Hirdetés
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Új hozzászólás Aktív témák
-
afro9
tag
Hát én asszem E8400at veszek a napokban, remélem fel fogom tudni húzni olyan 3800-ra mint Maxxter. Jó pénzért veszem ha úgy vesszük, viszont kíváncsi vagyok hogy a 3000-re húzott E4400-nál mennyivel kevesebb fesz kell majd a rendszernek, meg mennyivel lesz erősebb. És remélem megszűnik ez a rohadt 3-4. re elindulás "hideg indítás" után....

Ugye ha procit cserélek, akkor előtte érdemes BIOS resetet nyomni, nem?
-
Cobrusz
senior tag
hamarosan váltok q9550re v q9650re aztán majd megmondom mit megy benne a kicsike
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
hát nem tudom én biztos 8800gt-t vennék a 9600gt helyett, de ez az én véleményem

-
grunge
addikt
válasz
Maxxter
üzenetére
megnéztem egy rakás tesztet. az a helyzet állt elö hogy vagy gainward 9600gt vagy valami referencia HD3870. amit elöbb és olcsobban tudok beszerzni, az lesz a győztes

csakhogy dícsérjem a lapot: ma átmásoltam egy 1.5 GB-os file-t egyik vinyorol a másikra. nos, 108MB/s-el indult és 97MB/s alá nem is ment. ez sztem durva

-
grunge
addikt
eddig 90% hogy én is 9600gt-re váltok

-
grunge
addikt
jaja quad 333 fölé nem nagyon fog menni. ezekkel az uj 8as quadokal nem tudom mi a helyzet, senki sem probálta lapunkban. mivel kisebb fesz kell neki, talán jobban is mehet, ki tudja...ha dual corea kkor a feles-szorzos prociakt hagyjad, vegyél inkább egy 8400est! javulni fog a helyzet a több cache miatt.
-
afro9
tag
Hello,
már egyszer kérdeztem, de most megteszem még egyszer: szóval ebbe a lapba érdemes quad core-t venni? Konkrétan Q8300-ra gondolok.
Mert visszaolvastam és állítólag FSB limites, illetve ennek a típusnak 7,5 a szorzója, szóval ha mondjuk 333FSB a limit, akkor az alap 2,5 GHz fölé nem nagyon tudom tornázni.
Viszont mondjuk az E8500 9,5-ös szorzóval és 400FSB vel már 3,8GHz, és mivel 4 magot nem sok minden használ ezért jobban megérné.Szerintetek ebben mennyi a ráció? Mert most már a procim kicsit visszafogja a gépet, és akkor minek vettem videokártyát meg memóriát...

Vélemény?

-
grunge
addikt
sztem akkor állits vissza mindent auto-ra. a cpu feature-öknél meg EIST C1E legyen bekapcsolva. igy netezéskor, 266*6, on fog ketyegni a cumo. szvsz a fogyasztást alig befolyásolja ha 166ra veszed vissza, kivéve ha ebben az esetben a proci kevesebb fezsültséget kap, mint 266*6 esetén. ezt még érdemes megnézni, ha nem ad sokkal kisebb Voltot, akkor maradjon auto-n.
-
afro9
tag
Elvileg ha be van kapcsolva az EIST funkció (BIOS-ban lehet állítani, legalábbis az 1.4 es modbiosban), akkor 40% és 100% között variálja a feszeket, és a frekvenciát 100MHz-es lépcsőkben.
Innen van az infó: SpeedStep wiki -
3shae
senior tag
Sziasztok!
A BIOS-ban levettem az fsb-t 166 MHz-re,mivel a gépemet leginkább multimédia centerként használom. ( TV, Internet,rádió,zenehallgatás,stb...)
Így 1GHz-n ketyeg a proci,ha terhelést kap,akkor 1333MHz-n jár.
(Core 2 E 6400)De néha azért kellene az a 2.13 GHz mert néha azért játszom is...
Szóval,van valakinek ötlete,hogy terheléskor 2133MHz-re kapcsoljon?
A memoriák még fontosak lehetnek; 2x1 Gb Kingston 667MHzSegítségeteket előre is köszönöm.
-
-
grunge
addikt
elképzelhető ha hamarosan vga-t cserélek a hűtők ütközése miatt...árkategóriát tekintve 4670és 9600gt jöhet szóba (gainward mindekttö
) szerintetk? Maxxter! kipróbáltad a GTA4-et? kiváncis lennék hogy szaladgál a gépeden
vagy spóroljak még egy 5-6k-t és vegyek 4830at?
ez itt a kérdés... -
Cobrusz
senior tag
már hogyne birna a lap 800mhz feletti ramokat?
nallam 1100cl5 volt a vege 4gb al
es most 1000cl4be hasznalom a 4gb-ot ugyhogy ennyi
[link] -
afro9
tag
Jah, ezt én is hallottam, hogy ilyen creative cuccokkal gáz van. Meg a GTA4-gyel.

Na viszont meg kell mondjam: ezek a memóriák elég pöpecek, semmi gond velük, viszont így eszembe jutott, hogy mikor ezt az alaplapot vettem, már akkor is kb. fél éves volt, és akkoriban a tervezők vajon milyen megfontolásból támogatták a 32Gb max memóriát, mikor - így durván 3 évvel később - a 4Gb-ot is alig kezeli egy OP rendszer, arról nem is beszélve, hogy 4-nél többet nem is használ semmi szinte...
-
grunge
addikt
azért 3.3GB mert ugye 4et tud megcimezni, és ebben benne van a videoRAM is. kipróbáltam x64es pistát, háát...kezdjük avval hogy 20giga a clean installja. marhasok. pl két program files mappa van, x86 és x64. úgy tűnik számomra mintha a 32 és 64 bites verziok egszerre lennének feltelpitve, a 32 vista ui 10 giga
mindnehol azt olvastam h win7beta tényleg jobb és gyorsabb. nemtom lehet adok neki egy esélyt majd én is. xp utáni oprendszerekkel az a legfőbb bajom hogy creative cseszi normálisan támogatni audigy2 zs karimat a dutitott drivereikkel
-
afro9
tag
Aha, kösz, nekem disabled, és magam állítotma be az időzítést, feszeket, meg frekvenciát is, mivel ugye proci húzva van. Akkor hagyom is!

És egyelőre faszán megy!Utánaolvastam ennek 4Gb -> 3,3Gb dolognak, és azt olvastam, hogy azért ír ki csak 3,3-at, mivel a 32 bites rendszerek ugye csak 4Gb-ot tudnak megcímezni az x86-os memóriakezelési eljárás miatt, DE mivel a rendszereszközök és a oerifériák egy része is osztozik ezen a címtartományon, ezért ebből lejön még az, amik ezeknek vannak fenntartva, így gyakorlatilag csak 3,3 Gb-ot lehet használni.
Ez elviekben amúgy így is van (én is tanultam vmi ilyesmit szg hálókból), de azért azt nem tudom elhinni hogy 650Mb -ot lecsippent ebből. Illetve, akkor 2Gb-nál miért nem 1,33 Gbot írt ki?
Másik, hogy most Win7 bétát használok, és feltűnően jól megy, sokkal jobban mint a Vista, sőt még talán az XP nél is gyorsabb, de lehet hogy a béta miatt van vmi gebasz.

-
grunge
addikt
nem hiszem he mennének dualban a vegyes ramok. naja xp nekem is 3.3at látott, most 32bites vista van, az 4-et ir ki rendesen a rendszereszközöknél. ne foglalkozz vele h iylenekt ir ki, ez a 32 bites rendszerek sara. 64bittel probálkozni meg nem ajánlott sztem
mondjuk ha a két párhuzamos szál fut egszerre akkor elviekben a 32bites rendszer is ki tudja használni a 4 gigát. viva dual core!azért irja ki h SLI Ready Memory, mert ez a kit rendelkezik EPP profillal is, azaz nforce lapokban automatán lehet kcisit tuningolni. én expert-re állitottam, mert itt magam adhatok meg neki mindnet (szinte olyan mint a disabled..). 800MHz 1.8V 4-4-4-12
-
afro9
tag
Nekem simán bement, mivel lent van a hűtése a videokártyának. Először nem indult, de aztán BIOS reset, és mindet beállítgattam újra, és most faszán megy!
Viszont nem értem, de a Win7 csak 3,3 gigát lát belőle. XP-t még nem próbáltam, de ez mekkora szar...
Másik: most kiírja nekem a BIOS-ban, ogy SLI Ready Memory, amit eddig nem írt ki. (ez asszem csak a MOD biosban írja ki egyáltalán). 4 opció van: Disabled, Best, Profile 0, Expert. Egyáltalán mit jelent ez az opció, mire jó és mit kéne beállítani? Egyelőre kikapcsolva hagytam, de kíváncsi vagyok.
Másik: még megvannak a régi memóriáim is, és ha mondjuk berakom őket az új kit mellé, akkor lenne elvileg 6 Giga ramom (persze minek...), de a DUAL chanel mód megmaradna, és nem "fogná vissza" az új memóriákat?Még valami: CL4 az ugye jobb, mint a CL5, nem?
-
grunge
addikt
válasz
stephenpoe
üzenetére
tegnap estig én sem tudtam b iztosra
jóó ez a kis Fatal1ty!(#3771) afro9: bizony atom kemény ez a hűtés! és az sem gyenge hogy 1.8V kell csak neki. pár óra használat után kinyomtam és hozzáértem a bordához, alig lehetet érezni vmi meleget. elözö kit azért rendesen befűtött ha arrol volt szo.

valahogy bemegy az neked is, tuti! max áttérsz a módszeremre
-
grunge
addikt
hiho skacok! megjött a g.skill kit! egy szóval: baró!!
amúgy volt egy "kis" gebasz a szereléssel...tudni illik passziv vga kártyám van, és a hatalmas bordái frankón belógnak a ramok fölé. ennek a g.skillnek meg szintén bazi bordája van, így oda jutottam hogy nem tudtam beletenni a cuccost a lapba...aztán rájöttem hogy ez ugye sli lap
megforditottam sli kártyát és lejebb tettem egyel a vga-t. voila, ezt a lapot még így is lehet használni! (ui nem mindegyik indul el igy). plusz poén hogy mindezt egy ATI kártyával
igaz a pcie sávszél 16x-ról 8x-ra esett, de sztem nem fogom észrevenni. majd lecsekkolom, eddig frankon müködik
-
grunge
addikt
8 gigás kit már most is van ddr2-böl
biztos eljönnek azok az idök, persze, de ahhoz kell majd megfelelő oprendszer és programok, addig meg...én sem dobtam ki a floppy meghajtot, csak nem szereltem be a gépbe
oks akkor mérd ki az elemet, ha nem avval van a baj, akkor bios beállitásokat kell még1x átnyálazni sztem. -
afro9
tag
3 év múlva már sztem rég DDR3 vagy DDR4 lesz, meg 8 és 16 G kitek alapból.
Floppy az nekem egy olyan dolog, hogy volt hogy még pár hónapja is hirtelen használtam valamire. Asszem Memtest86+ -t futtattam arról, szóval még nem dobtam ki.Visszatérve: 14 es modbiosom van. Ilyen kimérést én is simán tudok csinálni, tele vagyunk ilyen műszerekkel. Lehet hogy akkor megpróbálom.
köszi az infót
-
grunge
addikt
NB, RAM és CPU feszed menyire van állitva? amúgy van egy bug a biosban amit csesztek orvosolni. pont az ilyen "cold boot" esekben jön elő, azaz eslő indításkor nem adja a lap a procinak a kellő feszt, igy beza megfagy. de ujrainditáskor már rendesen tolna neki a kakot. lehet hogy igy télen ez a melegedés is betesz neki, passz...ha van rá mód méresd ki te is az alaplap elemét, hogy leadja-e a 3V-ot, lehet ott a gebasz. amúgy bios melyik is van rajt neked? (prockodhoz sztem 14mod a legjobb)
Kíváncsi leszek én is ezekre a ramokra. vizsgák miat csak jövö hét végefelé tudok majd beszámolni. Azért nem rosz ez az élettartam gari. igaz bukik az ember vmit a postával ha baj van, de mondjuk ha 3év után romlik el, akkor sem kell uj kitet venni, ha lejárt volna a fix gari
Fehér floppy...én már száműztem a gépből, számomra semmihez sem kell
-
afro9
tag
Ez a piros fekete összhang nekem is befigyel, csak egy FEHÉR floppy meghajtó van az amúgy full fekete házban. Úgyhogy innentől kezdve tök mind1
Na de én is azt néztem ki,és holnap meg is veszem. Majd írok róla infót ha megvan. Mondjuk ez az élettartamgari annyira nem szimpi, mert a gyártó érvényesíti és 2k a postázás, ami az egész értékének a 15%-a, ami ha megnézzzük sok. Szóval ha hiábs, hiába cserélik igazából így is úgy is vesztek rajta... feltéve ha nem térítik meg a postaköltséget, bár azt kétlem.
Viszont fontos kérdés a lappal kapcsolatban, hogy ne csak offoljak:
miért van az, hogy ha már fut a gép, OP rendszer megy meg minden, akkor semmi baja, napokig megy, újraindítás minden. DE, ha kikapcsolom és mondjuk 1-2 órát ki van kapcsolva, akkor elindítom és kb. még a boot elején magfagy, aztán még egyszer, de kicsit később, aztán még egyszer win betöltése környékén, aztán már nem. És ezt mindig, kivétel nélkül.
Sejtésem van, hogy mi lehet: a gép kihűl (processzorra gondolok elsősorban) szobahőmérsékletre, és a módosított (emelt) feszek miatt, amígy nem éri el a 30-40 fokot, addig valami miatt nem megy. Aztán ha eléri, akkor már OK, merthogy ugye a melegedés miatt csökken a feszültség, és amikor még "hideg", akkor túl magas, vagy vmi. Itt gondolom a nyomtatott áramkörök ellenállásai is hőmérsékletfüggőek (mint az ellenállások általában) és ilyen kis precíziós dolgoknál lehet sokat számít az a 20 fok. De ez egy tipp.
Ötlet? Az a gáz, ha feszeket lejjebb veszem, akkor meg nem viszi ezt az FSB-t, már próbáltam, de gondolom ez így hoisszútávon viszont nem valami jó...
-
grunge
addikt
nos az első amit irtál (pi), annak spec hűtése van. alacsony feszen viszi 800 4-4-4-12-t. ha jól tudom ezen Quimonda chipek vannak. a másik sztem meg a sláger micron chipekkel szerelt modell, "normál" alu bordákkal. végülis mindegyik jó választás...részben azért döntöttem a pi-s modell mellett, mert kell a piros-fekete összhang a géphez

-
afro9
tag
Mondjuk ezt nem értem, hogy az
F2-6400CL4D-4GBPI-B
és
F2-6400CL4D-4GBPK
között mi a különbség?
Mindkettő 2x2 800, azonos időzítés, csak a fesz más. Amúgy most már tuti veszek, akkor ti a G.Skillt ajánljátok? Ezek közül melyiket? Holnap lehet meg is veszem. -
grunge
addikt
válasz
Maxxter
üzenetére
amit én néztem az 11.5ezer. árak nála 10-20ezer között mozognak 4 gigás kiteknél.
(#3758) afro9: tuningram: lehet tuningolni
viccet félre téve, mindnek van normális hűtőbordája, elviselik ha több feszt adsz nekik, élettartam garancia. 800van irva alapnak, de simán megy benne magasabb órajelen is. épp oylan ez mint az fsb. elvileg 1333 amit a lap hivatalosan támogat, de amint láttuk már magasabbakat is elvisel. tuningnál az a lényeg hogy az fsb és a ram azonos orajelen ketyegjen. ergo az a legjobb, ha pl: az fsb 400MHz és a ram is annyi menjen (800MHz=400x2). ha emélsz 450ig, akkor a ram 900on ketyeg, és így tovább.. -
afro9
tag
Egy hülye kérdés: tuningram az mit jelent? Értem azt, hogy lehet tuningolni mellette, de úgy alapból megnéztem, hogy a lap DDR2 800-at enged csak, szal ha veszek egy 800-ast és emelek frekvenciát (ami gondolom kis mértékben szart se ér) az ugyan az, mintha vennék 1066-ost és lejjebb venném?
Te melyiket vennéd?
-
grunge
addikt
Ösember Rambazárja, nála csak jo cumok vannak!
G.Skill eléggé jó márka, ők is élettartam garanciát adnak tuning ramjaikra. cimborámnak is ilyen márkáju memoi vannak (javaslatomra szintén abban a bazárban vette), meg van vele elégedve. Én azért válaszottam ezt a kit-et mert egyedi hűtése van ami nagyon hatékony és ez pozitivan hat az élettartamára is. meg alacsony feszültségen jo időzítésekkel megy. nekem a jelenleinek 2.1V az ajánlott a 800 MHz 4-4-4-12-höz, mig ennéla g.skillnél 1.8V. nomeg tetszi ka dizájn
nézz körül bazárjában most eléggé lementek az árak, megéri beruházni sztem. ddr3 még feleselges, majd 2000MHz-s modulok talán jok lesznek, de ahhoz platformcsere...áhh fölös még. Lap birja 800 felett is, persze
jónak néz ki az is amiket te néztél ki
sasolj meg esetleg pár tesztet! -
afro9
tag
Én is memória bővítésen gondolkodom, mely bazárokra gondolsz? -> szerk.: megvan már

Ezek amúgy jó memóriák? Mármint a G.Skill? Soha nem hallottam még róla. Állandóan a Geil megy mindhol...
Mondjuk ilyenen gondolkodom:F2-6400CL4D-4GBPK - 13k
spec.: 2x2 800 4-4-4-12 2.0-2.1vAmúgy gondolom DDR3-re nem nagyon éri meg gyúrni, nem? Azaz most nem kidobott pénz mondjuk 4 Gb DDR2-est venni ebbe a lapba? 800-nál magasabbat támogat amúgy a lap?
üdv
-
grunge
addikt
na srácok, ma pöccre indult, semmi peobléma eddig...mikor elöször jelentkezetta problem egyböl szétszedtem, ki is pucoltam az egészet. de egy "bios rom" hibával kezdödött az egész cécó. visszament az 14mod, de aval is ezt peodukálta. ujra feltettem 16 hivatalosat, tnap még hülyült evvel is, de ma jo egyelöre. ramok kit-ben lettek véve és gyártói gari érvényes rá, szoval nem tudok oylan egyszerüen asuztalt verni, inkább várom kellene majd
ezek a ramok nemigen szoktak amugy tönkre menni, meg élettartam gari...szoval kicsit fura ez az egész. legalább ma nem kellett búvészkenni (szabadon páko után), gombrol indult mint mindig
jövö hétvégén szétkapom még1x, alaposan kipucolom és átpasztázok mindnet.. -
stephenpoe
tag
...
mikor takarítottad a gépet?Probléma merülhet fel,ha túl rég,de akár akkor is,ha most....
Ha rég,akkor elkoszolodhatott,és azért nem volt kontakt,most pedig ,hogy megmozgattad....
....vagy,ha most takarítottad,beleakadhattál valamibe,ami miatt utána nem volt tökéletes a kontakt.........szerinted,ez hülyeség?
Lehet,hogy mostmár semmi baj sem lesz vele....
Én biztos kipróbálnám,egy másik gépben....sokszor
-
grunge
addikt
válasz
stephenpoe
üzenetére
öszintén szolva fogalmam sincs mi itt a baj. a szokásos procedurát követően egész este stabilan megy a gép mindkét memoval...mihelyt alkalmam nyilik rá, kiprobálom ramokat másik gépben.
-
grunge
addikt
válasz
stephenpoe
üzenetére
igen, akkor minden esetben elindul
-
grunge
addikt
kias használat után ha beleteszem akkor simán emgy a masina. talán mégis a lappal van vmi gáz?
-
grunge
addikt
ma megint nem indult mig ki nem vettem a memot...

-
grunge
addikt
válasz
stephenpoe
üzenetére
miután kis lakkbenzinnel lepucoltam a ram csatlakozoját, simán megy a cumo, memtest sem talált hibát (kettő is futott belöle). kiváncsi leszek holnap reggel, hogy mi lesz a szitu, csak kikapcsolom a gépet

-
grunge
addikt
bexarás de elindult
felismerte a 2 gigát! elinditok valami memtest-et és ki nem kapcsolom vasárnap estig, az biztos
-
grunge
addikt
válasz
stephenpoe
üzenetére
azért szopás...a gariztatás marhára sok idö lesz az tuti. addig meg azért kéne használni a gépet...lehet elkezdek uj memo után nézni, majd ha ezt kicserélik, eladom...basszus, nem hiányzott most ez nekem
vga-t szerettem volna cserélni, erre...fákk -
grunge
addikt
válasz
stephenpoe
üzenetére
elfáradt
kicsivel több mint egy éve nyuzom csak pedig..bezzeg a régi masina...6és fél éve megy mint az állat. ezekkel az uj cuccokkal meg csak a baj van...holnap átviszem spanomhoz a ramokat, hogy teljsesen megbizonyosodjam... -
grunge
addikt
válasz
stephenpoe
üzenetére
elszállt neked is a memo? megerősíti gynúm az, hogy minden próba után higed marad a szerintem rosz darab bordája...amugy hihetetlen hogy éjszaka menyi minden megváltozhat...pl használat nélkül üzemképtelenné válik a gép

-
stephenpoe
tag
....a múltkor nekem is kidurrant az egyik.Ugyanez volt a probléma.Vettem egy másikat,azóta hasít.....ha hamarabb értem volna haza,talán felhívhattam volna rá a figyelmed.....
egyszer én is segíthettem volna.....
Sziasztok
....ja...és nekem is...este még ment,reggel már be se kapcsolt....
-
grunge
addikt
a lapnak semmi baja. az egyik ram lesz a ludas, mert ha kiveszem, akkor pöccre indul. két modul van gépben, az egyiket hiába teszem akármelyik slotba, nem indul a gép, csak villog a monitor...mehet gariba vagy mit csináljak vele?
amugy feltettem 14mod-ot avval is ezt müveli. furcsa, mert tnap estig teljsesen tökéletesen müködött minden... -
grunge
addikt
S.O.S. ma reggel nem akart elindulni a lap...bekapcsoltam, aztán a monitor villgott mintha készenlétiben lenne. nyomtam egy reset-et mire vmi iylesmi fogadott: biso rom blabla, error bla bla. mondom fasza. bios reset egyszer, semmi. még 3-4x, szintén semmi. kivettem elemet is, semmi. majd elemmel elmentem ismeröshöz, kimérettem, faszán 3V. most este összerakom, és megy. ötletek?
16 bios van rajta, visszategyem talán 14mod-ot? -
Maxxter
senior tag
válasz
stephenpoe
üzenetére
Én játszottam vele, de már nem emlékszem, hogy volt. A menüben alul leírja, melyik gombot mikor nyomj meg és akkor sikerülni. Én controlpaddal ki nem próbálnám, kormánnyal csak-csak.
-
stephenpoe
tag
Tiszteletem!

Megvan valakinek a DIRT?Lehet azt controlpaddal irányítani?Tudja ezt valaki?Ha igen,mondjátok már el,hogyan kell átállítani.A CONTROL MENÜ-ben próbáltam,de nem találtam lehetőséget rá....
Előre is köszönöm
Hali -
Cobrusz
senior tag
cpu meg a vtt is : AUTO
melyiket emeljem:? vtt az micsoda? -
Gabisan
tag
Hi!
Ugye tamogatja a lapunk a Hot Swap funkciot?!
Vettem egy Raidsonic IB 168-SK SATA 2 racket,ezert erdeklodom felole. -
afro9
tag
válasz
Cobrusz
üzenetére
Nekem is kiírja, de csak a modbiosoknál. Gondolom a készítők ezzel jelezik hogy ez ingyenes modbios, és csak teszteésre ajánlják, kereskedelmi forgalomba nem került (azaz nem hivatalos). De ez csak tipp

Na, akkor viszont nem éri meg nagyon a Quad. GTA4-en kívül nemsok használja még ki, 1 év múlva meg már ki tudja mi lesz. Valszeg i7-esek fognak a csapból is folyni...

-
Cobrusz
senior tag
na gyerek rászántam magam a bios frissítésre

sikerült
egy picit meghúztam a quadot ,de még rákell éreznem a beállitásokra
[link]
[link]
majd meglátjuk hogy összejőn e a 400as FSB ha lesz időm jobban tesztelni
még annyi hogy mikor beindul a gép ezt irja ki a post képernyö "EVAULATION ROM - NOT FORE SALE"
eddig ilyenem volt "miez?"
THX
-
afro9
tag
válasz
Maxxter
üzenetére
Na köszi a választ, és utólag is BUÉK mindenkinek!
Hát akkor meggondolom, lehet várok még egy hónapot, végül is most vizsgaidőszakban úgyse lenne időm ezzel foglalkozni...
Bár ha így meggondolom, tényleg nem lehet nagy különbség az órajelek között, viszont a cache, meg nem tudom mennyit számít igazán, ezért nem vagyok biztos a kettő közötti teljesítménykülönbségben.Négymagosat lehet ebbe a lapba tenni? Mondjuk egy Q8200?
-
chap-man
tag
Utólag is B.U.É.K
Fatal1ty 4ever -
buherka
addikt

Minden Fatal1ty tulajnak
-
Maxxter
senior tag
válasz
stephenpoe
üzenetére
Azért ezt nem kéne

BUÉK BUÉK BUÉK

-
stephenpoe
tag
válasz
Maxxter
üzenetére
ISTEN vagy!
Ettől többre,hirtelen nincs szükség.Attól,mert nem írogatok,itt vagyok minden nap.Igyhát láttam a képet,az 511-sel....
Persze én nem remélek ilyesmit....Tulajdonképpen tökéletesen fut a Kicsike,csak azért gondolkodom komolyabb procin,mert a gépbe,amit csinálok,el tudom adni az enyémet....így hát amit veszek,már komolyabb legyen....
Szal....semmi életbevágó.... 
Mindenkinek boldog új évet kívánok.
Nem leszek két napig....utána benézek.....partylesz....
Sziasztok
-
Maxxter
senior tag
válasz
stephenpoe
üzenetére
Nincsmit Főnök. Remélem okosabb lettél tőle
Ha nem akkor bemásolom újra, mert újat már nem tok mondani 
-
Maxxter
senior tag
válasz
stephenpoe
üzenetére
Afro9-nek is szól:
Buhi és én is E8x00 procit használunk. A lap tökéletesen kezeli, de csak az 1.6-os biosszal. Arra a kérdésre, hogy lehet-e annyira tuningolni, mint az E4x00 procit, ott a válasz pár hozzászólással feljebb, egy szép képben kell keresni a választ.
Megéri-e váltani? Ez egy jó kérdés, én megmondom őszintén, hogy ezt nem tudom. Itt már nem számít annyira minden 100Mhz, mint régen. Ha nem húztátok volna fel mindketten 3Ghz-re, akkor biztos érezni lehetne gyorsulást. A több cache viszont előny.
E8400 vagy E8500:
Mivel árban nincsen nagy különbség, ezért az ész azt súgja, hogy a nagyobbat, de az E8500-nek a 9.5x-ös szorzóját nem biztos, hogy szeretni fogja a lap. Nekem annó az E7200-vel volt ez, alapon szépen működött, de ha már húztam, csak 9x-es szorzóval volt stabil. Ha már visszaveszed 9x-re a szorzót akkor ugyanaz, mint az E8400.
Ha el kell adni, talán könnyebb lesz az E8500-öt, de fene se tudja.Döntsétek el, hogy megéri-e azt a 3000Ft-ot.
Kérdezni meg nem szégyen, mi is így kezdtük. Inkább kérdezz, de ne csinálj hülyeséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- PlayStation 5
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP - 99 hó garancia
- Corsair DOMINATOR PLATINUM RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP - 99 hó garancia
- Corsair DOMINATOR TITANIUM RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Crucial Pro 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 6000MHz CL36 - WHITE - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4031
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
- Apple Magic Mouse A3204 (USB-C)
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Teljesitményben biztos joval jobb lesz; magasabb orajel, több cache.

kíváncsi vagyok h megnyikkan-e majd a lapban.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

de egy-két teszt biztos segít.
már csak a gta4-re leszek kiváncsi
ez itt a kérdés...

(bár lehet feleslegesen
A billentyűzettel meg egyáltalán nem megy....