- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fecs
senior tag
válasz
Dell XPS #29726 üzenetére
HD Sentinel 9%-os kondíciót mutat.
Ezt még értelmeznem kell.
Mentek le róla mindent, ami menthető. Előre telepített Win8 volt rajta. Ha veszek új vwinchester-t, akkor a legális verziót vissza tudom telepíteni? A noti vásárlásakor nem adtam telepítő lemezt...Visszaszámlálás elindult, már csak 8%-os kondíció
-
cocus007
tag
válasz
Dell XPS #27816 üzenetére
És a töltésvezérléssel mit lehet csinálni?
Karácsonykor kapott új utángyártott akksit, de már előtte is ezt játszotta...
Most kipróbáltam 1 univerzális táppal, az normális h annak a cserélhető dugó része melegszik?
Ez a lépés előtt meg olyat is csinált h nem volt kinn jobbra lent az akksi jel.
mondjuk elég csiga már szegényke, lehet ráférne 1 újratelepítés,csak nem érek rá ilyenekre... -
benderguz
csendes tag
válasz
Dell XPS #26874 üzenetére
Intel Pentium Dual-Core T4300 2,1
Processzor adatai 1M Cache, 2.10 GHz, 800 MHz FSB
Memória 4 GB DDR2
Merevlemez 250 GB
Grafikus vezérlő Intel GMA 4500M
Kijelző 15,4" matt
Kijelző felbontása 1280x800 (WXGA)
Optikai meghajtó DVD S-MULTI
LAN 10/100/1000 Mbit/s
Wi-Fi
USB 2.0 3 db
Bluetooth
Kártyaolvasó
Kamera
Induló súly 2,88 kg
Akkumulátor 6 cella
Billentyűzet nyelve magyarEzt találtam a leírásában
Próbáltam aku nélkül is indítani és csak akuval is de semmi nem reagál. -
bb.bocs
őstag
-
genius5000
tag
válasz
Dell XPS #25942 üzenetére
Hmm ez meg se fordult a fejembe... De lehet haver átveszi a RAM-okat, és csak 8-at veszek bele.. a 16 ot most el is ejtettem... már ki is néztem két félét, egyik Samsung, másik meg Kingston. Ezekből kettő, aztán kész.
többet a RAMjához nem kell nyúlnom.. aztán köv hónapba SSD, és szerintem ki is hoztam a maximumot az én kicsikémből
-
genius5000
tag
válasz
Dell XPS #25921 üzenetére
Hi
Ezen az oldalon most olvastam a következő feliratot...
"Acer Aspire 5745 laptop takes PC3-8500 DDR3-1066 memory. In order to take advantage of all 16GB RAM you’ll have to run a 64-bit OS."
Akkor most lehetséges, hogy mégis 16 ot kezel? sajnos nem volt időm otthon megnézni AIDA-val. Mert ha igen, akkor lehet hogy mégis 1*8 at kéne most venni... bár még mindig azon tűnődöm, hogy egyáltalán kihasználná-e a 16 GB-ot valaha is ez az i3 350M.
-
genius5000
tag
válasz
Dell XPS #25921 üzenetére
Köszönöm a választ.
találtam pár RAM-ot Iponon, bár márkába nem tudom milyet érdemes/számít-e egyáltalán.
esetleg Tipp erre vonatkozóan? :$
Transcend, CSX, Kingston, A-Data, stb.
Közben találtam egy ilyet Ebayen. Otthon majd megnézem a pontos számát, és PM-be megkérdezem az eladót, hogy stimmel-e a gépemhez, ahogy számolom kb 6000 HUF-ra jönne ki, igaz angol, de azt gondolom egy matricával lehet orvosolni, vagy egyszerűen átpattintom a billentyűket. (gondolom ez megoldható)
Róla lenne szó: Ebay
hirtelen fejből nem tudom, de mintha ilyen kiosztása lenne. (melóba vagyok, nincs nálam a gép)
ha ezt a kettőt veszem most, akkor tuti hogy következő hónapra tolódik az SSD + keret vásár, mert ahogy néztem, az is olyan 35000-ös kiadás összesen..
-
panzi
csendes tag
válasz
Dell XPS #25888 üzenetére
rendszer:
acer aspire 5253
chipset: AMD, A40/A50 Series FCH , Rev. 00vga:
AMD Radeon HD 6320 Graphics [eszközkezelő]
Radeon HD 6310 (256 Mbytes) [CPUZ]
ram: 2048 mbytes
cpu: AMD E-300 APU with Radeon(tm) HD Graphics 1.30 GHzos:win 7 ultimate, service pack 1
rendszer típusa: 64 bites2011 decemberi a laptop
diagnózis:
kb féléve vannak képkihagyásai (fekete tizedmásodperces kihagyások),
hálózati feszültségen és filmezéskor kb 30 perc után jelentkezik a hatás, illetve ha akkumulátoron van akkor korábban (5 perc),
a filmezés hiányakor később jelentkezik a hatás.néha amikor a kihagyás hosszabb csíkozás formájában is jelentkezik, a valós kép csíkjainak illetve fekete csíkok váltakozásaként
most hétvégén történt először h konstans befehéredett az egész képernyő filmezés közben, és lecsukásra (majd nyitás) tért csak észhez.
köszi a segítséget
-
Biluxzsolt
aktív tag
válasz
Dell XPS #25827 üzenetére
Letöltöttet indítottunk és akkor.olyankor 70-80%-ig ugrott a poroci,a ram meg úgy 60%
Mondjuk az 35 alá sose megy a win7 alatt.
De ma akárhogy próbáltam nem akadt.
Csináltam egy tisztítást és ha mindent bezárok 2-3% fölé nem megy,tehát nem igazán fogja semmi.
A tegnapi akadásnak,recsegésnek nyoma sincs.
Rejtély mi volt vele.Köszi a segítséget.
Bilux -
Biluxzsolt
aktív tag
válasz
Dell XPS #25813 üzenetére
A proci 40-50% között mozog.Win frissítések jöttek le,de semmihez nem lett nyúlva.
Ha közben meg töltök le valamit,akkor meg még rosszabb.A letöltés is terheli a procit?
Amúgy ha mindent kikapcsolok,letiltok róla,akkor nem akad a film.
Nem volt még ilyen pici gép a családban,lehet ez csak ennyit tud? -
bb.bocs
őstag
válasz
Dell XPS #25778 üzenetére
aha. mondták már hogy ssd... de hát az a baj hogy 60as nem elég, számomra meg nem elérhető áron van a többi. meg nem tudom mennyire van kiforrva az ssd. eleinte rakás számra mentek tönkre kb 1 év után... szóval nem tudom mennyire jó ötlet.
procik gondolom nem olcsók.
már ha találok
köszi a segítséget
-
gaben1117
senior tag
-
OverKiller
tag
válasz
Dell XPS #25630 üzenetére
Akkor meglehet, hogy csak az eszköz jelenlegi sebességbeli képességét jelzi.
Majd megpróbálok belevarázsolni valami SATA-III-as eszközt, és letesztelem azzal is!
Köszi a segítséget, már majdnem megkörnyékeztem egy SSD vásárlását ami csak SATA-II-es.glacious: Neked is köszi, legalább mostmár ezt is tudom.
-
beach head
senior tag
válasz
Dell XPS #25581 üzenetére
Köszi szépen
Még egy utolsó lehetősegét kérdeznék íme:[link]
Elvileg gyári acer töltő 12 hó garival, igaz a vastag kábel nélkül 5000 ft de lehet hozzá kábelt is rendelni ami pluszz 5-600 ft. Bár elvileg az adapter kap áramot a régi tápkábelemmel is mertvilágít a zöld led, valószínü az adapter és a gép közti kábel van megtörve valahol-
Tehát szállítással együtt lenne az egész durván 6000. Jobban megérné (persze árban megérné) ,mint a az eddig említettek? Kicsit bizalmatlan vagyok az ilyen vaterás dolgokkal kapcsban.
-
beach head
senior tag
-
beach head
senior tag
válasz
Dell XPS #25575 üzenetére
Kösz. Az elektronikához nem értek annyira de az nem baj ha a régi töltőm 3,42 A-es volt ez pedig 4,74es amit ajánlottál?
[link] én ezt találtam, gondolom ezis kompatibilis vele és árban is olcsobb kicsit (igaz még a kiszállítás sajnos hozzá megy).
Sajnos vettem egy univerzálisat de már az is szar.... Félek hogy kinyirja a gépet avégén.
Azt mért csinálja egyébként, hogy az alapból kéken világító ( vagy pirosan villogó ha alvóállapotba van) led a bekapcs gomb körül, egyszer csak olyan ibolyaszínben világít... Legelső szervízelése előtt is csinált ilyet, akkor rossz is lett a tápegység... Amúgy is egy rakat..... ez a gép.
Illetve még az érdekelne, hogy az utángyártottak mennyivel rosszabbak mint a gyáriak.
-
OverKiller
tag
válasz
Dell XPS #25560 üzenetére
Tényleg, erről jut eszembe, nemsokára majd én is szeretném lecserélni az optikai meghajtót egy SSD-re, de nem igazán tudom, hogy mivel mi a helyzet.. Tudom, hogy vannak az SLC / MLC, egyik strapabíróbb mint a másik, meg van ez a NAND dolog, meg hogy csak meghatározott írás számot bír el és utána füst.
Nekem még elég bonyolult.
Mi lenne az amit ajánlani tudnál? (ilyen 120 gigásat keresnék, hogy az oprendszer kényelmesen elférjen)
Illetve ezt az írási számot nem tudtam nagyon értelmezni.. Valami 50.000 írást bír, de olyasmit írtak, hogy az elég 8-10 évig is. Dehát egy gép az naponta többezerszer ír a vinyóra nem?Akkor az az 50.000 (vagy valami ilyesmi számot olvastam, már nem emlékszek pontosan) az tényleg sokáig bírja?
-
-
gtesteban
tag
válasz
Dell XPS #25512 üzenetére
Több mint 1 éve vettem a laptopot. Eleinte nagyon jó volt még a 80fokot sem érte el. Amíg garanciás volt nem melegedett egyáltalán, de ahogy lejárt utánna kb 3hónapja kezdett el nagyon melegedni. Akkor normál állapotban is már 65-70fokos volt a proci, a vga is 65volt. Terhelés alatt meg már a 100 fokot súrolta erősen. Akkor döntöttem el,hogy megpróbálom magam szétszedni és újrapasztázni. A paszta már nagyon kiszáradt, darabokban jött le róla.
A ventillátor szabályozást meg nem tudom,hol kell bekapcsolni vagy átállítani.
A biosban ilyen lehetőséget nem találtam mert az acer oldaláról szedtem le a bios drivert. -
gtesteban
tag
válasz
Dell XPS #25508 üzenetére
sziasztok!
Hát ilyen titanium pasztát. Ez volt a legolcsóbb de eddig jól tette a dolgát.
Megnézem a hűtőcsövet de szerintem jól felfekszik rá. De ha mégsem akkor csak annyi,hogy megigazítom és meghúzom a csavarokat? Vagy esetleg kell még hozzá valami plusz alátétet tenni,hogy jobban érintkezzen?Üdv: Pisti
-
-
-
-
Krike
aktív tag
válasz
Dell XPS #25348 üzenetére
Lehetett rajta Win 7, de gyárilag csak 64 bit-es verziót tol eleve az acer. Ha nem volt, valóban kell a 64 bit, pláne, hogy G verzió, ahol min. 1GB RAM van a VGA-n
Amúgy eresztésnek, ha véletlenül olyan géppel találkoztok, amiről éppen lejárt a gari, de még nincsen két éves, akkor kérdezzetek rá Acer-nél, mert a még nem két éves gépekre is kiterjesztették a 2 éves garit visszamenőleg, ha minden igaz.
-
Lőrincz Alpá
csendes tag
válasz
Dell XPS #25306 üzenetére
Megnéztem LCD-vel is de ugyanaz a story!! A gombelemet csak azért írtam, mert mások írták, hogy az is lehet a hiba, ezért kérdeztem, hogy tudsz e ilyen hibárol? Sajnos a gombelemet csak holnap tudom kimérni melóba!! Ha az is jó lessz, akkor kénytelen vagyok szervízbe vinni. Más ötletem nincs!!
-
-
poczabence
tag
válasz
Dell XPS #25272 üzenetére
Rendben, köszi!
Én is úgy éreztem, hogy ez elég durva...
@Ubul86!
Neked is köszi!Nem használnom poros helyen, illetve ágyban sem, csak az asztalon + viszem magammal általában. Gari pedig alapból tényleg 1 év volt, de még új korában vettem hozzá Platinum garanciakiterjesztést.
Ha nincs picit megemelve, akkor kb 3-4 fokkal melegebb a proci és a vga is.
Szerk ismét:
Igen, ettől féltem, hogy kb 1 hétig nem lesz gépem... Viszont kellene, ezért nem is foglalkoztam vele eddig annyira, illetve már csak nagyon ritkán játszom. -
Ubul86
őstag
válasz
Dell XPS #25272 üzenetére
mondjuk én azért elgondolkodtam azon, hogy biztos elég -e a takarítás (bár az elsődleges az + pasztázás úgy is), csak mert garanciálisnak írta. Bár ki tudja hogy hány éves garanciát viszi már, de az Acer átlagban mindig 1 évre adja, én meg ebből indultam ki , és hát 1 éven belül elég poros helyen kellett lennie a laptopnak hogy ennyire beporosodjon. Bár nem tudom, csak érdekes :S
A GPU diódán én is csak pislogtam. (főleg hogy azt írta, pár fokkal kevesebb, mert felemelte szellőztetni)
-
Ubul86
őstag
válasz
Dell XPS #25223 üzenetére
ok,rendben,köszönöm a figyelmeztetést
service manual nélkül amúgy neki se indulnék, pl barátnőm fujitsu siemenséhez nem is találtam, pedig kikéne már takarítani, de anékül inkább nem, mert valami eszméletlen módon van összerakva. (lifebook 7110), de hp-t ,acer-t meg dell-t szedtem már szét / raktam össze hibátlanul,szóval remélem nem lesz itt se gond
-
simonlaci55
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest