- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Külföldi SIM-ek itthon
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fr@nkieWilde
senior tag
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde #4548 üzenetére
Halló!!!
Senkinek sincs semmi ötlete a feljebb bemutatott BIOS beállításra????
Vagy hagyjam inkább, mert biztosan nem lehet beindítani a 4. magot???Bármilyen nemű választ szívesen fogadok a guruktól, még ha az nemleges is, de legalább tudom, hogy értelmetlen vele küzdeni.
Nos, valaki esetleg?
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
joker1220 #4547 üzenetére
Nos nem bírtam magammal ezért muszáj volt kipróbálnom.
A beállításokat az általad javasoltak szerint végeztem.
Itt a kép róla:Nos az én CPU NB voltage-em gyárilag 1,5V, te azt javasoltad 1,2V-on nézzem meg így azt is visszavettem, ahogy a képen látszik.
Viszont sajnos mindezek után is ugyanazt tapasztaltam amit eddig, nem működik, és még integrált vga sem kellett, hogy azonnal rájöjjekEgyéb ötlet esetleg?
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Sziasztok!
Kellene nekem egy kis segítség 4 magosításban. Már próbálkoztam vele, de nem lett 100%-os a dolog. Win feláll, de (szerintem) driver hibák jönnek elő, illetve belassul kicsit a gép és nagyon ritkán megjelnik egy-két csík is.
A configom hozzá: Asrock 880GMH/USB3 R1.0, AMD 445 3,1Ghz, 2x2048 Mb Kingston Hyperx 1600 Mhz, Cooler Master Hyper TX3.
Az alábbi képek mutatják a szituációt:
Szóval az első kép mutatja az eredeti állapotot:
Aztán a második kép a 4 magosítás után, itt látszik, hogy valami driver hibát ír ki a gép rögtön indulás után, ez látszik is az asztalon, a vga driver nem jól működik, nem tudja betölteni a windows sem, az asztal alsó része nem olyan színű, mint amikor 3 mag üzemel, illetve az indulási hang is recseg egy picit 4 mag indítása után.(valszeg a hangkari drivere problémázhat kicsit)
Viszont a kép amúgy nem csíkos, igaz néhol felfedezek egyet kettőt.Aztán a harmadik képen a bios látszik, és azt mutatja, hogy milyen processzort sikerült "fabrikálni": phenom II x4 B45, L3 is van.
És az uccsó kép szintén a bios-ról. ez a beállításokat mutatja:
Az advanced clock calibraion-t "per core"-ra állítottam, megjelent a "value core 0-tól value core3" ig 0%-os állítási lehetőségek. a 0%-ot -12%tól +12%ig tudom állítani, illetve van egy olyan beállítási lehetőség is.Aztán a cpu active core controlt állítottam "enabled"-re és megjelent a "core0 active control" egészen "core3 active control"-ig. ezt is láthatod a képen.
Illetve ott vannak a szorzók is lejjebb, illetve a cpu feszültség is. ott nem állítottam semmit még ezen a képen, de volt olyan, hogy a gyári 1.3250 V helyett adtam neki 1.3500 V-ot, de nem változott semmi sem az induláskor.Szóval azt szeretném kérdezni, hogy mit mire állítsak, hogy esetleg jó legyen a 4. mag is és ne legyenek driver illetve csíkozódási problémák, illetve lassulási problémák?
Illtve milyen programmal tudom ellenőrizni a processzor stabilitását ha egyszer talán sikerül belőni a 4. magot is és hogyan működik az?Köszönöm a segítségetek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vírusirtó topic
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- DUNE médialejátszók topicja
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DOOM - The Dark Ages
- PlayStation 5
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged