- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
Az áramgenerátorok állandósága és pontossága két külön kategória. Egy automata töltőnél a folyamat végét detektáló algoritmusok okán inkább az előbbi lényeges, a beállított áram pontossága csak a bevitt vagy kisütött töltésmennyiségek meghatározásánál számít. Egyébként egy áramgenerátort stabilra (nagyon konstans áramúra) megcsinálni nem akkora művészet, mint sokan gondolnák. Abszolút pontosra már annál inkább, hiszen utóbbi művelet pontos mérést és / vagy alkatrészválogatást jelent. Ráasádul, mint korábban esett róla szó, az IPC töltők nem folyamatos DC-áramot generálnak, hanem impulzusokkal dolgoznak mind töltéskor, mind kisütéskor. Tehát valójában egyetlen (csúcs-) áramértéket állítanak elő pl. töltési üzemben, a meghatározott töltőáramot pedig a pulzusok kitöltési tényezőjének vezérlésével (PWM-mel) állítják be. Ezért könnyen lehet (feltéve, hogy a töltőimpulzusok csúcsértéke tényleg stabil), hogy a kijelzett áramérték enyhe eltérését a névlegestől valójában nem a generátor instabilitása, hanem a visszamérés pontatlansága okozza. Az árammérés referenciáját adó, cellánként eredően tizedohm nagyságrendű soros ellenállások sem annyira pontosak, hogy precíz mérést lehessen azokra alapozni.
-
TeeJay
félisten
keress vissza ebben a topikban és megtalálod a linket amit e-bay-ről benyomtam.
ott kaphatsz olcsón friss ropogós Sanyo Eneloop-ot ingyenes házhozszállítással pár nap alatt. én is ott vettem, és tökéletes akku még bő egy hónap állás után is több száz képet tudtam a vakummal villantani -
Degeczi
nagyúr
Low Self Discharge: alacsony önkisülésű
általános célra csak ilyet érdemes, a legjobb képviselője a sokat emlegetett Eneloop (2007-eset valóban nem célszerű megvenni)
a Lidis Tronic az árához képest jó, amikor 3-400 Ft-ért van a négyes csomag kiakciózva
nomál árán, 8-900 körül már nem igazán érdemes, mert igaz ugyan, h egy jó akkukészlet többször ennyi, de hosszú évekre veszed -
Degeczi
nagyúr
csak a táblázatot rontották el a leírásban
az IPC-1 használati utasításában jól szerepel
-
And
veterán
Ha nem számol kisütés alatt, akkor valószínűleg az adott cella már túlvan az első teljes kisütésen. Ugyanis frissítés közben csak az első kisütési ciklus (amellyel indítasz) során számolja felfelé a mAh-kat, utána mindig a sorban utolsó teljes kisütött kapacitást láthatod, akárcsak a program végén.
-
1. 200mAh a kíméletes-, 500mAh gyors-, és a 700mAh a nagy kapacitású akkumulátorok gyorstöltésére.
2. A kisütő áram, teljesen ésszerűen a fele a töltőáramnak (lásd az előző pontot)
3. Nem igaz, az akku 0,9V feszültségig merítve kinyerhető kapacitását mutatja, a frissítés üzemmód végén.
-
And
veterán
Én konkrétan a 100mA-t hiányolom, de ez egyéni szoc probléma
. Ennél kevesebb legfeljebb a 15 éves, 500mAh-s NiCd-ceruzáimhoz kellene, de nem hinném, hogy még működnének..
#3137: Az, hogy 'visszavesz', sajnos nem igaz. Megállítja, aztán kész, ha visszahűlt, akkor meg talán folytatja. De ez nem túl jó módszer, a megállított töltést már valószínűleg cseszhetjük, ha csak nem épp a vége közelében történt a túlmelegedés.
Mod. #3138: Az 550-es AAA valószínűleg azért nem túl korszerű, mai darab. A mostaniak 800..1000mAh körül vannak, azoknak meg a 100mA lenne a C/10. -
Milyen akksid van, hogy 200mAh alatti töltőáramra van szüksége? A többi töltőm a AAA-t 300mAh küldi meg, ha neked, olyan pici akksid van (450mAh kapacitású), akkor az ha melegedne, úgy emlékszem, akkor visszaveszi a töltés erősségét.
Csepptöltés szerintem nem a leghatékonyabb megoldása az akksik töltésének. -
And
veterán
De bizony, refresh-nél is kiírja. Amúgy ez már kitárgyalt kérdéskör ([link], [link]), tudjuk, hogy a leírás több nyelven is az ellenkezőjét állítja. Vagyis azt, hogy az utolsó betöltött kapacitást mutatja, közben pedig az utolsó kisütöttet. Erről egyébként elég egyszerű meggyőződni. Az pedig való igaz, hogy hiányzik 1-2 töltőáramérték 200 mA alatt (pl. kisebb kapacitású AAA-cellákhoz), de az 50 mA-es lépcsőket kissé túlzásnak érzem.
-
Degeczi
nagyúr
nagyon rég teszteltem vele egy gagyi készletet, de megesküdnék rá, h a végén bár persze "full"-t írt minden cellánál, a display nyomogatásával megnézhető volt, melyik mennyit tudott - különben azt sem tudtam volna eldönteni, melyik kuka
végigvártad a ciklust? akár több nap is lehet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF F16 FX607JV-QT212 Tesztvideó a leírásban Nézd meg működés közben
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest