- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
kugyu21
senior tag
Ezt az adapter-dolgot jó lenne tisztázni, mert a pixinfo oldalán olvasottak alapján először én azt hittem olyan adapterek vannak hozzá, amelyikkel a C-t, D-t is lehet tölteni. Késöbb azonban javították a cikket, hogy ezek olyan adapterek, amibe az IPC-ben tölthető AA-t bele lehet tenni és annak a méretét növeli meg a C-re, illetve D-re.[link]
-
nyelvstudio
csendes tag
Köszi, erre már gondoltam, de az a helyzet, hogy van 4 db D akkum és 2 db C méretű, amiket szintén használni szeretnék.
Jelenleg egy ilyen töltőm van:
GPKB03GS
Mindegyiket tölti, de semmi visszajelzést nem ad, ráadásul mintha fix ideig töltene, ami sem a 2300-as AA, sem a 9000-es D akkukat nem tölti fel teljesen. -
sanzi89
addikt
Világos, köszönöm! Igen, akkumulátor, nem elem, bocsi.
Most egy 850mAh Energizer AAA-sat töltöttem 500mAh-val. Legközelebb már akkor nagyon nem fogom csinálni, de remélem egy töltéstől még nem adták be a kulcsot.
A decharge módra gondolsz? Az nem csak lemeríti az elemet, utána fel is tölti? Még nem próbáltam, csak a neve alapján gondoltam...
Illetve egy másik kérdés, hogy milyen töltöttségvesztés számít "alacsony önkisülésnek"? Pl 1 hónap alatt hány %?
-
And
veterán
Újabb teszt, a korábban majd' fél évig tárolt eneloop-ok kisütése, ismételt frissítés és három nap pihentetés után (250 mA árammal), zöld színű görbe:
Viszonyításképp a korábbi teszt eredménye is rákerült. Pár következtetés:
- Az induló kapacitás 3 nappal ezelőtt 1972 mAh volt, most már csak 1912 mAh jött ki a két cellából (ismét minimális eltéréssel). Három nap alatt az önkisülés 60 mAh, azaz 3%(!). A végleges kapacitás már közvetlenül frissítés után sem éri el a 2 Ah-t, az akkuk életkora nagyjából két év lehet.
- Látható, hogy ebben az 'alig pihentetett' állapotukban az akkuk még magasabban tartják a kapocsfeszültségüket, mint a fél évnyi várakozás után. Az 1912 mAh-t 100%-nak véve:
- Uk >= 1,3V: 250 mAh (13%),
- 1,3V > Uk >= 1,2V: 1446 mAh (76%),
- 1,2V > Uk >= 1,1V: 169 mAh (9%),
- Uk < 1,1V: 46 mAh (2%).
Vagyis a teljes kisütés időtartamának 89% alatt a kapocsfeszültség meghaladta a névleges 1,2V-ot. -
Degeczi
nagyúr
mivel a "Full" kiírásakor asszem lekapcsol alul az addigi üzemmódjelző LCD szegmens (ahol "charge", "discharge"... jelenik meg), elég azt figyelni van-e azokon a szegmenseken feszültség: ha egyiken sincsen, akkor az a cella készen van
akkor már csak egy olyan csipogó kell, ami zenél egy rövidet, ha ez mind a 4 cellára teljesült
ez nem vészes: pár logikai kapu, +időzítő és bármilyen hangkeltő az egészviszont alapkérdés, hozzá lehet-e egyáltalán férni a kijelző adott szegmenseit vezérlő vezetékekhez, nem vmi zárt egység-e, amit közvetlenül vezérel egy célchip
de persze aligha éri meg vele kínlódni
-
Degeczi
nagyúr
pl. guglizz rá a "eneloop quick charger"-re, mindjárt az első találat az Eneloop FAQ: "Though it is possible to charge an eneloop battery in a "Quick Charger", it is not recommended. We recommend charging eneloop batteries in a NiMh charger that is 2 hours or more. Charging eneloop batteries in a "Quick Charger" can reduce the overall life of the battery"
attól még, h feltüntetik ezt a fajta töltést, lehet "nem ajánlott" a minél hosszabb élettartam érdekében
-
kugyu21
senior tag
"Egyébként a Fuji kompakt géped konkrétan mennyi töltést hagy az eneloop-okban, azt mérted már az IPC-vel?"
Ezt még azóta sem tudtam megmérni, de van egy másik mérésem:
Meizo mp3 lejátszó 1 db AAA erőforrással működik. Ehhez használok egy garnitúra X-Energy nevű (?) 950mAh-s aksi készletet. Kezdtek túl hamar lemerülni, ezért ráküldtem egy frissítést, így tudtam mérni a benthagyott energiát. Hát nem túl rózsás a helyzet.
Az IPC-1L 100mA kisütő áram mellett, a 950 mAh névleges kapacitásból, még 480-570 mAh vett ki az mp3 által kimerültnek nevezett akkumulátorokból. Vagyis pl. ez az eszköz ennek, a AAA méretűek között nem is kis kapacitású akkumulátornak csak kb a felét használja. A többit vagy kisütöm a következő feltöltés elött, vagy hogy ne vesszen kárba rátöltök, amivel pedig a memória effektust fogom kialakítani az aksiban és egyre kevésbbé fogom tudni használni.
Tudom, hogy ez nem egy Eneloop, de azért mégis.... És érzés alapján a korábban említett fényképezőgép még pocsékolóbb módon bánik az akkumulátorokkal. -
BullZeye
veterán
és ezek közül melyik a legjobb...ami kimagaslik a többi közül? Mindig van egy legjobb, amit többször lehet tölteni, vagy tovább tartja meg a töltést, vagy hosszabb ideig működik vele az eszköz...
ugyanez a kérdésem a töltővel kapcsolatban is....igazad van, 1x kell csak megvenni. Erről jut eszembe milyen gyakori, hogy tönkre megy egy töltő, ebayről rendelnék mindent, ott pedig garancia ritkán van.
-
kugyu21
senior tag
Tudom, hogy ezek a mérések önmagukban nem mondanak sokat, én is csak összehasonlításra szoktam használni. A fényképezőgépben lemerült Eneloopok adatai a frissen töltött egyéb aksik értékeivel közel azonosak. Ezt a szakállborotvás próba is mutatja.
Más aksik más eszközökből kikerülve éppencsak 1V felett vannak és gyakran a 0.5A sem érik el. Eneloopot más eszközben még nem sikerült a fényképezőgép után tovább lemeríteni, mert olyan hosszan még nem tudtam nélkülözni öket.
Ugyanebből az okból még a bentmaradt kapacítást sem sikerült kimérnem, de most felcsigáztad a kiváncsiságomat és egyszer megpróbálom. (most azon gondolkodom melyik funkcióval tudom megcsinálni, anélkül, hogy mellette kellene ülnöm és folyamatosan lesnem?)
Az előző hsz-mel csak azt akartam mondani, hogy különböző eszközök különböző mértékben merítik le az akkumulátorokat és egy adott eszközben használva az akár az intelligens töltők kisütési értékeinek közelében is lehet (mint ahogy az én Fujim nagyon nem ott van). -
ludsimon
veterán
Illetve pár hsz-al feljebb is ugyan ezt írtam le.
-
kutyman
aktív tag
Azért inditottam el egy tesztet mert nem tudtam hogy mennyi a 2 akksi valós kapacitása. A töltés csak pár percig tartott, utána indult a kisütés, majd a második töltés. Fontos: ha befejeződött a frissítés és a kijelzőn azt látod hogy FULL, ezután megnyomod a DISPLAY gombot akkor le tudod olvasni az adatokat. És itt jön a lényeg: a kijelzőn olvasható "mAh" érték a betöltött kapacitást jelzi, s nem a valós (kisütött) kapacitást. Ezt az értéket (az akksi valós kapacitását) csak a teszt mód végén, ill. frissítés közben az utolsó töltés vége felé tudod leolvasni. Ez nálam valamikor éjjel volt, igy erről lemaradtam, ezért csináltam egy tesztet utána.
-
kugyu21
senior tag
Azóta egy másik aksival is hasonlóképpen jártam. Először sima kisütéses töltés, túl hamar végez, a többiek még sehol, 125 mAh sikerült beletölteni. Na akkor nézzünk egy refresh-t. Egy éjszaka alatt az is végzett, az eredmény hasonló. Kivettem, visszatettem, újabb refresh és erre már hozta azokat az értékeket amiket a másik három.
Csak az a gyanús nekem, és emiatt aggódom, hogy mindkétszer ugyanabban az első vályúban fordult elő az anomália. Most egy másik garnitúra van benne, kiváncsi vagyok annak az eredményére, illetve ha még egyszer előfordul, akkor ugyanavval a garnitúrával fogok próbálkozni cserélgetve a helyeket. -
szaszlaci
addikt
Hmm..nekem egy 3,7 Voltos Trust van, nem volt ilyen hirtelen feszültség esés. 3,6 Voltnál 40% körül volt, ha a 3 Voltot 0%-nak vesszük (kb itt kapcsol az elektronika).
Lemerítem akkor (megnézem hol van 40%-on), és beteszem a hűtőbe. Nem is gondoltam, hogy figyelni kéne rá, kössz. -
szaszlaci
addikt
Értem, akkor mégiscsak volt fesz esés mérése, csak elsiklottam felette.
Nem toroid, porvasmag a magas freki miatt, összekavarom. Megszoktam, hogy így nevezem őket formától függetlenül, hibásan.Visszatérhetünk egy kérdés erejéig a töltő áramhoz?
Hogy tudom eldönteni (anélkül hogy elárulják), mekkora árammal lehet max tölteni x kapacitású akkut?
Melegedés (gázképződés), vagy mást is figyelembe kell venni?
Nem baromi nagy áramra gondolok, ahol mondjuk elég az átvezetés, hirtelen gázképződés mielőtt kívűl forró lenne, vagy hasonlóak, hanem 1C alatti/körüli értékre. -
szaszlaci
addikt
Érthető amit mondasz.
Szkóppal mérted az érdekesség kedvéért a táp kimenetét, hogyan viselkedik a külömböző számú akku terhelése esetén?
Azért kérdezem ezt, mert a dugasztápja jóval az akkunak szükséges + félvezetőkön esetlegesen eső feszültség fölött van. (Legalábbis úgy tudom.) Tehát mi van, ha több, mint 2,8 Amperral terheli a dugasztápot, így leesik a feszültsége (ami tudom hogy nem feltétlen egészséges), és úgy adja ki a szükséges áramot? Az ott folyó áramot is lehetne akár mérni.
Nem kötözködésböl írom, csak hát ez a téma gondolom mást is érdekel. És szerintem is neked lesz igazad, de talán érdemes ezeket tisztázni.TeeJay: BC 700 néven találtam egy pont úgy kinézőt, ami olcsóbb, viszont itt a posta dobja meg az árat eléggé.
-
ludsimon
veterán
Mit szólsz hozzá?
Úgy tűnik a Sanyo-éknak sikerült elég jó cellát összedobniuk!
Juj de kíváncsi vagyok már 1 hét múlva milyen adatok jönnek ki!
Ha megfelel, akkor tuti eladom az Eneloopjaimat, mert az önkisülés miatt vettem Eneloopot, de ha ez a 2700-es is ilyen jó lesz önkisülésben mint az Eneloop, akkor már bizony van is vetélytársa az Eneloop-nak, sőt... -
szaszlaci
addikt
Azt rosszúl írtam, úgyértettem: nagyfrekis, egyenfeszültséget leadó táp. Tehát a táp nagyfrekis, nem az egyenfesz. Nyílván.
Azt mondod, ránt egy nagyot másodpercenként 50x.
Na de ha nagyfrekis pulzáló feszültség "jelenik" meg a tápban (a transzformátor alkatrész kimenetén), akkor a puffer kondinak csak mondjuk 20 us-ig kell tartania a feszültséget, amíg újabb impulzust nem kap a tápból. (50 kHz esetén.)
Vagyis nem kell oda burtál nagy kapacitás, egy PC tápban is pár ezer uFarados a puffer kondi a kimenő oldalon.
Nem jól mondom? -
szaszlaci
addikt
Ehhez a töltőhöz nem nagyfrekis egyenfeszültséget leadó táp van? (A méretéből gondolom.)
Mert akkor az az 50 Hz-es pulzálás már proci vezérelt, utólag létrehozott. Vagyis akkor a puffer lehet már kis értékű is, hisz nem 50 Hz-re kell, hanem mondjuk 50 ezerre, ami bele van építve a dugasz részbe. -
ludsimon
veterán
Ezek az adatok jöttek ki, most szedtem ki az IPC-ből őket:
eBay-es műanyag dobozos Eneloop 1 hete töltöttem őket.
1. Elektromos fogkefében használtam, és egy másik eszközben az első hármat: 1859mAh
2. Egyszerre az 1. és a 3.-al: 1871mAh
3. Egyszerre az 1. és a 2.-al: 1882mAh4. Egyáltalán nem használtam: 1986mAh= ~54mAh sült ki 1 hét alatt, úgy, hogy hétköznaponta hurcolásztam a hátizsákomban biciklin, 4-5-6 fogokban.
A számok jelzik a darabszámot, a 4 darab Eneloopot.
Szerintem nem túl rossz adatok, ha azt nézzük, hogy a 2700mAh-es Powerex akkuk már használhatatlanok voltak 1 hét után!
Más:
Ma érkezett hozzám 4 darab zsír új Sanyo 2700mAh akkuk, nem az enyém, csak gondoltam feltöltöm az illetőnek, megformázom rendesen IPC-vel, mert úgy a tuti, és akkor legalább kipróbálhatom őket!
Remélem nem fog érte megharagudni.
Úgy is az van ráírva, hogy: charge before use.
Nagyon nem mindegy, hogy az első feltöltés, formázás gagyi, vagy jó töltővel van töltve.Most mindet rátettem refresh-re.
Amint lesznek adatok leírom!
Arra leszek kíváncsi, hogy a vadonat új elemek elérik e a 2700mAh körüli értéket...
Az van az elemekre ráírva, hogy minimum 2500mAh.
Na, nagyon kíváncsi leszek rá.Töltést követő 1 hét múlva pedig szépen kisütöm, és meglátjuk mennyi jön ki belőle 1 hét után, ha 2400mAh felett lesz igen bizalomgerjesztő, és szerintem én akkor átállok ezekre, de ha alatta lesz akkor maradok Eneloop-nál.
-
-
ludsimon
veterán
"Annyit azért hozzá kell tenni, hogy a teszt során <20°C-on tárolták a cellákat"
Arra én is kíváncsi lennék, hogy mondjuk 5°C-on mit produkálna a kettő kisütéskor.
Mert ugye tudjuk, hogy az Eneloop aksik jobban bírják a hideget a normál Ni-MH akkuknál.Nekem ez fontos lenne, mivel én biciklin használnám, lámpába az aksikat, és azért korán reggel, mikor még sötét és hideg van nem mindegy, hogy hogyan teljesít.
5 perc múlva mikor lehűltek az aksik is, akkor kampecc, lekapcsol a lámpa, vagy vígan elműködik a működési időn belül."az is kiderült, hogy a 2700-as típust nyugodtan hívhatnánk 2500-asnak is, az jóval közelebb áll a valósághoz."
Ez nekem is feltűnt, de akkor nem lenne benne akkora biznisz, mert gondolom a népet könnyebb megetetni azzal, hogy 2700mAh-t írnak rá..
-
szaszlaci
addikt
Tehát 200 mA-es töltésnél a fűtésre "használt" áram 120 mA.
2'000 mA-nál ez 200 mA. Vagyis ez szerint a két töltés között nem lesz túl nagy hőbeli külömbség. Legalábbis nem alíg érezhetően langyos vagy tűzforró és lekapcsol a töltő.
Vagyis a töltő áramot jól tudom, hogy addig emelhetjük, amíg az akku nem lesz vészesen forró? (Ahol veszélyes esetben már a normális töltő lekapcsol.) Következtetésként akkor nyugodtan zúzható lenne 2 A-el ez az akku? Vagy valamit figyelmen kívül hagytam.A másik a 98%-os hatásfok, ami szerintem nem helytálló. Nézd meg, hogy a linken a töltőfeszültség nagy része 1-1,5 Volttal magasabb, tehát itt jön ki a teljesítmény külömbsége.
Egy lítiumnál 4,2 Volttal töltünk max, teljesen hidegnek is kell lennie az akkunak. Amekkora a leadott fesz is. -
ludsimon
veterán
Igen, elnézést kérek, hirtelen kijött, mielőtt elolvastam volna a hsz-t, már akkor is rossz kedvem volt.
"Ezek nem tranzisztorok, amik elállnak a polcon, ameddig csak akarjuk"
De azt se felejtsd el, hogy nem tök mindegy mivel van töltve!
Lehet, ha a sima fehér Sanyo töltőjével töltögetném, fél év után már csak 1700mAh-eket tudna teljesíteni, netán még kevesebbet!
IPC-vel meg valószínű, hogy évekig el fog működni, és szerintem meg az akkumulátor élettartama, nagyban nem a gyártási idő befolyásolja, hanem, hogy mivel, HOGYAN van töltve, és mennyi időnként!Egy példa:
Ha pl. ezek az Eneloopok bírják még 2 évig, heti töltögetéssel, ez ugye került 2300Ft-ba az ebay-en.
Ha bemegyek a boltba, és megveszem a 2009.xx.xx dátumú Eneloopot és a fehér töltővel töltöm, akkor az pedig heti töltögetéssel, mondjuk működik 3 évig.
Számoljuk csak ki?
Ki járt jobban?
Én!
Miért?
Mert mialatt én 8 darabot vettem 4600Ft-ért és ezeket használom 4 évig, és ráadásul van 4 pót aksim amit vészesetben bármikor használhatok!
Míg a MO-on vásárolt 4 darab 2009-es aksi meg elműködik ~3 évig, és nincs pót aksi, vagyis azon kell izgulnom, hogy csak kibírja addig amíg kell.eBay-el kapcsolatban:
Vigyázni kell, mert ez eBay-en rengeteg olyan cuccot árulnak, ami hamisítvány, vagy éppen nem a leírtaknak megfelelő minőségű.
Nem szabad bedőlni a túl olcsó, de mégis a leírásban magas minőségűnek leírt terméknek. -
ottkar
addikt
Azért azt az elemeknél tegyük hozzá miért nincs áram. Elhasználódtak azok az anyagok amiből az átalakulás folyamán az áram felszabadult. Azért van üres feszültség mert még mindkettőből van nyomokban de annyi anyag már nincs amiből jelentős áram szabadulna fel. A belső ellenállás pont azért nagyobb mert az áram felszabadulása nem lehet olyan gyors mint az akkuknál ahol a vegyület már készen van csak az energialeadással átalakul.
(Elemnél a fémből és az alkálivegyületből egymásrahatásuk által szabadul fel az elektron.) -
szaszlaci
addikt
Értem, amit írtok, nem lényeg akkor a fesz csökkenés.
Kíváncsi vagyok már, mire lesz elég 2 eneloop. A fényképező megérkezett már, egyenlőre alkálival próbálom. Azt nem tudom, mit bír, de 5 vakus kép után tuti nem merül le..Szóval a kereső módban is maxon megy az érzékelő? Vagyis nagyjából mindegy, hogy csak be van kapcsolva, vagy vaku nélkül kattintgatok? Nyílván tömörít, ez fogyaszt, de gondolom ez miatt annyival nem ugrik meg a fogyasztás, hisz amúgy is üzemel a processzora.
Ezt írod, a kijelző fogyaszt sokat. Itt pontosatanék: a háttérfény. Szerintem a kijelző kb annyit fogyaszt, mint egy monokróm LCD, kikapcs után néha még benne is marad a kép egy része. Mp3-4 lejátszóknál pl ki sem kapcsolja, csak a háttérvilágítást szedi le.
Telefonoknál is mutatja az időt folyamatosan.
Vagy tévedek? -
ludsimon
veterán
Nem tudom, hogy javultak e ezen a téren a mai kompaktok, de nekem volt anno egy jó öreg 2 megapixeles Samsung kompaktom, és egy 6 megapixeles kompaktom, ez nem is olyan régen, és egyszerűen nem voltak hajlandóak elindulni hagyományos ni-mh akkukkal, csak Enelooppal.
Mikor még nem ismertem az Eneloopot, azelőtt vettem bele sima 1,5V-os alkáli Duracell elemeket, ami meglepett, hogy azokkal is csak 5 vakus képet készített, utána kikapcsolt, és nem volt hajlandó visszakapcsolni, annyira leszívta az elemeket.
Mikor megvettem az Eneloopot, simán 120-160 képet tudtam lőni vele.
Pedig már gondolkodtam rajta, hogy kidobom a picsába.
-
ottkar
addikt
Én nem azt mondtam hogy egy darab van.De azok PTK termisztorok. Alaphelyzet az elektronikában hogy a hőmérséklet növelésével nő az ellenállás korlátozódik az áram, ezeket P (pozitív) együtthatójú alkatrészeknek nevezzük míg a hőmérséklet növekedésére csökkenőket N (negatív) együtthatójúaknak ilyen a korábban említett NTK. Lezárni csak a tranzisztor tud annak vezérlése történik a termisztorral.
-
ludsimon
veterán
Köszönöm a válaszodat!
Az akkor baromi jó!Tudod, csak azért kérdezem, mert a 2 darab 2500mAh-es ajándékba kapott lestrapált Energizer HR alja van, 1800-1900mAh-t tudott kiszedni belőlük max, még úgy is, hogy rányomtam 2x a frissítésre. De azt vettem észre, hogy 5-6 nap alatt teljesen elvesztik töltöttségüket.
A 2700mAh-es Powerexek azok tudják a 2300-2400mAh-t, de 3-4 nap alatt lemerülnek szinte teljesen, úgyhogy nem volt jó választás.
A 2 darab 5 éves GP 1800mAh-es Made in China akkuk azok tudják azt az 1300-1400mAh-t, de legalább nem merülnek le 1 hét alatt.
-
ludsimon
veterán
Szóval akkor nincs akkora szórás?
1950mAh mindegyikben, 10-20 mAh-eltéréssel?Tudod, csak azért kérdezem, mert a 2 darab 2500mAh-es ajándékba kapott lestrapált Energizer HR alja van, 1800-1900mAh-t tudott kiszedni belőlük max, még úgy is, hogy rányomtam 2x a frissítésre. De azt vettem észre, hogy 5-6 nap alatt teljesen elvesztik töltöttségüket.
A 2700mAh-es Powerexek azok tudják a 2300-2400mAh-t, de 3-4 nap alatt lemerülnek szinte teljesen, úgyhogy nem volt jó választás.
A 2 darab 5 éves GP 1800mAh-es Made in China akkuk azok tudják azt az 1300-1400mAh-t, de legalább nem merülnek le 1 hét alatt.
-
ottkar
addikt
Dehát azt írtam hogy nem működik. kikapcsol ezért nem vesz fel áramot. Pont a bekapcsoláskor vesz fel többet. Ezért van hogy sok elektronikai készülékben van NTK ellenállás. Az más mikor valami eleve fel van készítve a 200mA kisütésre.
(Az NTK ellenállás azt akadályozza meg hogy a hideg alkatrészekre rámenjen a teljes áram először lekorlátoz majd a melegedés folytán átengedi a teljes áramot.) -
szaszlaci
addikt
Az ára tűnt fel nekem is, pláne Conradban, viszont hanyagolom, ha nem képes kisütni, DX-es lesz inkább. Az tud még regenerálni (nem tudom mekkora árammal) + figyeli a hőmérsékletet.
Ahogy olvastam itt a hozzászólásokat, még a sok Amperes gyorstöltők sem feltétlen használhatatlanok. Akkor egy 525 mA-es töltés biztos teljesen megfelel egy 2000-es eneloop-nak hosszú távon is. (+néha regenerálás) Legalábbis azt mondod, C/4-C/3 megfelel általában.
Nyugtass meg, hogy jól gondolom! -
szaszlaci
addikt
Nagyon jó adatok ezek, állításod szerint igazak is.
Akkor már csak a töltése érdekelne, bocs ha volt már róla szó, hogy miként.
Ugyebár a NiMh-okat nem túl jó 0,5-1 Amperrel tölteni, inkább kevesebbel
A szöveg azt írja, 200 mA-nél 16 óra a töltés, ez 160%-os energia betáplálást mutat.
A grafikon nagyobb feszültségnél pedig 2000 mA-es töltést mutat. (Gondolom a veszteségi teljesítmény a feszültségnél fog kijönni, hisz 1 órát lett töltve az említett árammal.)
Akkor mekkora árammal kellene ezeket tölteni?ludsimon: 1000x-es eladó mit gondolsz honnét szerzi 99%-ban?
Vagy van még MM, ott pofátlan 5 ezer forintér adták a 4 Sanyo eneloop-ot, ez DX-en 2500 Ft alatt van.. -
szaszlaci
addikt
Akkor marad a töltő átverése, mintha mind a négy helyen lenne akku, de csak kettőbe teszek. A másik két helyre mondjuk ellenállást. Remélhetőleg nem hiszi azt, hogy rossz, és nem tölthető. Ilyenkor felezi az áramot, mert ennyit bír.
Valamint nem az AA, hanem az AAA kivezetésre rakom a normál AA ceruza akkut. Gondolom ezzel nincs gond, a valódi akkukat így feltölti, ráadásúl 260 mA-el, és nem főzi meg őket 1 A-el. Jól látom?ottkar: ja hogy itt hibás akkuról van szó, csak a töltő nem veszi még észre. És nem ez a fajta vezérlés teszi tönkre időnként az aksit, igaz?
kugyu21: sajnos itt is az ár dönt.. Apropó, eneloop/infinium. Jobban járnék ezekkel 2000-2100 mAh-ban, vagy legyen sima NiMh 2650-es mondjuk. Fényképezőbe, önkisülés nem nagyon játszik.
-
szaszlaci
addikt
Máshogy értettem.
Nem nyúlok a programhoz (nem is tudnék), a kérdés arra irányúlt, hogy nem csinál-e hülyeséget egy ilyen töltő?
Hisz a saját programja csak meg van írva normálisan.
Nem tölti fel eléggé, nem meríti let kellőképp, ilyesmikre gondoltam.Áram csökkentéséhez csak simán átverem, mintha mind a 4 cella le lenne terhelve, ezért saját maga veszi vissza a cellánkénti áramot, hogy le ne égjen a tápja.
-
ludsimon
veterán
Szerinted érdemes a refresh vége után utoljára még lenyomatni egy dischare-charge-t 100/200mA-es tempóban, vagy teljesen felesleges?
Tök mindegy ekkora kapacitásnál (2700mAh), hogy 700mA, vagy 200mA?
Valamivel jobb lenne 200-al, vagy ugyan olyan?
Én arra gondoltam, hogy ez már baromira lassú lenne, és ez már majdnem csepptöltés.
40mA a csepptöltés azt is megnéztem, 700mA-esnél.Most a refresh 350/700mA-al megy.
-
ludsimon
veterán
Ez igaz, de nem bajlódok a számolgatásokkal.
Tegnap délután felvittem a padlásra, és beállítottam mind a 4 darab Powerexet refresh-re.
Annyit el kell, hogy mondjak, hogy 0 szigetelés van fent, magyarán annyi C fok van a padláson, mint a szabadban.
Most 11C°-van, este 9C°-ot mondott az időjárás és a következő adatok jöttek, igen meglepődtem, tudva azt, hogy a Ni-MH akkuk nem nagyon kedvelik a hideget:Legelső feltöltés-kisütésnél ezek az adatok jöttek:
►►1. ►►► 2. ►►► 3. ►►► 4.
1647mAh 2360mAh 1646mAh 1700mAhMost reggel 8-kor ezek az adatok fogadtak:
(Nagyításhoz katt a képre!)A mostani állás szerint, de még mindig frissít! Kíváncsi leszek a végére.
Ez az IPC-1L valóban akkumentő!
-
ludsimon
veterán
A tápegysége meg ugyan univerzális /100-240V, 50-60Hz/, de jó esetben venned kell hozzá egy megfelelő átalakítót, hogy itthon is rá lehessen fizikailag csatlakoztatni a hálózatra.
Tapasztalt külföldi vásárló vagyok, már beszereztem régóta ilyet.
Mindenből át tudja alakítani ami létezik.Én viszont megbízok az ilyen rendelgetésekben.
-
ludsimon
veterán
Tudok fárasztó lenni.
De meg kell nézni mire adok ki pénzt, mostanában nem megy olyan jól nekem se anyagilag.
A töltőt most már tuti megveszem, az IPC-1L-t, csak az is kérdés, hogy mikor.Most találtam a fiókban:
- 2 darab AA 1800mAh-s GP (Made in China) akkukat, tökéletes
- 3 darab ipari (fekete) airsoft AA Ni-Cd 700mAh-es akkukat (megajándékoztak vele, kicsi volt), működik
- 1 darab kb. 10-14 éves AA 1000mAh-es Ni-Cd akkut, nem tudom az állapotát
- 2 darab Energizer AA 2500mAh-es Ni-MH akkukat, ebből az egyik halott véleményem szerint, hamar lemerül, de lehet helyrepofozza az IPCMeg a pár hónapos Powerex 2700-as AA akkukra is kíváncsi leszek a tesztjére, mennyit fog leadni mAh-ban. Nem sokszor lett, talán 10x feltöltve (szerencsére).
Baromira kíváncsi vagyok már rá mit fog művelni ezekkel az akkukkal az IPC.
Főleg a tizen akárhány évesre leszek kíváncsi. -
ludsimon
veterán
Megértettem!
Ha meglesz az új lámpa, akkor szerintem hetente 2x minimum töltöm, ha nem többször.Köszönöm a segítséget!
Amúgy 4 darab Powerex 2700mAh-es Ni-MH akkujaim vannak. Nem tudok róla vélekedni, mert még egyenlőre a mostani cateye lámpám szar, azzal hamar lemerül.
Különben nem régi akkuk.
Max 10x töltöttem fel. Remélem ez a gagyi sima töltő nem vágta haza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Építő/felújító topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- További aktív témák...
- Canon EF 100-400 f4.5-5.6 L IS USM II objektív eladó
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Edelkrone Slider PLUS PRO Long eladó !
- Think Tank Glass Limo profi fotós hátizsák -Új-
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest