Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Debilon

addikt

válasz blackydan #5983 üzenetére

szerintem NE tisztet/PK-t kérdezz... hacsak nem őszinték veled teljes mértékben

eszembe nem jutna mostani időkben rendőrnek menni..inkább lennék szakács (hogy példádnál maradjak)

• szasanyi

félisten

válasz blackydan #5980 üzenetére

Az, hogy nem egyszerű nem eléggé kifejező ez esetben. Csak, hogy értsd a markáns különbséget: tudod mit kell csinálnod, tudod hogyan kell végrehajtani, de nincs kivel és/vagy mivel! Persze ezt mindenki más is tudja, de ha éppen a te feladatoddal kapcsolatban akad gond, panasz, stb. biztos lehetsz egy fegyelmi eljárásban. Ezzel a további gond az, hogy a végén általában nem a b+, de hülye voltál, le vagy b...va lesz, hanem fegyelmi felelősségre vonás, vagy akár büntetőeljárás. A katonai szervezet, parancsuralmi rendszer nem babazsúr. Főnök és parancsnok között ég és föld a különbség. Itt ha okos vagy és intelligens a parancsnokod akkor meghallgat, DE akkor is azt kell csinálnod és úgy, ahogy ő arra utasítást ad! Már a nemtetszés kifejezési is szabályba ütközik, meg akkor is ha egyébként neked van igazad! Két dolgot tehetsz: válaszolsz, hogy értettem, aztán végrehajtod az utasítást a legjobb tudásod szerint.
    Aztán azt se feledd, hogy délután hazamész, és adott esetben akár azonnal visszarendelnek, esetleg csak az éjszaka közepén. Aztán folyamatosan, akár éveken keresztül éjszakázhatsz, ami fokozott megterhelés minden mástól függetlenül (én folyamatosan 13 évig dolgoztam váltásos rendszerben, méghozzá mind3 változatában, hidd el tudom miről beszélek), de semmire sem mentség!
    Ha egyenruhát szeretnél, azzal automatikusan "másodrendű állampolgár" leszel, tudniillik ahhoz bizonyos (alkotmányos) jogaidról le kell mondanod. Ezt mindenképpen olvasd el, tudniillik a jelenleginél is szigorúbb rendszer várható.
    A múlt és a jelen helyzet alapján különösen (!) azt kell mondanom, hogy ezt senki, semmilyen formában ezt kompenzálja, és még csak meg sem köszöni. Ha nem születtél igen jómódú családba, és nem "hobbi rendőr" leszel akinek a fizetés másod vagy harmadrendű szempont, akkor e téren sem leszel túl jó helyzetben.
    De bízom benne - még ha erre jelenleg semmi sem utal -, hogy én tévedek és a közeljövőben ez (is) pozitív irányba fog változni.

• BÁ Nutrition

addikt

válasz blackydan #5978 üzenetére

"Gondoltam jelentkezek az Őrezredbe mivel volt ott pár ismerősöm akiktől hallottam pár pozitív dolgot" :F ez eléggé meglep engem mondjuk.
    lehet ki akarnak cseszni veled:DDD

szerintem húzz le pár évet hajón -> nem kellesz nyomorogni a bank és a hitel miatt.
    -> van esélyed hogy magad alakítsd a jövőd, mert ha az állami nyugdíjra vársz akkor nagyon rosszul jársz. szerintem egy 10 éven belül felmegy 70 évre a nyuggdíjkorhatár. aztán lesheted hányan fogják elérni azt.

pont láttam hétfőn a tmrsz demonstráción a táblákat: a rendőrök átlagosan 57 évig élnek..
    most akkor gondolkodj el

• szasanyi

félisten

válasz blackydan #5978 üzenetére

Ha nem tudsz elképzelni nehezebb hivatást rosszabb feltételek és megbecsülés mellett... :U Javaslom keress 2-3 értelmes, 10-15 éve szolgálatot teljesítő rendőr ismerőst és egy kávé, kóla mellett hosszasan beszélgess el velük. A saját érdekedben, hogy legalább nagyjából lásd mit is akarsz vállalni. Határozottan állítom, hogy (az állam, a kormány szempontjából mindenképpen) a Rendőrség az egyik mostohagyerek. Az erkölcsi, anyagi elismerés valamint a munkakörülmények az utóbbi években folyamatosan romlottak. Ezekkel fordítottan arányos a munkateher és a felelősség, illetve a stressz. Nem tudom eléggé hangsúlyozni: alapos és széleskörű információgyűjtés legyen az elsődleges célod, hogy lásd mit vállalsz a döntéseddel!

• Vertigo18

addikt

válasz blackydan #5974 üzenetére

Nálam nem volt... 13 éve :B

Viszont ki kell tölteni egy lapot, amin egy csomó betegség fel van sorolva, és válaszolni kell rá, hogy "szenvedsz-e" bennük... Az uccsó kérdés pedig az "egyéb"...

Nah, ha ezt az adatlapot nem megfelelően töltöd ki, és rájönnek, és ki akarnak csinálni, akkor jajj neked! :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés