-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Drótszamár #11899 üzenetére
Miért nem csinálsz egy PC-n kulcsot, majd másolod fel a routerre?
-
suste
veterán
válasz
Drótszamár #11690 üzenetére
A bridge interfesznek adni kell ip-t, azt ami a router címe a fő hálózatban.
Érdemes fixalni az ip-jét a fő routerben, hogy ne kelljen állandóan allitgatni..... -
Drótszamár
őstag
válasz
Drótszamár #7502 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget az A5-V11-es routerrel kapcsolatban.
Csináltam az image builderrel saját CC sysupgrade fájlt. A gyári beállításokkal 600 kbyte szabad hely volt.
A letölthető image-et feltettem, bekonfigoltam mindent, kapott egy frissítést a saját image-ből. Utána felment rá a curl, még hely is maradt.A sony AS-20-as akció kamerával percenként 18-19 db teljes felbontású képet tud lőni.
A kamera gyári timelapse módja 1920-as képekből tud 12 db-ot percenként. -
suste
veterán
válasz
Drótszamár #7522 üzenetére
De ha fapados BB trunk, akkor egy csomo helynek kellene lennie szerintem.
Es errol mar siman frissithetsz sysupgrade-del barmilyen masik owrt-re.A linkelt cikkiro CC celjat nagyon nem ertem, ilyen kicsi eszkoznel, keves flash mellett teljesen felesleges a nagyobb meret miatt....
-
suste
veterán
válasz
Drótszamár #7519 üzenetére
Bb -vel kene probalkozni, az sokkal kevesebbet helyet foglal....
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Drótszamár #7504 üzenetére
Szia!
Én wget-el így próbálnám meg:
wget -O- --post-data='{"method": "actTakePicture","params": [],"id": 1,"version": "1.0"}' --header='Content-Type:application/json' http://192.168.122.1:10000/sony/camera
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Drótszamár #7502 üzenetére
Szia!
A firmware által tartalmazott csomagokat csak logikailag tudod törölni, azaz nem fog növekedni a szabad hely. Sőt, a logikai törlés bejegyzése miatt valamennyivel csökkenni fog. Így kénytelen vagy saját build-et készíteni.
Esetleg wget nem elég a művelethez?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Drótszamár #4654 üzenetére
Szia!
Na, pont ezért kérdeztem. Erre van LGMOD. Én is azzal használok már évek óta egy LG 37LH3000-et egy USB-LAN adapterrel.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Drótszamár #4649 üzenetére
Szia!
Ezt inkább a TV oldaláról kellene megközelíteni. Pontosan milyen készülékről van szó?
-
krealon
veterán
válasz
Drótszamár #4649 üzenetére
Nincs ilyen.
Vegyel halozati medialejatszot. -
wigyori
tag
válasz
Drótszamár #3790 üzenetére
@3790:
Szia,
Nem tudom, hogy pont emiatt nem mukodott-e aprilisban a network config neked, viszont bekerult ma egy commit, r40895 [1], probald meg ezzel plz.
Udv,
-w-[1] https://dev.openwrt.org/changeset/40895
-
Drótszamár
őstag
válasz
Drótszamár #3972 üzenetére
Senki nem szívott még ilyennel?
-
toydog55555
csendes tag
válasz
Drótszamár #3834 üzenetére
Köszönöm!
Sikerült sajnos téglásítanom a routert, vissza akartam rakni rá a gyári szoftot mtd-vel, de sajnos tégla lett, csak villognak az elején a ledek.
Mit tudnék ezzel csinálni, hogy helyrejöjjön? -
LógaGéza
veterán
válasz
Drótszamár #3820 üzenetére
Pontosan, több TV-n, PC-n, tableten, telefonon tudunk egyszerre TV-zni - illetve még nem, majd ha bekerül a másik lét tuner (MUXonként 1), akkor szvsz a most sugárzott MindigTV-s adásokat tudjuk fogni, 1 kártyával.
doberman
Váltottam én anno pár szót erről azbest-el, de még akkor Raspberry Pi-re épült a rendszer. Lehet most is felkeresem majd, de ez szerintem inkább OpenWRT, mint DVB probléma.
A kernelben bennevan (összes 3.10-esben), rákeresve a forrásban is megtaláltam a dvb-s header fájlokat. -
Drótszamár
őstag
válasz
Drótszamár #3790 üzenetére
Összenéztem sorról sorra a két logot, arra jutottam, hogy hiányzik a hálókártya kernel modulja.
Szerencsére sd kártyával megy, így felmásoltam rá, boot után offline telepítettem, így már működik a hálókártya.
Tudom csak trunk, de azért elég meleg, hogy hálókártya nélkül készült az image...
Ilyen bugot hol szoktak jelezni?
-
scream
veterán
válasz
Drótszamár #2406 üzenetére
Megcsináltam, de semmi változást nem tapasztaltam.
El kéne indítani? És ha igen, akkor hogyan?
Továbbra sem megy ezzel a parancssal :
net rpc shutdown -I IPADDRESS -U USERNAME%PASSWORD se a rooteren futtatva se SSH-n futtatva
Még egy olyan kérdésem volna, hogy majd ha már megy a leállítás, akkor elindítani tudom-e paranccsal?
-
scream
veterán
válasz
Drótszamár #2397 üzenetére
És ezekhez minek kell a Samba?
A router én csak a samba_servert találtam, ez kell nekem?
Illetve a linket cikkekben nem esik szó ennek helyes konfigurálásáról, meg az openWRTs telepítéséről.
-
scream
veterán
válasz
Drótszamár #2395 üzenetére
Szerintem minden lehetséges variációt elpróbáltam vele, mármint gépnév/jelszó, felhasználó/jelszó, stb, de semmi, meg sem mukkan.
Pedig a wake-on LAN meg magic packets tuti be van kapcsolva, mert Android appal megy (igaz, ehhez kell a gépre is egy kliens), viszont szeretném úgy is ki/be kapcsolni ha esetleg épp nem vagyok kapcsolódva az otthoni hálózaton és azt is szeretném, hogy ne kelljen a gépre külön kliens program...
-
Drótszamár
őstag
válasz
Drótszamár #2363 üzenetére
Egy megoldás, bár biztos van szebb.
Módosítottam a program indító scriptjét.
Indításkor rákeresek a /tmp/ mappában egy file-ra. Ha nincs ott, akkor elmegy aludni 180s-re, majd létrehozza a fájlt, és lefut a maradék. Ha ott van, akkor megy tovább a script.Így 3,5 perc alatt feltalált a netre, és fel is küldte az első képet.
Majd tesztelgetem még, hátha lehet csökkenteni a 180s-et.
-
b-max
senior tag
válasz
Drótszamár #2374 üzenetére
Philips spc1000nc a kamera tipusa. Lehet hogy tényleg nem tudja az a felbontást, viszont 1280x1024-be szépen meg
Amúgy a másik gondom. Nem tudom bemountolni az USB-s hdd-t, vagyis kézzel parancssorból összejön, viszont én azt szeretném, hogy bootoláskor ez automatikusan menjen. Próbálkozram LUCI alól, ott is van a mounting point-ok között, viszont a mounted file system alatt nem . Mitől lehet ?
config global
option anon_swap '0'
option anon_mount '0'
option auto_swap '1'
option auto_mount '1'
option delay_root '5'
option check_fs '0'config mount
option target '/mnt/sda2'
option uuid '84a0119d-a334bf48-9a1740d3-3c436425'
option enabled '0'config mount
option device '/dev/sdb1'
option fstype 'ntfs'
option options 'rw,sync,noatime'
option enabled '1'
option target '/root/usb'config mount
option enabled '0' -
doberman
senior tag
válasz
Drótszamár #2299 üzenetére
nekem meg szét kell még szednem, hogy végtelenre állítsam... nem tettek rá tekerőkét..
így meg életlenek a felhők...
-
doberman
senior tag
válasz
Drótszamár #2296 üzenetére
autofókusz? ez webkamera, ezen legfeljebb manuális tekerőke van
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Drótszamár #2281 üzenetére
Szia!
A multiwan tetszőleges típusú WAN kapcsolatokat tud kezelni. Lehet az összes vezetékes is. Persze először akkor a switch-et kell config-olni, hogy 2 portja legyen WAN.
-
m165le2
csendes tag
válasz
Drótszamár #2275 üzenetére
Pontosan böngészéshez kell, hárman dolgozunk folyamatosan neten, de az ADSL csak 1 megás, és nincs is másra lehetőség.
Ráadásul az az egy mega is sokszor csak 0,1 0,2 mega negyed órákra. -
Peter789
senior tag
válasz
Drótszamár #2242 üzenetére
eddig én csak FE1.1s-el találkoztam ebből a típusból, de ha belenézel a házába akkor hamar kiderül... agyobb árammal terhelni nem próbáltam, mivel a mini 3020-as és a HUB-ra dugott SIM5320 modem is külün saját kapcsüzemű tápokról mennek, az 5V a HUB felől csak kapcsolja a modemet, áramot nem vesz fel róla
szerk: ezt mondja róla az lsusb:
Bus 001 Device 002: ID 1a40:0101 Terminus Technology Inc. 4-Port HUB -
vargalex
Topikgazda
válasz
Drótszamár #2246 üzenetére
Szia!
Nyilván ezek közül a kamera a legnagyobb fogyasztó. Így a kisebb fogyasztásúak eltávolítása nem sokat változtat a helyzeten. Kíváncsi vagyok mi lesz a vége.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Drótszamár #2244 üzenetére
Szia!
Lehet, hogy a HUB-ot a kamerával együtt már nem tudja meghajtani. Van rajta még más eszköz is?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Drótszamár #2242 üzenetére
Szia!
Aktív, vagy passzív HUB?
-
Peter789
senior tag
válasz
Drótszamár #2226 üzenetére
extroot-ként bármekkora vinyó vagy pendrive mehet rá - bár célszerű külön partícióként alárakni az extroot területet és az adatoknak szántat, mert ha sikerül valamit összekuszálni és le kell gyalulni és újraépíteni a rendszert, akkor egyszerűbb dolgod lesz - pont mint windows-nál, jobb ha van egy C és D meghajtó
A 4 mega sajnos tényleg kevés, de annak a cseréje kisebb mutatvány, mint a RAM duplázása:
Ezt a 8 lábú vackot kell lecserélni pl egy ilyenre (vagy ebay) - a 16MB már bőven elég a rendszernek, bár persze ha képeket mentesz le a webkamerával és tárolod, akkor arra nem biztos. A csere során még az üres flash-t is meg kell tölteni előtte, amihez vagy egy párhuzamos porttal rendelkező régi gép kell plussz pár ellenállás, vagy egy erre való USB-s íróeszköz
a webkameráról 1-1 kép mentését bírnia kell a rendszernek - a folyamatos videó mentésével lehetne ott gond, hogy ha vinyóra akarod írni akkor tömörítetlenül már túl sok lenne az adatforgalom, a tömörítést meg a proci nem nagyon bírná, bár lehet ott is lehet találni valami középutat amit még bír...
-
csixy
addikt
válasz
Drótszamár #2226 üzenetére
-
Peter789
senior tag
válasz
Drótszamár #2217 üzenetére
Nem, ez az ár csak magára a felforrasztható modulra vonatkozik ami a pdf első oldalán látható. A dev.board és a dobozos verzió ára magasabb valamivel, de nekem úgyis pont a saját nyákra ültetés a célom, úgyhogy azokkal nem is foglalkoztam. Tápot egy LM2576 kapcsüzemű körről fog kapni
Az 1 USB az a SoC családból adódik, még a nagyobb WDR3600 és WDR4300 is csak 1 porttal rendelkezik és a 2-t a nyákra rakott HUB chip adja. Viszont nekem azzal a GL850-el (4-5 féle különböző HUB-al) voltak jelentős problémáim az AR9331-hez (MR3020) párosítva, úgyhogy helyette inkább a Terminus-féle FE1.1s-t használom ami atomstabilnak bizonyult - jelenleg a Silverline SL004H HUB formájában, de az ebay-ről külön csippként is beszerezhető... HUB mindenképpen kell hozzá, mert az AR9331-nek van egy hardverbugja, ami miatt ha aktív a WiFi, akkor a lowspeed és fullspeed USB eszközök instabilak vele, de ha egy hispeed HUB-on keresztül csatlakoznak akkor már nincsen probléma
Az árakra 7EUR szállítás jön rá - 50 darab modulra már 10EUR - plussz 21% Litván áfa a végszámlára. Mivel Litvánia szintén az EU tagja, ezért más költséggel nem kell számolni.
A Carambola 2 mellett még van egy régebbi Carambola néven futó moduljuk is Ralink SoC-al, de az pár perifériáját leszámítva butább és drágább mint a C2
20 modul mostani paypal árfolyammal ~6.4e, 50-nél ~6e, 100db-nál már csak szűk 5.6e/db-ra jön ki minden költséggel együtt
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Drótszamár #2152 üzenetére
Szia!
Privátban küldtem egy linket a forráshoz.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Drótszamár #2137 üzenetére
Szia!
NSLU2-höz nem jó a package, de este tudok küldeni neked forrást (Makefile-val, stb.).
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Drótszamár #2121 üzenetére
Szia!
Nekem egy ilyen eszközöm van, ehhez a pcsensor-t cross compile-oltam. Tökéletesen működik. Megtalálod a repomban.
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Drótszamár #2121 üzenetére
Szia!
Milyen usb-s hőmérő?
-
Meddu
tag
válasz
Drótszamár #1959 üzenetére
megvan a kamera működik szépen !!
mekkora felbontásra lehet állítani max? -
Csokiii
aktív tag
válasz
Drótszamár #1904 üzenetére
-
Peter789
senior tag
válasz
Drótszamár #1896 üzenetére
Lehet szerencsésebb tartogatni a logokat, ennyit találtam a wear leveling témára:
I work for a company that used to be a member of the SD association, we are familiar with the 2.0 (SDHC) spec. The SD card spec has NO entry for wear leveling. That is completely dependent on the SD manufacturer to handle that if they so choose. We have seen that some likely do, while others very much do not (beware the super cheap knock-off SD cards). SDXC may have changed that to include wear leveling, but I am unsure of that. Unfortunately the only way to really show that is to get your hands on the official spec. You can find it online most likely, but the SD association really wants you to pay for it.
A JFFS2 fájlrendszer maga végzi a wear leveling-et, de ezt csak az MTD eszközökre lehet használni. Az EXT2/3/4 amit célszerű egy memóriakártyánál használni (vagy FAT, de ez nem javasolt) az biztosan nem csinál wear leveling-et, tehát ha a kártya hardverből elvégzi akkor van, ha nem akkor nincsen. Ellenőrizni sem lehet, maximum szándékos gyilkolással nézni hogy mikor kezd el haldokolni az adott kártya típus. De ha egy pár gigás kártyán mindig meghagyod a logok nagyját és magad forgatod, akkor úgy valószínűleg sokáig ki fogja bírni...
Még egy dolog: ha hajlamos néha le-leszakadni a modem és újracsatlakozni - maga a hardver az USB portról, nem csak a szolgáltató felé menő kapcsolat szakadozik - akkor olyankor újra meg újra elveszik a mount ami vezethet logikai hibákhoz, esetleg kiakadásokhoz is
-
Peter789
senior tag
válasz
Drótszamár #1894 üzenetére
elvileg működnie kell modeswitch előtt és után is - annyi a szépséghiba, hogy extroot-nak nem igazán lehet használni, mert váltáskor leszakad ez az eszköz is egy rövid időre, de ha a működő vason szeretnéd csak mount-olni, akkor az lehetséges
de nézd meg a dmesg-et, hogy váltás után amikor megjelennek a virtuális sorosportok, akkor ott emleget e üres storge eszközt is
-
Peter789
senior tag
válasz
Drótszamár #1851 üzenetére
örülök az előrelépésnek... ha esetleg találsz valami debug opciót a kernelben a HID és kapcsolódó modulok között akkor azt még érdemes lehet verbose módra kapcsolni, hátha sikerül kideríteni az okát a problémájának. Esetleg ha a másik kis linuxos vason jó, akkor érdemes lehet megpróbálni más olcsóbb routerrel is, mint pl a TL-MR3020-as bő 5e-ért - feltéve hogy nem lowspeed vagy fullspeed az eszköz, mert az AR9331 hardverhibája miatt ezekre allergiás, csak hispeed hub-on keresztül lehet őket csatlakoztatni, vagy le kell tiltani a wifi-t! elég érdekes hiba, de már sokan megerősítették, valószínűleg hardverbug van mögötte...
(#1852) pirosi91
előfordulhat, hogy valami olyan firmware bug van a háttérben ami csak linuxos driverrel / környezetben jön elő - mindenesetre akkor lenne rá esély, hogy idővel javítsák is
-
Peter789
senior tag
válasz
Drótszamár #1834 üzenetére
a lubuntu nem tudom hogy viselkedik - 12-13-as ubuntuval próbáltam, az többnyire konkrétan megmondja hogy melyik apt-get csomagot tegyem fel ahhoz hogy meglegyen amit éppen hiányol, csak néha van olyan hiány-üzenete ami guglizásra kényszerít
(#1831) pirosi91
esetleg más firmware verzióval az eszközön?
-
Peter789
senior tag
válasz
Drótszamár #1827 üzenetére
sajnos ebbe én is belefutottam pár hónapja egy USB-re dugott HID PIC-el - azért hogy pár KB-ot megspóroljanak a HID kernel modulon, alapból le van tiltva a HIDRAW támogatás... ha ar71xx platformos vasad lenne, akkor tudnék kész javított modult is adni, de jelen esetben magadnak kellene újrafordítanod. hogy állsz a linux-al, openwrt fordítással? nem egy nagy mutatvány, ebből az írásból tudsz kiindulni: [link]
ha win környezetet használsz, akkor pl vmware-be telepíts egy ubuntu-t, majd azon kezdj hozzá a fenti lépésekhez - csak persze keresd ki a megfelelő target system-et és target profile-t. AA-t írsz, szóval a fenti írásban lévő trunk helyett használd ezt a forrást: svn://svn.openwrt.org/openwrt/branches/attitude_adjustment , valamint ezt [link] az apró módosítást hajtsd végre a make előtt a megadott fájlon, és a végeredmény kernel modul már fogja támogatni a HIDRAW eszközöket is, csak írd vele felül a routeren lévő hid.ko-t (nem kell az egész firmware-t cserélni, elég csak ezt az egy fájlt felmásolni)
az ubuntu hiányolni fog jópár programot / lib-et mire megcsinálja a fordítást, de általában megmondja hogy konkrétan mit telepíts, ha meg éppen nem akkor a hibaüzenetre guglizva meg lehet találni hogy mi kell még neki a boldogsághoz
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Drótszamár #1597 üzenetére
Szia!
A 2>&1 az error outputot átirányítja a standard output-ra, ami ugye a /dev/null-ba van irányítva. Azaz így valóban nem fog semmit visszaadni a ping parancs (de ez is a cél).
A $? az utoljára futtatott parancs exit státuszát adja vissza.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Drótszamár #1595 üzenetére
Szia!
Valami ilyesmi megfelelő lehet:
#!/bin/sh
HOST=index.hu
ping -c 1 $HOST > /dev/null 2>&1
if [ $? != 0 ]; then
/sbin/reboot
fiAzaz, ha a ping-re nem kap választ, akkor reboot-ol. Remélem nem írtam el benne semmit.
-
Aeroglobus
tag
válasz
Drótszamár #1445 üzenetére
Az enyém Vodás. Így már tudod, hogy azt is el lehet érni.
Csak az APN-t kell megváltoztatni. Viszont állítólag így olyan "úton" jön, az adatforgalom, hogy a letöltött tartalmak tömörítése kissebb, ergo hamarabb kimerül az adatkorlát. Nem mondom, hogy nem szokott nekem elfogyni, de azért azt sem mondhatom, hogy 1-2 nap alatt kimerülne a keret. Szóval amellett a használat mellett, úgy gondolom, hogy nekem nem feltünően fogy el hamarabb mint egyébként előtte, arról nem is beszélve, hogy van amikor ki sem használom a keretet, pedig sokszor vagy 2-3 napot is folyamatosan biztosítja az internetkapcsolatot (általában hétvégénként).
-
stopperos
senior tag
válasz
Drótszamár #1286 üzenetére
A /tmp a ramba van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged