- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
LógaGéza
veterán
válasz
LógaGéza #13999 üzenetére
Úgy nézem mindenképp kell hozzá az nfs-utils csomag, viszont sehogy nem tudom lefordítani. Minden fordul, csak ez nem.
Tudna nekem ebben valaki segíteni?
A toolchain megvan, ./scripts/feeds update -a, majd ./scripts/feeds install nfs-utils, és itt se telepíti magát ezt a csomagot, csak pár másikat. Menuconfigban benne van, de alapból elég sok minden van bejelölve, ha ki is veszek mindent, csak ezeket hagyom benn, akkor lefordul, de maga ez a csomag nincs meg... -
claire78
senior tag
válasz
LógaGéza #4163 üzenetére
Köszi a választ!
vargalex féle ROM-mal szeretném majd torrentkliensként is használni.
Természetesen más egyéb funkcióját is használnám a routernek. Nem használtam még torrent kliensként routert, de gondolom ez a típus/ROM megbirkózik egy 10MB-es nettel és alkalmanként futtatott néhány torrent-tel.
-
claire78
senior tag
-
-
vilmos.nagy
tag
válasz
LógaGéza #4081 üzenetére
Ennyire visszafogja az ntfs-3g? (a topból nekem nem ez jön le, én sokkal inkább a rossz QoS-re gyanakszom, de lehet, hogy tévedek)
Tulajdonképpen azért ntfs, hogyha felkapnám, s vinném magammal, ne kelljen szarakodni driverekkel, stb.-vel.Ha CPU, akkor megoldható, hogy mind a transmission, mind az ntfs-3g prioritását lejjebb veszem? Lehet ebben valami rossz?
-
betyarr
veterán
válasz
LógaGéza #4069 üzenetére
minél többet olvasok most az openwrt és tp link 1043- al kapcsolatban,annál bizonytalanabb vagyok.
most akkor a barrier breakert lehet egyszerű fw upgradeként betallózni?luci,wifi,port forward,remote management,qos -ezeket mindet telepíteni kell?ez mennyire egyszerű egy kezdőnek?elég a 8 mega flash mindehhez?vagy vegyek inkább egy olyan routert amihez van már aa?vagy ha ennyire láma vagyok,akkor inkább bele se fogjak az egészbe? -
Smells
tag
válasz
LógaGéza #3962 üzenetére
Sajnos nem működik ez a failsafe sem.
Úgy jártam el, ahogy írtad, illetve ahogy az OpenWrt Failsafe oldalon is le van írva:
PC-t 192.168.1.2-re állítottam.
Routert WAN portot összekötöttem a PC-vel és áram alá helyeztem.
A router küldi is a kis üzenetet, hogy nyomjam meg a gombot a failsafe mode-hoz: KÉP, pont ahogy az oldalon is írják.
Próbáltam a reset és a qss gombot is. Elkezdett ugyan nagyon gyorsan villogni a Sys led, de ennyi, telneten a 23 és 22-es porton is "connection timeout" Putty klienssel.Mit lehetne még megpróbálni?
Köszi
-
VeryByte
őstag
válasz
LógaGéza #3929 üzenetére
Az ok, csak ugye ilyenkor no-boot-ossal jössz vissza, viszont a gyári-ak mind boot-osak. Na ez itt a kérdés. :-)
Viszont ötlet, hogy vajon ez a dög OpenWRT alatt miért nem akar a Cisco-val csevegni?
A Csco GBit-es, több kábellel is próbálva a dolog.
Szóval, ezt most nem értem annyira. -
VeryByte
őstag
válasz
LógaGéza #3924 üzenetére
Lehet, de most nem foglalkozom vele.
Viszont, van valaki PR-Telecom területen?
Adott egy 1043ndv1, Vargalex 1.1.7 és az istennek se akar dhcp-n netet kapni.
Ez ugye kábeles, tehát nincs semmi azonosítás.
Valamelyik csoda Cisco cucc van.Ötlet?
Mac beírás, kábel modem újraindítás megvolt, pc-ről megy.
Ja, és nálam másik rouetr után kötve simán kap mindent. -
válasz
LógaGéza #3882 üzenetére
Köszönöm.
Igazából megerősítésre lenne szükségem, mert párszor bebuktam a neten talált fals vagy idejétmúlt leírásokba, és nem szeretnék esetleg napokat eltölteni az unbrick-el. Pár megoldást én is találtam, többek közt ezt is, de melyik lehet a megfelelő?Olvastam itt a fórumon, hogy a tp-linket, ha nem szerepel a boot a firmware nevében, akkor simán lehet LuCI alól visszaállítani. Ezért remélem, hogy a netgear is visszaállítható így.
-
Thusor
őstag
válasz
LógaGéza #3878 üzenetére
Alakul a dolog. Most már alaphelyzetbe állítottam. Telneten jelszó belőve, ssh is kapcsolódik. Hogyan tunám úgy konfigurálni a routert hogy a wifi-t bekapcsoljam és tudjak csatlakozni hálózathoz webfelület nélkül? Az a baj, hogy itt a koliban csakis wifiről megoldott a net. Nem tudom kábellel csatlakoztatni netért, tehát wifiről kellene összeszednie a csomagokat.
-
Peter789
senior tag
válasz
LógaGéza #3857 üzenetére
Elképzelhető hardver inkompatibilitás is, meg az is hogy a driver igénytelenül lett megírva és egymás farkába harap a két eszköz - ezeket megerősítheti vagy cáfolhatja ha hasonló kernel verzióval más gépen is hasonlóan viselkednek. Szerencsére elég olcsón adják már ezeket, másodiknak próbálj meg valami teljesen más chipset-el rendelkezőt vadászni...
A flash upgrade még ennek fényében is érdekelhet? Légyegében annyi hogy valamilyen módon először bele kell pakolni az új flash-be a uboot-ot, ART-ot meg akár a teljes openwrt-t is akkor már - ez történhet USB-s íróval, de akár egy régi gép printerportján keresztül mindössze pár ellenállással vagy egy Raspberry vagy maga a router SPI portjára kötve a másik flash mellé, de ehhez már egyedi kernel bűvészkedésre is szükség van - azthiszem vargalex így oldotta meg - majd utána jöhet a forrasztás...
-
Peter789
senior tag
válasz
LógaGéza #3851 üzenetére
Milyen chipset van a HUB-okban? A legtöbb a Genesys Logic GL850-el fut amivel voltak gondjaim (mindenféle különböző gyártótól) Atheros chipset mellett, de pl az ebben lévő Terminus FE1.1s -el és másik ebay-ről beszerzett FE2.0 chipsetessel meg semmi gondom nem volt...
Jó ötlet, próbáld ki az alapos kiherélés után extroot nélkül hátha jobb a helyzet, és ha az úgytűnik hogy megoldást jelent akkor a flash-t le lehet cserélni egy 16 megásra és akkor már nem leszel helyszűkében...
-
LógaGéza
veterán
válasz
LógaGéza #3844 üzenetére
Na szóval 1 tunerrel működik a rendszer:
[ 8848.140000] usb 1-1.1: dvb_usb_v2: found a 'Realtek RTL2832U reference design' in warm state
[ 8848.240000] usb 1-1.1: dvb_usb_v2: will pass the complete MPEG2 transport stream to the software demuxer
[ 8848.340000] usb 1-1.1: dvb_usb_v2: schedule remote query interval to 400 msecs
[ 8848.360000] usb 1-1.1: dvb_usb_v2: 'Realtek RTL2832U reference design' successfully initialized and connectedViszont a másodikat már nem fogadja el:
[ 9510.570000] usb 1-1.4.1: dvb_usb_v2: found a 'Realtek RTL2832U reference design' in warm state
[ 9510.650000] usb 1-1.4.1: dvb_usb_v2: this USB2.0 device cannot be run on a USB1.1 port (it lacks a hardware PID filter)
[ 9510.670000] usb 1-1.4.1: dvb_usb_v2: 'Realtek RTL2832U reference design' error while loading driver (-19)
[ 9510.680000] usb 1-1.4.1: dvb_usb_v2: 'Realtek RTL2832U reference design' successfully deinitialized and disconnectedEz a probléma már eléggé OpenWRT-hez kötődik. A hub persze USB2.0-s, és eddig is azon ment. Esetleg a router (842ND v1) nem lenne elég?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
LógaGéza #3819 üzenetére
Szia!
Kellenek hozzá a dvb kernel csomagok is. De ezek Makefile-ja sajnos nincs meg az OpenWrt forrásban, így nem is tudod kiválasztani a make menuconfig-ban. Feltettem ide az enyémet (ami még a 3.7.4-es kernelhez készült). Másold be a package/kernel/modules alá. A make menuconfig-ban a Kernel modules menüpontban a Media support alatt fog megjelenni.
A kernel verzió eltérése miatt elképzelhető, hogy egy kicsit faragni kell majd.
-
Peter789
senior tag
-
doberman
senior tag
válasz
LógaGéza #3819 üzenetére
nem biztos, hogy jól emléxem, de tán a kérdéses kernel még nem tudja ezt az eszközt kezelni, vagy a benne lévő tunert nem ismeri? hmmm én magasabb számú kernellel alkalmaztam ubuntu alatt ott ment, de az lsusb kimeneten tán kiírta a tuner tipust is... de majd jön egy guru és megmondja a tutit. vagy keresd pü-ben azbest fórumtársat, talán többet tud..
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Quadro FX 570 eladó
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest