdekes dolgot tapasztalok újrapaszta óta. Bár most is felmegy a CPU hőmérséklet üresjáratban is 45C körülre, de nincs hangja, nem pörög fel. Csak 50C körül kezd felpörögni, bár a fordulatszám így is elég magas, 3500 körüli üresben.
-
do3om
addikt
válasz
Hegyirabló #35770 üzenetére
Apróról vegyél használtat.
Egy ötösből kijön. Gondolom régi házad van (ha már volt ahol azt is cseréltetni akarták), hátra egy ventinek ha van hely nagyon sokat segít.
A magasságokra figyelj a hűtőnél, hacsak nem nyitott oldallappal használod.Ja igen ez igen csak off, nem csak nekem! (milyen hűtőt vegyen egy x4-re)
bandika0626: tök mindegy olcsó hőtétes keres, egyeseknek úgy látszik a 11ezres az. Nem fog eljutni addig hogy a venti állásán keljen gondolkoznia.
-
miresz
veterán
válasz
Hegyirabló #35770 üzenetére
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Hegyirabló #35765 üzenetére
Nyugalom!
Ha az vigasztal, nálam is elég magas a proci hőfok.
Idle olyan 35 fok körül, prime terhelve felmegy 65 fokig is!
Nálam egy átlagos ház van, hátul egy 9cm-es pörgentyű, felül a táp 12cm-es ventije, a procin pedig egy CM Hyper212 hűtő, ami ugye jobb, mint a gyári, de tuninghoz ez sem a legideálisabb.
Tehát, ha nem akarsz beruházni, akkor vedd vissza a CPU feszt 1.3V vagy az alá. Lehet hogy így csak 3,8-4GHz-et fog menni, de legalább nem lesz olyan forró. Nézd meg, hogy tudsz-e még gyorsítani a ház ventiken, vagy esetleg beszerelni plusz ventit.
Azért, ha kicsit tudsz rá költeni, akkor egy jobb CPU hűtő mindenképpen javítana a helyzeten. -
Zsivaagoo
őstag
válasz
Hegyirabló #35765 üzenetére
A gyári hűtő vagy hangos vagy gyenge, amikor alapon van a proci.
Az FX-8320 gyári hűtője úgy néz ki, mint a Phenom II X4 965BE-é, de a réztalpa vékonyabb, ergo kevesebb hőt bír átvenni.Ha ( UEFI ) BIOS-ban minden alapon van, akkor terhelés esetén - mint pl. office telepítés - a TurboCore funkció meglöki felfele a szorzót és ezzel együtt az órajelet és túlzott mértékű plusz feszültséget is ad neki.
------------
TC-t kikapcsolni BIOS-ban és tessék venni új hűtőt. A gyári szürke trutyit pedig le kell törölni az új hűtőről is és jó minőségű - fehér / ezüst / stb. - hűvezető pasztával kell vékonyan megkenni a proci fémsapkáját. Észrevehető lesz hőfokban a csökkenés.Tuningolást meg majd később is ki lehet tárgyalni.
-
dergander
addikt
válasz
Hegyirabló #35763 üzenetére
Pont a gyári am elviselhetetlen hangos valamint nem hűt,már egy 7000forintos hűtővel 15fokkal kevesebb hőt kap.
-
miresz
veterán
válasz
Hegyirabló #35763 üzenetére
Hát akkor nincs mit csodálkozni. Az szemétre való. Vegyél valami normális hűtőt.
-
miresz
veterán
válasz
Hegyirabló #35759 üzenetére
Milyen hűtő van rajt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Linux kezdőknek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Formula-1
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest