- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
blueMerle
veterán
válasz
szasanyi #6134 üzenetére
Szlovákia. Bár úgy gondolom hogy ennek így kellene lennie mindegyik demokratikus országban.
Hogy félreértés ne essék: rosszkedvű igazoltatás alatt egy rendőr az lehet, ez természetes hisz valóban emberből vagyunk mindannyian. Mindez addig rendjén is van, amíg ez a rosszkedv nem csap átt fölényes stílusba. Hálistennek soha nem találkoztam még olyan rendőrrel aki ilyen lett volna velem, bárhol jártam is. Mindig sikerült nagyon jóarc rendőröket kifognom, életkortól függetlenül.
-
blueMerle
veterán
válasz
BÁ Nutrition #6131 üzenetére
persze ez nem mentség, de ő is ember..
Ebbe talán ha nem muszáj, ne menjünk bele. A rendőr intézkedés közben az átlagember felett áll jogi és hatalmi szempontból is, úgyhogy nem, még akkor sem lehet bunkó bármilyen rosz napja is van, mert attól kezdve megalázza azt, akivel szemben intézkedik, esetleg a családja, a felesége vagy a barátnője előtt. Igen, egy pincér lehet bunkó, igen egy elárusító lehet bunkó, de egy rendőr nem, lásd első mondat miért.
Egyet viszont sose felejtsen el egy rendőr sem: mindannyitók lesz még civil ember.
És onnantól kezdve bizony ha sok rossz napja volt a rendőrnek akkor lesheti, hogy azok akiket megalázott majd adnek-e neki esetleg munkát, vagy kiszolgálják-e a boltban...
Érdemes ezen eltöprengeni, a hatalmi fölény csak egy múló állapot
(és akkor hogy megelőzzük a
sza..sárdobálást: majdnem mindenki rendőr a családomban, pontosan ezért tudom hogy miről beszélek)
-
blueMerle
veterán
Köszönöm a válaszokat.
-
blueMerle
veterán
A segítségteket, tanácsotokat szeretném kérni!
Borzasztóan sokat járok Magyarországra (üzleti ügyek) és bár eddig magyar rendőr sosem állított meg, de épp a minap gondolkoztam el azon, hogy nálam nincsenek az autó papírjai, kizárólag az autó forgalmijának chipkártyáját és a zöldkártyát tartom magamnál. A kérdésem arra irányul: MO-n is az autók már ilyen EU-s chipkártyát kapnak forgalminak mint nálunk szlovákiában (nagy papír forgalmink is van de azt nem kell magunknál tartani) vagy a rendőr értetlenül fog rámnézni ha a kezébe tolom, és esetleg megbüntet
Ez a chipkártya egy plasztik cucc, olyan mint a személyi, minden lényeges adat rajta van, de ugye nem minden, a részletes infók a rata lévő chipben vannak tárolva, ehhez pedig szükséges a leolvasó (ausztriában nem volt gond, ott a rendőröknek volt leolvasójuk az autóban mikor megállítottak)
Nagy forgalmi, azaz a papír alapú cucc amit nálunk nem kell magunkkal hordani illetve rajta az említett plasztik chipkártya:
Előre is köszönöm
-
blueMerle
veterán
válasz
Vertigo18 #5957 üzenetére
Az a gond hogy nagyon temperamentumos, olyan mint az olasz
Szó se róla, itt is akadnak elég szép számban ilyen tipikus "Mivan? Mivan? Mivan???" típusú emberek, de nem ez a jellemező. Talán a hegyes-dombos táj teszi hogy alapvetően a többség laza és nyugodt
Lehet hogy az oktatási rendszer drasztikus átalakítása tudna ezen javítani, persze ez csak egy ötlet, nem tudom, mindenesetre valamit ezzel a helyzettel kezdeni kell. Nem szeretnék etnikai kérdésekbe keveredni de lassan néhány évtized múlva a magyar lesz a kisebbség, ehhez elég csak fejszámolni, nem sci-fi sajnos, és akkor bizony valamit tenni kell, a magántulajdont meg kell védeni. Nálunk is ez a helyzet, sőt, a keleti régióban már lassacskán ez tényként kezelendő
Vannak olyan falvak ahova rendőr mégcsak a lábát sem meri betenni, a postás is csak azért mert pénzt visz, átlag ember pedig hatalmas ívben elkerüli.
-
blueMerle
veterán
válasz
Flatron710 #5923 üzenetére
Ha a magántulajdon védelmét csak - saját - fegyverrel lehet megoldani egy országban, akkor ott már nagy bajok vannak...
LOL
Ezek szerint az egész USA-ban meg úgy komplett a fél világon baj van az országokban. Az mégcsak meg sem fordult a fejedben hogy esetleg nálatok van gond az emberekkel. Érdekes módon nálunk szlovákiában is az USA törvényekkel majdnem megegyezik a magántulajdon védelme idestova 3 éve, mégsem lövik halomra egymást az emberek, viszont a lopások, betörések száma csökkent. Érdekes nemdebár?
Tudod majd ha minden sarkon rendőr fog állni, akkor azt mondom hogy rendben, nem kell magánszemélynek fegyver. Csakhogy Te is és én is tudom hogy ez kivitelezhetetlen. Így marad a B megoldás. Nálunk bevállt ahogy oly sok országban is.
-
blueMerle
veterán
válasz
szasanyi #3983 üzenetére
CS gázt vettem, boltban de ahogy utánaolvastam ezt legálisan tarthatom magamnál Magyarországon. Természetesen nem ilyet, amin a rendorség fityeg. Csak erre egy rendortol kérnék megerositest. A hatóanyag 80mg tehát határértéken belul, a cucc 40ml amit ugye grammban nem lehet kifejezni mert az maximum 20, de érzetre kb. annyi.
Nálunk szlovákiában semmiféle jogszabály nincs arra hogy mi lehet nálad. Fegyver kivételével: sokkoló, vipera, sprayek, boxerek,...bármi.
-
blueMerle
veterán
Köszönöm a sok infot
Vettem egy 40ml töltetü kicsike gázsprayt üzletben, ami megfelel az EU-s rendeleteknek. Remélem ezzel nem lesz gond, a kést hanyagalom. Ha kés kerül elő ott általában vér is folyik
Erre ezt találtam:
a pelargonsav-vanillilamid és az olajosgyanta-tartalmú kapszaicin hatóanyagot nem
tartalmazó, legfeljebb 20 gramm töltőanyag tömegű gázsprayre, kivéve a közterületen vagy
nyilvános helyen szervezett rendezvényeket.Namost ez 40ml ami fingom sincs hány gramm, de 20 alatt kell hogy legyen mert ez már nevetséges méretü spray ennél kisebbett lehetetlen gyártani. Hatóanyag: Chlorbenzylidenmalonsauredinitril
-
blueMerle
veterán
válasz
a Csabibácsi #3966 üzenetére
Egy 9 centis késem van, ezért kérdezem hogy az oké lenne-e? Eddig mindenhova vittem magammal, igazoltattak is, volt ahol látta is rendor, eddig soha nem volt probléma. Viszont a MO-i törvények hát hogy is fogalmazzak: kicsit idejétmúltak, és ezért érdekel hogy ezért én már közveszélyes terrorista leszek vagy ez teljesen oké? Tehát a kérdés: 9cm
Ilyet találtam:
egyébként 8cm pengehosszúság alatt lehet magadnál hordani, tele vannak a boltokEzek szerint marad a kis töltetű gázspray
-
blueMerle
veterán
válasz
a Csabibácsi #3964 üzenetére
Tehát legálisan nem tarthatok magamnál Magyarországon egy 9cm pengehosszúságú csukható kést tokban?
Nem akarom elhinni
-
blueMerle
veterán
Egy kérdésem lenne:
Magyarországon tarthatok-e magamnál kést önvédelmi célból? Ha igen, milyen a maximálisam megengedett pengehosszúság és hol, hogy kell tárolnom azt?
Esetleg ha nem kés, mi az amit legális önvédelem céljából magamnál tarthatok?
Előre is köszönöm a választ.
-
blueMerle
veterán
A rendörökkel néha ellenörzéseken vagyok, (kutyámmal, nem lényeges) így meg tudom figyelni milyen szokások vannak. Határvárosban élek, így mind a magyarországi és a szlovák autósok szokásait is szemugyre vehetem. Általában a magyarországi autósok sokkal de sokkal udvarisabbak mint a helyiek, nem tudom ennek mi lehet az oka. Talán az hogy más ország rendöre és ezért? Nem tudom. Persze ha az autó átt van vizsgálva mindenki átvált barom-állatba, legyen bárhonnan, pedig az esetek 95 százalékában semmi okuk rá hisz nincs semmi gond.
brownus: mindig a rendörnek kell elöre köszönnie, ha intézkedést kezdeményez feléd. Amennyiben letegez, akkor szvsz nyugodtan vissza lehet tegezni, ugyanolyan dolgozó ember mint Te, nem áll senki felett, nem atyaisten. A munkája a törvények betartatása, de egyenlöek vagytok. Természetesen ha tegezödik, akkor is tisztelettel kell beszélni vele ugyanúgy, mint bárki mással.
-
blueMerle
veterán
Én azért csak bízom benne hogy elkapják és legalább 10 évig lesz egy 200 kilós nagydarabnak a madame-ja. A nagybátyámat, aki rendőr volt egy bankrabló lőtte le. Azóta amikor csak meghallom hogy bankrablás, előtörnek a régi indulatok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Macbook White 13" unibody
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest