- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
sanzi89 #3083 üzenetére
ha nem akarod később tépni a hajadat akkor a Sanyo Eneloop akkukat ajánlom kizárólag!
nálam maximálisan bevált, van mikor több hétig nem kell használnom a rendszervakut és az Eneloop ott pihen benne használatra készen. mióta megvan az a 2x4 darab AA akku 2x volt töltve és még vakuzással sosem tudtam lemeríteni pedig volt hogy 400-500villanást kellett csinálnia (természetesen nem 1/1 teljesítményű volt).
bátran benne merem hagyni egy nagyobb adag vakuzás után is az akksit mert tudom hogy ha 2 hét múlva szükség lesz rá még akkor is menni fog ráadásul nem is kevesetén hülye meg azt gondoltam kevés lesz a 2x4 AA akku és még egy garnitúrát sem tudtam kimeríteni soha annyit kellene villantani vele
-
And
veterán
válasz
sanzi89 #3081 üzenetére
"A decharge módra gondolsz? Az nem csak lemeríti az elemet, utána fel is tölti? "
Discharge az, de egyébként úgy tesz, ahogy írod. Az IPC mind a négy lehetséges programja töltéssel fejeződik be.
A normál NiMH-k önkisülése szobahőmérsékleten durván 1% naponta, de a folyamat a feltöltést követő első 24 órában ennél is gyorsabb (esetenként csepptöltéssel ellensúlyozzák, ilyet az IPC is végez), ill. ez az érték erősen hőmérséklet- és valamelyest kapacitásfüggő is. Az LSD NiMH-k esetén ez a ráta jóval kisebb. A Sanyo eneloop csomagolása pl. egy év után 85%-os maradéktöltést - azaz 15% /év önkisülést - hirdet, 20°C környezeti hőmérsékleten. Én ennek a dupláját tapasztaltam, vagyis 15%-ot, de 6 hónap alatt, igaz 4-5 °C-kal melegebb szobában (lásd #2993). -
And
veterán
válasz
sanzi89 #3079 üzenetére
A töltőáramot megszabja egyrészt az akku (elemeket inkább ne tölts
) kapacitása, másrészt a tűrőképessége. Ni-xx akkuknál normál töltésnek nevezzük a kapacitás tizedrészével, 14-16 órán keresztül végzett töltést, így egy 2Ah-s AA-méretű akkunál ez épp 200mA-es töltőáramot jelent. A mai modern cellák viszont C/10-értéknél nagyobb töltőáramot is elviselnek károsodás nélkül, egy 2500mAh-s NiMH-nál az 500mA ugye C/5 áramot takar. Ceruzaméretnél, jó fajtáknál a 700mA is megengedhető, a rosszabbak pedig esetleg melegedni fognak ettől, de az IPC hővédelme mindenképp meggátolja a cellák túlmelegedését (ha ilyet tapasztalnál, legközelebb kisebb áramot állíts be). Kisebb kapacitású, pl. NiCd AAA-mérethez viszont inkább a legalacsonyabb töltőáramot válasszuk. Általános esetben a C/4..C/5 érték elmegy, néhanapján meg közbeiktatsz egy normál, 'lassú' töltést, és meg van oldva. Sima töltés helyett IPC-nél érdemes mindig a kisütési programot választani, mert akkor a cella töltése a teljesen kisütött állapotból fog indulni.
LSD-akkuk: alacsony önkisülésű (low self-discharge) fajták, mint pl. Varta ready2use, Sanyo eneloop, Panasonic Infinium, stb.: [link]. Hosszabb távon sokkal hatásosabbak, mint a névleg nagyobb kapacitású normál NiMH-típusok, ill. egyéb jó tulajdonságaik is vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen videókártyát?
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Milyen légkondit a lakásba?
- SSD kibeszélő
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest