- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Magyarított Android alkalmazások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
enterlaci
senior tag
Vettem egy Acer Aspire 5710G-t, de nem találom az xp-s drivereket. Tudna valaki segíteni?!
-
RI/OS
addikt
nod32 egyértelmüen. A norton féle gépzabáló felejtös!
-
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy melyik jobb:
Nod32, vagy Norton Internet Security
A Nortont adták hozzá, 90 napos próbaidővel...
Köszi! -
icon
senior tag
not d2d system, eRecovery cannot be installed -továbbra is a válasza a eRecovery-nek a telepítési kísérletre... (lásd feljebb). Valaki leírná, mit is kell csinálnom, kezdve a Bios-beállításoktól... még úgy se ment, hogy szabadon hagytam 65 GB-ot a vinyón, ésőbb csontra ugyanolyam méretű partíciót csináltam mni akarom és ezt írja kiint amire a Win-t raktam. Telepíteni akarom, és a fent olvashatót olvasom a feldobott ablakban.
-
Logitech
aktív tag
Vettem a gépemhez garancia kiterjesztést, most akarom beregisztrálni. Kér olyat, hogy "Termék sorozatszáma". Ez melyik? A gyári szám, vagy a gép SNID-je?
-
uwel3168
csendes tag
Köszi a segítséget NovaBlue
-
NovaBlue
aktív tag
Hali!
Lenne egy eléggé idegesitő problémám miszerinnt van egy az aláirásomban lévő laptop és 2 féleképp kapcsolodhat a netre ethernet lan és Wlan ez windózba teljsen simán is megy de felraktam a Mandriva linuxot és az felismeri mind a 2 fajtát de egyikhez se csatlakozik a kábelesnél kiirja h nincs ilyen kapcsolat vagymi a WLAN meg nem megy nemlehet nemengedi konfigolni.
A 2 "kari"1.LAN.: Marvel Yukon 88E071 PCI-E gigabit ethernet controller
2.WLAN.: Broadcom 802.11g hálózati adapterAki tud segitsen köcce
bye
Acer Travelmate 5520G-6A1G08
-
NovaBlue
aktív tag
válasz
uwel3168 #5190 üzenetére
[link]
de az intel leirása szerinnt nemnagyon legalábbis én nemtaláltam,DE sztem vidd be eg ynoti szalonba ahol foglalkoznak ilyennel és be is szerelnék neked és megmondod nekik ha megy akkor oks kifizeted ha meg nem akkor max az óradijat fizeted ki sztem ez igy jobb minntha vennél eggy procit azt a nyakadon marad.bye
-
uwel3168
csendes tag
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy....
Van egy Acer TravelMate 5310-301G08-as notebookom amiben Mobile Intel Calistoga-G i943GML lapkakészlet dolgozik. S ebbe szeretném lecserélni a procit egy T2350-esre csak felmerült az a kérdés hogy vajon viszi e vagy sem ezt a procit!
Ha esetleg valakinek van erről a chipkészletről infója ilyen téren azt nagyon megköszönném ha megosztaná velem!Uwel
-
Coolby84
tag
Nahh megvan a kis gépezet.
Acer TM5520g - 6A1G08
Elindítottam, windows telepítés fél óra alatt. Telepítő cd-be, 5-6 újraindítással kész is minden. minden tökéletesen működik. nem gondoltam, hogy ilyen sima lesz.
Lenne viszont egy kérdésem... milyen programot érdemes felrakni, amivel lehet figyelni, hogy a proci milyen sebességen megy, plusz videókártya mennyi memóráit vesz el a saját 256 Mb-ján felül... plusz hőmérsékletfigyelések. nincs valami okos kis programocska erre?
egyébként mennyit bír az akksija? van már valakinek valami tapasztalata? mert tegnap amikor lehúztam töltőről olyan 3,5 órát írt ki, bár tudom, hogy ezek a kiírás messze állhatnak a valóságtól...
esetleg valami tapasztalat? amire érdemes odafigyelni?
-
RI/OS
addikt
kérdés. A 32bites vista ultimate lát 4giga ramot, vagy csak 64biten?
-
HunBumby
csendes tag
Imserősöm vett egy új Acer 5315-st.
Elsőnek is a VGA nem volt valami nagyon jó. Csak a szabvány 1024×768-t tudta az 1200×800 helyett.
Mivel a gyári lemez sz*rt sem ért, megnéztem a Weboldalán, de szinte csak Vista driverek vannak fenn. Ezután az intel weboldaláról szedtem le egy drivert (Mobil intel GL960 Express lapkakészlet...) Azzal tökéletesen működött...A beépített Wi-fi-t nem sikerült működésre bírnom. A gyári lemezen 3 különböző driver volt. Elvileg ezt a Atheros-nal szerelték, de mintha szar lenne a driver. Nem hiányol konkrét file-t, de mégsem sikerült feltelepíteni. Elmentem az Atheros weboldalára, de ott meg nem találtam driver letöltést.
(papír szerint Acer Invilink 802.11b/g Wifije van.... De melyik gyártó melyik modellje???)
Aki tud, az SEGÍTSEN!Ja és elmondom a szégyenletes hibámat is.: A papírja szerint ExpressCard 54 foglalatja van. Elsőre azt hittem, hogy ez a PCMCIA, de aztán rá kellett hogy jöjjek, hogy hiába ugyanaz a mérete, mégsem ugyanaz a dolog... Ide csak valami MMC fog bemenni szerintem.... Javítsatok ki... Nem nagyon volt még dolgom PCMCIA-val...
Mindenkitöl bocs, de csak másfél oldalt olvastam vissza, mert hajnali 3 van, és nagyon álmos vagyok...
***Fogalmazásgátló tablettát szedek***Elöre is kösz az infókat....
-
icon
senior tag
Ja és még néhány kérdés:
- most akkor ebben PCMCIA, vagy más van?
- akkor milyen Firewire kártya jó is bele? -
icon
senior tag
sziasztok,
a minap kaptam ajándékba egy Aspire 3055NWXMi-t. Tettem is bele sebtiben 1GB Ramot :-)
Tapasztalataitok érdekelne:
- mennyi ideig bírja az akksi DVD-nézés közben
- valakinek sikerült-e az eRecovery Management-et beizgítania, mert nekem nem igazán...
(not d2d system, eRecovery cannot be installed)
- milyen játékok mennek egész jól a 2-3 éves vagy korábbi nagyobb nevekből?Köszönöm előre is a válaszokat:
icon
-
erasto
csendes tag
Nem hangzik furanak, de nincs semmi baj!
Ha jol tudom, 16:10-es keparanyu az 5520-nak is a kepernyöje, de ezek szerint a film nem... lehet, h 16:9? Esetleg 4:3? Probald Crystal Playerrel, szerintem a legjobb, legegyszerübb, es a kepmeretet is tetszes szerint valaszthatoderasto
-
dsonja
csendes tag
Sziasztok! Lehetséges, hogy furának hangzik , de egyszerűen nem tudok rárönni valamire. Acer 5520-as notebookom van, kb két hete. Azonnal feltünt, hogy amikor filmet játszik le, egyszerűen nem tudom kitenni full képernyőre, az oldalán mindíg marad két sáv. Esetleg tudna ebben valaki segíteni nekem, hogy mit lehet ezzel kezdeni?
Előre is köszi
-
melandri
tag
Nagyon úgy néz ki ,hogy egy 4720as Trawelmate-re költöm a pénzem..
De van belőle C2D T7100(1.8 , 2Mb L2) és T7300(2.0 ,4Mb L2) procival szerelt is, szerintetek megéri a nagyobbat venni vagy igazából nem sok értelme van ??? (kb. +20e töbletk.)
..ebben a gépben x3100-as vga van , vajon az Age of Empire III megmoccan rajta????(csak ha unatkoznék
)
-
Goatman
aktív tag
Üdv! Aki Aspire 5315-tel bír, lécci ossza meg velem a tapasztalatait
Elsősorban az általános minősége, akksi üzemidő és a beépített (köhömm..."Dolby"...erre is azt írják nem csak az 5310re?) hangszórók hangereje érdekelne. (Ez utóbbi mondjuk annyira nem lényeg, de az ismerőseim Fu-Si gépeinek hangminőségénél 1 picivel több jólesne
)
-
RI/OS
addikt
ja az jó gép, majdnem ugyanaz mint nekem, csak nekem t7300 meg 8600gt van benne
-
Garffi
tag
Kösszép mindenkinek a választ! Majd írok milyen a masina!! !!
-
-
NovaBlue
aktív tag
hali!
a sima hálót felismerte csak a Wlan karinál van para azt is felismeri az IXPÉ csak felkiáltó jel van a neve mellett és nemengedi frissiteni leszedtem az ACER oldaláról is a drivereket is máshonnan is és azokkal sem mennt uh
Egyébkénnt WIN XP SP2 ebből reinstall lesz ha nemsegit akkor másik XP ha az sem akkor Vista ha az sem akkor meg viszem vissza a bótba h fákkkkjúúú -
lajszer
tag
Vettem egy Acer Aspire 5720-es laptopot! és a Linpus Linux van rajtam (már alapból ezért felakasztanám az Acer-fejlesztőit)..
fel szerettem volna rá tenni a xp-t de nem találja a merevlemez-meghajtót...mert SATA-s..a driverek is csak Vistahoz vannak..Mi ilyenkor a teendő? Esetleg valahol nincs egy chipset-es integrált XP..ehhez a modellhez..
-
Jávi
tag
válasz
NovaBlue #5151 üzenetére
csáó! melyik drivert akarod amúgy ráerőszakolni? ha ugyanolyan géped van mint nekem akkor a wirelesshez a broadcom a jó a lanhoz pedig a marvell driver. ha felmész az acer honlapra ott ezeket leszeded és elvileg mennie kell mert nekem is megy. sőt a driver cd-ssel is ment!
-
NovaBlue
aktív tag
-
kybic
tag
válasz
NovaBlue #5142 üzenetére
Üdv.
- az eszközkezelőben arra a sárga jelzésűre jobb katt, és illesztőprogram frissítése, melyet megelőzött, hogy betetted a driver CD-t.
- elkezd dolgozni és ne enegedd fel a netre, hanem ad meg neki a CD-t útvonalnak.
- elméletileg rááll magától automatikusan a listában a megfelelőre, ekkor ok.
és már kész is van. Csao. -
RI/OS
addikt
Nem rossz a gép viszont ha játékra kell akkor a procihoz meg a többi cucchoz ami benne van, elég gyengusz a videókártya....
Ha játékra kell, hasonló árban már lehet kapni 5920g-t a butított 8600al(gs)
És annak 8cellás az aksi....
Ja, a 17es gép ba...ott nagy meg se lehet mozditani...
Ha mindenképp azt a gépet akarod, akkor 2400xt jobb, mint a 8400gs...
De a hellgate tuti összehalja magát egy notin szerintem...
Hacsak nem vmi ritka csúnyán játszol....
Asztalin 3,6 c2d 8600ge 2gb ram néha eléggé kivolt...
Ja, és az asztalidat össze vissza vágja -
hanee
senior tag
válasz
LittleBirdY #5135 üzenetére
Szia!
Pont nem rég nézegettünk ilyet, ajándékba valakinek.. kb. 4-5000 Ft-nál kezdődik, és a Logitech-nek vannak elég szépek és jópofák. [Depo.hu]
-
NovaBlue
aktív tag
Hy all!
HELP
Ma megérkezett a az én kia Acerem is Travelmate 5520G 6A1... idáig minden szép és jó!
1.XP fel mondom fasza driver CD-ről feltettem minddennt ami kell!
2. PARAa WLAN karinál 2 fajta driver is van elöször is nemtudom melyik van benne megpróbáltam ezzel is azzal is semmi. Felismeri h van benne csak ugye a windóz felkiáltó jellel jelzi uh nem müxikPARA.Foggalmam sincs most mit is csináljak az 5520G tulajok segitsenek ha tudnak legyenek kedvesek KÖSZÖNÖM!
3.felraktam a Mandriva linuxot is itt még a sima ethernet karit se ismerte fel itt vannak a parák mert az ok lenne talán h a wlant nem ismeri fel de a sima LAN-t sem az már gáz esetleg erre valaki választ?????
Foggalmam sincs mit tegyek valaki segitsen minden ötletet szivesen várok
bye
-
Garffi
tag
Sziasztok!
Az új generációs laptopoknál lehet USB-ről bootolni?
Van egy külső mobilreckem. USB csatlakozású. Erre szeretnék feltelepíteni windows xp-t.
Ha a laptop tud usb-ről bootolni, akkor elméletileg feltelepíthetek egy xp-t a mobilreckes vinyóra?Más........
1.
[link]szerintetek ez a gép megér ennyit?
Játszani is szeretnék (sims2, oblivion, hellgate). Ezen a gépen futnak?
Jó tudom nem fullos grafikán, de elviszi a játékokat?
Az asztali PC-m (3000+AMD, 1GB Ram, Ati 9550 128MB képkártya).
Jobban mennének a játékok a laptopon vagy rosszabbul?2.A két kártya küzöl melyik a jobb?:
- ATI Mobility Radeon X2400, VAGY
- NVIDIA GeForce® 8400M GSVálaszaitokat előre is kösz!
-
Olasza
aktív tag
Ott ahol vetted a notit, hidd el, max. párszázasért tuti berakják, és nem veszíted el a garit, és nyoma sem lesz a feszegetésnek. Apróságokon nem szabad spórolni, mert nagyon sokba kerülhet!
Informatikus vagyok (talán érték is egy kicsit hozzá), mégis inkább bevittem, és ha gubanc, ők a felelősök. -
n00n
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, h egy az Acer notebookomban egy ati radeon xpress 1100-as videókari van? De fifa 08-azni nem tudok vele.
VAlszeg azért mert haver szerint ez integrált kari és azt nem szeretik
VAlakinek van valami ötlelte hátha meg lehet oldalni? Előre is kösz!
-
LittleBirdY
csendes tag
Tud valaki ajánlani valami olcsóbb, (max. 3-4000) jó minőségű, vezeték nélküli notebook egeret?
Köszi
-
ludus
aktív tag
Sziasztok!
Bővített már valaki memóriát aspire 5315-be? Hogy a fenébe lehet leszedni az alját?
-
RI/OS
addikt
nem, csak picit letört h ma a haver asusa 1.8as 667es fsbs c2d ugyanannyit memóriaolvas meg winrarozik, mint az enyém, mert az enyém wisszafogja a ram, köszi a linket, holnap ráugrok a témára
-
Olasza
aktív tag
"én gondolkozom még 1 "benzines kannán" nehogy már ne bírja ki a budapest-balaton másik vége távot "a BMW-m"
de ez komoly. tesóm "Opel Corsája" "600 km-ert" bír úgy hogy nyúzza. igaz hogy "1000 ccm-s" és "klíma sincs benne" de akkor is
"
Csak az összehasonlítás miatt írtam, viszont tény, hogy a gépeddel nem tudsz megállni tankolni. És könnyebb is magaddal cipelni, mint egy szünetmentes tápegységet
Az idézőjelekben lévőket cseréltem csupán, a többi az eredeti szöveg -
RI/OS
addikt
megkaptam a 800as ramokat. Persze 667en megy. Tud vki vmi megoldást, külsö progit amiwel memória órajelet lehet állítani? Moddolt bios se vet vissza xD én neten nem találtam infót... Memsettel meg csak idözitést lehet.
-
ToRR3nt3
senior tag
Nekem az a véleményem, h baromira esik az áruk, most nemtom h csak az ACER-eknek e vagy minden notinak, de az enyém:
Aspire még régi ezüst-fekete, Cerka M 1,6, 1024 RAM intel grafika 15,4 fényes kijelző, 100 Mbit ethernet, 120 giga wincsi 1,3kamera, DVD supemulti, Office home, ez volt tavaly pont ilyenkor 190 bruttó. (a grafikai csippet, meg a "kamu" blútusz kapcsolót kivéve elégedett vagyok)
Most láttam egy új dizájnosat, core duoval, meg Vistával, kamera nélkül potom 130 bruttóért.Legszívesebben vennék egy izmosabbat, normális grafikával, de mennyit adnának az (alig)használt notimért? 50-60k-t? Annyiért meg sajnálnám elpasszolni.
-
sulep
senior tag
Végülis ez lett megrendelve:
ACER AS3105NWLMi 15,4"/Semp.64 3600+ 2,0GHz/512DDRII/80GB/DVD S-multi/Linux
Linux, 15,4", WXGA (1280x800), AMD Sempron-3600+, 512MB, 80GB, DVD S-multi, WLAN, ATi X1100 int.Ezzel a procival meg videókarival ez mennyire jó vagy rossz?
-
Jávi
tag
én gondolkozom még 1 akksin nehogy már ne bírja ki a budapest-balaton másik vége távot vonattal
de ez komoly. tesóm t60a 3.5et bír úgy hogy nyúzza. igaz hogy integrált vga és 14" de akkor is
-
Olasza
aktív tag
-
04ahgy
nagyúr
Hello!
Nemrég vettem egy gépecskét, ami a topik címéhez illően Acer márkájú. Az előző is Acer volt, amíg el nem tulajdonították, és az az előtti is Acer volt, míg el nem romlott, és garanciálisan nem kaptam azt, amit elloptak.
Az első: Acer TravelMate 2413LMi, mellyel elégedett voltam, csak az akku bírt keveset, ~1,5 órát. Főbb paraméterei az alábbiak.
Celeron M 370 (1,5GHz)
i915GML
256MB DDR2-400 (amit bővítettem 768MB-ra)
40GB 4200rpm IDE harddisk
1024*768 14" matt TFT
DVD író.A kijelzője meghibásodott, és ekkor cserélték később erre, a másodikra (Acer TravelMate 2493WLMi):
Celeron M 420 (1,6GHz)
i915GML
512MB DDR2-533 (amit bővítettem 2GB-ra)
60GB 5400rpm IDE harddisk
1280*800 1,4" matt wide TFT
DVD író.
WLAN
kártyaolvasó
Akkuról 3 órát bírt, és ezzel a géppel is nagyon meg voltam elégedve.Most vettem, mert kénytelen voltam az egyetem miatt venni. Ezúttal egy subnotira esett a választásom, az alábbi szempontok alapján:
- CPU gyakorlatilag mindegy
- NE legyen fényes kijelzője
- Ne express Card, hanem PC Card II (PCMCIA-nak hiszik hibásan) legyen benne a bővítőhely.
- Akkuüzemidő
- NEM az Acer új, fényes fekete vs. hófehér designja...A gép egy TravelMate 3012WTMi lett végül is. Paraméterei:
CoreDuo T2300 1,66GHz
i945GM
2 * 512MB Dual DDR2-667
120GB 5400rpm SATA HDD
1280*800 12,1" matt wide TFT
Gigabit Ethernet, WLAN, Bluetooth, Infra
Külső FireWire DVD író
Két akku, egy 6 cellás, és egy 3 cellás (4800mAh, 2200mAh)
4,5 óra, 1,7 óra üzemidők ezekről.
1,3Mpixel webcam.
1,7kg a kisebb, 1,9kg a nagyobb akkuval. És akkora az egész, mint egy A/4-es lap.
És ami még fontos, hogy nem műanyag, hanem magnézium házas az apró szépség.214.000 Ft-ért vesztegették. Tisztában vagyok vele, hogy nem a legújabb CPU, stb., de elég jól megérte ennyiért. Nektek mi a véleményetek?
HGyu
-
Lejszi
senior tag
-
Blue@X
senior tag
#5052 - #5053 válasz esetleg?
-
Jávi
tag
szerintem elég lesz.nekem jelenleg egy ups 6dugó helyes túlfeszvédős elosztóm van amibe telefont meg utpt is belelehet nyomni oszt annyi
, de szerintem kérdezz meg még másokat is. akkor még jobb a választás ha adnak rá pénzgart hogyha a cucc hibájából megy tönkre ami rá van dugva fizetnek érte. nekem olyan. ennek érdemes utánanézni azért.
-
Lejszi
senior tag
kaphatnék egy választ egy hozzáértőtől az #5096 -os HSZ-hez?
THX
-
Olasza
aktív tag
Az AMD régóta csak 64 bites procikat gyárt, ezért hagyták le a 64-et a végéről, mert nem különböztet semmitől. Intelnél a CoreDuo volt az utolsó 32 bites mag.
A Vista is csak addig jogtiszta, amíg nem regisztráltad más alaplappal, kivéve, ha Ultimate Edition-öd van. Ezzel gondolom tisztában vagy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- XPS 13 9310 13.4" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest