Hirdetés
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Telekom mobilszolgáltatások
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
válasz
Szpilu__25
üzenetére
Csak nem neked is ilyen van....?

Mióta van meg?
-
AMD Power
titán
Ha holnap kéne notit vennem ezt venném.

-
Lejszi
senior tag
válasz
haralambusz
üzenetére
Javaslom szabadits rá egy HDD Sentinelt. Az val.szeg. kiirja, hogy ha vmi gyikja van.
Nem annyira egeszseges a kattogas.
-
erasto
csendes tag
Eleg hülye kerdes, de mivel meg nem csinaltam ilyet soha, inkabb megkerdezem...
A garancialevelen van 3 sor, amit ki kell tölteni...
Tipus: ide ezt kell ugye: Aspire 5520G-4025G25Mi ? Esetleg kell meg az a LX-szel kezdödö szambetü kombinacio is???
Gyari szam: ide meg ezt a SNID szamot kell irni???
A jotallas idötartama meg gondolom jozan paraszti esszel a vasarlastol szamitott egy ev...
Erösitsetek meg, h igazam van!
Raadasul a nemet garanciaközpontba fogom küldeni, szval... klassz...

-
bonat
senior tag
válasz
Szpilu__25
üzenetére
nekem 2748pontom lett.....
neked mér van több pontod???
XP-n futtattam.. -
blackmacs
senior tag
válasz
haralambusz
üzenetére
Nem valami biztatóamit írtál.Nézd meg valami progival(HDtune,HDDLife asszem)vagy ha garis go szervíz.En pl egyáltalán nem hallom a vinyó hangját annál inkább a DVD-ét.AS5315
-
Axi-Maxi
tag
help
-
Szpilu__25
tag
eléggé lehangoló cikk volt ez a k10 phenom élesben...sajna

-
haralambusz
tag
Sziasztok!
Szerintetek normális-e az, hogy a notinak a vincsije, (azon kivűl, hogy kerreg) időnként kattan egy nagyot, mintha gyorsan lehuztam volna a tápról és vissza dugtam volna?

Adatmásolás közben is csinálta, de semmi nem történt, tökéletesen rámásolt mindent csak nemtom hogy ez normális-e!?
(Asztali vinyóm csinált már hasonlót, de akkor az nem működött tovább!)Acer Aspire 5520-asról van szó!
Valaki esetleg tapasztalt már ilyet, vagy tudna mondani valami infót erről?

-
RI/OS
addikt
válasz
Szpilu__25
üzenetére
atitool
de nem mindegyik driverrel engedi, legalábbis nvidiánál így van! -
Szpilu__25
tag
az nem rossz eredmény sőt
kérdés nekem a vidit lehet tuningolni???ill engedi egyáltalán???
-
RI/OS
addikt
tegnap jól felhúztam a videókártyámat.. Meglepő módon olyan szinten bírja a tuningot 169.04es driverrel, hogy csak azért nem megy tovább, megy elfogy a csúszka rivatunerben xD másrészt az ágyon futtattam a 3dmark06ot, 80és a halál közt volt a videókártya!
de a gyári 2600pont helyett, kaptam 3500at -
Szpilu__25
tag
Csináltam 3dmark05 tesztet és 3268 pontom lett így alapból.

bár néztem core quad megagiga videókártyákkal 32000pont

-
Mirones
tag
válasz
Szpilu__25
üzenetére
5720z- ben máshol van a memóriafoglalat.
Egész pontosan ott helyezkedik el ahol a te képeden a fekete matricáról verődik vissza a vaku.
Akkor azért van olyan nagy "memóriafedele" ezeknek az aceroknak mert a vicces mérnökök mindíg máshova teszik hobbiból
Erre persze van értelmes magyarázat is.Én a fedél levételénél azt a félbarbár megoldást választottam amint szinte minden körúti telefonszervízes használ a telefonok szétszedésekor.
Telefonkártya sarka beletesz ahol haggya magát na és utánna mint akinek nincsenek érzései feszegetés, húzgálás, toligálás, recsegés és már lenn is van

-
bonat
senior tag
válasz
Szpilu__25
üzenetére
nekem is ez van

-
gorlin
őstag
válasz
Szpilu__25
üzenetére
Köszönöm szépen!
Ugyan az mint az acer 5315Kivéve hogy azon nincs külön heatpipe a vga-ra .Amúgy mindenkinek mondom,hogy mögé tettem egy S-flex 800-as ventillátort leszabályozva és tökéletesen halk és nem kapcsol be a venti

Tudom egy kicsit home-made ,de nem hurcolászom annyit(sőt egyáltalán nem hurcolászom
és így lett egy passzív gépem. -
Jávi
tag
válasz
Szpilu__25
üzenetére
köszi a képeket!
-
Szpilu__25
tag
jaja belinkelem neked az első kép az csak most látom levágja a fórum nem méretezi át...
-
gorlin
őstag
válasz
Szpilu__25
üzenetére
Szia!
Engem nagyon érdekelne a hűtő rész,hogy ugyan olyan e mint az 5315-ben,mert ha igen nincs értelme gépet cserélnem majd a későbbiek folyamán,mert nem lenne halkabb.Nincs véletlenül egész képed a gép háruljáról,amiben látszik a heatpipe?
Kösznettel.Gorlin
-
Szpilu__25
tag
-
Szpilu__25
tag
Csak h örüljetek most szedtem szét először

-
Axi-Maxi
tag
Help mee
megint ujraraktam egy vistat de még mindig nem müködik az Empowering Technology

vmi ötlet?
-
twollah
nagyúr
Mindenki annyit beszel a gep memoriabovitesorol, de senki nem csinal rola par kepet.
Az az erzesem, mintha szellemjarasorol beszelnenek itt az emberek.
Gy.k.:Mindenki beszel rola, de soha senki nem latta.Szoval kepeket ha lehetne, ne csak a duma rola.
-
petike222
csendes tag
vannak még ezek az intel chippek x2400xt, x3100. ezek hogy teljesítenek a többihez képest?
-
petike222
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. Notebookot szeretnék venni, valószínűleg acer vagy asus lesz. A videokártyákkal vagyok nagy gondban. Tudna valaki egy össehasonlító tesztet küldeni vagy véleményt mondani pl ezekről: ait 2400xt, 2600xt, gef8400,8600? Nagy különbség van egyáltalán ezek között?
-
blackmacs
senior tag
Valaki tudja milyen az a Socket P foglalat?Keresgettem de képet nem találtam róla.Valaki Link?

-
blackmacs
senior tag
Nekem az 5315-be ha leveszem a hátlapot egymás felett van a két mem foglalat picit egymástól elcsusztatva.az üresnek csak a pöckei látszanak.Kedden csúszik bele még 1G

-
Bomc
aktív tag
Ha kikapcsolom a notimat attól még a tápegysége ugyanugy fogyassza az áramot, nem?
-
-
Meekrob
tag
válasz
Szpilu__25
üzenetére
Szédszedtem már énis enyémet, ill szevízben pont előttem tették bele, a 2 ram hely a hátsó fedlap alatt van,egymás felett kicsit elcsúsztatva,az üresből csak a 2 szélső kis műanyag darab látszik ki , ha a fedlap fölfele néz akkor a jobb oldalán, úgy rémlik. Egy fontos dolog, amikor a csavarokat kicsavartad, kis benyúló műanyag pöckök tartják a helyén még a fedlapot, ami amikor leszded(majdhogynem feszíteni kell...) recseg ropog mintha törne, de semmi baja nincs, de rettentő rossz hangja van. Amikor előtte csinálták majdnem ráüvöltöttem, mert nem láttam jól rá, h mit csinál, most jött meg a gép, már széttöri?
De csak rossz a hangja, semmi más, csavarokhoz meg vmi durva csavarhúzó kell, nekem asszem 1.8milis csavarhúzó nagy volt, 1.5milis volt jó, szerencse hogy van itthon mérnöki csavarhúzó szett
. -
Jávi
tag
válasz
breal11
üzenetére
én nekem csak pozitív véleményem van róluk! mindent megnéznek kibontják,ha op nélküli gép akkor biosig elviszik ha kéred! meg mint utólag kiderült egyik ismerősöm ott eladó szal még barátibb környezetben voltam. amúgy csak 3napig viheted vissza a boltba de a garit az acernál kicsit máshogy intézik mint a többi notigyártó. asszem kijön a gépért a futár elviszi megcsinálják azt visszahozza... vhogy így röviden-tömören
-
attila.86
tag
válasz
Szpilu__25
üzenetére
Alsó fedlapot leszedted már?
Biztosra tudod, hogy nem egymás mellett van a kettő modul?
Mert eddig csak dellnél hallottam, hogy bill. alatt. -
breal11
tag
Na ha már az usnotebooknál tartunk, kinek milyen tapasztalata van velük? Tényleg hivatalos importőr? Garanciát rendesen kezelik? Normálisak?
Én most készülök megvenni ezt: http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=6815
Ár/érték arányban sztem legjobb Acer noti.

-
attila.86
tag
válasz
Szpilu__25
üzenetére
Acernél jó kérdés, de valószínűleg annak is bill. alatt.
Dellnél már láttam, hogy ott van.
Szóval, csak óvatosan...
-
Szpilu__25
tag
nah feltettem a régi acer driver helyett az omega ati új driverét háttt
ég és föld...játékban olyan 8-10 fps.ill kérdés 2 memória hely van hol találom a 2.dikat?? a bill alatt vagy merre?
-
Hurrá!!!!
USB hosszabbítóval messzebb vittem a monitortól az egér adapterét és már nem villog a monitor!!!!

-
Jávi
tag
az amd és ati párharchoz hozzá tenném hogy a gyér winraros tesztben az 1.8as core 2duos noti 1gb ram 550körül kapott az én 1.8as 512cache-es kis athlon x2m ugyanennyi rammal 750-770között. na ennyit a proci teljesítményről!
-
baandii
senior tag
Esetleg ehhez vkinek vmi megoldása?!
-
Meekrob
tag
válasz
Maramiri
üzenetére
Hát igen, találtam egy elég friss tesztet pont erről a 2 prociról ( http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4156 ) ahol szintén a c2d-t hozták ki nyertesnek annak ellenére hogy ott még drágább is volt, és még gyengébb gpu is volt benne, akksi időben is valami 1 órával többet bírt, habár gondolom ez a gpunak is betudható, nem csk a cpunak. Szóval, igen az extensa a jobb választás, habár ők is azt írják hogy vistához minimum a 2, de ajánlott a giga ram...
-
Meekrob
tag
válasz
Maramiri
üzenetére
TravelMate 5520G-402g16 Ez az a TM ameiknek 1.9es turion procija van, jobb mint az athlon, 160 GB-s vinyója, és alapból 2 giga ramja, és ez is bruttó 200 alatt van, egy árban az extensa-val.Valszeg én írtam kicsit zavarosan, előfordul velem h gyorsabban beszélek mint gondolkodok, és ez írásoknál is elő-elő fordult már

-
blackmacs
senior tag
Minek az a pompa!

-
Maramiri
csendes tag
válasz
Meekrob
üzenetére
belezavarodtam...
Az első választásom a TM volt (amilyen neked is van), a második az Extensa - már az Acerek közül. TM proci ha jól néztem:1.8GHz, Extensa: 1.5GHz. Szóval hol van plusz 100mhz? Nem értem.
Aztán a TM-ben van a TK55 proci, Ex-ben T5250. A TL58 hogy került közéjük? Láttam, az egyik Aspire-ban ilyen van, de ez eddig nem merült fel. Hát, úgy látszik nekem szájbarágósabb magyarázat kell.
-
Meekrob
tag
Naja , csak a gép típusát nem írtam bele
:TravelMate 5520G-402g16 (jellemző rám, volt hogy német tanárnak úgy küldtem el házi esszét, hogy a levélbe beleírtam h csatolom, csak nem csatoltam
) -
Meekrob
tag
válasz
Maramiri
üzenetére
Én személy szerint ilyen keretből talán ezt a gépet választanám, de őszintén szólva, nekem a 2magos, 256k-s L2 cache-s athlon proci is bőven elég,olyan nagyon nem szoktam leterhelni, egy akármien office-hoz ez is bőven elég, de ami ebben van az erősebb, 2szer annyi a cache, és 100 mhz-el nagyobb a proci frekvenciája mint a másik TM-ben. Ha nagyon kell a 100 mhz és a nagyobb hdd, akkor ez a jobb vétel a kettő közül, de amőgy meg nincs értelme annyit költeni rá, akkor már akár a gyengébb TM vagy Extensa, és a ramot kicserélni mondjuk 3-4 gigára, mert az viszont feltűnt nekem hogy a videókari kb mindig megeszi a 768 ramját, azzal pedig a 2 giga ramból is csak 1256 marad, ami illúzióromboló
. Ha meg az extenzán gondolkozol, akkor a mellet a másik TM a lehetséges választás, azt nem tudom melyik lehet az erősebb proci, a T5250 vagy a TL58, azt hiszem ennyi az összes különbség a 2 gép között. -
blackmacs
senior tag
kinek a pap kinek a papné...

-
Olasza
aktív tag
Persze, mert ha valaki azt mondja neked, hogy az intel összes procija jobb, mint az AMD, akkor azt el is hiszed, mert azt HISZED, hogy utána járt.
Elárulom neked, hogy ez nem így van, az intelé a legjobb proci, de a középkategóriában (tuning nélkül) ár/teljesítmény szempontjából az AMD a jobb választás. A jelenlegi legjobb AMD proci (TL-66, 2,3 Ghz), megközelíti a te procid teljesítményét (átlag -14%), de ez az árában is meglátszik, meg kb. 1 évvel idősebb tervezés is. Tény, hogy az intel gyártja most a legjobb procit, de ne felejtsük el, hogy a csúcskategóriával lehet a legtöbbet bukni (anyagilag). -
Meekrob
tag
válasz
twollah
üzenetére
Nem továbbra sincs benne, de én mobility modder-t szoktam használni, jól müxik, és legújabb catalyst van fennt a gépen. Szerintem jó, nem is nehéz a telepítés, minimális angol tudás is elég hozzá, szerintem. Szal bárki aki új ati drivereket akar fennt tudni a gépén, ez egy jó megoldás lehet.
-
-
kybic
tag
Üdv.
Gondoltam megosztom veletek ezt a hírt, amit találtam.
Viszaolvasva, előfordultak egy pár fórumtársnál driver gondok az ATI HD2400XT mobil kártyával kapcsolatban. Itt található egy cikk, és a legújabb Omega driver. Állításuk szerint minden, még mobil "(HD 2xxx mobil-GPU-k támogatása)" platformot is támogat. Személy szerint meg vagyok elégedve az Acer ftp-n található driverekkel, de lehet hogy valakinek ez segítséget jelent.
http://www.hoc.hu/index.php?p=news&cid=1&y=15307
-
attila.86
tag
Hello
Vettem a napokban egy TM5520G laptopot.
Használ valaki ilyenen NEM előretelepített vistát?
Az a gondom, hogy a WLAN kapcsoló pont ellenkezőleg működik rajta, mint az előre telepítetten. Amikor világít a led, akkor inaktív a WLAN, amikor meg nem világít, akkor van bekapcsolva. Előre telepített vistán úgy működik ahogy kell, adatátvitelt jelezve villog is, ahogy illik.
Valaki valami megoldást?
Előre is köszi -
Olasza
aktív tag
válasz
Maramiri
üzenetére
Szia!
Szerintem jó választás, ha nem kerül sokkal többe, akkor nyugodt szívvel ajánlom. Az XP felmegy rá, bár nem érdemes már vele foglalkozni, mert egyrészt macerás, másrészt pedig a Vista az új gépeken sokkal kellemesebben megy. A Vista gyűlölők általában a fanatikus játékosok (mert 10%-kal gyorsabbak a régi játékok), ill. a tervezők, mert a többszázezer Forintos programjuk nem teljesen kompatibilis, nem létezik, ill. nem veszik meg az újat. Egy átlag felhasználónak viszont sokkal jobb a (legális) Vista.
Remélem tudtam egy kicsit segíteni.
-
Maramiri
csendes tag
Most van egy új jelölt:
Extensa 5620G-1A2G16MI
Core 2 Duo T5250 1,5
2048 MB
160 GB
ATI Mobility Radeon X2400-XTVistával árulják...Szeretném akkor konkrétan megtudni, hogy ettől függetlenül felmegy-e rá az XP. Ez mindenképpen fontos nekem - ha igen, akkor sokkal több gép közül választhatok.
-
Olasza
aktív tag
Na látod! Itt kezdődik a "fanatikus"-ság! Ő egy konkrét típust írt le, aztán írt egy marhaságot, te pedig rögtön nyomod itt a hülyeségedet, anélkül, hogy utána jártál volna. A 6A1G08-ban egy AMD TK-55 proci csücsül, ami 2 magos, 1,8Ghz-es 64 bites és 31W fogyasztású. De te csak írd tovább a marhaságaidat, mindenféle előkészület nélkül.
-
RI/OS
addikt
de ha valakinek van egy egy-kétmagos bika amdje szivesen állok elébe egy tesztnek,
egy intel t7300-al(2.0ghz,800fsb,4mb l2)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Horgász topik
- Autós topik
- Futás, futópályák
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 10-12. gen.
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 8-12. gen. 12-15"
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i5-10400H,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,IR kamera
- Asus Zenbook S 16 OLED UM5606WA, Ryzen AI 9 HX 370, 32GB DDR5, 2TB - Garancia 2027.08.01 magyar bill
- VivoBook S513EA 15.6" FHD OLED i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill gar
- LG UltraGear 34GP63AP-B VA Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync
- Apple iPhone SE (2020) / 64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:82%
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11,ÚJ AKKU
- GAMING PC! Intel i5-12400F / RTX 4060 Ti / 16GB DDR4 / H610 / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
- Tavaszi RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

de nem mindegyik driverrel engedi, legalábbis nvidiánál így van!

Egyébként a napokban én is megpróbálok feltenni pár képet amint lesz időm.