- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Technoman
őstag
válasz
Dhampir #35398 üzenetére
Köszi, további hülye kérdésem:
A Swift 3-on -ahol ugye nincs LAN, de van ilyen USB C csati- az általad is linkelt elosztón, mit tudok csinálni? Látom, van rajta LAN csati, de az USB kimenetekre köthetek vinyókat, uúgy tudok másolgatni, mint egy normál HUB esetén (mert hallottam már ezt, is-azt is) ? -
-
Tomy27
tag
válasz
Dhampir #35225 üzenetére
Üdv,
Köszönöm, valóban, ezzel sikerült le menteni, csak a Microsoft Defendert kellett
addig le kapcsolni.Még két kérdésem lenne, hogy mivel anno Windows 10- el jött
még ki, így a Windows 11 telepítése esetén jó lesz hozzá a 10- es kulcsa?
Illetve az normális jelenség, hogy ha belépek a BIOS- ba, akkor
igen rövid idő elteltével elkezd felpörögni a hűtő ventilátor? -
válasz
Dhampir #35095 üzenetére
Kiváncsi leszek rá, mert lesz nyomás a Microsoft felé, ugyanis tényleg jó lett a 11-es-de most a vesszőparipájuk a "biztonság"-valamint ha tényleg gyors, és modern rendszert akar valaki, ahhoz kell az újabb gép. Valamilyen szinten ez érthető.
A frissítés pedig megoldható lesz csak nem update-n keresztül. Szerintem még ez is változhat. Akinek pedig 7.gen alatti CPU-ja van, az tényleg ne váltson. -
válasz
Dhampir #35093 üzenetére
A gaming topikban már írtam párszor, én majdnem a kezdetektől használom a Win 11-et élesben, egy külön meghajtót vettem neki. Még le sem volt fordítva benne minden, de komolyabb hibával nem találkoztam azóta sem. Jó lesz az, a változtatásokat pedig meg kell szokni-de sokokosság van, ha valamit vissza akar alakítani az ember, pl. a jobb gombos menü, stb.
Szóval nem kell tőle félni. -
válasz
Dhampir #34334 üzenetére
Biztosan nem. Mondom, semmiféle folyadék nem volt a gép két méteres körzetében. Vagy három. Hacsak a fali fűtéscsöveket nem számoljuk.
Nem tudom a képeket értelmezni, de tapasztalatból feltételezem, hogy a fekete az szigetelés a klavi irányába.
Ezeket, és ebben a méretben küldte a szerviz.
Jövő héten befut, aztán kiderül.
Nekem az AW-ben a proci felfele néz, más notim még nem nagyon volt (régen Dell, abban is felfele volt) A képek alapján ebben az acer-ben meg lefele néz a proci. -
-
Beni2360
félisten
válasz
Dhampir #33327 üzenetére
Kicsit hosszú de állítólag a szabadságolások miatt volt és vártak új HDD-re de régit 72 napost kaptam, vagy az enyémet hozták rendbe. Itteni aprón vettem cégestől aki elvitte nagykerbe és onnan ment tovább. Mivel eltűnt a gari papír és ezért semmi visszaigazolást a Brunoi szerviztől nem kaptam.
-
G@bi90MR
aktív tag
válasz
Dhampir #32983 üzenetére
Igen, ezeket néztem, bár az újabb processzor szinte semmi előrelépés, a ház kialakítása is jobban tetszik az elődmodellnek, a zsanérjai főként, hosszabb távra venném, mint 2 év. Az 51G-t bátran ajánlották többen is, az 52G-vel már nem voltak ennyire lelkesek, emiatt félek picit tőle, illetve a bővíthetősége sem olyan baráti. De ha nyugodtan ajánlott ez a modell is hozzáértőként, akkor nem agyalok tovább és berendelek egyet. Árban még mindig a többi gyártó alatt van.
-
válasz
Dhampir #32915 üzenetére
Ahogy nézem a 8250u és a 8265u között turbo boostban van csak eltérés. Mindkettőnél 1.6 Ghz base freq van viszont!
Ha akksiról használod az acer nem engedélyezi a turbo használatát, az csak töltőről megy. Érdemes végiggondolni, hogy elvileg a turbo 28mp-ig aktív csak. Mennyit nyersz +500Mhz turboval 28mp alatt? 8250u 3.4Ghz 8265u 3.9Ghz. Én spec az 51G-t választanám még mindig, a jobb ház hosszabb távon szerintem kifizetődőbb.
Billenytűzetkiosztás ugyanaz, de nem világítós; képernyőt nem tudom azt élőben kell látni de nem hiszem, hogy minőségibb lenne mint az 51G-ben. Akksira azt írják gyengébb az 52G mint az 51G.
Elivileg az 52G-ben nvme slot van amibe tudsz ilyen ssd-t rakni viszont a napi használat során nem fogsz észrevenni semmilyen gyorsulást a satas-hoz képest (max a win 1-2 mp-el gyorsabban tölt be)
Az 51G-ben van 4GB alaplapra forrasztott ram, és 1 db bővítő slot amit max 16GB-al tudsz bővíteni így 20GB ramod lehet. Ha 51G-t találsz 8Gb-osba akkor az 4+4-es felállás tehát 4GB már van a slotban.Remélem tudtam valamennyit segíteni.
-
ben11
őstag
válasz
Dhampir #32796 üzenetére
Nekem tök ugyan ez van, csak hdd helyett 256 GB-os ssd van benne.
Az mx130-asok nem ips-sel vannak szerelve, de annyira nem vész szerintem a kijelző, mint sok helyen írják.Az egyetlen gondom ez a néha jelentkező kikapcsolás, de ahogy olvasom ez nem egy ritka betegség mostanában a laptopok között.
-
Beni2360
félisten
-
válasz
Dhampir #32570 üzenetére
Az nem kevés. De netezés, filmezés alatt azért nem lesz ilyen vészes a helyzet tippem szerint. Ennél terhelőbb nem nagyon lesz szerencsére.
"As a rule, the fan stands still when idle. This leads to silent operation. Under load, the fan starts to spin up. During our stress test we measured a sound pressure level of 40.6 dB(A).
We have some issues with the way the fan is controlled. It spins too fast under load. A look at the temperatures reveals that it should be able to effectively cool the system even at low speed. Here, Acer should provide a BIOS update to fix this issue."
ha esetleg ez lesz, frissítek neki egy bios-t, több mint negyed éves a cikk már, lehet azóta jött ki új. -
-
válasz
Dhampir #32293 üzenetére
Én is direkt néztem Pólus MM-ben egy Vostrot, kb 2 géppel volt arrébb mint az A515. Hittem én is annak amit olvastam a Milyen notebookot vegyekben, hogy nem az igazi a képernyő meg blablabla és ez eléggé elbizonytalanított, konkréten 2 hétig vaciálltam, meg 5000 tesztet kerestem a neten, hogy vajon most akkor mi az igazság.
Végül a saját szemem meggyőzött, hogy a Vostro bizony igencsak fakó volt, pedig ajánlgatják (lehet nem egy árkategóriában), még a mellette levő Ideapad 320-nak is bőven szebb volt a képe, az Acer pedig tök jó volt. Otthon pedig még jobb a képe -
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #32131 üzenetére
Nos, az A517-51G-ben nincsen leforrasztott memória (ellentétben például az A515-51G "kistesóval"), csak egy slot, így a kétcsatornás memóriahasználatnak lőttek.
Unfortunately, the motherboard comes with just one RAM chip slot and there are no soldered chips either. This means that you can’t take advantage of the dual-channel memory but you can still go up to...
-
Throme
veterán
válasz
Dhampir #32189 üzenetére
Persze igénytől függ, ez így van.
Hétköznapokban a LAN csatinak szerintem sok jelentősége nincs. Én pl egyáltalán nem használom sehol, leszámítva, ha a routert kell újra konfigurálni, ami szintén ritkaság.Te mennyit használod a LAN csatlakozót?
Hálózatokkal foglalkozó embereknek, gamer-eknek elhiszem, hogy kell....
szvsz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- AKció!Fujitsu 15,6"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Vil.bill,4G LTE,8-32GB RAM,SSD,
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged