- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz
REDeath #6842 üzenetére
Persze, közben rájöttem, hogy nincs itt semmi hiba, csak nem polihisztor az ember. Anno a Flash-be is belefogtam, de nem értettem, és nem volt türelmem hozzá. A weblapkészítést, a HTML-t, CSS-t sem tanultam meg, valahogy nem áll rá az agyam a programozásra. Humán vagyok, a matek és a logika nem erősségem. Igazából zenész vagyok, zeneszerző, sok hangszeren játszom, zongorán 0-ról egy hónap alatt eljutottam arra a szintre, ami zeneiskolában kábé 1 év. Persze az előző 20 év aktív zenélése is hozzásegít, hogy a legtriviálisabb dolgokat nem kell elmagyarázni, mint a kezdőnek.
A YouTube-on nézegettem Blender tutorialokat, de nemigen találtam hasznosíthatókat. Rengeteg művelethez betűt vagy segédbillentyűt kell nyomni, és ha azt valaki nem ismeri, nemigen fog vele haladni. Találtam magyar nyelvű Blender oldalt is, de az is csak általánosságokat tanít. Az alapvető objektumok (gömb, kúp, kocka) létrehozása, mozgatása, színezése, textúrázása... eddig oké. De hogy kell nekifogni 0-ról egy abszolút más forma létrehozásához, mondjuk egy emberi fejéhez, ahhoz már nincs segítség. De legalábbis nekem nem ment.
Az animációról nem is beszélve...
-
ViZion
félisten
válasz
REDeath #6816 üzenetére
nos a társítás CSAK a lementett, merevlemezen lévő fileoknál jelenik meg. Ha Nálad ott sem, akkor vmi bibi van.
Természetesen rendszergizda jogokat kell adni neki.
A parancsikonján jobb klikk, tulajdonságok. Biztonság fül, kiválasztod a felhasználót (pl. REDeath) alatta van a szerkesztés, ott teljes hozzáférést adsz az usernek. Kompatibilitás fül, alul jogosultság, fut rendszergazdaként, majd az összes felhasználó beállításaira is katt, erre Win ősirománszokása szerint új ablak nyílik, ott is futtatás rendszergazdaként. Így ha több user van, akkor nem kell mindenkinek hegeszteni, működni fog.
Ne maradj a CS3-nál -
-
Dexter68
addikt
válasz
REDeath #1885 üzenetére
Én is tudom, hogy mit minek nevezek el, de amikor egy ügyféltől kapok 32 eps-t, akkor ebben rögtön látom is, hogy melyikben mi van. Ráadásul egy hozott anyag esetén nem biztos, hogy célszerű átnevezgetni a képeket, mert akkor linkelhetem újra Indesignban, és az ügyfél sem tudja, hogy mikor mire hivatkozzon.
De a Bridge-ben azt is meg tudom nézni, hogy egy eps photoshop-e vagy illusrtrator. Azt is látom, hogy melyik képnek CMYK a színtere, melyiknek RGB. TotalCommanderből pl. a jpg-t az irfanview nyitja meg, bridgeből meg a photoshop.
De mondom: eddig én is lázadoztam (Total Commander-fan vagyok) és csak mostanában kaptam rá.
Ja, és én használom a Photoshopot, az Illustratort és az Indesignt is.Hozzátartozik persze, hogy ettől még lehetne custom install, mert valóban nem kéne ráerőszakolni minden szart az emberre, de az is hozzátartozik, hogy ha van custom install, soha eszembe se jut kipróbálni a bridge-t és nem tudom meg, hogy ez jó nekem
-
rii
nagyúr
válasz
REDeath #1882 üzenetére
" ... Adobe Bridge Központi fájlmenedzselő program, amely segít a fájlok keresésében, rendezésében. Nézőképet láthatunk a fájlokról (minden Adobe fájlformátumról), láthatjuk a VersionCue projekteket, és szerkeszthetjük a fájlokhoz tartozó metaadatokat.
Az Adobe Bridge egységesíti a Creative Suite programok színmenedzselését. További segítséget nyújt a program azzal, hogy Java Script nyelven programozható, így akár automatizálhatunk vele folyamatokat is. ..." - http://www.szoftver.hu/product/5
-
delta9
senior tag
válasz
REDeath #1878 üzenetére
való igaz, a scratch helyét és a fizikai ramból felhasználható mennyiséget lehet állítani.
1 giga ramod van és ebben van a rendszer, feltételezem win, az esetlegesen futó alkalmazások, maga a photoshop a közel 70 megájával, valamint a ps beállításától függően a maradék pl. 50%-át használja a history és undo állapotok tárolására és az szerintem nem valami sok, ezért van szüksége a scratch-re. esetleg vedd lejjebb a history states számát, ha nem kell túl sok visszavonási lehetőség.
de lehetséges, hogy jobban járnál egy régebbi verzióval, mert ha 400 megás könyvtár ennyire számít, akkor lehet, hogy túl háttértárméret-érzékeny vagy az új adobe termékek számára
ja, meg találtam egy ilyet: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Milyen routert?
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Rövid videón a Titan Quest II
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Végleg leállnak az Anthem szerverei
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest