- Yettel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Milyen okostelefont vegyek?
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vertigo18
addikt
válasz szasanyi #1694 üzenetére
Légkondis iroda? LOL!
Nálunk egy régi raktárhelyiségben van a Rendőrség kb. 20 éve, egyszer kijött a Munkaügy ellenőrizni, majdnem szívrohamot kaptak(nincs WC, nincs ablak, stb...), erre az Örsparancsnokom, meg a váltásparancsnokom megfogták egy-egy karját, és ecsetelték neki, hogy erről inkább nem kellene írnia, hanem majd megmutatják azokat a helyeket (ahol a nyomozók dolgoznak), ahol minden oké, és ott ellenőrizhet!
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Vertigo18
addikt
válasz tolts.hu #1698 üzenetére
Egyik általam nagyra becsült, idősebb jóbarátom (úgy 60 lehet) éppen akkor ment be a telkére, amikor a 25 éves elkövető mászott ki a kisházának ablakán.
Mikor meglátta a "rézbőrű", rögtön felkapott egy botot, amire a jóbarátom se volt rest, Ő is felkapta a sajátját, ami a keze ügyébe került.Jóbarátom volt a gyorsabb, egyet ütött, mindkét lába eltört a g*cinek...
Eredmény: 2 év felfüggesztett (3 évre),a cigó meg rokkantnyugdíj mellett megy mostantól betörni...
A véleményem nekem is megvan, higgyétek el...
A fájdalmas, hogy én mentem a barátomat begyűjteni...
-
tolts.hu
őstag
válasz hucsikoi #1696 üzenetére
A gond hogy a megvédem a tulajdonom címszó a legtöbb embernél azt jelenti, hogy a betörőt hátba lövöm, felkoncolom, megkínzom stb.
A jelenlegi jogszabályok szerint (be. ptk.) jogodban áll a bűncselekményen tetten ért elkövetőt elfogni, és átadni a hatóságnak, továbbá a birtokvédelem is megillet.
www.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
-
tolts.hu
őstag
Egy info: Módosul a BTK:
Garázdaság
271. § (1) Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a garázdaságot
a) csoportosan,
b) a köznyugalmat súlyosan megzavarva követik el.
(3) A büntetés bűntett miatt öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a garázdaságot
a) csoportosan és a köznyugalmat súlyosan megzavarva,
b) nyilvános rendezvényen
követik el.
(4) Mellékbüntetésként kitiltásnak is helye van.
(5) E § alkalmazásában erőszakos magatartásnak minősül a más személyre gyakorolt támadó jellegű fizikai ráhatás is, abban az esetben is, ha az nem alkalmas testi sérülés okozására.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz Vertigo18 #1693 üzenetére
Nem biztos. Amúgy az most is van... de gondolom máshol is, nem csak nálunk. Én egyébként - relatíve - nem rossz helyen dolgozok (mondjuk az idegosztálytól csak a hívószámunk különböztet meg minket), így lehet, kicsit másképp látom, de újra csak azt mondom: én nem szívesen. Talán inkább a pénz... az valóban lehet sokkal több (akár kevesebb munka mellett is), de azért nem úgy van az, hogy odamegy egy külsős, aki majd rögvest beleülhet a tutiban. Arról nem is beszélve, hogy nem tts-ek, meg kezdő ti-ek a jellemzőek e helyeken.
-
Brett apó
tag
Üdv mindenkinek!
Van itt valaki aki esetleg a központban dolgozik??(Teve u.)
http://egyiketsem.blog.hu/2008/06/26/lelenc_kutyamento_egyesulet_kontra_apeh#trackbacks
-
oxox
addikt
mai pozitiv élmény.
igazoltatás. Ferihegy I.
rutin ellenőrzés, egyik cimbimel voltam, én a soffőr, bizt öv. nuku mindkettőnknek...miután leintegettek a terminál elött, elég nehéz lett volna, a gyorsan kiszállok trükköt megjátszani. Teljesen kedvesek voltak, szóltak, hogy egy hónap és lejár a müszaki (tudok róla...tavaly bele szaladtam, hogy nem néztem meg, és ....a rendőr szólt )....az övről szó se esett.Nem a történethez tartozik, de mázlim volt utánna is, mert elöttem 5-el sikeresen felment egy kamion a gyorsra, és még a hidnál sikerült elslisszanni mellette....kökire vittem a cimbit...mikor visszaértem már a Kőhid utánig ért a sor.
[ Szerkesztve ]
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
S e t h
nagyúr
válasz Vertigo18 #1685 üzenetére
NA várjunk csak, nem tudod, hogy mekkora az alkohol toleranciám egy olyan hét után amikor hétfőn hajnali kettőkor feküdtem le, kedden háromkor, szerdán egykor és csak csütörtökön adatott meg, hogy már éjfélkor eldőljek.
Nem kellett ide sok szesz
Párom meg csak nézett ,hogy időnként kétszer kell feltennie egy kérdést, hogy reagáljak ráThis signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Snoop-y
veterán
válasz tolts.hu #1679 üzenetére
Az biztos is mivel nincs konkrét időpont. De a határozatot megkapod miszerint 30 napon belül a választható vizsgaállomások valamelyikén be kell mutatnod az autót.Nos ők nem kaptak ilyen papírt mivel előttem engedték el őket és ők nem jártak a furgonban ahol kitöltetik mindenkivel ( felveszik az adatokat kapsz egy helyszíni jegyzőkönyvet, hogy milyen pontokban nem felelsz meg a hatályos jogszabályoknak )
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Vertigo18
addikt
válasz S e t h #1683 üzenetére
Nah, irigykedek...
Ma reggeltől, ma estig, aztán holnap reggeltől holnap estig (szombat-vasárnap) dolgozom, te meg ráérsz berúgni, meg "másnaposkodni"!
Nálunk is van ilyen majom, de Ő otthon oldotta me... kilukasztotta a kipuffogót, hogy jobban szóljon...
-
S e t h
nagyúr
válasz sasa311 #1681 üzenetére
Kb egy éve költöztem a jelenlegi helyre és szomorúan konstatáltam ,hogy van egy agyhalott a környéken, aki azt képzeli ,hogy a segge alatt lévő vén éves tragacs attól vagány ha sportkipufogókkal szereli fel.
Az eredmény elképesztő.Mintha ZSukov páncélos hadosztálya vonulna végig az úton, a kutyáim is mindig kapkodják a fejüket amikor meghallják.
Nem kicsit zavaró, házon belül és pláne kívül, én a kezébe adnám a fülét az idiótának.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
sasa311
veterán
válasz Vertigo18 #1678 üzenetére
Ez most teljesen nem vág témába, de minek ilyenre forrást pazarolni, hogy zajszintmérés?
Én még zavaróan hangos autót nem láttam/hallottam, csupán:
- leszakadt kipufogójú ladákat
- tunninggépetEzek viszont általában olyan szinten voltak, hogy nemhinném, hogy műszer kéne hozzá.
Összességébe azt nem értem, hogyha ilyen kicsi az állomány meg a kapacitás meg miegymás ki az az elmeháborodott aki elrendel egy zajszintmérő-razziát, mikor kismillió értelmes(ebb) dolgot lehetne ehelyett csinálni
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
Vertigo18
addikt
-
Snoop-y
veterán
válasz Vertigo18 #1676 üzenetére
Margit híd lábánál voltak kompletten több héten keresztül éjfél után.
csomó biztosító rendőr meg ugye az ellenőrök. Nem írtam volna le ha nem velem történik de az ilyen akcióknál elég felkészültek ahogy láttam. Amit szemrevételezéssel és egyszerű mérésekkel meg lehet mérni azt megtették.Ezeket nézték meg:
-papírok ellenőrzése
-alkoholszonda
-zajszintmérés
-profilmélység
-van e fóliázva
-összes világítás ellenőrzése ( helyzetjelző,városi,távolsági,index,féklámpa )zajszinten ugye buktam és már kaptam is a papírt, hogy mehetek be vizsgáztatni
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Vertigo18
addikt
válasz S e t h #1675 üzenetére
Sajnos létezik, amit leírsz...
Kis helyen vagyok rendőr, hálistennek kb. 5 éve kidobtuk az ilyen "trágyát" a "pajtánkból"... Az utolsót. Nálunk most olyan bagázs jött össze, hogy a szemetet gyorsan kidobjuk magunk közül. Sajnos valszeg ezért van az, hogy a 10 járőr helyett van öcce-vicca 5... Így éjjel-nappal egymást váltjuk, sajna. De inkább ez...
Én már azon a sztorin is csodálkoztam, hogy "zajszínt-mérő" volt a rendőröknél! Először ki akartam nevetni a sztorit, de annyira kitartott mellette Snoop-y, hogy inkább bent tartottam. Valszeg én élek furcsa helyen, és MO-n minden második Kapsot felszerelték már ilyen eszközzel... Én meg azt sem tudom, hogy hogy néz ki az ilyen...
Nah, az meg igazi álom, hogy 20 rendőr... Beh szép volna...
-
S e t h
nagyúr
Nincs két egyforma intézkedés, mint ahogyan két egyforma ember és rendőr sem.
Szituációja válogatja ,hogy éppen milyen fokú szankciót kíván meg szabálysértés és a rendőr miképpen differenciál.(persze azért sok esetben meg van kötve a keze és jogszabály írja elő mit kell csinálnia, mégsem azt teszi hm).Egyszer jelezte számomra édesapám az általa tapasztaltakat.
Előttük(full szabálytalanul, a közlekedésben résztvevőket szabálysértésre kényszerítve) volt álló ellenőrzés ,amikor egy mergában dakotákat igazoltattak.
A dakoták főnöke, nevezzük gépjármű vezetőnek, harsány ordítással hozta a két intézkedő rendőrnek a véleményét, amiért a paripáját megállították amikor ő hadiösvényen van.
A rendőrökön tanácstalanság, elbizonytalanodás látszott, de folytatták az intézkedést, ami pár perc múlva váratlanul ért véget.A tőrzsfőnök váratlanul az egyik rendőrhöz ugrott és kezet rázott vele és jól látható volt ,hogy ekkor valamint a kezébe helyez.
Ezt követően felpattantak a lóra és elviharzottak, a rendőrök meg tanácstalanul álldogáltak tovább.
Most képzeljük el ,ha ezt mások is(édesapámon kívül) látták volna.Ezt csak azért írtam le , mert általánosítani nem szabad, van rendőr aki hivatástudatból végzi a dolgát(egyre kevesebben vannak) és van a többi.
HA vki úgy érzi, hogy vele szemben jogosulatlanul jártak el, van panaszjoga, érvényesítse a jogait.
De ha vétett a jogszabályok ellen és mégis tüske marad benne mert visszás dolgokat tapasztal, max kiírhatja magából a neten ,elmondhatja a barátainak ,hogy trágya a rendőrségThis signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Snoop-y
veterán
válasz Vertigo18 #1672 üzenetére
Más nem kapott vizsgálatra berendelő lapot mert akkor velem együtt kellett volna bent ülniük a buszban. ( ez a rendszámosra nem vonatkozik őt lehet, hogy feljelentették bár csak beszélgetést hallottam papírozást nem láttam)
-
Snoop-y
veterán
No igen én is erre gondolok pont amikor 6.500 RPM-nél kellemes rúgást érzek a derekamban majd fémes pendülés után egy hangorkán kiséretében 9.500-ig sikítok az élvezettől
-
Vertigo18
addikt
válasz Snoop-y #1670 üzenetére
Szerintem teljesen felesleges ezt tovább gerjeszteni, mindkettőtöknek igaza van...
Én azt sem értem, hogy minek kezdtek meg még 3 intézkedést, hacsak nem volt ott összesen legalább 8 rendőr. Ugye 4 intézkedő, és legalább 4 biztosító rendőr kell ahhoz, hogy egyszerre 4 intézkedést lefolytassanak.
A másik pedig az, hogy nincsen semmiféle szabályozás, ami azt írja le, hogy miért mennyi jár, ha helyszíni bírságolással él a rendőr. Innentől pedig különböző személy volt az a két kollega, így fordulhat elő, hogy az egyik szankcionál, a másik meg fegyelmeztet. Két külön ember, két külön intézkedés. Az egyetlen probléma az, hogy előtted csinálták. Egyébként honnan tudod, hogy nem jelentették fel a másik 3 autóst? Ahhoz a helyszínen elég pár (3-4) adatot rögzíteni, és ha nem követett el nagyobb dolgot (pl: nincs jogsija), akkor már mehet is tovább. Hangsúlyozom: kérdéseim csak érdeklődés szintjén mozognak, nem célom senkit bosszantani.Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
oxox
addikt
válasz Snoop-y #1670 üzenetére
kár ezen tovább szerintem mérgelődni.
Azért büntettek meg, mert neked sportkocsid van, nekik meg nincs, és nem is lesz (anyagi, családi...tudomisén vallási ok miatt)....és mint sokszor mondogatták fentebb..."dögöljön meg a szomszéd lova.."
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
Snoop-y
veterán
válasz S e t h #1668 üzenetére
Elbeszélünk egymás mellett.
Én az udvariasság mintaszobra vagyok pláne egy rendőrrel szemben.
Nem ment el mellettem az említett 3 jármű hanem ugyanolyan vizsgálatot végeztek rajtuk aztán elengedték őket. Magyarul elkezdtek 4 intézkedést velem együtt amit ha szabályosan lefolytatnak mind a 4-nek a Mozaik utcában kellett volna végződnie de mégis csak én kerültem oda. Ezzel nem kifejezetten arra sarkallják az embereket, hogy szabálykövetők legyenek mert most a másik 3 emberke mit gondol?-Minek rendszám ha nem büntetnek meg?
-Minek tartsam karban a gépjárművem még ha szétesik akkor sem szól érte a rendőr?
-Miért legyen látható ha indexelek ha a rendőr nem szól érte?Én meg sem kérdeztem a rendőröket ,hogy őket miért engedik el egyszerűen meg voltam döbbenve.Egyetlen kérdésem volt csupán hozzájuk: ha szerzek papírt arról ,hogy gyárilag ilyen az autóm akkor már nem leszek e zajszennyező? Mert ugye arra hivatkoztak, hogy a sportautók és sportmotorok így gurulnak ki a gyárból. ( nagyon sok autó nem felel meg gyárilag a 90 vagy 95 dB határértéknek nem emlékszem pontosan melyik szám a pontos ennek majd utánanézek ) Szóval Jóska bácsi nem fog felriadni álmából mert hiszen papír van róla ,hogy ilyen a gépem.
-
oxox
addikt
válasz S e t h #1668 üzenetére
megint leirom..olvass figyelmesebben.
Szó nincs arról, hogy igazoltátás közben elment volna egy csomó szabálysértő, akit nem vettek észre..."Közben megállítottak 3 autót." a szabálysértés egyértelmü volt, a kérdés az, hogy miért nem büntettek minden történetben azonosan, szabályszerüen...vagy ha nem kell ezen esetekben büntetni, akkor etikátlan szimpátia alapján megtenni.
De akkor ha viccesek vagyunk, akkor nézzük az én pédámat....csak eljátszva a gondolattal. Logisztikában garázdálkodok, légi részleg...és én is szimpátia alapon elkezdeném kezelni a dolgokat. Mondjuk ami szimpatikus paletta azt nem úgy mérem, hanem tippelek, vagy nem figyelem, hogy a vontató még félig rajta áll....mit érdekel, olyan szépen levan spaniferezve, meg van három gyerek is rárajzolva....mit számit, hogy a felpakolt 120t, csak 50 papiron. Aztán majd nézhetem a hireket, hogy Vecsésbe sikerült belevésnem egy új M0-as szakaszt..egyedül állami támogatás nélkül...vagy nehéz megtalálni az Új köztemetőben a sirokat...mert 280-300t bizony nem kis pusztitásra képes.
[ Szerkesztve ]
-
S e t h
nagyúr
Meg, de ehhez hozzászokik az ember----hát miért nem a bűnözőkkel foglalkoznak?LOL
Gyerek voltam amikor az öcsémmel almát csentünk a szomszédból.Anyám fülünknél fogva vitt vissza bennünket almástul és bocsánatot kellett kérnünk.
Nem az volt ,buksi megsimogat, jajj de ügyesek vagytok, sikerült észrevétlenül almát lopnotok, legközelebb majd pöttyös labda, kerékpár és később autó is lesz.Ha valakibe belenevelték ,hogy ha elkövet vmit azért felelősséget kell vállalani, az nem fog sértődőst játszani ,mint az oviban ,hogy tőle elvették a homokozó lapátot, de a Dezsőkétől nem.
Érdekes, hogy mennyien milyen öntudatosak tudnak lenni, pedig annyira egyszerű a szituáció, hogy az már fájdalmas.-Uram szabálysértést követett el, elismeri?
-De most miért engem állított meg?
-Mert észleltem ,hogy szabálysértést követett el.
-De amióta itt zaklat engem ,azóta több autó ment itt el akik ugyanezt csinálták?!?
-Meg kell köszönnöm Önnek amiért rávilágított munkám haszontalanságára, most pedig kérem közölje mely személygépkocsi vezetői voltak jogsértők, mert az iránymutatásai alapján szeretnék intézkedéseket kezdeményezni.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Vertigo18
addikt
válasz tolts.hu #1665 üzenetére
Igen, ez is a sok szempontok egyike, hogy hogyan viselkedik a "kuncsaft", illetve milyen körülmények közül való.
És igen, aki azzal fog jönni, hogy ha én elkövetek valamit, akkor a másik miért kap kevesebbet ugyanazért, mert 3 gyereke van, arra is csak azt tudom majd mondani, hogy igaza van...
Seth, megkaptad, mi?
-
oxox
addikt
válasz tolts.hu #1665 üzenetére
Tehát eszmefuttatásod szerint ha veszek egy lepukkant warburgot, örökbefogadok egy fél intézetet, akkor rám ne vonatkozzanak ugyanúgy a kresz szabályok....jahh és mellette ékesen szólok a rendőr pajtáshoz, ha megállit mert szembe megyek az M7-esen.
Vagy tartassák be a szabályokat mindenkire, és büntessenek nemre-korra-hajszinre függetlenül, vagy ne...
-
tolts.hu
őstag
válasz Snoop-y #1664 üzenetére
Nem lehet hogy az általad sz*rnak nevezett ladában 3 gyerek ült hátul, vagy nyílvánvaló volt, hogy nem olyan tehetős az állampolgár, hogy ki tudja fizetni az esetleges büntetést?
Vagy esetleg kulturált/tilsztelettudóan beszélt a járőrrel, és a fentiek figyelembe vételével mérlegelt[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
válasz S e t h #1660 üzenetére
Olvasd végig még egyszer figyelmesen mit írtam.
Nem mutogattam mikor megállítottak, hogy ott egy szar lada meg egy rendszám nélküli autó, hogy de azokat is állítsák meg. Megállították és nyilvánvalóan büntetni kellett volna őket is annyira egyértelmű volt, hogy nem felelnek meg a szabályoknak. Én nem bújok ki semmi alól simán vittem a verdát szigorított vizsgára mondom nem ezzel van a bajom. Ez az én nézetemből olyan, mintha igazoltatna a rendőr találna nálam egy 8cm-nél hosszabb pengéjű kést elkobozná(teljesen jogosan) a mellettem igazoltatott emberke zsebéből előkerülne egy pisztoly meg egy vipera őt meg simán elengedné. Nehogy már én legyek a köcsög ha érdeklődöm, hogy az általam ismertetett történet miért így zajlott? Én próbálok értelmes magyarázatot találni de sajnos nem nagyon van.New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
oxox
addikt
Ne érts félre, nekem sem tetszik a mai politikai vezetés, és itt nem konkrétan az egyik pártra gondolok...ha a másik oldal lenne hatalmon az is csak a zsebét tömné, úgy ahogy nem szégyelné....viszább írtam, hogy pl. a Muki gyereket villamosszékre kötném. De ha pl. engem csapott volna meg az áram lopás közben, akkor apám csapta volna a másikat, hogy két hétig talpra se állok (és ha majd az én gyerekemről derül ki, hogy lopott, akkor biztos, hogy az apai szigort is megismeri)....nálunk meg meghurcolják aki védi a tulajdonát....egy politikus van aki nekem szimpatikus: Szepessy Zsolt...Monok polgármestere.
tehát hasonlóan érzek, csak ne úgy állítsd be, hogy ez most alakult ki, és a mi országunkra jellemző csupán.
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
normális szocializáció csak a hangyáknál van...meg a termeszeknél.
Melyik országba nem lopnak milliárdokat szemrebbenés nélkül a vezetők?
Már az "átkosban" is lopott mindenki mindent, pont azért mert mindenki úgy gondolta, hogy közös. (a gyakorlati tanáromnak még mezőgépes satuja is volt otthon a garázsába...velünk meg kifizettette az ellopott reszelőnyeleket.)Pont nem arról van szó fentebb, hogy a másikat miért nem? ....a kérdés: "engem miért?" olvass figyelmesebben.
Meglehet közelíteni a félig tele, vagy a félig üres oldalról, de a kettő akkor sem ugyanaz.Vertigo nyilván nem tudja megmagyarázni a kollégái indítékait....látnok lenne ha sikerülne...nyilván etikátlanok, vagy szabálytalanok voltak.
[ Szerkesztve ]
-
S e t h
nagyúr
Aki normális körülmények között szocializálódott, annak tudnia kell, hogy a tetteinek következményei vannak és ezért a felelősséget vállalnia kell.
Nem ujjal mutogatni, mentegetőzni, másra hárítani a felelősséget.
A szomorú az ,hogy ma már erény a hazugság, a felelősség aluli kibúvás, nagyjaink milliárdokat csalnak és sikkasztanak és hol a szankcionálás?
Következmények nélküli ország vagyunk, ezért a "kisember" is igyekszik mindent megúszni és adott esetben mutogatni a másik szabálysértőre--na , de őt miért nem???This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Vertigo18
addikt
válasz Snoop-y #1658 üzenetére
Komolyan nem tudom... Azért van egy olyan alapszabály (hallgatólagos), hogy ha elengedünk valakit (bármi miatt), akkor azt nem a másik civil előtt tesszük. Nekem is volt egy kollegám, aki biztonsági öv hiányára elengedett egy párt, miközben én éppen töltöttem a másiknak a csekket. És ilyenkor jogosan jön a kérdés, hogy "Őket miért nem?". És én is csak szabadkoztam.
Igazság szerint ahány rendőr, annyi intézkedés, és nekem senki nem mondhatja meg egy közlekedési szabálysértésnél, hogy ezt most meg kell büntetni, azt meg csak figyelmeztetni. Amennyiben a parancsnok a helyszínen a 3 lehetséges szankciót (figyelmeztetés, helyszíni bírság, feljelentés) le akarja szűkíteni egyre, akkor vegye át az intézkedést. Elméletben így működik.
Ebből kiindulva, ha két rendőr egymással párhuzamosan intézkedik, akkor nem kell feltétlenül ugyanazért a cselekményért ugyanazt a büntetést kiszabni. De nagyon célszerű!Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Snoop-y
veterán
válasz Vertigo18 #1653 üzenetére
Elégedetten konstatáltam volna, hogy a szabályok mindenkire vonatkoznak.
Amíg az olyan típusú hozzáálláson amit panaszoltam nem változtat a testület elég nehéz titeket komolyan venni.
Amúgy mint említettem a példád rossz volt mert nem ujjal mutogattam elsuhanó roncs autókra,hogy de azokat is. A rendőr őket is megállította és elkezdték azokat az autókat is vizsgálni és azok "átmentek". Lehet ,hogy hajnali fél 3-ra már túl álmosak voltak és nem akartak annyit papírozni? Ki tudja? De legalább ne előttem engedték volna el őketAmúgy a dögöljön meg a szomszéd tehene című szösszenet arról szól, hogy ha engem kár ér másnak se legyen jó. Egy jogszabály betartását nem kéne ezzel összekeverni szerintem.
Ti beszéltek, hogy nektek muszáj betartatni a szabályokat és muszáj 30-as táblánál mérni mert parancsba adták. Annál a 3 kocsinál miért nem volt ez fontos? Vagy akkor nálam miért volt? ( Udvarias vagyok pláne rendőrökkel szemben )[ Szerkesztve ]
-
lúzer
veterán
válasz Vertigo18 #1653 üzenetére
És Te hogy éreznél, ha minden kollégádnak 3× fizetést adnának holnaptól, csak Neked nem?
hiszen kár nem érne ezzel!
és mondhatnánk hogy irigy vagy ha nem tetszikez nem arról szól, hogy a másikat miért nem - szerintem
hanem a negatív kivételezésMO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
Snoop-y
veterán
válasz Vertigo18 #1651 üzenetére
Nem kétlem ,hogy vannak hiszen én is írtam pozitívat negatívat egyaránt.
Csak ez a negatív példa megmagyarázhatatlan számomra és azzal se nagyon vagyok előrébb, hogy akkor ott a helyszínen fujjfujj nem közénk való kollégák teljesítettek szolgálatot.(kb 20 fő) És ugye erre nem lehet ráhúzni azt sem, hogy ujjal mutogattam egy kocsira ,hogy na azt miért nem állították meg? Őket is megállították vizsgálatra aztán valamiért mégis el lettek engedve. ( a kocsim egy felújított patika állapotú darab nem sok ilyen állapotú van az országban és a hangját kivéve megfelel a szabályoknak. Éjszaka amúgy sem szoktam üvöltetni hiszen én sem szeretek felébredni álmomból )
Szóval örülök ,hogy viccet csinálsz a dologból de ezzel a szőnyeg alá söpörjük a problémát dologgal nem nő a pozitív kép a testületről.
Ugye mindenki az alapján ítél meg egy szervezetet amilyen tapasztalatokat szerez vele kapcsolatban. Persze vegyes tapasztalataim vannak de az ilyenek tudnak fájni ( nem a bünti az jogos volt hanem az, hogy szemem előtt cáfolták saját magukat és azt amit képviseltek )New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Snoop-y
veterán
Igen van olyan is sajnos
Egy viszonylag friss sztori:
Szombat hajnali 2-kor KPM ellenőrzés. Kb 30 percen keresztül nézték a kocsit. Ezzel nem is lenne semmi bajom ha nem arra ment volna ki az egész, hogy lehúzzanak és találjanak valamit. ( profilmélységet mértek olyan gumin ami még szőrös volt és a többi és a többi ) Közben megállítottak 3 autót.1. Lada 1200-as olyan szinten meg volt hajolva az alváza ,hogy az eleje és a vége is lógott kb úgy állt mint egy púpos macska. ( elengedték )
2. Valami Fiat Tipo ( mindene lesötétítve a lámpabúrák is ) indexpróbán nem látszott ,hogy milyen színnel villog. ( elengedték )
3. Nem emléxem milyen típusú sportkocsi rendszám nélkül ! ( elengedték )Mikor nem tudtak min kötözködni zajszintet mértek a kocsimon. ( megengedett felett volt oké bebuktam ) mikor megkérdeztem mi van a sportmocikkal egyéb hangos sport járművekkel azt mondták azok gyárilag hangosak. ( hmm hmm akkor ha van papírom róla már nem is vagyok zajszennyező?? )
-
oxox
addikt
válasz Snoop-y #1648 üzenetére
igen, sok pozitív benyomás is éri az embert velük kapcsolatban...ezt írtam fentebb is...csak egyrészt a negatívaknak se alacsony a száma (te is izzó készletre számítottál)...meghát az emberben a jó élmény hamarabb elhalványul.
"pozitív" történet szintén...ill valakinek tragédia...mindenesetre vicces :
leendő oldalbordám egyik rokonai egy magyaros klasszikus kockaház ráépítésén, felső szintjén laknak...mikor elkészült a épcső, még korlátra még nem volt pénzük. Csigalépcső, ami ráadásúl nem is atomstabil (szépen inog mikor sétál fel rajta az ember), és jó magas.Egyik este nagy csörgés-csattanásra, majd jajveszékelésre ébredtek...Arra, hogy a lépcsőházban tiszta vér a fal, s valaki nyöszörög lent (kb 3,5-4m magas)...Egy betörő sunnyogott éppen kifelé a zsákmányal megrakva (durva volt, mert volt olyan érték amit a fejük mellől emelt el)...A ház ura kb 110kg, szép termet, de mondta, hogy nem volt szíve bántani, bár elég mérges volt...kihívták a mentőt, rendőrt, utóbbi ért ki hamarabb....és még Ők is mondták, persze miután kimulatták magukat, hogyha akar, akkor elfordulnak, adhat még neki néhányat.
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
válasz Vertigo18 #1647 üzenetére
Legtöbbször a szabályozással van gond azt meg ugye nem a rendőrök csinálják.
Találkoztam már olyannal aki rendkívül normálisan kezelte a helyzetet.pozitív történet:
Este fél kilenc körül hatos úton hazafele poroszkálok 80-110 között ahogy az út engedi forgalom nulla. Mivel elég alacsony autóm van rendkívül zavar még egy normálisan beállított fényszóró is ha túl közel jön éjszaka mögöttem. Jött utánam egy autó de nem akart megelőzni ezért körforgalmakban mindig elhúztam előle szépen kigyorsításokkal.Aztán visszaálltam mindig 90 körüli sebességre. Ezt 2-3x megjátszottam aztán kezdett gyanús lenni, hogy mindig felkapaszkodik rám de 20-30 méternél közelebb nem jön. Mondom ez szórakozik velem inkább elengedem. Lassítok 80-70-semmi 60 körül utolért fényhíd felkapcs
Áhh mondom klafa Szépen bemutatkozott és megkérdezte jól megy e a verda mert ,hogy 120 körül értek mindig utol.
Persze nincs radar szeme és nem nagyon bizonyíthatta volna a gyorshajtást amit amúgy elismertem mert bevallottam neki, hogy 110 körül is mentem de fel voltam készülve egy mutassa az izzókészletét egyéb vegzálásra. Normálisan megkért, hogy hajtsak óvatosabban és elbúcsúztunk egymástól én meg szépen 90-el végig hazaporoszkáltam.[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
válasz S e t h #1646 üzenetére
Először ide valami nagyon durvát akartam írni válaszképpen a Rendőrség renoméjának (ha van még ilyen) védelmében, de aztán mélyen belegondolva be kell vallanom, hogy ha nem is ilyen sötét a helyzet, ahogy te leírod, azért mindenképpen van benne valami...
-
S e t h
nagyúr
oxox általánosít a tapasztalatai alapján, de én sem köpöm ki a kolbászt , mert egyszer egy megfosatott.
Azzal meg egyet tudok érteni ,hogy a pszichológiai szűrő lószerszámot sem ér, tele van a testület pszichésen igen gyenge hombrékkal és az a kevés józan ítélőképességű , hivatásának még némileg élő rendőr nem igazán tudja a rendőrség legyalázott renoméját helyrepofozni.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
tolts.hu
őstag
A régiósításról mit tudtok?
-
Vertigo18
addikt
válasz tolts.hu #1641 üzenetére
Nekem, ha sietnek a legközelebbi kollegák, akkor is 20 perc, mire odaérnek...
Hú, vazze, arról tényleg senki nem beszél, hogy milyen is egy halálhírt közölni a hozzátartozókkal (mert az ugye szintén a mi feladatunk...), arról nem is beszélve, ha kollega az áldozat! Bele se merek gondolni...
-
tolts.hu
őstag
1)
Rendőrkérés: ne általánosítsunk.
Cigánykérdés: ne általánosítsunk.
2)
Harc egy a 15be:
Én egyedül fellépnék ellenük szerintem bármikor, (volt is már rá példa, bár nem cigányokkal volt az affér) de már ketten, a kollégámmal nem, mert ha valami gond van, nem szeretném a családjával közölni a sajnálatos hírt... Az hogy velem mi lesz, az meg legyen az én gondom. Én is csak azért mondom ezt, mert fiatal vagyok, nem vár haza az asszony meg a gyerekek (még). De akinek van veszíteni valója...szóval értitek.
Egyébként is az intézkedést pedig be kell fejezni sikeresen, mindenképp.. az nem történhet meg, hogy a rendőr marad alul. Biztosítani kell az erőfölényt.[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz Vertigo18 #1636 üzenetére
Elbeszélünk egymás mellett...
Annyit mondtam, hogy vidéken félnek a rend őrei a kisebbségtől....és ha az lennék akkor nem igazoltattak volna....Az olaszliszkai eset csak egy példa volt, hogy a rendőrnek van is oka félni (írtam is, hogy hülye lenne nem félni, mert el is ásták volna)....megint csak az USA-t tudom említeni...ott tudja mindenki, hogy a rendőr ruhának hatalma van, és bizony golyó lehet a jutalom, s már akkor rádfogják a stukkert, ha nem teszed a kezed a kormányra....tehát nem téged, és nem a rendőröket akarom bántani, csak inkorrekt az, hogy a "rendes" álampolgár ellen fellépnek..és akár fitogtatják is a hatalmukat, mások ellen meg nem mernek...de ez igaz az egész társadalomra. Nem hiszem, hogy egyből közéjük ugrottam volna, de amekkora láma vagyok, beugattam volna.Volt már rendőrségi ügyem, azért mert nem tudtam tartani a szám...egy hegyomlás ok nélkül megvert egy fele akkora srácot (kb mint én akkorát), egy kocsmában...én meg beszóltam neki (nem ittam! ), persze én is kaptam, meg a sráchoz kiérkező mentőorvos is...itt cseszte el, mert ez olyan mintha téged ütött volna meg szolgálat közben.....(de ezt nyílván tudod)...aztán megtudtam, hogy éppen a felfüggesztetjét tölti, fegyveres rablásért...tehát tudom kibe kell belekötni
de vissza kanyarodva még a kisebbségi kérdéshez..offba
Mikor barátunkat "Mortimert" megszúrták a buszon, egyből fellépett minden kisebbségi szervezet, hogy......Rasszizmus!!!! Aztán mikot kiderült, hogy szintén kisebbségi volt az elkövető, akkor már sehol se lehetett hallani az ügyről...mikor a szerencsétlen tanárt agyonverték (s mégcsak valós okuk se volt...bár ha lett volna se lehetne megbocsátani)...szóval akkor ugyanazok a szervek felléptek, hogy NE csináljon senki rasszista kérdést a dologból, és majdnem könybe lábadt a szemem a kisebbségi önkormányzati tagon aki szintén a verés részese volt, és elsírta magát a tárgyaláson.hír: persze olyan rendőr kell, aki mindenkivel szemben ugyanúgy fellép, legyen kolléga, többség, kisebbség, fekete-fehér-lila....de Te meg azt értsd meg, hogy amíg az állományba olyanok is bekerülhetnek akiknek a törvény semmit nem jelent, nem is lesz a rendőröknek olyan renoméjuk ami megilletné őket...szerintem ez is érthető...vagy térjünk vissza a legelső esethez amit írtam...
Mert arra sose írsz semmit!!!, pedig jó pár példát írtam rendőri... nevezzük túlkapásról..bár nem komoly esetek, de "sajnos" ezek estek csak meg velem.....hogy jön egy rendőr ahhoz, hogy megfenyegessen, csak azért mert neki nem tetszőt mondtam....és még csak nem is az anyját szídtam... Bírságoljon meg mert nem a zebrán mentem át, de ennyi...a másik három tag meg ugyanaz a csőcsele volt....mert egyértelmű volt, hogy adtak volna ők is a telefonkönyvel....
De említettem Fater ellopott gyümölcsfáit...a rendőr lepacsizott a tolvajjal, pedig egy sima kémia tanár megtudta volna állapítani, hogy ugyanaz a kenőcs van a fákon amit fater kikavart....szerintem az lett volna a természetes, hogy megkérdezi a cimbit, hogy honnan szedte, ha elmondja akkor lekever neki egyet (ha olyan viszonyban vannak), vagy megbírságolja, és visszaszolgáltatja Apámnak a jogos tulajdonát, ha nem mondj el, akkor eljárást indít......de ehelyett még mint írtam Fatert inzultálta....Ezek után azért elég nehéz tisztelettel eljárni felétek...sajnálom én így érzem.
A legelején írtam, hogy vannak jó arcok....ezt továbbra is így gondolom, csak túl sok olyan személy kerül közétek, aki lerontja az álampolgárok felé kialakított képet.
részemről én is lezárom.
üdv
oxox[ Szerkesztve ]
-
sasa311
veterán
válasz Vertigo18 #1632 üzenetére
Oxox-al sokmindenben nem értek egyet, de abban, hogy a cigányoknak mindent szabad manapság sajnos muszáj...
Nemtudom ismered-e a Galgagyörk-i esetet. 2008 június környéki móka. Na az a helyi faluvezetősés és rendőrség szégyene volt....
szerk.: inkább nem részletezem a sztorit, ne ebből legyen flém.
[ Szerkesztve ]
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
Vertigo18
addikt
LOL!!!
Hallod, Herkules!
Te fel mernél lépni ellenük egyedül??? Ne legyél már nevetséges!!!
Hidd el, nem tudsz olyan rosszat mondani a cigányokról, mint amit én gondolok, de nem attól bátor valaki, ha odamegy 15 dühöngő cigány közé! Attól Ő csak hülye lesz!
És igen, odamentem volna, ahogy már oda is mentem, támadtak rám 10en cigók lapátokkal, fegyvereztem már le vasvellást, aki a szívem előtt 20 centire bökött, és voltam már sok-sok tömegverekedésnél!
Kíváncsi vagyok, te felléptél volna-e ellenük, ha rendőr vagy! Egyet ne felejts el: engem is hazavárnak! Persze te erre bagózol, csak "nem mersz fellépni ellenük"! Én se dumálok bele a géntechnológiába, mert nem értek hozzá!
A másik hírnek pedig szomorú, hogy csak ezt az oldalát veszed észre! Minden éremnek két oldala van... Hulljon a férgese, grat az elfogóknak!
Témát részemről lezártam!
-
-
Vertigo18
addikt
Ezt az olaszliszkai hasonlatodat nem értem...
Ugyebár a rendőrökről beszélünk, így valószínűsítem, hogy neked ott a rendőri intézkedéssel volt bajod. Ami szerintem jog-, és szakszerű volt, minden egyes momentumra kiterjedt. Az, hogy a Bíróságon már nem kapnak semmilyen komolyabb bűntetést, azért a Rendőrséget hibáztatni botorság!
Vagy mit tettem volna, ha engem rángattak volna ki a kocsiból? Meghaltam volna.
Vagy odamentem volna egyedül, intézkedni? Dehogyis! Rendőr vagyok, nem hülye!Az elfogó rendőrnek pedig gratula! Mindig is azt mondtam, hogy ki kell az ilyeneket (pl. marcsa-birtokló) purgálni a testületből... Vajon most melyik a hír ? Hogy marcsát termesztett a rendőr (ami negatívum nekünk), vagy az, hogy egy másik, keménytökű elkapta (ami pozitív nekünk)? Ne feledjétek: minden egyes lebukott rendőr híre egyben pozitív példa is nekünk, többieknek, mert val'szeg mi buktattuk le!
-
oxox
addikt
válasz Vertigo18 #1632 üzenetére
sajnálom, én ezt tapasztaltam...nem tudom Te egyedül mit tettél volna pl. Olaszliszkán?! Igazuk is van, hogy félnek, mert vagy el is ástak volna a határban, vagy tudták volna, hogy te leszel az első akit felkoncolnak rasszizmus miatt....a jogaikkal nagyon tisztában vannak.
Úgy kezdtem, hogy vannak jó arcok, és vannak akik nem...
Mai hír...rendőr fogott marihónalját birtokló, és fogyasztó rendőrt.....
-
oxox
addikt
sry a helyesirási hibákért, de ha 8 és fél újjal gépelek gyorsan, akkor előfordul...a hat évet ül, hét 7 után kiengedik, is kis matemaikai hiba ...6-7 éven gondolkoztam, és igy sikerült ...hosszú i-m meg nincs..ill van, ASCII-ba "í" (sokáig tart alt+161-ezni)
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz Vertigo18 #1627 üzenetére
Vertigo18 te az vagy akinek ez hivatás...de sok olyan van aki csak a "véletlen" folytán lett rendőr...én 19 éves koromba munkát kerestem, persze egy nő miatt...az egyik évfolyamtárs motoros rendőr volt, és csábitott...aznap még ajánlottak egy másik lehetőséget logisztikában (azt se tudtam mi az az export)...7évig ott ragadtam az első munkahelyemen....nahh ha a "kinzottak" közé tartoztam volna általánosban, akkor tuti elmegyek akkor rendőrnek...és én is kiszólogatnék a kocsiból, hogy ne akard megismerni a parasztlengőt.
teszt-lehet nem ismerem, de azt látom, hogy nem elég hatásos
jogrend-fentebb irtam mire gondoltam....még egy dolod a jogrendhez...lehet, sőt tuti, hogy olyan okos vagyok hozzá mint a tök..de a fene nagy demokrácia lényege, hogy az legyen amit a többség akar, akinek meg nem egyezik a véleménye meghajól a többiek döntése/akarata elött...nahh már most szerintem nem akarja senki, hogy a hiressé vált "Muki" gyerek (aki felgyujtotta azt a szerencsétlen lányt), 5-10év múlva szabadúljon...inkább mint az emlitett utált USA-ban...kapjon 5x életfogytiglant, vagy 300 évet, és felezzék neki azt....de itt még lassan mobilt is adunk neki a börtönbe, a tv, a teljes ellátás mellé....és mégcsak kisem viszik közmunkára, összeláncolva...
Én szivem szerint villamosszéket adnék neki, hogy ne legyen a társadalom parazitája, de ezt már lehet a többség nem választaná meg.....de a forgatókönyv az alábbi..ül mondjuk 6 évet, nemkevés pénzébe kerülve neked, nekem, mindenkinek...7 év múlva szabadúl, rá néhány hónapra megint megöl valakit brutálisan....[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
válasz tolts.hu #1625 üzenetére
nem bánt...
Nem irtam (ill. sorozásnál irtam...de gondolom az más), és nem ismerem, de ha egy rendőr..akinek példásan kéne viselkednie kiszól egy olyat, mint fent irtam, akkor valami hiba csúszott a dologba...azt ne is emlitsem, hogy a másik harom bentülő sem lepődött meg....megjegyzem ha roma származású lettem volna, nem is igazoltattak volna (nem etnikai kérdést csinálva a dologból, csak tényként közölve, hogy vidéken félnek a "kisebbségtől" a rend őrei) .Mikor Faternak ellopták a gyümölcsfáit a hobbyról, és mikor megtalálta őket...(aggrármérnők és kikutyúlt magának valami spec vadriasztót, meg ismert rajtuk minden rügyet), kihivta a rendőrt, és az lepacsizott a tolvajjal...és még majdnem Apum kisérte be......de nem is ez a lényeg...inkább az a kérdés, ez miért jut eszébe egy sima hétköznapi közembernek...tehát igenis példás ember lehessen csak rendőr, amit ne haragudj nem jut eszembe jobb, mint komolyabb tesz a jelenleginél (bár azt sem ismerem...de nekem nem tünik hatásosnak)A jogrend változásainál ne támadásnak véld (bár úgy értetted), pont több hatalmat adnék a rendőröknek...persze ha úgy gondolnám, hogy tényleg kivannak szürve a nem megfelelő kollégák. (hogy ha pl. valaki kockakövet dobál feléjük, azt úgy elverhessék, hogy...ne ők legyenek még meghúrcolva..., vagy, hogy ne kelljen félniük, hogyha egy kisebbségi álampolgárt büntetnek, mikor csinál az ombudsman etnikai-rasszista kérdést a dologból.) Utálom az usát, de a rendőrök és a magántulajdon védelme azért jobbnak tünik.
[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
válasz tolts.hu #1625 üzenetére
Ne bántsd, Nokia!
Szíve-joga olyan dolgot bírálni, amit még sosem tesztelt (pszichológiai-felvételi), illetve olyanról álmodozni, amihez meg nem biztos, hogy ért (jogtudományok)...
Nekem pl. az a "hatalom van a kezében, így visszaadhatja, ami általános iskolában sérelem érte" dolog nem volt nyerő, dehát ilyen is van... Ahogy máshol is vannak ilyenek.
Én 190 centi vagyok, Általános iskolában pedig nem voltam az, aki célpont lenne az idősebbeknek, erősebbeknek... Mégis azt hiszem, hogy elfogadná tőlem a bírságot...
[ Szerkesztve ]
-
tolts.hu
őstag
mod: részt
-
oxox
addikt
Nekem a rendőrökről vegyesek az érzelmeim...igazság szerint vannak köztük tényleg jó arcok, és vannak köztük olyanok akiket vertek a többiek ált. alsóban, és abban találják meg az örömüket, hogy ezt most visszaadhatják, hogy némi hatalom van a kezükben.
Volt olyan közúti szabálytalanságom, amikor simán mondta, hogy máskor inkább ne tegyek ilyet, és ezzel levolt rendezve, pedig záróvonal, középen villamos sin (Ferenc krt-on véletlen elmentem a hid felé, merthogy nem lehet balra fordúlni az Üllőire...). Mikor elsőre büntettek (szintén záró vonal....mit csináljak, 20-al ment elöttem valami hikomat...szemből nem jött semmi, én meg előztem...felüljárón volt, az eset...lent meg kisétált a rend őre) ..mondtam, hogy ez az első büntetésem, mennyire számthatok? azt mondta 5-10k körül...de ha tényleg az első, akkor jó lesz, ha csak 5k? ...komolyan mondom nem tudtam rá haragudni....11év alatt ez volt, meg egy biztonsági öv a kiszabott büntetésem...mondjuk az nem volt jó arc, bementem egy behajtani tilos kivéve célforgalom utcába...elkezdett faggatni, hogy kihez megyek, ki az nekem, hol lakik...tudom-e mennyivel lehet haladni (lakó övezet volt)..ha belettem volna kötve, akkor tuti előveteti velem az izzókészletet, igy 20-as sebesség korlátozásnál egy fekvő rendőr elött megbüntetett övre..komoly veszélynek voltam kitéve..és komoly veszélyt jelentettem....gondolom kivolt adva, hogy aznap mennyi büntetést kell szétszórnia.....
Ami a legdúrvább volt, egy zebra melletti gyalogátkelésem lent vidéken történt..láttuk, hogy jön a yard, de gondoltuk a 2m a zebra mellett senkit nem zavar..vagy 50m-re volt még a kocsijuk (meg úgy voltam vele, hogy a cimbi több mint 2m magas nem izélgetnek minket....) tévedtem. Igazoltatás...megkérdezték a pajtást, hogy Fegyverneken mennyi gyalogátkelő van (odavalósi), mondta, hogy 5 ..ment az okitás, hogy ott sem divat ez igaz?!..stb.stb...aztán engem kérdeztek (reméltem, hogy nem kérdezik, meg, hogy Pesten hány gyalogátkelő van)...kérdezték, hogy ugye ez Pesten sem divat...én meg mondtam, hogy néha a szükség ráviszi az embert...nahh ez nem tetszett nekik...kinézett hátulról az egyik tag, és megkérdezte, hogy tudom-e mi a nagy parasztlengő? Mondtam, hogy nem..."Ne is akarjam megtudni" Szerencsére lenyeltem a dolgot, pedig pont akkor
ment a tv.ben a szerb reklám egy magyar rendőr lábáról....kaptam volna telefonkönyvel bent a kapitányságon azt hiszem.De ez nem kicsiny hazánkra jellemző dolog. külföldön is találkoztam olyan rendőrrel aki tök szivesen segitett útbaigazitast kereső csapatunknak...de volt olyan is mikor az őshonos fekete párizsi rendőrnéni a szintén őshonos távolkeleti párizsi taxis mellé ált egy olyan vitában ahol egyértelmü volt, hogy átver minket a mocsok....
Igazság szerint én komolyabb pszichológia felvételit csináltatnék...meg persze sokmindent változtatnék a jogrendben, de ez más kérdés....
[ Szerkesztve ]
-
Biriboyka
senior tag
válasz tolts.hu #1607 üzenetére
Nah ezt megerősítem mint az ügyelet ( igaz nem ORFK főügyeletén ) oszlopos tagja!
Nálunk a kb 15-20 telefonos bejelentésből talán ha 2 normális. Szilveszterkor például egy férfi azzal idegesített, hogy vigyünk neki vizet, mert az övé nem jó!Ha a rendőrt ellenségednek, nem kívánatos személynek tekinted gondolj arra, hogy ő az egyetlen olyan személy aki ismeretlenül is az életét áldozzná érted! by pass
-
Vertigo18
addikt
-
blueMerle
veterán
Én azért csak bízom benne hogy elkapják és legalább 10 évig lesz egy 200 kilós nagydarabnak a madame-ja. A nagybátyámat, aki rendőr volt egy bankrabló lőtte le. Azóta amikor csak meghallom hogy bankrablás, előtörnek a régi indulatok.
-
biggamer
veterán
válasz tolts.hu #1619 üzenetére
Ami cseszteti a csőrömet az, hogy mondták ma a híradóban, többen is látták amint a másik ajtón kifutott a tróger.
Csak azt nem tudom, hogy azok akik látták, miért nem szóltak, hogy ne keressék már ott a kommandósok ?
Megkímélhették volna az állampolgárokat és a rendőröket is a felesleges idegességtől, munkától.Viszont ha pénzjutalmat tűznek ki a fejére / pl. 1 milla / biztos meglesz a rabló.
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
tolts.hu
őstag
válasz Biriboyka #1617 üzenetére
Ha a rablást követő 1perc 30másodpercen belül 100 rendőr lett volna a helyszínen, akkor talán megfogják. De volt ennyi? Vagy megvan ennek a reális lehetősége
Egy jó 10-15 perce volt hogy ledobálja a ruháit (gondolom volt alatta valami más színű mint amit kerestek, napszemcsi-sapka eldob) és meglépjen.
Ennyit erről...www.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
-
Biriboyka
senior tag
És még egy poén, hogy lássátok milyen volt/van a vezérkar!
Ha a rendőrt ellenségednek, nem kívánatos személynek tekinted gondolj arra, hogy ő az egyetlen olyan személy aki ismeretlenül is az életét áldozzná érted! by pass
-
Biriboyka
senior tag
Ismét leszerepelt a Cég! Olvass és nevess!
Ha a rendőrt ellenségednek, nem kívánatos személynek tekinted gondolj arra, hogy ő az egyetlen olyan személy aki ismeretlenül is az életét áldozzná érted! by pass
-
tolts.hu
őstag
-
tolts.hu
őstag
válasz Vertigo18 #1610 üzenetére
Egyszer volt szerencsénk személyesen feltenni az ORFK Kommunikációs Főigazgatójának az alábbi kérdést:
Rendőrökről jót miért nem látunk a hírekben??
A válasz:
Ők leadják a jót a média felé DE:
-a médiát és az
-embereket ez nem érdekli, nem foglalkoztatja, nem lehet szörnyűlködni, fikázni, meg csámcsogni...www.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
-
Vertigo18
addikt
A Zsanett-ügyről nem is akarok hallani, egy puna rámutat 5 emberre, az az öt tiltakozik, de azért lecsukják őket... pfff....
OTP-rablás: Valszeg ez a zsaru volt az első ember, aki lopott valamit... Múltkor volt nálunk egy vízvezetékszerelő, aki lopott, szerintem nem olvastál róla (annyit meg biztos nem, mint arról a "kollegáról"). Az ilyen menjen a levesbe...
Volt nálam is, amikor megjelent a néni, hogy bejelentést tegyen, a kezében volt egy Atlasz, és megkért, hogy mutassam meg neki hol van Afganisztán... Türelmesen megmutattam, Ő pedig szólt, hogy menjünk oda, mert háború van...
Ha valaki értelmes bejelentést tesz, sose tenném meg, hogy nem megyek ki! Erre esküdtem, ez a melóm...Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Debilon
addikt
válasz oceanearth #1606 üzenetére
a határőrség schengeni pénzből kapott autókat...semmi köze a magyarok x ftjához, erre költhették el azt a pénzt
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
tolts.hu
őstag
1) Valami olyasmit hallottam, hogy az ORFK főügyeleten volt olyan 1800 hívásból 3(!)-nak volt értelme...
Na most ez is elgondolkodtató... Sajnos elég sok birka ember van:
felhíják a 107et meg a 112őt ilyenekkel, hogy csak kipróbáltam hogy jó-e a telefon...2) Az integráció villám gyorsan ment...talán túl gyorsan is...
3) Szerencsére ezen a fórumon tényleg az értelmesebb része van az embereknek, akiknek lehet érvelni, és nem csak a "maguk igazát" fújják..
-
oceanearth
őstag
válasz Vertigo18 #1605 üzenetére
Hidd el tényleg nem jöttek ki. Én idáig akárhányszor hívtam a rendőrséget, mintha zárt kapukat döngettem volna. Egy az, hogy 3-4 perc mire fel lehet őket hívni, ha egyáltalán eléred őket. Ezt is egy viccnek tartom, hogy erre sincs pénz, ember, technika, hogy egyáltalán elérhetőek legyenek.
Pár példa:
1. Idén nyáron mentünk le Balcsira és a cigányok azzal szórakoztak, hogy köveket dobáltak az autópályán, meg megpróbálták leköpdösni a kocsikat az egyik felüljáróról. 3-4 perc után elértem a rendőrséget, akiik kapcsolták a helyi kapitányságot, akik nem vették fel a telefont. 20-30km-t mentünk, folyamatosan próbálkoztunk, kicsöngött, de semmi.
2. Kb. 1 éve nem kaptam meg a jobbkezet, kiütötték a bal első futóművemet. Ott álltam a kereszteződésben, a csávónak nem volt betétlapja, francia jogosítványa volt, meg trükközni próbált, arrébb állt a kocsival meg minden. Felhívom a rendőrséget, ez úgy 2 utcára volt a VIII. kerületi kapitányságról. Mondom ha nem gond, guruljanak ki 2 utcát, ezét, meg ezért. Nem jövünk, mert elismeri a kárt. Mondom most persze, de se betétlapja, a jogosítványa se 100-as és én meg futómű nélkül állok az út közepén, ő meg már arréb állt a kocsijával, hiába kértem, hogy ne tegye... Nem jöttek ki természetesen.
3. Ez az előbb említett eset volt a lehúzós cigánygyerekkel. Akkor sem jöttek ki sajna.Tudom én, hogy sok a meló, de hidd el nem véletlen olyan amilyen a rendőrség megítélése. Az meg biztos, hogy ti erről aztán a legkevésbé tehettek. Talán azt tudnám mondani, hogy a "Fejétől bűzlik a hal".
Normális vezetés nélkül, nincs normális rendőrség. Az is vicc volt, hogy X milliárdét vettek a határőrségnek zöld kocsikat. Ezt X millióért felmatricázták, majd rá 1,5 évre összeolvadt a határőrség a rendőrséggel... Hihetetlen, hogy ezt nem tudták 1,5 évvel ezelőtt?? -
Vertigo18
addikt
Ez így okirat-hamisítás szagú... vagy lehet, hogy én nem olvastam el kellőképpen... A "visszadátumozás" okirat-hamisítás!
A többieknek!
Nokia kollega nagyon jól összefoglalt mindent. Érdekesnek tartom, hogy itt nem indulatból érvelnek a "nem-rendőr" hozzászólók, egyéb fórumokon sajnos elmegy idáig a dolog. Ez így jó!
Megértem mindenkinek az álláspontját, hogy "ezzel, meg azzal" nem intézkedik a Rendőrség... De van egy régi, tanulságos történetecske: dögöljön meg a szomszéd tehene is... Ha hiszitek, ha nem, a legegyszerűbb, biztonsági öves intézkedéseim 80 %-ánál is a vétkes vezető kapásból azzal jön, hogy "nézze, annak sincs bekötve, azt miért nem bünteti?"! Ne foglalkozzunk a másikkal, ha elkövettünk valamit, nyeljük le, ne "dögöljön meg a szomszéd tehene is"!
És még egy hozzászólás: Az a rendőr, aki nem megy ki egy bejelentésre, azt kirúgják... Nem vicc, te bejelented a Rendőrségre a rablást, az Ügyeletes továbbítja a Járőrnek a bejelentést, aki szerinted azt mondja, hogy "Nem megyek ki"??? Az azért durva lenne egy parancsuralmi rendszernél... Minden nap több bejelentéshez is ki kell mennem, miért mondanám egyre, hogy "erre nem megyek ki"? Ez a dolgom...
Ez olyan, mint a futószalag mellett álló gyári munkás 10 év után azt mondja, hogy "ezt most nem rakom össze". Értelmetlen...[ Szerkesztve ]
-
sasa311
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest