- Kisebb méretben is elérhető a OnePlus Watch 3
- Belépő táblagépet is villantott a OnePlus
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dexter68
addikt
válasz
Chandler #4055 üzenetére
Az a baj, hogy egy 16 × 16 pixeles képben nincs annyi információ, amivel egy trace program bármit tudna kezdeni. Régen az Adobe is külön programot tartott erre a célra Streamline néven, de mostanra már beépítették az Illustratorba és AutoTrace-nek hívják. Tapasztalatom szerint nagyon ritkán hoz jó eredményt. Esetleg szabadkézi toll-rajzok esetén elfogadható.
-
sanyixXx
senior tag
válasz
Chandler #4007 üzenetére
attól függ mire használod. úgy járja a legendákban, hogy az adobe rgb nagyobb tartományt fed le, de csak akkor van igazán haszna, ha adobe termékkel folytatod a munkát fotózás után és komolyabban akarod feldolgozni a családi diavetítésnél. ha kommersz képnézegetésre meg utólagos korrekcióra van csak szükség, akkor jó az srgb is.
de itt van egy kis cik róla, lesd meg: [link] -
válasz
Chandler #4003 üzenetére
Ignorálni kell indításnál, de gondolom letiltottad azt a felugró ablakot, aminél ezt meg lehet tenni. Indítsd el a PS-ot, Edit - Preferences - General (Crtl+K), és legalul Reset All Warning Dialogs (Alt+W). Aztán újraindítod a PS-ot, és betöltésnél majd meg fogja kérdezni hogy szeretnéd-e használni azt a színprofilt vagy ignorálod.
-
delta9
senior tag
válasz
Chandler #1279 üzenetére
egyszerű osztás. ha 1500×500 pixel a képed, akkor 72dpi-ben (1500/72)×(500/72) inch lesz a képméret (inch->cm cca. 2.54 a váltószám), 300dpi-ben pedig (1500/300)×(500/300) inch méretű lesz nyomtatva.
tehát az 53×18 cm az a 72 dpi-s nyomatod (1500/72)*2.54 a hosszabbik oldal és (500/72)*2,54 a rövidebbik oldal cm-ben. -
rii
nagyúr
válasz
Chandler #1279 üzenetére
egy pólóra nagyjából 20cm X 20cm-es felületet tudsz nyomni, ... gondolom én.
beírod Photshopban, hogy New file,
20cm
20cm
300 dpi
majd megnézed az image size-t, és láthatod, hogy 2362 pixel X 2362 pixel.
szóval, ha 20 cm X 20 cm -re kell rajzolnod, és 300 dpi-ben, akkor az 1500 px X 150 px nem elég
de nem tudom, hogy hány DPI-ben kérik az anyagot, és hány cm X hány cm-t tudnak, akarnak lefedni a pólón. -
rii
nagyúr
válasz
Chandler #1275 üzenetére
a dpi (pixel/cm;vagy pixel/inch) az csak egy logikai dolog, hogy egy adott hosszra (cm, vagy inch) hány pontot (dot) fog kirajzolni
1500 pixel X 1500 pixel-es képnél
72 dpi-vel 53 cm x 53 cm-es a kép valós mérete (egy inch-re 72 pontot tesz ki)
300 dpi-vel pedig 12,7 cm c 12,7 cm (egy inch-re 300 pontot tesz ki)
a dpi infomráció pixel-le párosítva nem jelent semmit.
az már más kérdés, ha azt mondod, hogy 12,7 cm-es kép 300 vagy 72 dpi-sen
ha nyomtatni akarsz, akkor 300 dpi-snek kell lennie az anyagnak. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Chandler #1272 üzenetére
png
(ha személyesen adod le a rendelést, érdemes minél több formátumba bevinni, és majd megmondják nekik melyik a legjobb. Átlátszóságot támogató formátumok a psd, png, gif esetedben. De gif nem feltétlen jó minőségű, psd-t meg csak akkor fogják ismerni, ha használnak photoshopot. Szóval ezért inkább a png-t mondtam)
dupláztam véletlen, alattam lévő hsz azért lett törölve -
delta9
senior tag
válasz
Chandler #717 üzenetére
szerintem te most nem térben gondolkodsz, hanem síkban.
nézd meg az autó képét. látod a motorháztetőt, a légbeömlőket, az autó tetejét.
ezeket a tükörképen nem fogod látni, ellenben az autó alját (~alvázát) meg igen, az viszont nem látszik a képen. tehát olyan dolgoknak kell rákerülniük a tükörképre, amik az eredeti képen nincsenek. ezek viszont egy egyszerű tükrözéssel/elforgatással nem fognak odakerülni, akárhogyan is torzítgatod utána az eredeti képet. uff -
davidboy
csendes tag
válasz
Chandler #707 üzenetére
Köszi az eddig tippet.
Meg is tudom mostmár csinálni a sima tükrözést, de így a tükrözött kocsi más szögbe áll mint a képen, és sehogyse tudom úgy mozgatni, hogy azt a hátást keltese a kép, mintha a kocsi tökrözött talajon feküdne.
Ha van még ötlet akkor kössz!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Dexter68
addikt
válasz
Chandler #344 üzenetére
Itt le van írva a különbség a két technika között: [link]
Vektorból pixelt általában eccerű csinálni: a programokban (Illustrator, Coreldraw, Freehand, stb) többnyire van ilyen menü, hogy export, itt az ember választ egy pixeles formátumot (tiff, jpeg, stb) és már kész is.
Visszafelé bonyolultabb a dolog, mert valamilyen módon létre kell hozni a vonalakat és meg kell határozni a síkidomok kitöltését.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest