- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
Dluinet #4756 üzenetére
Hiába szerepel a manualban 6 óra, nem teljesen stimmel, ha egyszer 130mA a töltőárama. Így még a névleges 800mAh töltést sem visszük bele (mivel ahhoz írták a 6 órát). Ugyanígy inkorrekt a #4750-ben linkelt ismertető oldal is: kb. 15 órát ír a 2300mAh-s cellák töltésére, pedig 15h * 130mAh= mindössze 1950 mAh.. A manualban ugyanehhez 18h időtartam tartozik, pedig még az is édeskevés a töltési veszteséget figyelembe véve.
-
-
Karcsi1001
tag
válasz
Dluinet #4554 üzenetére
Dehogy akarok olyant, laptopba kerestem akksit. Végül Angliából rendeltettem meg, fuvarral együtt 9.400 Ft. volt (M.országon min. 20.000+szállítás). Hongkongból lehetett volna venni 5.800-ért, ingyen szállítással, de a vámmal rám ijesztettek, nem mertem belevágni. De, ha így van, akkor legközelebb megreszkírozom. Nem ismerem a vámszabályokat, féltem-félek egy kicsi tőle, hogy sokba kerülhet.
Köszi a választ. -
DarknessHope
senior tag
-
jobbacsabba
aktív tag
válasz
Dluinet #4521 üzenetére
Köszi!
Pont azért vettem az IPC-1L töltőt, hogy ki tudjam sütni az akkukat töltés előtt, így mindig kisütés után töltöm az akkukat.
Érdemes egy frissítési ciklust az akkukra engedni, vagy ne strapáljam vele magam?
Van esély rá, hogy a töltőmnek lenne baja? (Tudom a válasz egyértelmű igen, de tud valaki olyanról akinek betérdelt a töltője?) Van mód ennek ellenőrzésére? -
pimmi
senior tag
válasz
Dluinet #4489 üzenetére
ne az árat nézd, bagóért megvehetném kollégámtól, de nem nagyon talállok infót róla,
leírást, hogy mit tud, most ilyenem van Akkutöltő MW6778 -
attiati
veterán
válasz
Dluinet #4484 üzenetére
Köszi neked is.
És a saturnban kapható aksik közül melyiket vennéd meg, ha nincs sanyo eneloop? (varta, energizer, duracell...bármi más?) 2db kéne, ami ár érték arányban jó.
egyébként ezek között az eneloop-ok között mi a különbség? (a db számot és a mAh-t leszámítva) Vagy eneloop-ból csak 1 féle van?
-
DarknessHope
senior tag
válasz
Dluinet #4464 üzenetére
nagyon szép korrekt csomagolása van.. olyan igazi sony-s de az ár miatt sajnos gyanús h igazad van
mondjuk így legalább nem buktam vele nagyot....
ennek ellenére áll az előbbi kérdés hogy vajon tölthetek e nagyobb kapacitást.. és csak simán tovább fog tartani míg feltölt v más töltő is kell?
-
VOLTCRAFT(1)
tag
válasz
Dluinet #4433 üzenetére
Hali!
1700 ma töltött bele és 1,37 volt-ot mutatott. A többi aksit nem mertem bele rakni nehogy baj legyen! Előbb inkább itt kérdezősködöm "gondoltam" mielőtt cselekszem valami butaságot. Amúgy én is arra tippeltem,hogy haldoklik szegényke a tuti energiser "csupa kis betűvel by: Pál utcai fiúk:-)"töltőm közreműködésé miatt. Akkor a hőfok ne zavarjon mehet bele a többi aksi is?Ha rábólintasz bele rakom a drágaságaimat is és megosztom az infót a történésekről. Remélem akkor nem a töltővel van baj. -
Zirowe
nagyúr
válasz
Dluinet #4378 üzenetére
Az egyiket ugyebár tölti, most tart 80%nál és 1,46v, a defectes az előbb még 1,33v volt, most meg 1,25v.
Ez a kettő pár napja merült le az egérben.A kettő, amit éppen használok pedig: most csak az egyikre írja, hogy defect, a másikat tölti, 0% és 1,29v, és a defectes is 1,29v.
A 4 eneloopot, amit vettem a fényképezőbe használjam rögtön, vagy először töltsem?
-
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Dluinet #4346 üzenetére
Jó, akkor tudnál mondani egy olcsó, megbízható töltőt, ami max 12 órán belül feltölti az eneloopokat, nem teszi őket tönkre, nem para, ha véletlenül tovább marad bedugva, és max 2500, talán 3k-ba kerül?
Vagy maradjak meg a régieknél, és nem para, ha tovább marad benne az akksi?
-
zozoz1
aktív tag
válasz
Dluinet #4226 üzenetére
Naná hogy kisütöm, most is van benne 2db akku. Az egérhez használom őket, 3 éve csak töltöttem, de még sosem sütöttem ki egyiket sem. Elég lassan csinálja az IPC......
Arra leszek kíváncsi hogy tényleg észhez téríti-e a láthatólag megfáradt akksikat....(#4243) Ton1
Nem merek csupaszon venni akkut. Egy barátom vett így Eneloopot. Teljesen eredetinek tűnt. Mikor egy valóban gyárihoz hasonlítottuk derült ki hogy a fehér borító fólia az eredetin picit vastagabb volt.
Én itt vettem steril gyári csomagolásban. Én téptem fel.......[link] -
-
tomcsi23
veterán
válasz
Dluinet #4162 üzenetére
Gyerekek, ne csináljátok már.
Ha a 2-est ki tudja jelezni (amit mellesleg már a második számjeggyel teszi), akkor a 3-ast, 4-est, stb., egészen 9,99-ig (elvileg). Azért van az ugrás (3 számjegy vs 4), hogy 2-essel kezdődő értéket is ki tudjon írni. Gondolom, egy 8-assal kezdődő kijelző sokkal költségesebb lenne.
Most betoltam a csodaakksikat, aztán lefotózom valami nagy (3Ah feletti) bevitt mennyiséggel. -
And
veterán
válasz
Dluinet #4162 üzenetére
(Ehhez kapcsolódik: egyébként valaki már kipróbálta élesben, hogy mi történik 2,99 [Ah] felett a kijelzéssel? Hiszen 3+1/2 digiten is ki lehet írni a legfeljebb 9.99-et, ha már 2 Ah-n túl amúgy is csak 10 mAh a kijelzés felbontása. Van erről közvetlen tapasztalat? Ez ugye tisztán szoftveres játék, azt meg simán módosíthatják néha a gyártók.)
-
TA68
őstag
válasz
Dluinet #4115 üzenetére
Akkor úgy látszik félreérthetően fogalmaztam, eszem ágában sincs kételkedni bennetek, vagy abban, hogy az eneloop a piacon a legjobb akksi.
Pusztán csak azért érdeklődtem, mert már volt olyan, hogy fél évig nem is használtam a fényképezőgépet. Ilyenkor jól jönne, ha sokáig bírná az akksi."Elárulnád melyik az az eszközöd otthon, ami ceruzaakkut használ, és több amperrel terheli?"
Például egy vaku, vagy fényképezőgép a bekapcsolás utáni pár másodpercig. -
zozoz1
aktív tag
válasz
Dluinet #4059 üzenetére
Én ezt nem értem....
Az Energizer az egyik legnagyobb márka a Varta mellett. Te vagy a sokadik aki lehúzza.
Tény, nekem 1 évet bírt ki és meghalt. Akkor mitől olyan nagy márka.
Bár még nem vagyok biztos benne hogy az aksi a rossz, mert beleraktam sima (nem tartós) elemeket a gépbe és azzal is kikapcsol a gép. Igaz csak 1.46 V van bennük. Viszont az aksik feltöltve is csak 1.34 voltosak. Nem értem a dolgot.
Lehet hogy a gépem hülyült meg?
Már csak abban reménykedek hogy terhelés alatt rosszak az elemek és ejtik a feszt. Csak üresjáratban tudják a 1.46 voltot.Bocsánat, hibát írt ki, erre rányomtam még egyszer. Így lett kettő.....
-
zozoz1
aktív tag
válasz
Dluinet #4059 üzenetére
Én ezt nem értem....
Az Energizer az egyik legnagyobb márka a Varta mellett. Te vagy a sokadik aki lehúzza.
Tény, nekem 1 évet bírt ki és meghalt. Akkor mitől olyan nagy márka.
Bár még nem vagyok biztos benne hogy az aksi a rossz, mert beleraktam sima (nem tartós) elemeket a gépbe és azzal is kikapcsol a gép. Igaz csak 1.46 V van bennük. Viszont az aksik feltöltve is csak 1.34 voltosak. Nem értem a dolgot.
Lehet hogy a gépem hülyült meg?
Már csak abban reménykedek hogy terhelés alatt rosszak az elemek és ejtik a feszt. Csak üresjáratban tudják a 1.46 voltot. -
And
veterán
válasz
Dluinet #4037 üzenetére
(Emlékeim szerint mindegy, hogy a csepptöltés-e az aktív, mikor ránézünk, mert akkor is a töltés kezdete óta eltelt összes időt mutatja. Tehát ha tudjuk /feljegyezzük/, hogy mikor kezdtük el a kisütési programot, akkor az aktuális időpontból kivonva a töltési időt, megkapjuk, hogy mikor fejeződött be a kisütés. Vagyis kiszámítható a kisütési időtartam, azzal pedig a kisütött kapacitás is, feltéve, hogy tudjuk, mekkora kisütőáramot állítottunk be a program indításakor /utóbbi a csepptöltő áramból akár utólag is kikövetkeztethető, mert a csepptöltés értéke nem fix, hanem a fő töltőáram függvénye./)
#4038: a fentiek értelmében kiszámítható, de ehhez tényleg célszerű kerek időpontban indítani a kisütést. Ha kisütés helyett elsőre frissítést választasz, akkor még az a plusz előnyöd van, hogy az első és a második kisütés vége között az elsőre kiszedett töltésmennyiséget láthatod a kijelzőn. Vagyis 100mA-es terhelőáramnál (amihez 200mA-es töltőáram párosul) és 800mAh közeli kapacitásnál nagyjából fél napod van arra, hogy leolvasd az akkuban gyárilag meglévő, elsőre kisütött töltésmennyiséget.
Az pedig, hogy hány mAh-t tud az akksi, nem ugyanaz, mint hogy gyárilag mekkora töltésmennyiség van benne. Utóbbi például sokkal kevésbé lényeges, mint az előbbi, amely érték bármely frissítés végén leolvasható. -
BullZeye
veterán
-
BullZeye
veterán
válasz
Dluinet #4035 üzenetére
Na jó, de ennek változnia kéne nem? Mármint lefut egy Charge, aztán Discharge, itt jön egy Érték, aztán megint Charge és Megint Discharge
viszont az érték ugyanaz és nem változott, ez is akkor normális?
Jah és az mennyire normális, hogy zöld Varta Accu ami 2300mAh- és most jeleneg 3.13Ah-t ír a készülék?
És még 1 kérdés, ha van egy akksim, amit most vettem, és kíváncsi vagyok, hogy kibontás után, a 2010 júniusában gyártott "alacsony önkisülésű" Tronic akkuban mennyi craft maradt, azt hogy nézem meg? Mert ugye ha Discharge-ra nyomok, akkor automatikusan el fog indulni a töltés, ahogy végzett a kisütés.
-
peti_s
addikt
válasz
Dluinet #4026 üzenetére
Köszi, lehet h kipróbálom akkor én is a Lidl-s akkukat.
Most viszont előbb a régebbi Energizer-ekkel szórakozgatok. Kis motoros ventilátorral próbálom lemeríteni kb. 0.8 V-ig, utána teszem majd töltőre.
Viszont azon meglepődtem h a ventilátorban órák után sem merül, a fényképező pedig kb. 30 kép után már cserére szólít fel... De várom már az IPC 1L-t...
-
kugyu21
senior tag
válasz
Dluinet #3912 üzenetére
Te próbáltad már?
És akkor mit kell érteni az alatt, hogy a maximális töltőkapacitás: 3000mAh?"Csak a töltés időt méri, a csepptöltési időt nem."
Ez biztos? Ha jól emlékszem, én már többször találkoztam olyannal, hogy délelőtt discharge-ra berakott akkumulátor másnap reggel 1-1.5 órás időt jelzett ki, és ezt úgy gondoltam, hogy azt jelenti: x ideig merítette, y ideig töltötte és 1.5 órája a cseptöltést végzi.
Na majd mostmár jobban odafigyelek. -
kugyu21
senior tag
válasz
Dluinet #3910 üzenetére
Igen ez működhet, de akkor vagy el kell csipni azt az időpontot ami elött a csepptöltésre vált (mert azt követően a csepptöltésben eltöltött időt méri), vagy a töltési időszak alatt egyszer rögzíteni kell, hogy az adott időpontban már mióta töltötte és a csepptöltés alatti időből kell visszaszámolni, hogy mennyi volt a teljes áramú töltési idő.
Na ez kicsit bonyolult lett de remélem érthető, de a lényeg az, hogy az időmérő az éppen aktuális töltési módban eltöltött időt jelzi ki. -
kugyu21
senior tag
válasz
Dluinet #3905 üzenetére
Az gáz, mert az IPC-t megelőzően egy szintén Voltcraft, de lényegesen butább töltővel töltöttem a teljes arzenált (minden méretet), de pont amiatt szerettem volna az IPC-vel is lehetővé tenni, hogy kihasználhassam az IPC "információ-halmazát" a másik, feketedobozhoz képest.
Ez az info honnan van?
És vajon attól, hogy már nem jelzi ki, még tölti tovább? -
San398
őstag
válasz
Dluinet #3856 üzenetére
Jogos! Erre nem gondoltam!
Bár szerintem még a komoly fotózáshoz szincs szükség az 1800mA-es töltőáramhoz! Én azért jobban megbecsülöm az Eneloop akkuimat. (gondolom Te is ezt akartad írni nem pedig mAh-t) Most elgondolkodtam kicsit és megnézem lehet e az IPC-1L-hez valami autós töltő adaptert készíteni. -
csakb
őstag
válasz
Dluinet #3804 üzenetére
Pedig a kezeléséhez nem kell 2 perc manuálolvasásnál több. Annyira azért nem bonyi az interfész.
Az meg már inkább fekete mágia szerintem, hogy ki milyen áramokkal süt és tölt. Én nem hiszek abban, hogy a nagyobb áram egészségesebb a cellának, de hagynám magam meggyőzni, ha bizonyíthatóan így van. Össze vannak szedve az ezzel kapcsolatos tapasztalatok és tanácsok valami oldalon? Elég macera a rengeteg hsz-ből kibányászni a lényeget.
-
-
pimmi
senior tag
-
csiga8
senior tag
válasz
Dluinet #3659 üzenetére
Köszönöm a segítséget, magyar elérhetőségű üzleteket már végig googliztam, külföldi oldalakról már olcsóbbak is vannak, de nem tudom melyik a megbízható. Gondoltam van olyan ebay-es megbízható eladó, akit tudtok ajánlani, ismeritek, olcsó.
Ajánlatoddal csak annyi baj van, hogy a 2 db 18V akkuhoz összesen 30 db cella kell, ami száll. költség nélkül is 21.000 Ft... A gépem egy egyszerű Alpha Tools, ( 14.000 Ft újonnan 2 db akkuval ) aminek semmi baja, csak az akkuk kezdik feladni a harcot.
21.000 Ft-ért meg veszek már egy Hitachi csavarbehajtót webes megrendeléssel....
( igaz, az akku gond idővel ott is előjön)Elektroműszerész ismerős szerint a 20-25 Ft-os határig a Bosch, Skil, stb. motorja ugyanaz a kínai, mint az enyémé, ( szedett már szét ilyeneket) a különbség lehet az akku minőségén, a töltő minőségén ( impulzus, automata), ill a kihajtás anyagában lehet, műanyag helyett fém.
Cirka 35.000 Ft-os határ felett vannak olyan csavarbehajtók, amik otthoni felhasználásra is tartósak, ( még nem ipari) de az akkuik azoknak is tönkre megy, csak nem 2 év alatt, hanem 3-4 év.
Olyan sokat viszont nem használom, hogy min. 35 pénzt adjak érte, a jelenlegi gép is kiszolgál, csak azért "normális" áron szeretném a cellákat kicserélni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Microsoft Excel topic
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- TCL LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- További aktív témák...
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest