Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Kisebb lett a Honor MagicPad3 Pro
- iPhone topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
válasz
rudikiraly
üzenetére
Miert, szerinted az asztali PC-n hogy megy a CPU? A lenyeg, hogy nem allitja az orajelet. Ezt az akksis uzemmodban valamivel kisebb uzemidot eredmenyez. De ettol nem fog hamarabb tonkremenni...
-
AMD Power
titán
Acer notit tudok úgy venni ,hogy nem jár hozzá OP rednszer? Vagy erről ne is álmodjak.
-
adyh
tag
Kérdésem: Vettem egy laptopot(acer) op rendszer nélkül és amit kaptam hozzá cd-t nem találtam rajt empowering alkalmazásokat. Ezt honnan tudom pótolni, vagy ha nem is kaptam hozzá akkor nem is vagyok rá jogosúlt?
Másik kérdésem a programozható gombokat hol lehet beálítani?
-
rudikiraly
csendes tag
a procihasznalatot ugy ertem, hogy mindig a maximalis orajelen fut.
-
rudikiraly
csendes tag
hm, nem tudom, mit kene csinalni. vajon egy ugyanilyen specifikaciokkal rendelkezo HP-n elofordulhat ugyanilyen problema?
hogy a procihasznalat mindig maxon van, az mennyit ront az elettartamon? mert jo lenne ha par evig kihuzna a noti.
erre hivatkozva vajon ki lehet csereltetni?otletek?
-
gorlin
őstag
válasz
rudikiraly
üzenetére
Szerintem nem erre célzott .nincs semi hardwares problémád.Eléggé egyszerűen kezelik az Acernél ezt a teljesítmény-energiaszabályzás-ventillátor hármast.

-
AMD Power
titán
A mobilportal.hu vannak mostanában noti tesztek. Olvastam egy pár Travelmate tesztet és elég meggyőzőék voltak.
-
Juleshu
tag
Srácok, nem tudnátok egy tényleg működő eRecovery programot XP alá? Fontos, hogy Windows XP alá, a Vistás nem kell...
Leszedtem pár verziót különböző helyekről, de egyik sem akar feltelepülni...Nagy segítség lenne...
--- Acer Aspire 5720Z ---
-
-
gorlin
őstag
válasz
twollah
üzenetére
Rájöttem mikor és miért csinálja

Ha vezeték nélküli egér usb-s adapterét betszem és használom az egeret akkor csinálja ezt.Próbáltam microsoftal,és logitechel is.
Ha valaki használ vezeték nélküli egeret meg tudná hallgatni,hogy hall e magasfrekvenciás hangot?
Előre is köszönöm
-
gorlin
őstag
válasz
rudikiraly
üzenetére
Én mondtam
Örülök hogy sikerült. -
L@co
aktív tag
Sziasztok!
Akinek Acer Aspire 5315 notija van futtatna a kedvemért egy 3D Mark 2001 és egy 3D Mark 2003 tesztet
Lehetőleg olyan akinek egy memória van a gépben. Kíváncsi vagyok h. mennyit tud az x3100. Előre is köszi. -
snpetit
aktív tag
Sziasztok!
az empower-ben elég high-ra rakni a csúszkát, azonnal fullra kapcsolja a procit a rendszer, ha szükség van rá, különben meg leveszi a feszt és az órajelet, hogy ne melegedjen annyira és kevesebben fogyasszon. Ezeket a váltásokat nem lenne szabad észrevenni.. :-/ ha ígen van akkor valami gixer van
-
kybic
tag
válasz
twollah
üzenetére
- köszi a linket, köztudott, hogy sem az említett proci, sem a hozzákapcsolt vidkari energiazabálásban nem a spórólásról hires. Nem is vagyok híve ezeknek a dolgoknak. Inkább törekedem minél jobb hatásfokú dolgokat összeállítani, de úgy látom hogy ez a dolog manapság megfordul már egyes gyártók tervezőinek is a gondolataiban.

-
atos30
aktív tag
Asszem Everestel meglehet nézni a tényleges fogyasztásokat
Na megnéztem.26-27 W körüli, ha teljes fényerőn netezek wifi-vel.
-
kybic
tag
válasz
twollah
üzenetére
Üdv.
- nem vitázom részletkérdésekben, kösd rá egy wattmérőre a notit, és meglátod mit fogyaszt. Az eredményen meg fogsz lepődni.Egyébként egy cseppet tisztában vagyok a témával. Véletlenűl ismerem a tápok működését, köztük a kapcsolóüzemű tápokét is. Az 550W-os táp pedig csak akkor húz ki a konnektorból 579W-ot, ha a rákapcsolt fogyasztó legalább 510-520W-ot fogyaszt, de ez kivételesen akkor egy nagyon jó hatásfokú tápegység kell hogy legyen.

( fentebb a 65W-oshoz egyébként 45-50w-os fogyasztást írtam, nem pedig 65W> -at.)
-
B@zs
tag
Lenne hozzátok még egy kérdésem most már minden megy a noteboookkal(5315).
Gondoltam elindítom rajta a Warhammer 40k-t de nem akarja.Valami spooge drivert ír ki hibaüzenetnek.Nem tudom hogy most a vga nem tudja már ezt a szintet vagy egy driver elég hozzá.Intel graphic accelerator x3100 van benne.
Mit tegyek?
Köszönöm BB -
twollah
nagyúr
Lehet en vagyok kicsit eltevedve, de a 65 Watt a tap nevleges teljesitmenyet jelzi.
Olyan taprol meg nem hallottam ami 65 Watt felvett teljesitmenybol 65 Wattos ad le.Nezd meg ezt az oldalt es csodalkozni fogsz.
Az 550 Wattos tap 579 Wattot huz ki a konnektorbol.Szoval az a 65 Watt nem egeszen 65 Watt hanem valamivel tobb.
-
kybic
tag
válasz
AMD Power
üzenetére
- eddig a hagyományos PC-k építése során nagyon rossz tapasztalataim vannak az LG optikai meghajtóival kapcsolatban. Persze vannak kivételek, de persze lehet, hogy pont azok voltak a kivételek amelyek hozzám ill. az ismerősökhöz kerültek. Eddig valamilyen módon mindegyik egy idő után dobta a hibát, vagy már azt se. Viszont az LG klímákról csak nagyon jó tapasztalataim vannak.

-
twollah
nagyúr
válasz
LittleBirdY
üzenetére
Melegit is, fogyaszt is, de ez szerintem csak akkor gond ha akkumlatorrol megy gep.
Nagy atlagban 65Wattos tapokat adnak a gephez, ehhez meg szerintem szamoljal hozza kb. 25%ot pluszban es megkapod a gep maximalis aramfelvetelet.
Azt szamold bele a dologba, hogy a tap jo nehany Wattot ho formajaban fog neked elhasznalni nem hinnem, hogy ezek a vicik-vacak tapok 80-85%os teljesitmennyel mukodnenek.
-
LittleBirdY
csendes tag
Felhúztam én is a csúszkát az ePowerben, és tényleg jobb lett nekem is a filmek folyamatossága (5310-esen), csak arra lennék kíváncsi, hogy ez nem melegíti-e jobban a procit, illetve mennyivel fogyaszt többet így a gép?
-
devy83
csendes tag
Sziasztok!
Egy hónapja vagyok egy Acer Aspire 5720 (core2duo t5250 1,5 ghz 2gb ddr2 ram) tulajdonosa. Minden nagyon szép és jó, tökéletesen meg vagyok elégedve vele egy dolgot kivéve:
Teljesen frissen telepített, csak driverekkel ellátott rendszeren is akadozik rajta a hang, legyen az zene vagy filmlejátszás vagy bármi más ami hangot generál.
A kérdésem tehát az lenne hogy találkoztatok e hasonló problémával akár pc-n akár laptopon, mert nemhiszem, hogy ez kifejezetten laptop specifikus probléma lenne.
Válaszotokat előre is kösz.B.
-
atos30
aktív tag
válasz
rudikiraly
üzenetére

-
rudikiraly
csendes tag
NA, sracok, gyozelem!
leszedtem az eMpowering frameworkot, illetve hozza az eSettings es az ePower Managementet, majd a profiloknal beallitottam, hogy maxon legyen a CPU es bevalt, most minden tokeletes es megfelelo sebessegu, meg Aero felulettel is! szoval koszonom mindenkinek a segitseget, azoknak meg plane, akik ezt a megoldast javasoltak!
(erdekes egyebkent, hogy ha csak siman a Vistaban teszem high performance-re a powert, az nem hasznal. csak ha ugyanezt az eMpoweringen belul allitom be.)szoval Acer5720z (es hasonlo) tulajok, ha szaggat a video es a hang, ez a megoldas!

kosz megegyszer mindenkinek, aki segiteni probalt.
szerk: most mondjuk a bluetooth eszkozt nem talalja, hehe. mindegy, az gondolom sima driver gebasz. majd szetnezek.
-
Juleshu
tag
Acer Aspire5720ZG
innen [link] leszedtem mind a Bison, mind a Suyin webkamera drivert. A Suyin nem jó, a Bisonnal megy. Viszont azóta leállításnál nem kapcsol ki a gép, bezár minden futó alkalmazást, aztán ott marad a háttér, és ennyi, manuálisan kell kikapcsolnom.
Erre mi a megoldás, tudja valaki? -
Juleshu
tag
Még egy kérdés:
eRecovery Management-nek van olyan verziója, amelyik megy XP alatt? Az emPowering Framework már fenn van és a többi is, csak pont a számomra legfontosabb eRecovery nem jó... Tud valaki egy helyet, ahonnan le lehet tölteni egy xp alatt működőt?
-
AMD Power
titán
Acer Travelmate 5520-401G12 (LX.TKT0Z.075)
Ez most nagyon szimpi nekem.

-
AMD Power
titán
-
AMD Power
titán
Mondjatok új házas TM notikat. Képet sajnos eddig nem kaptam.

-
Juleshu
tag
Sziasztok.
Köszönöm, hogy van ez a topik. Jó hogy nem töröltétek.
Acer Aspire 5720Z notebook-om van. Feltettem az XP-t, megoldottam a hangot, a wifit, majdnem mindent, egyet kivéve: a videokártyát

nVidia 8400M GS van benne. Az nvidia-nál nincsen letölthető mobil gpu driver, azt írja, hogy keressem a noti gyártónál. Acer-nél csak Vista-s van...Még keresek, de hátha előbb valaki itt is tud segíteni. Előre is köszönöm:
Juleshu -
gorlin
őstag
Ez egy kicsit hülye kérés lesz de megtenné nekem valaki akinek 5315,vagy esetleg 5710-es notebookja van hogy odateszi a fülét a billenytyűzethez?Néha hallok ,furcsa magasfrekvenciás hangokat ,nem tudom hogy egyedi e de engem idegesít

Köszönettel:gorlin
-
Byke
csendes tag
5724-re valakinek ötlete?
-
AMD Power
titán
A TM mikor kapnak majd új "házat"?

-
Toto00
tag
köszönöm a válaszokat. kicsit megnyugodtam!

-
[Nelson]
csendes tag
HI all! Rudikirály ugyanezzel a problémával küszködöm, bár nekem 5720g-ém van! Csak javasolni tudom gorlin által említett ePower management-et!A processzornál csak kb a 3/4-énél volt a rohadék a csuszkán, de miután felvettem maxra érezhetően javultak a dolgok a zene lejátszásnál (filmmel még nem próbáltam)!Hozzáteszem egy két icipici akadást még hallok ritkán, de lehet, hogy csak beképzelem.

-
Byke
csendes tag
Sziasztok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni...ha netán tudja valaki: Miért van az hogy amikor scrollozok (főleg fehér alapon lévő szövegeknél) közben a szöveg piros lesz...tehát görgetés közben olyan lesz a szöveg mintha pirossal lenne írva....de utána tökéletes...? Ez egyedi probléma, vagy láttatok már esetleg hasonlót? Igazából nem zavaró, és nem is annyira feltünő, mindenesetre én észrevettem

[U][/U] -
Byke
csendes tag
Sziasztok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni...ha netán tudja valaki: Miért van az hogy amikor scrollozok (főleg fehér alapon lévő szövegeknél) közben a szöveg piros lesz...tehát görgetés közben olyan lesz a szöveg mintha pirossal lenne írva....de utána tökéletes...? Ez egyedi probléma, vagy láttatok már esetleg hasonlót? Igazából nem zavaró, és nem is annyira feltünő, mindenesetre én észrevettem

[U][/U] -
gorlin
őstag
válasz
rudikiraly
üzenetére
Ezt mindenképpen próbáld meg [link],plusz még annyi hogy tedd az energiagzdálkodást maximumra próbaképpen ,hogy ha teljes gözzel megy a proci akkor is akad e.
-
gorlin
őstag
válasz
twollah
üzenetére
"Első körben tegyél bele 1 giga ramot.Szerintem megoldja.A vista nem szereti az 1gigát,bár az xp-nek ettől még mennie kell,illetve 1 gigán a filmeknek sem illene akadnia vista alatt
"ha végigolvasod látod hogy a mondat végére ellentmondtam saját magamnak(hangosan gondolkodtam
Ezért mondtam hogy szerintem a megoldás az epower-ben lesz. -
rudikiraly
csendes tag
koszi szepen a tippeket mindenkinek, ma este nekiallok kiprobalgatni oket, aztan visszajelzek, hogy mi van. lattam mar mashol is ezt a problemat, itt a forumon, hatha ki tudunk okoskodni valamit. nem szivesen vinnem vissza a notit mert amugy elegge tetszik.
-
Toto00
tag
Sziasztok!
Acer Aspire 5720G notit nyúzok. arra lennék kíváncsi h hasonlo géppel rendelkezőknek mennyit bír az akksija? nekem energiatakarékos módban, wifi kikapcs, kijelző min.fényerőn mondjuk film nézés közben 2 óra 20 percet bír kb. szerintetek ez normális vagy próbálkozzak akksi cserével?(garanciás) -
-
balika000
csendes tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
nm
-
balika000
csendes tag
ha meg nem ajánlaná fel akkor szedj le egy UAA drivert a Realtek- hez.
-
balika000
csendes tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Hátha ez segít a problémádra:
"Először felraktam a Realtek drivert, az nem találta a hozzá való hardvert, viszont megjelent egy ismeretlen PCI eszköz. Kézzel kiválasztottam a hangkártya eszközcsoportot, azon belül már felajánlotta a UAA Bus Driver For Microsoft High Definition Audio eszközt. Ezt telepítve már automatikusan felismerte a hangkártyát és tökéletesen működni kezdett. Ez segített rajta!"
-
balika000
csendes tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
UAA drivert telepítetted?! vagy esetleg próbálj meg egy bios frissítést... Gondolok én arra hogy nekem igaz nem acer lapinál de az segített hogy a lan működjön pedig a legfrisebb volt a driver....
-
(Kolombusz)
veterán
Sziasztok!
Van nálam egy Extensa 5620-as noti és van vele eg ykis gond.
Nincsen hang.
Nem volt hozzá oprendszert, feltoltak rá egy xp-t a boltban, de semmi drivert, vagy ilyesmit.Elkezdtem sorra telepíteni az acer oldalán található drivereket, minden oké is, de a hang az nem megy. A Realtek driver feltelepül, de nem indul a sound manager sem automatikusan és a mappájából sem.
Az Eszközkezelőben az auidovezérlőknél nem látja, van egy kérdőjelels PCI-eszköz, én arra gyanakszom, hogy talán az lehet az. Nincsen már ötletem sem, hogy a hangot hogy lehetne előcsalogatni.
Tudnátok valamit segiteni?
-
frames
tag
Nálam akkor állt fenn asztalin ez az akadozós téma, amikor asztalin elromlott a procihűtés, és mindíg túlmelegedett.. Akkor volt az, hogy időnként egy 5-10 mp-ig akadt, azután rendesen ment egy kicsit, asztán megint beakadt, de 50-55 fok körül nem kéne neki. 70 fokon már elképzelhető, hogy ilyen baj van.
-
atos30
aktív tag
válasz
rudikiraly
üzenetére
Na még egy uccsó ötlet: Vinyóról történő lejátszáskor is fennál a probléma? Ha igen- akkor a képernyőfelbontást vedd lejjebb és nézd meg akad.e továbbra is. Ha igen nézd meg a videókártyád tulajdonságainál a hardwares gyorsítás állapotát.Mivel a mp3 is akad nálad nézd meg a vinyód tulajdonságait is-gyorsítótár engedélyezése, hiba felderítés, satöbbi.
-
-
BGL
csendes tag
válasz
rudikiraly
üzenetére
Én is küzdötem csak filmet nézek zenét nem halgatok .Nálam a megoldás a következö Divix/Xvid/ffdshoft/1.83Realtek driver/intel oldalárol alaplapi chipset+video driver.Talán a legnagyob javulást alaplapi driver hozta de már belezavarodtam.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Apple MacBook
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Acer Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Vivobook S 16 S5606MA 16" 3K OLED Ultra 7 155H 16GB 256GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- IdeaPad Flex 5 14ALC05 2-in-1 14" FHD IPS érintő Ryzen 5 5500U 8GB 256GB NVMe magyar bill gar
- Dell Precision 7710 i7-6920HQ, 16GB DDR4, Quadro M4000 4GB, 250GB SSD
- Acer Nitro 15 gamer laptop! -i7 9750H, RTX 2060 6gb, 32gb DDR4, 500gb SSD, 1tb HDD
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4270, 100% Akkumulátor
- Lenovo 40AH és 40A1 dokkoló, töltő is.
- Microsoft Surface Laptop Studio 2in1 / i5-11300H 16GB RAM Érintőkijelző
- Apple iPhone 14 Plus 128GB sárga használt, karcmentes 97% akku 6 hónap garancia
- HP ProBook 450 G8 15,6" i5 1135 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest