- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Igen, lehet ez volt a gond, ugye itt elég, esetleg mást is érdemes ki-be kapcsolni? ? Egyébként újraindítás után 200MB/s-t dobott, gondoltam kár, hogy nem szóltam hamarabb.
Ekkor a 44-es csatornán volt. Rejtély, hogy tudott 132-re menni, ki sem tudom választani. 44-en hagytam tettem, ez így jó lesz remélhetőleg. Sebesség 100MB/s felett van, eleve nagyobb link sebességet jelez.
-
Tomy27
tag
Üdv,
Nem gondolnám, mert kb féléves a cucc, egyébként levettem az alját,
és nem poros a ventilátor, meg egyébként a többi része sem.
Egyébként Windows esetében nem pörög fel, csak ha nagyobb
terhelés éri, ahogy az kell, BIOS esetében csinálja valamiért.Másik kérdés, másoktól is.Ma próbáltam HDMI- n rá kötni a projektorra
egyébként, és valamiért az istennek nincs kép.Már próbáltam beállításokba
állítgatni, videó kártya drivert feltettem újra, -mert van benne az RX 640- es-,
meg az integrált Vega 7 is.De sajnos képet akkor sem ad ki HDMI- in, Windows
11 Home alatt.Valaki találkozott már ilyesmivel, mi okozhatja ezt a jelenséget? -
-
Tim82
félisten
A másik oldal ilyen: [link]
Nagyobb felbontású kép az előző oldaláról az alaplapnak: [link]A billencs csatlakozó a második képen a legnagyobb (legszélesebb) csatlakozó.
Pontosan ilyen elrendezésben van minden az én gépem alaplapján is.
Ha azért kérdezed, mert az említett elvezetésen gondolkodsz, akkor köszönöm a segítséget
, de együtt tudok élni azzal, hogy gyárilag nem lehet ezen modellnél háttérvilágításos billentyűzetet használni (legalábbis úgy, hogy működjön a háttérvilágítás is) - nem szeretném az alaplap moddolásával járó rizikót megkockáztatni.
-
Tim82
félisten
Sajnos nem tudom, ilyen infókat eddig még nem találtam a csatlakozó paramétereiről. Átnézve az alaplapot, még csak azt sem tudom mondani, hogy megvan a csatlakozó helye, csak lespórolták volna azt.
Az alaplap a valóságban is így néz ki, annyi a különbség, hogy 90 fokkal balra van elforgatva a fénykép:
A jelenlegi elforgatott nézetet értve "felülről lefelé" haladva, a következő csatlakozók vannak rajta:
- a gép jobb oldalán található daughterboard csatlakozója (ezen a board-on van egy USB, az audio jack, illetve az SD kártya olvasó),
- a touchpad csatlakozója,
- a nagy csatlakozó a billentyűzet, a kicsi a hangszóróké,
- "legalul" az akkumulátoré.A billentyűzet csatlakozója mellett/környékén kellene lennie a KBL1 csatlakozónak, ha lenne ilyen az adott modell esetében.
Alaplap schematics-ot külön nem kerestem, de azt hiszem, van fent a neten, úgy rémlik, a Wistron gyártotta az alaplapot az Acernek.
Az elektronikai részéhez nem értek, bár biztos megoldható lenne - nekem elég annyi is, hogy az adott modellbe nem tehető backlit billentyűzet.
-
Tim82
félisten
Nem hiányosak az ismereteim.
A valóságban Lenovóék az ő bölcsességükben az L480-tól támogatják az L szériában a backlit funkciót (L450-nél még opcionálisan sem említi a billentyűzetnél a hivatalos termékleírás, nem is listáz backlit opciót az FRU lista, persze eBay, Ali, random kiskereskedő szerint az amúgy T440-T450-T460(s/p) variánsokhoz jó backlit billentyűzet jó L440/L450/L460-hoz is). Maga az ilyen billentyűzet belemegy és billentyűzetként persze 100%-osan funkcionál, csak a háttérvilágítás nem.
Ez sajnos nem a linkelt, téves infókat tartalmazó support doksiból fog kiderülni (mindenki ebbe fut bele először, szóval honest mistake), hanem Reddit és angol/német nyelvű Thinkpad-fórumok szorgos túrásából, ahol júzerek írnak arról, hogy "beletettem, de nem megy".
Ha még nem mondtam volna, másfél éve biztosan L450-et használok, alaposan utánanéztem, mert szeretem a háttérvilágítás funkciót, hajlandó is lettem volna áldozni rá, de hacsak nem a BIOS/UEFI olyan mélységű machinálásával nem oldható meg a dolog, amilyen mélységig eddig nem jutottak a szorgos felhasználók, ez nem működik.
Szóval ezért így szól akkor újra feltéve a kérdés, hogy az amúgy több ES1-kezdetű jelölésű modellhez is jónak jelölt "háttérvilágításos" Acer billentyűzetek (nyilván linkelhettem volna az Intercell helyett tök máshonnan is, csak magyar kiosztással egyelőre ezt láttam legolcsóbban) egyrészt biztosan tudnak-e backlit funkciót és ami fontosabb, az ES1-572 a billentyűzettel kompatibilis modellek közül biztosan támogatja-e ezt. (Remélem, nem megyünk abba bele, hogy az nem is kérdés, ami nem kérdőjelre végződik.
)
-
Tim82
félisten
Sikerült a kérdés magyarázatát (ha már említed, hogy van) amúgy elolvasnod ugyanabban a hozzászólásban? Tudod, egy bekezdéssel alatta.
Amennyiben az elolvasás és értelmezés továbbra is derogálna, kiemelem számodra a lényeges részt: "másrészt kérdéses, hogy az ES1-572 amúgy támogatja-e magát a háttérvilágítás funkciót."
Én kérek elnézést, hogy a biztonság kedvéért a teljes modellmegjelölést beírtam az első mondatomban, feltételeztem, hogy esetleg könnyíti a valóban segíteni akaró és tudó válaszadók dolgát, noha tisztában vagyok azzal, hogy az -36UU rész belőle a konfigurációs eltéréseket jelöli.
Azonkívül, hogy eleve hülyének néztél és/vagy nem vagy azzal tisztában, hogy mondok egy példát: Thinkpad L450-hez is lehet kapni a termékleírások szerint háttérvilágításos és kompatibilis billentyűzetet eBay-en, AliExpress-en, csak épp pont a háttérvilágítás nem fog menni, mert maga az L450 nem támogatja a funkciót, nyilván semmire sem lehet panaszom (utóbbit, tekintve hogy régi motoros vagy, aki megfordul hosszú ideje notis topikokban, valahogy kétlem), abszolút korrekt választ adtál, amiből csak a következő lényegtelen apróságok hiányoznak:
- szövegértelmezés,
- a minimális tisztelet,
- a valós segítőkészség,
- a kérdés szempontjából valóban releváns és megoldást jelentő információ.Ezek után még személyeskedsz is. Nyilván velem van a baj, természetesen.
Nem vagyok feljelentgetős típus, még a Te amúgy eléggé megalapozott esetedben sem.
-
Tim82
félisten
Sziasztok! Sanya vagyok, nagyonokos, mindenkinek beszólok.
Ugyan fogalmam sincs a kérdésre adandó válaszról, ahogy valószínűleg csak az Acer topikban időnként előforduló Acer szervizben dolgozó kolléga fog tudni konkrétat megmondani és nem az X-edik 3rd party bolt, de azért úgy gondolom magamról, hogy nagyon vicces vagyok.
Nyilván azzal sem vagyok képben, hogy sok olyan laptophoz is lehet kapni "backlit keyboard"-ot eBay-en, AliExpress-en vagy kábé bármelyik magyar kiskerben, amelyik laptop gyárilag nem támogatja a háttérvilágítás funkciót, de mivel nagyon viccesnek tartom magam, egyben nagyon büszke is vagyok magamra.
Köszönöm a figyelmet, innentől remélhetőleg már elnémulok, ha már értelmezni nem sikerült a feltett kérdést!
-
Dede, Acer oldaláról a legfrissebb is fel lett rakva.
Visszavittem az Acer shopba.A srác frissített egy biost rajta, bár ugyanaz került fel mint ami volt, így nem is volt frissítés.
Egy friss Windowsal annyit elért, hogy alapjáraton 43-50 fok között járkált a proci, ami még így is sok azért. Más gépeken megnézve, amik egész nap mentek a 40 et megsem közelítették.
Tehát ha jobban meghajtja az ember marad a porszívó effektus langyos levegővel.Én továbbra is fenntartom a trehány pasztázást. Visszaadták az árát, ennyi.
-
awayalone2
újonc
Hát ez azért megfejelné rendesen a gépet, fsb/cache/magszám.
Sokkal inkább a hűtés a kulcs. A jelenlegi procival is ott a baja az egész szerkezetnek, hogy azért nem tudja kihozni az ember belőle a maxot, mert felmelegszik és lassítja a magot.
Természetesen hátsó külön hűtéses megoldás lenne. -
awayalone2
újonc
Természetesen 'hobby', meg küldetéses kihívás is egyben. Mivel anyagilag sosem álltam túl jól, eddig minden gépem tunningolva volt/van. Ez a kis notebook már megjárta velem a hadak útját 2009 óta, de még ma is gyötröm őt. AutoCAD 2005 XP-n, de van rajta Win7 is. Munkáimból adódóan földméréskor vettem neki nagy hasznát egészen 2013-ig, azóta CNC stancológép programózó gépként üzemel, de sokszor terítéket is rajzolok, javítok rajta stb.
Sajnos a stancológép programjával elég lassan készít sheet machiningot, ezért szeretném megerősíteni a prociját.Szeretném azonban megtudni, mielőtt megvásárolom az Intel Core 2 Duo T9300 2.5GHz, 6MB, 800MHz CPU-t, hogy képes lenne e felismerni az 1.06 BIOS-al, vagy esetleg ehhez mikrokód nincs is még abban benne?
-
-
Simivok
senior tag
-
Mag__
tag
Szia Sanya,
köszi a tippet, azota sikerült hozzáférni a laptophoz,és ujabb 1 hétre rá saját gépközelbe is kerülni, hogy ezt a kommentet megirhassam : )Nos, az akkut ki nem lehetett szedni de lereseteltem az akku lekapcsolo gomb segitségével. Az sajnos nem segitett. Egyéb ötlet?
-
Roland-87
aktív tag
Sajnos nem, külső megjelenítőn minden tökéletes, kalibrálni is próbáltuk de sokkal jobb nem lett. Teszteken is sokan szidják, érdekes hogy itthon is elterjedt ez a modell még is kevesebb a hasonló probléma de azért olvastam róla itt-ott, munkához meg böngészéshez lehet elég ez is csak ha az ember egy ilyen tudású gépet vesz és használni szeretné multimédiára is akkor bizony kevés.
-
dead-reforce
csendes tag
jelenleg ez fut : Insyde Corp. V1.15 2014.03.07.
Win 7 van a gépen 64-bites. Hivatalos Acer oldalon igazából nem is találni már frissítést ilyen op.rendszerre.
Eredetileg is ez volt rajt mikor kaptam, aztán felraktam a 10et de win10 alatt is jelentkezett a hiba, aztán vissza win7-re persze mindig leformáztam minden installnál. -
Varoz
addikt
-
kovaripeti
aktív tag
Ez most jó ötletnek tűnik, lehet is bent ráció, de most nézem, hogy ebből nem lehet csak úgy kivenni még azt a nyomorult akksit sem. Be van építve
Ahhoz szét kellene szedni........No de garanciális
Akkor lemerítem teljesen......Hát persze hogy 100%-on van. No de köszi, ezt így csak holnap tudom kipróbálni. Majd írok, hogy mire jutottam. Köszi mégegyszer. -
-
törölt tag
azokkal nem tudom mit kezdhetnék azon túl, hogy felteszem a gyári drivereket. windows 10 meg magának leszedte szépen, kártyához is a legújabb crimsont, de azzal még lassabbnak érződött, úgyhogy visszamentem 8.1-re.
azért ha valakinek van tapasztalata jó kis i5 / i7-es géppel, azt szívesen fogadnám. -
törölt tag
hibátlan és kiváló. a kondíció, a teljesítmény és a hőmérséklet is. alig fél éves gép. laikusként inkább a procira és a ramra fogom a dolgot. ezért vennék egy Core i7-es kis erőgépet, azzal csak nem lennének ilyen gondjaim. de mivel sosem volt még csak hasonló géphez sem szerencsém, nem tudhatom, mennyire gyorsak valójában, ezért fordultam hozzátok.
-
-
törölt tag
Nem szedtem le a chipset drivert. League of Legends jatszasa kozben eszleltem ilyen melegedest...
Azt hiszem hogy mivel egy fan van a laptopban ami a GPU-t is hűti...mármint a rézszál vagy cső mindkettőn atvezet mig kier a ventilatorhoz ..szoval a GPU miatt is lehet vagy nem tudom...
Feltettem egy MSI Afterburner-t amihez alapbol jott egy River Turner hogy lassam jatek kozben is a homersegleteket es hogy hany %ban van kihasznalvaa CPU es a GPU...Grid 2 kozben 96-99% GPU es kb 30 max 37%os CPU hasznalat mellett a processzor es a GPU is kb 65 korul mozog (hűtőpaddal..)
Nem tudom hogy mekkora sebessegen mennek a procik de megnezhetem.
Koszi szepen elore is a segítséget -
mesger82
tag
Hát egyelőre munkának még nem nevezném, de remélem az lesz belőle. Azt írom le ami az asztalin megy mindig, majd meglátom, hogy mennyit bír majd a noti.
- MetaTrader - Renko charttal, egy időben 3-4 fut egyszerre. Ez procit is izzasztja, a 4 magot átlag 60-70%-on dolgoztatja
- Snagit
- TeamViewer
- Firefox átlag 1GB RAM-ot eszik
- Bitdefender Total Security 2015
- Malwarebytes Anti Malware -
Mindegy, akkor vegyétek tárgytalannak, tőlem törölhető is akár. Persze nem gondoltam én sem, hogy a spanyol viaszt fedeztem fel, de a weblapon amikor beírtam a keresőbe, hogy "5310", egy jó nagy semmit dobott rá eredményként, ahogyan most is. Igaz nem a támogatás menü keresője, de ekkor már kezdtem másfelé nézelődni, azt hittem túl régi a cucc, és már nem biztosítanak semmit hozzá.
Nem is az új laposok voltak kérdésesek, ahhoz mindig könnyű mindent megtalálni, beszerezni, gond akkor szokott lenni, ha egy régi modellhez keresel valamit, amihez megszűnt már a támogatás.
Ez esetben viszont úgy néz ki én kerestem rossz helyen, mindegy, így jártam.
-
salapp
addikt
Ez is lehetett a gond. Betojok, hogy fórumról kell értesülnöm ilyesmiről, holott többször átbeszéltem a drivereket, miegyebet az Acer központtal.
Pöpec módon be tudtam állítani így már a tapipad egyes funkcióit (mint egy okostelón v. tableten, szuper).Köszi a javaslatot/felvetést!
-
Gomba
senior tag
Foltosodás = Felhősödés? vagy mit jelent a foltosodás?
Illetve milyen panel van benne?Nekem egyébként az első gépen volt nagyon enyhe backlight bleeding a jobb felső sarokban (csak teljesen fekete képnél, sötét helyen látszott, kb 2 x 2 cm területen). Első napokban visszavittem, szó nélkül cserélték. A mostanival semmi baj
.
-
joco1982
csendes tag
Mire gondolsz?
Az eszközkezelőben nézzem meg a Videókártyák menüt.
Mert ott nem szerepel a 9600mgt csak Szabványos VGA grafikus adapter.
Annak tudom csak megadni a eszközpéldány elérési útját, ami
PCI\VEN_10DE&DEV_0649&SUBSYS_056710DE&REV_A1\4&2AB71D87&0&0008Nem tudom fontos-e, hogy a Win7 Ultimate rendszerhez nincs felrakva az SP1.
-
Petyyyyy
addikt
Ez fájni fog...ADP-90SB BB. Teljesen inkompatibilis eszközt használtak töltésre.
-
eastone1
senior tag
Írtam nekik, hogy nálunk nem volt ilyen zöld színű pixelhalmaz. Ez nem a mi notinknak a kijelzője.
Csak az a szivola, ha nem fogadjuk el akkor beleteszik ezt a lefotózott szart mert különben lebuknának és elküldik nekünk ők meg örülnek, hogy van egy zsír új paneljük. No meg fizethetek 7ezer forintot a szállításért és lesz egy mégszarabb notink. Attól hogy megreped a monitor panel még nem lesz csupa fehér a képernyő. Szerintem ez tuti inverter. -
norbi970101
újonc
Hiába töltöm le a hivatalos oldalról, ugyanazt a hibaüzenetet kapom, pedig az eszközkezelőben látja, csak azt írja h az eszköz illesztőprogramjai nincsenek telepítve (Kód 28). Az erőforrasoknal pedig azt, hogy az eszköz nem használ erőforrasokta, mert probléma van vele.
-
norbi970101
újonc
Aidaban felismeri:
http://kepfeltoltes.hu/view/141213/h_l_zat_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
De eszközkezelőben ezt írja:
http://www.kephost.com/image/FFonA lan és az usb az eddig nem volt, csak mióta ujratelepítettem a windowst, de a hálózati vezérlő, már az előző windows alatt is ott volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged