- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
Vertigo18 #6092 üzenetére
Ej, ej... hol itt az esély egyenlőség és igazságosság? Éppen ez van porondon, tehát ez a trend. Netán nem követitek nagyjaink elképzeléseit, és megvalósítási törekvéseit?
Pölö mindenkinek kötelező az érettségi, de ha hátrányos helyzetű vagy, lehetsz rendőr anélkül is! Van itt filozófia és igazságosság kérem! Meg Nemzeti Együttszűkölés! -
GabN73
addikt
válasz
Vertigo18 #6084 üzenetére
Sajnos.És nem mi tehetünk róla, szerintem ezt az országot 1000 évre eladták. Természetesen szeretem a Tokaji-t, a magyar konyhát, vannak szép tájaink. Ezeket is nem hogy kihasználnánk, inkább rombolunk. Nevetséges egy rendszer lett itt úrrá. Csak az oktatómat idézem: "Meg kellett volna ölnöm amikor találkoztam vele"...
Persze ha én is az összelopott millióimon ülnék meg a fullos 8as Audimban akkor nekem se lenne semmi bajom a rendszerrel...És ezek még csak a legkisebb gondok. De hagyjuk ezt a témát, ez már tényleg nem idevaló.
Persze sokan vannak akik kimennek külföldre munkatapasztalat nélkül ráadásul komolyabb nyelvtudás nélkül és csalódottan jönnek haza.
Persze valakinek bejön és a dupláját megtudja keresni annyi idő alatt mint itthon. -
Herczi
senior tag
válasz
Vertigo18 #6054 üzenetére
Meg öltönybe kell menni, kicsit meglepődtem én is, gondolom nem lesz fizikai egyáltalán. Azt hittem nincs eltérés a rendőrségi meg a vámos alkalmassági között, az meg elég egyszerű (legalább is tavaly az volt, most lehet változtattak? Isten ments, hogy elkiabáljam.), de most ezzel a matekkal lehet beszívatnak. Mondjuk a katonai alkalmassági rohadt nehéz volt, azt ott viszonylag elől végeztem, mert mindenki olyan hülye volt mint én, remélem itt is így lesz
-
szasanyi
félisten
válasz
Vertigo18 #6049 üzenetére
Nem túl sanszos.
Ha továbbra is dolgoznom kell 65 éves koromig, én szeretnem megválasztani hol, és mit dolgozok, NE ők mondják meg már megint, hogy nekem mi a jó! Elegem van már abból, hogy milliós nagyságrendű fizetéssel, és komoly vagyonnal rendelkezők emberek más körülményt nem is említenék most osztják az észt a tisztességről, felelősségről, a lojalitásról, mindeközben abból a helyzetből meg is mondják , el is várják a "tutit". Ja, nem nekünk tuti, hanem megint nekik lenne az!
Amúgy meg azt a "lovat" kipróbáltam alaposan, nemcsak úgy felületesen és köszönöm de abból már nem kérek... különösen ilyen kormányzati hozzáállás, finanszírozás és jövőkép alapján.
Egyébként éppen azon vagyok, hogy munkát szervezzek magamnak és ha nem is a legideálisabb elképzelésem lesz megvalósítható, akkor sem kérek az általuk felajánlott lehetőségekből, ami sztem úgy fog kinézni, hogy lehet majd választani a rossz, vagy még rosszabb változatok közül. -
AmunRa
senior tag
válasz
Vertigo18 #6023 üzenetére
A 2 keréknyomot egyenként körberajzolta télalap formával helyszínelő. A krétázott vonal kezdete számomra nem látható helyről indult. Egyenes volt nem forgatta el a kormányt.
Jobb lett volna lefényképezni, a kezembe volt a gép, mert a gyerekeimet fotóztam az ovi udvaron. De én is elég kikészültem a dologtól és jobbnak láttam akkor nem fotózni a dolgokat. A gázoló nőnek is eléggé nekiestem a férje is megjelent és azzal is volt szóváltás és nem beszéltem vele se szépen. Szóval akkor úgy ítéltem, hogy jobb ha nem fotózok, akkor több minden látható lenne a hozzáértők számára.
5 km/h lehetett volna menni az úton. A balesetet okozó nő a gyereket hibáztatta, a férje a nő mellett állt ki és az a cinikus vigyorgó fej... Nagyon kibuktam azon, hogy így viselkednek, miközben a 6 éves srác lábán átment blokkolóra fékezett kerékkel. Még fenyegették az apját a gyereknek meg engem, hogy feljelentenek becsületsértésért. Nem sok kellett ahhoz, hogy a férjének nekimenjek. A jó része off lett bocsi, de eléggé megvisel, mert itt a saját gyerekeimmel is megtörténhetett volna. Az autóval behajtás nagyon hülyén van itt kitalálva és sokan gyorsabban mennek, mint lehetne. Sok a fa közvetlenül az aszfalt út mellett. Bár aki odajön az tudhatja hogy itt bármikor szaladhat bárhonnan gyerek.
A gázoló ráadásul pedagógus, napközis tábor egyik alkalmazottja. -
szasanyi
félisten
válasz
Vertigo18 #6011 üzenetére
Ezeket a gusztustalanságokat is olyan nyíltan csinálják, hogy az vmi felháborító! Persze az előzmények után már ez nem is annyira meglepő...
Sajnos egyre több körülmény és intézkedés, valamint az ezek alapján levont következtetés az (lesz), amit alább (is) olvashatsz.
Azért azt nem egészen tudom felfogni, hogy lehet az, hogy az előállított és/vagy őrizetbe vett gyanúsított jogaiért (tv. tervezet szerint ugye 48 óráig ügyvédet sem láthatna) szinte egységesen fellépnek és nemzetközi fórumhoz fordul "a szakma", de a sorozatos és egyértelműen a demokráciát, a jogbiztonságot és idetartozóan a szerzett jogokat semmibe néző, sárba tipró intézkedésekért meg nem.Hihetetlen, komolyan mondom.
-
blackydan
senior tag
válasz
Vertigo18 #5977 üzenetére
Köszi az infót
A tesztoszteron szint növelése a mai napon vetődött fel a teremben, kicsit eljátszottam a gondolattal de aztán letettem róla...
Gondoltam jelentkezek az Őrezredbe mivel volt ott pár ismerősöm akiktől hallottam pár pozitív dolgot, de áthelyeztették magukat a TEK-be (jobb fizetés miatt).
Mindenesetre megpróbálkozok a jelentkezéssel, itt illetve a katonaságnál is, aztán elkezdek imádkozni. Nagyon szeretnék bekerülni, mindig is vonzott az egyenruha és, hogy tegyek valamit az emberek biztonságáért (ezt talán a nagypapámtól örököltem aki kiképzőtiszt volt a katonaságnál anno). Bár, van egy kis sejtésem miszerint kiszórnak, ezt a mai "kaotikus" viszonyoknak tudom be, elvileg csomó rendőr/ közkatona hiányzik ugyanakkor alig vesznek fel embereket. Persze a remény hal meg utoljára, próbálok pozitívan hozzáállni a dologhoz. -
szasanyi
félisten
válasz
Vertigo18 #5972 üzenetére
Azt hiszem mostanra már minden világos, a szándék és a törekvés is - annak aki nem csak néz, hanem lát is. És azt is borítékolom, hogy ez nektek "munkát generál". Sajnos nem tartom kizártnak, hogy ez is közvetlen szándék és nem véletlen... további sajnálatos dolog, hogy az oszd meg, és uralkodj elv akár be is jöhet nekik.
Kicsit olyan, mint a ha fej én nyerek, ha írás te vesztesz. -
szasanyi
félisten
válasz
Vertigo18 #5969 üzenetére
Ők is azt mondták, és mellettünk álltak!
"A kormány el akar venni a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjaitól. Azoktól az emberektől akar elvenni, akiktől az állam, a közösség tántoríthatatlan hűséget, bátor helytállást követel, ezt törvény rögzíti. Ezek az emberek különleges szolgálatot teljesítenek, éppen ezért az Országgyűlés, amikor törvényt alkotott, figyelembe véve ezzel a különleges szolgálattal járó nagyobb áldozatvállalást, ezzel arányos erkölcsi és anyagi megbecsülést biztosított ezeknek az embereknek" - mondta 2006. vége felé Demeter (FIDESZ) a korkedvezményes és a rokkant nyugdíjakkal kapcsolatos sajtótájékoztatón.
De ha valakit részletesen érdekel, esetleg nekem nem hisz, innen letölthető és megnézhető.
Ez szégyen rájuk nézve, és hihetetlen ez a mértékű pofátlanság mindezek ellenére, és ismeretében! Egyszerűen nem tudom feldolgozni, hogy ezért volt az előző, több mint 25 év milliónyi nehézsége, áldozatvállalása és megalkuvása - persze mind csak részünkről.
-
blueMerle
veterán
válasz
Vertigo18 #5957 üzenetére
Az a gond hogy nagyon temperamentumos, olyan mint az olasz
Szó se róla, itt is akadnak elég szép számban ilyen tipikus "Mivan? Mivan? Mivan???" típusú emberek, de nem ez a jellemező. Talán a hegyes-dombos táj teszi hogy alapvetően a többség laza és nyugodt
Lehet hogy az oktatási rendszer drasztikus átalakítása tudna ezen javítani, persze ez csak egy ötlet, nem tudom, mindenesetre valamit ezzel a helyzettel kezdeni kell. Nem szeretnék etnikai kérdésekbe keveredni de lassan néhány évtized múlva a magyar lesz a kisebbség, ehhez elég csak fejszámolni, nem sci-fi sajnos, és akkor bizony valamit tenni kell, a magántulajdont meg kell védeni. Nálunk is ez a helyzet, sőt, a keleti régióban már lassacskán ez tényként kezelendő
Vannak olyan falvak ahova rendőr mégcsak a lábát sem meri betenni, a postás is csak azért mert pénzt visz, átlag ember pedig hatalmas ívben elkerüli.
-
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
_BM_
senior tag
válasz
Vertigo18 #5583 üzenetére
Tágabb összefüggésben gondoltam a korrupció szóra. Korrupció=romlás. Az is beletartozik, hogy mondjuk inkább trafipaxozom a fűtött kocsiban, mintsem beavatkozzak egy tömegbunyóba. És ez nem róható fel az egyes rendőröknek, mert rendszerhiba. Ilyen körülmények között én is kerülném a zűrös dolgokat.
-
S e t h
nagyúr
válasz
Vertigo18 #5574 üzenetére
A mentorkodásról az jut eszembe ,hogy anno az én mentorom azt terjesztette a kapitányságon ,hogy velem jól lesz vigyázni mert spicli vagyok, azért nem teszem el a pénzt az út mellett.(elévült)
Kezdőként ez nekem óriási pofon volt.Az az ember akinek a feladata lett volna az okításom, mást sem csinált, csak lehúzta a szabálytalankodókat, tele volt bántalmazás hiv. eljárásbanokkal és mindig mással csalta a feleségét szolgálatban, amíg én éppen álló ellenőrzést végeztem.
Ezért is örültem ,hogy relatíve hamar átkerültem bűnügyes vonalra.
Óriási kincs egy tapasztalt mentor, aki valóban feladatának tekinti a következő generációk felkészítését és ezért meg is értem a problémáidat ezzel kapcsolatban. -
twine
veterán
válasz
Vertigo18 #5553 üzenetére
"És az utolsó: korrekt eljárás??? Miről beszélünk? Ez a Rendőrség! "
Ez a legnagyobb probléma
Hogy ez már szinte természetes....A rendőrnek az átlag honpolgár "segítőjének" kellene hogy legyen...Ehelyett az átlag rendes adófizető polgár állatlában meglát egy rendőrt és vigyázba áll a sportszerelet a a naciban, plusz olyat fékez hogy kitapossa a talplemezt a kocsiból, még akkor is ha negyvennel "száguldott" előtte! Na ezt valahogy el kellet hogy érjék.......
A pozitív tapasztalat nagyon ritka...de előferdül:
Multkor megelőztem egy 30-al bandukoló rendőrt egy főútvonalon, késő este! Egy percel később már villantott is félre.....Papírok rendben....de tudja miért állítottuk meg? Tök sötét az autó hátulja...semmi nem világít....Kiszállok....bazz tényleg....ez nem kontakthiba
Mondom neki hogy épp tegnap hivtam a villamosságist (tényleg igaz volt) hogy begurulnék hozzá egy két dolog miatt, ugyhogy ez holnapra készen lesz! És ha tudom hogy nem világítok meg sem előzöm önöket...
(ezután apró mosoly a rendőr arcán)
Rendőr: Igy azért ne nagyon mászkáljon...hova megy?
-Asszonyért a hév végállomásra.....
Rendőr (Büntetés és fenyegetőzés nélkül) :
-Jó utat, és csináltassa meg minnél előbb!
Talán az egyetlen ilyen pozitiv tapasztalatom cca 11-12 év alatt..... -
szasanyi
félisten
-
twine
veterán
válasz
Vertigo18 #5548 üzenetére
Én meg beszéltem a volt munkatársával
Az utasítás nem pontosan ez volt....Tudja, mivel naponta vett részt eligazításon....
De ha mégis neked volna igazad....Én személy szerint lesz@rom ki találta ki...Ha te ezt korrekt eljárásnak tartod, nincs miről beszélgetnünk, hiszen más tükörből látjuk a világot... HAngúlyozom az aktuálisan megengedett sebességkorlát +10/20% -al autózom mindig...tehát nem az ámokfutó kategóriába tartozom.... -
samfishR
senior tag
válasz
Vertigo18 #5542 üzenetére
semmi provokáció, komolyan kérdezem, mert nem tudom, hogy az dohányzásnak számít-e, vagy.. nem tudom
Olvasgattam róla, de csak fórumokon okoskodtak, hogy az dohányzásnak minősül, nyugodtan lehet akárhol, ahol a cigi megengedett. Nade azért egy vízipájp több füsttel jár, meg macerásabb, ott a szén a tetején, stb, lehet h valakinek szúrná a szemét, ezek miatt kérdezem. Egyébként így este sötétben gondoltam, nem nappal mondjuk a buszpályaudvaron. de ha provokatívnak tűnt, akkor tárgytalan, nem várok rá választ.
-
zolisx4
őstag
-
szasanyi
félisten
válasz
Vertigo18 #5517 üzenetére
Ez az, éppen ezért mondtam! Meddig tart még a három majom effektus?
-
biggamer
veterán
válasz
Vertigo18 #5454 üzenetére
Én nem tökökölnék, aki +öl valakit azt kivégeztetném.
Nem etetném, ruháznám ... költeném rá a csomó pénzt.A vagyonát elkoboztatnám és +kapná az áldozat családja.
Kínában az adócsalókat nyívánosan kivégzik, egyszerre több embert is.
Ez a beszéd ...Kalandor
Anno nagyon sok polgárőrrel dolgoztam együtt, mellénk voltak beosztva, inkább ki sem vittük sokszor őket ...
/ persze tisztelet a kivételnek /A legtöbbjük azért lett polgárőr, mert az életben egy nagy nulla ... persze itt is van kivétel.
-
zolisx4
őstag
válasz
Vertigo18 #5429 üzenetére
Sajnos előfordul az ilyen ,és gyakorlatilag esélytelen az ember hogy kimagyarázza magát ,
Nagyon észen kell lenni mit tesz a rendőr ,azonnal előveszik ,Ezekről mindig ez a vicc jut eszembe
Ma már nyugdíjas kollega elviszi orvoshoz a betörőt, mert gumibothasználat történt. Nevezzük őt Józsinak. A következő párbeszéd zajlik le:
- Szia doki! Nézd már meg a manust, mert pattogott oszt a gumibottal rá kellett verni, hogy lenyugodjon!
A doki számolja a delikvens hátán a gumibotütések nyomait, majd kikerekedett szemmel kérdezi.
-Te Józsi! Hányat ütöttél rá?
-Én hármat doki.
- Ne baszd már meg, én 38 ütést számoltam össze!
-Őőőő... Hát szétkente! -
tolts.hu
őstag
válasz
Vertigo18 #5326 üzenetére
És még arra akartam kilyukadni, hogy a nyomozók nem rohangálnak ilyen helyszíni bírságolós tömbbel.
biggamer:
1978. évi IV. törvény a Büntető Törvénykönyvről
Jogtalan elsajátítás
325. § (1) Aki a talált idegen dolgot eltulajdonítja, avagy nyolc nap alatt a hatóságnak vagy annak, aki elvesztette, nem adja át, úgyszintén aki a véletlenül vagy tévedésből hozzá került idegen dolgot eltulajdonítja vagy nyolc nap alatt vissza nem adja, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a jogtalan elsajátítást a kulturális javak körébe tartozó tárgyra követik el.
-
Reno7
senior tag
válasz
Vertigo18 #5233 üzenetére
Tudom hogy régi hozzászólás,de a példának írt esetben mit takar az 5 órányi meló (adminisztráció)? 60 oldalnyi papírhalmaz pedig másolatokkal együtt? Vagy vallomások? Egyáltalán tartalmaz olyat ami előreviheti az ügyet? Nekem ez kissé hihetetlen...
Meg a másik,óvónőből lett főtiszt...ilyenből pl őrsparancsnok is lehet?
-
tolts.hu
őstag
válasz
Vertigo18 #5264 üzenetére
1) 50-50%-ot arra értettem amit én láttam anno gyakorlaton.
Változó helyileg hogy hol mennyi akta van, mennyit tudnak kimenni..2) "Huhh, a személyügyesekbe bele se akartam menni. Nálunk volt egy közalkalmazott személyügyes, aki 3 éve elvégezte az egyik Főiskolát (óvónőképző), aztán a 10 hetes (mert akkor ez volt éppen) átképzőt, és ma már őrnagy (nem tudom hogyan), és ugyanazt a munkát végzi, mint előtte, csak felvettek egy embert titkárnak mellé, aki most közalkalmazott, de már végzi az óvónőképzőt..."
És hány ilyen van. Nem csak a rendőrségen hanem mindenfelé az állami szektorban.
Meg persze a civilben is, de az a mi szempontunkból nem lényeges.
Meg olyan is van aki ugyanezzel a végzettséggel bűnügyes, vagy netántán közrendes tiszt, később parancsnok! -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Vertigo18 #5255 üzenetére
Hát pedig a tapasztalatra szükség lenne, valamilyen formában jó lenne ha maradna idősebb is...
Egyébként például a vasútnál bizonyos munkakörökben 0 a nyugdíjkedvezmény, pedig sok olyan hely van, ahol szintén van annyit a szabadban mint a járőr...
Persze igazságos nyugdíj nem létezik, az '58-as mozdonyvezetők megfelelő szolgálati idő /30 év/ után tavaly elmehettek nyugdíjba, míg az '59-esek lehet, hogy csak 6-7 év múlva. Volt akit két hónap munkaviszonyhiány miatt januárban visszarendeltek és lehet, hogy csak mondjuk öt év múlva mehet el...
De az állomásokon sok fizikai munkakörben a korhatár jelenleg 62, egy most 45 évesnek szinte biztosan 65 év. Pedig sok helyen kell szinte egész nap a szabadban lenni és legalább annyit gyalogolni, mint egy járőrnek.... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Vertigo18 #5247 üzenetére
A Rendőrség állománya nyilván borzasztóan heterogén, de itt a közeli kisvárosban majdnem mindegy épp mennyi a járőr, mert gyakorlatilag hol az egyik "büfé" hol a másik előtt áll a kocsi és üres. Ilyen is van.. Ha ezekből a srácokból kapnánk mi a faluba, állandóra tényleg valakit, akit megismerne és megszeretne a lakosság, neki is jó lenne, mivel lakás is van, sok a csinos lány is a faluban.
és a falunak is, mert volna kihez fordulni, ha hirtelen támadnának a szomszéd faluból betörők éjjelenként, mint tavaly hónapokon keresztül....
Igazából a mai helyzetnél bizonyos szempontból az átkosban is jobb volt mindkét fél /rendőrség/lakosság/ helyzete, mert az írott és íratlan szabályok kialakultak és mindenki tudta mihez tartani magát. Ráadásul nem volt azért ennyire fiatal az állomány, mert nem 18-20 évesen kezdett mindenki és nem ment el 45 évesen nyugdíjba. Most az én korosztályomból /45/ már alig találni rendőrt, gondold el sok intézkedő rendőrnek az apja nagyapja korú /mondjuk50- 60 éves/ emberekkel kellene bánnia, intézkednie, ami azért nehezebb a nem mindig egyértelmű elvárások, szabályozás és a generációs különbségek miatt. Ilyenkor marad a leírt szabályokhoz való merev ragaszkodás, ami időben és hatékonyságban fogalmazzunk úgy nem a legjobb.... -
dabadab
titán
válasz
Vertigo18 #5237 üzenetére
"És ez nem 30 perc még akkor sem, ha ésszerű a munkafolyamat!"
Dehogynem, szerintem te is ezt mondod. Most komolyan, egy ilyen lopásnál mennyi tényleges infót lehet felvenni? "Kis értékű lopás, tegnap este a Fő utca három alatt Kovács Béla kertjéből elloptak tíz kiló krumplit, szemtanú, értékelhető nyom nincs, helyszínrajz, fényképek mellékelve." Kb ennyi, nem? Nem azért kell öt órát gépelned, mert olyan hatalmas információáradatot kell rögzítened, hanem azért, mert balfaszul van kitalálva a rendőrségi bürokrácia.
-
rob210
nagyúr
válasz
Vertigo18 #5233 üzenetére
Na ha tulajdon ellenni bűncselekményt felhozhatok.
Persze nem részletesen mert titoktartáshoz vagyok kötve.
De a lényeg:
Emberünk bejön egy boltba 100.000.- érték felett elrak illatszerosztályról termékeket.
Amikor megfogják és kísérik be az előállító helységbe akkor meg kidobja a nála lévő termékeket de nem elszórja vagy valami csak spontán eldobja.
Az őrök rendőrt hívnak, aki közli nem bizonyítható, hogy mi volt nála és mi nem.
Olyan helyen dobta el ahol azt a fajta terméket még véletlen sem lehet megtalálni.
Ez spontán tutyimutyiság.
Vagy nem ismeri a rendőr törvényeket vagy nem tudom hol járt melyik bolygón.
Ráadásul a felvételeken is látszik, hogy markol elrak, tehát nem egy darabról volt szó.
Az is látszik amikor kidobta a zsebéből.
Az is látszik, hogy ilyen termék a környéken sincs.Na erre varjatok gombot.
Én sok esetben védtem már meg a rendőröket, mert tudom, hogy keményen le vannak szabályozva és basztatják őket minden irányból.
De amikor kész tények elé állítják akkor legyen már határozott és tudja a dolgát, vagy ne engedjék ki az iskolából.Levonhatjuk a konzekvenciát a rendőrök között is akad tudatlan paraszt sajnos.
Az okos zsebüket tartó főrendőr Uraknak meg inkább erre kéne odafigyelni, hogy ilyen ne kerüljön ki intézkedő rendőrnek az utcára.Miután felhívtam az ÜTIT és közöltem mi a szitu, elég kellemetlen beszélgetésben volt része intézkedésre kivezényelt törzsőrmesterünknek. (teszem hozzá ez nem is az az ÜTI volt amelyiket ismerem
)
-
Newyorker
addikt
válasz
Vertigo18 #5172 üzenetére
"A rendőrség a humánerőforrás-gazdálkodás felől nézve nagy kihívásokkal küzd, hiszen az állomány átlagéletkora tavaly már csak 33,8 év volt, sőt a járőröknél csupán 27 év. A rendkívül fiatal korösszetétel egyfelől komoly ígéret a jövőre nézve, hiszen a szuperkedvezményes - a leszolgált éveket duplán számoló - nyugdíjszabályok megszűntével erre az állományra alapozva öt-tíz év múlva rutinos rendőrséggel nézhetnek majd szembe a bűnözők és a szabálykerülő polgárok. Másfelől azonban egyelőre az a helyzet, hogy a negyvenéves "öregek" elvándorlásával megszűnt a folyamatosság, hiányzik a szakmai kultúra átadása.
A felállni készülő Orbán-kormány az eddigi nyilatkozatok alapján rövid távon 3000 új rendőr szolgálatba állítását tervezi - azzal azonban mindenki tisztában van, hogy rendőr nem terem a bokorban: a rendőr-szakközépiskola kétéves képzése után a kezdők papíron bevethetők, de a kellő rutin megszerzéshez évek kellenek. Az ORFK épp ezért rendszeresen próbálkozik a fiatal nyugdíjasok visszacsábításával, de azok eddig nemigen tértek vissza a rendőrség kötelékébe, hisz nyugdíjuk mellett gyakran sokkal jobb egzisztenciát teremthetnek maguknak – írta a Napi Gazdaság."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Stellar Blade
- Sweet.tv - internetes TV
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Dell Precision Munkaállomás 7750 17.3" i7-10850H/32GBRAM/1TBSSD/RTX3000/WIN11PRO
- EREDETI Apple Watch ULTRA óraszíjak (BLACK TITANIUM) - 49mm
- Apple Watch ULTRA 2 49 mm - Black Titan, Black Ocean Band - MAKULÁTLAN! - 3 ÉV GARANCIA
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged