- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
joker1220
őstag
válasz
joker1220 #5115 üzenetére
Elfelejtettem hogy Hyper TX3 van rajta , akkor jó lesz az bőven
Így kell kinéznie a prime95 nek működés közben
Az ablakok a magokat jelölik, minden magon ugyanazok a tesztek futnak,
ha az egyik ablakban megállnak a tesztek akkor az a mag hibázik.Ilyenkor 1 dolgot tehetsz, belépsz a bios ba és adsz a procinak egy kis
+ feszültséget!A lényeg hogy 1,425V nél többet semmiképp se adj a procinak!
Alapból 1,350 vagy 1,375v kap szerintem, mindig csak egy lépéssel vidd feljebb és mindig tesztelj utána a prime95 ben hogy továbbra is hibázik e valamelyik mag, ha nem hibázik akkor ne adj több feszt. Ha 1,425v al is hibát dob akkor azt a magot el lehet felejteni.
-
Toxy
aktív tag
-
Toxy
aktív tag
-
pocok74
tag
válasz
joker1220 #5056 üzenetére
Hali!!
Nem is azt mondtam hogy a Win-el van baj
Nálam újra kellett tenni a Win7-et bár nálam teljes platform csere történt
Hallottam olyat is akinek 2 maggal ment a win, viszont 4-el már el sem indult.
Sok mindentől függ az hogy minden üljön, de leginkább mák kell hozzáA tápos dolog meg olyan mint az Intel AMD harc, kinek a pap kinek a papné
-
pockhome
senior tag
válasz
joker1220 #5023 üzenetére
elmentem egy ismerőshöz, rákötöttük egy codegen 350w-os tápra, ott jó volt, igaz nem láttuk hogy 4magos-e, de legalább azt kihozta hogy a 2 utsó mag enabled vagy diabled.
namost én akármit állítok a hybrid alatt, nem jelenik meg alul at a +3 sor, és nemtudom hogy mi lehet a baj
az én tápom 420w-os lc-power, és fogalmam nincs h mi a problem
még ugyan ebbe a lapba próbáltuk, mikor itthon betettem, semmit nem reagált, újraindult azt csá -
GAbre
veterán
válasz
joker1220 #4987 üzenetére
Ha lenne integrált vgám...
De mondjuk win 7en mielőtt felraktam a vga drivert,akkor volt,h a bejelentkezésnél a képernyő felső 1/3-ada szép hibás volt,mintha vga gond lenne,és nem akart eltűnni.
Sztem memória vezérlő jó,mert cl9es ramjaimat feszemelés nélkül cl8ban használom!
Mondjuk úgy már a tuningot nem bírja,de az a baj,hogyha bármit is nyúlok hozzá,szval auto-n alapon jó,de ha manuálon van,akkor már lekapcsol a gép.(hiába nem állítottam be semmit).Feszemelés,és feszecsökkentés se használt,akár az alapot,vagy a procit babráltam.
-
GAbre
veterán
válasz
joker1220 #4984 üzenetére
Köszi!
Igazából gondoltam,h nem lesz jó,csak gondoltam,hátha segítene rajta.
Amúgy tudom,h megy a biosz update,csak nem tudom,h újrarakni ugyanazt a verziót,lehet-e illetve jó-e.
Amúgy sztem a magfeloldásnak semmi köze az oprendszerhez,h jó lesz-e vagy sem!
Mondom ezt azért is mert win 7et raktam fel tesztelni a procit is.Azért kösz mindent. -
mikej95
aktív tag
válasz
joker1220 #4885 üzenetére
Ok!
Akkor a táp vagy a lap, inkább táp. A billentyűzeten lévő ledek kikapcsolt állapotban lévő világítását mi okozza?
Ja és még egy negatívum: everest nem ismeri fel a lapom és rászámol +1V-ot a Vcore-ra a RAM feszről meg inkább nem beszélek. Minden más program normális értékeket jelez ki.Eddig valahogy nem aggódtam, hogy nem egy FSP vagy CM tápom van, mert van ebben is van elvileg Output over voltage protection.
Tápot lecserélem, úgyis ki lesz belezve a gép amikor kijön az LGA2011 (még odébb van)és lejjebb nyomja a Sandy és a Bull(tudom még ki sem jött) árait.
Egy CM GX 550W szerinted jó választás lenne?
Gariztassam az alaplapot?Az ezeréves netezős kofnigomat, ami már netezős konfignak is lett véve azt meg 7 éve egy 300W-os Mercury táp hajtja és még nem szenes. Szal vannak még csodák.
-
zolyka1205
csendes tag
-
zolyka1205
csendes tag
-
zolyka1205
csendes tag
válasz
joker1220 #4870 üzenetére
Ok én is erre tippeltem
telepítést megcsinálom mert úgyis régen volt és elég rossz a rendszer próbáltam húzni a porcin is de csak 235 engedett attól feljebb besípolt,prime95 futtattam kB 1 órán át és semmi gond nem volt 43 C felé nem ment.
Még egy villámkérdésA 3DMark Vantage milyen felbontásban kell futtatni ?
-
Apóca55555
csendes tag
válasz
joker1220 #4743 üzenetére
Hali
Nekem ez úgy sikerült, hogy levettem a Core Voltage-t -0,025 V-tal így most
800 MHz-en 0,944 V , 2200MHz-en 1,152 V , 3300MHz-en 1,296 V a CPU-Z
szerint. Prime95-tel felment 63-fokra, de 2-3 sec. után beállt 60-fokra a proci.
Most a szobába 22,5-fok van. Az alaplap 29-fok, a proci 34-fok, a North bridge 33-fok
1250-körüli fordulaton. A hűtő Thermaltake X5 orb II / Gold A ház hátulján egy 8 cm-es,
az oldalán egy 12cm-es venti van, de az elején ki van véve egy elem, hogy onnan is
tudjon levegő áramolni.Nem ide való, de melyik 5770-esed van, illetve hogy melegszik ?
(Azt látom, hogy Sapphire, de rev. hányas ?) -
Diniboy
aktív tag
válasz
joker1220 #4650 üzenetére
Köszi
havernak néztem ki me szeretné olcsón lecserélni a bartonos rendszerét , lassan itt az idejeelég jó áron juthatna hozzá egyhez (7K) , de nem akartam javasolni megvételre , mert nem amd 770 es mint az én UD 3 am. azóta már találtam tomshardwares tesztet is ahol ienbe unlockolnak egy x2 555 BE- t.
lassan kialakul nekem is a a dolog veszek kiskerböl egy x2 555 öt (HDZ555WFGMBOX) 18 K körül és megnézem az AAC -t ha megy örülök, ha nem megy sajnálkozok egy sort és megnézem az easytune 6al meddig megy stabilan, aztán amit bir bir
a 2,4 Ghzes athlon x2 után mindenféleképpen jobb lesz , aztán kivárom vele mig euroövezet leszünk -
lumpen_stex
aktív tag
-
Fr@nkieWilde
senior tag
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
joker1220 #4547 üzenetére
Nos nem bírtam magammal ezért muszáj volt kipróbálnom.
A beállításokat az általad javasoltak szerint végeztem.
Itt a kép róla:Nos az én CPU NB voltage-em gyárilag 1,5V, te azt javasoltad 1,2V-on nézzem meg így azt is visszavettem, ahogy a képen látszik.
Viszont sajnos mindezek után is ugyanazt tapasztaltam amit eddig, nem működik, és még integrált vga sem kellett, hogy azonnal rájöjjekEgyéb ötlet esetleg?
-
EneMy84
tag
-
adrig
csendes tag
válasz
joker1220 #4501 üzenetére
Adatlap frissitve
Közben kicsit lejebb vettem a feszt a prociná, 1.325 voltra, érdekes módon everest többet mutat, na mindegy, és ujra futtattom blend testet, 60-61 fokon megy 15 perce
Bíztató, bár az előbb volt egy fekete villanás monitoron, h mitől volt nem tomMás észrevétel nincs eddig
-
joker1220
őstag
válasz
joker1220 #4492 üzenetére
Nos egy kis butaság;
,,Tehát NB Voltage = HT Link Voltage''
Ez nem ugyanaz, viszont ha már itt tartunk
ebben a cikkben minden le van írva részletesen
és pontosan;AMD K10/K10.5 túlhajtási útmutató
A 3. oldalon található a feszültségeket részletező fejezet.
CPU-NB VDD Voltage vagy CPU-NB Voltage
A CPU-ban található memóriavezérlő (NB vagy IMC) és L3 cache feszültségét állíthatjuk ezzel. Értelemszerűen az NB(/L3) órajel emelésekor vehetjük hasznát. Lehetőleg ne legyen magasabb mint a CPU (VDD) Voltage.
NB Voltage
Ez már az alaplapon található északi híd feszültségét jelenti. Kizárólag abban az esetben kell foglalkoznunk vele, ha az IGP-t szeretnénk komolyabban tuningolni (pl.: 780/785G vagy 790GX esetében). Minden más esetben hagyjuk figyelmen kívül és ne piszkáljuk.
HT (Link) Voltage
Kizárólag akkor piszkáljuk, ha komolyabban szeretnénk tuningolni a HT órajelét.
-
enginev3.0
félisten
válasz
joker1220 #4416 üzenetére
Az én házam elég gagyi ilyen téren sajnos, de oldala nincs rajta, viszont nem tudok még erre is költeni, akkor inkább veszek egy normális hűtőt és tűröm hogy hangos a gép, bár most is az nem kicsit, de hát ez van, nem tudok mit csinálni, csak menjen úgy hogy neki is jó legyen meg azért nekem is...
-
enginev3.0
félisten
-
aDM|RaL^
őstag
válasz
joker1220 #4350 üzenetére
Igen, én azt a lapot az asus oldalán a core unlockos lapok listája közt találtam. Ha a global oldal főoldalán rámész a core unlock logóra, kidob egy listát.
Szóval furcsa.
Kérdés, press of a button-ről beszél, ezeken a lapokon van egy fizikai kapcsoló erre?: D
Egyébként igen, egy +3ezer benne van a dologban.
-
pocok74
tag
válasz
joker1220 #4296 üzenetére
Üdv!!!
Nekem még ez is bőven sok
Már csak azt kellene megoldanom hogy a proci feszt visszavegye amikor visszaáll 800-ra ,mert így 1,248-1,256V között mozog a teljesítmény függvényében.
De azért jó lenne az 1V vagy még kevesebb
Na de ne legyünk elégedetlenek
20k alatti 4 magost még nem láttam ujjat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mozilla Firefox
- LEGO klub
- Milyen autót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EA Sports WRC '23
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged