- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Headless
őstag
válasz
scream #10256 üzenetére
Ddns-hez ulaz ip cím forráshoz url-t kell megadnod.. De ha az upc-s modemet bridge módba teszed az is megoldás lehet, csak akkor számolnod kell azzal, hogy az openwrt NAT sebessége ~200 mbps.
Sima openvpn már rég nincs openwrt-ben sem, már BB alatt sem volt.
Beginners guide müködik, teljesen jól, valamit kihagysz, vagy nem jól csinálsz, vagy lede alatt nem megy openvpn, bár ez utóbbit kétlem…
Beginners guide ahogy írja is az openvpn-openssl és openvpn-easy-rsa csomagot kéri.
De próbáljuk meg megnézni a weboldalt, szívesen ránéznék, megy-e LEDE alatt.
-
suste
veterán
válasz
scream #10073 üzenetére
de lehessen adott MAC-hez fix IP-t adni
ezt az összes router tudja, még gyári fw-vel isaz asusokkal nekem az a bajom, hogy baromi drágák
és sajnos a tplink C2600 is nagyon drága (ráadásul ott is csak külső openwrt build van, ha jól tudom)én most messze bestbuy-nak érzem a sokszor emlegetett Dlink860lb1
van stabil openwrt, egy negatívuma van, hogy a CC-ben lévő alap driverrel egyelőre problémás a 2,4ghz-es wifi
viszont a wifi mindig egy nagy lutri, és mivel úgyis nagyol olcsó ez a router a hasonló tudásúakhoz képest, így simán belefér egy másik 2,4ghz-es 300Mbites wifis router a költségvetésbe, és még így is megúszod az egészet 20K-ból
és openwrt-s driver is tuti rendbe lesz téve, főleg hogy most összeolvadnak a LEDE-vel (ott már állítólag most is jobb a wifi, de DD trunk alatt is)
egy archerC7v2 is 35K körül van, pedig az sehol nincs a dlinkhez képest proci és usb téren
a C2600 meg majdnem a duplája (60K)
az asusok szintén ilyen drágák (40-70K)ezek alapján kell döntened
-
suste
veterán
-
suste
veterán
ha megnézted volna a wikiben a cron(tabo)t, akkor nem kérdeztél volna úgy, hogy közben már a választ is szinte leírtad
5 0 * * * /etc/init.d/uhttpd restart
minden nap 00:05-kor lefut a parancs
nem lesz semmi baja ha naponta újraindítja, akár napi többször is csinálhatja... -
easy...rider
őstag
és itanczos
Erre is gondoltam hogy mire lehet képes egy ilyen eszköz, ez valószínűleg tényleg nagy terhelés lenne neki.
Van egy WR842N V3 roouter-em, ebből gondoltam kihozni valamit, mert van elfekvőben van 2 db Logitech Quickcam Messenger kamerám és akkor ezek közül használnék egyet.Ha annyi megoldható lenne hogy:
- mozgásérzékelés,
- e-mail riasztás,
- kamerakép 1-2 másodpercenkénti frissítése amit böngészőben meg lehet nézni
- szolgáltatás egyszerű ki-be kapcsolásaaz már tökéletes lenne
-
Traptor
aktív tag
Én azzal kezdtem, hogy nyomtam egy reset-et a 2. routeren.
(Ez elsőre fájt, mert mindjárt el is búcsúzhattam a torrent cuccaimtól.)A jelszó átállítását követő lépés rögtön a 192.168.2.1 beállítása volt. Mentés és alkalmazás, majd a biztonság kedvéért router és gép újraindítás.
Így nekem osztott.Egyébként korábban én is szívtam azzal, hogy nem osztott.
-
Headless
őstag
-
scream
veterán
Esetleg arra van valami ötlet, hogy ha 40 MHz-re rakom a WiFi-t, akkor miért hal le az adott wlan? Ha a 2.4GHz-en rakom arra, akkor a 2.4GHz-es wlan0 lehal, hiába megyek rá hogy bekapcsolás, egyszerűen nem megy, és ugyan ez van, ha az 5 GHz-esnél állítom át 40-re, az mindegy, hogy alatta vagy felette. Miért van ez?
-
suste
veterán
ahogy vargalex is írta, jól túlbonyolítottad
ha jól gondolom, akkor sima switch-ként akarod használni a 2. routert, ennek a beállítását meg már jópárszor leírtuk több topicban is (pl tplink 1043/3600)
keresőbe: switch, és vargalex hozzászólásai között keresd, ő még képekkel is illusztrálta anno.... -
suste
veterán
elsőre szokatlan, hogy elugrik ha elviszed az egeret, de ha átállítod magad (
), akkor rá fogsz érezni hogy mennyivel gyorsabb kezelést tesz lehetővé! (nem tölt be +2-3 oldalt egy aloldal eléréséhez)
ha mindenképpen szabadulni akarsz tőle, akkor át kell váltani bootstrap skinre (system/system/language and style/design)
-
suste
veterán
nem azt mondom, hogy általánosságban felesleges, de nem mindenkinek van szüksége rá
pl nekem már több éve 5ghz-es routerem van, de még sosem használtam, a mostanin még az antenna is le van tekerve
szóval az a kérdés, hogy mire használnád az 5ghz-et, vagy mit vársz el tőle (itt is sokan tévednek)?jól jön, ha:
-sok zavaró 2,4ghz-es wif van a környéken, és a saját wifi sokkal lassabb, mint ahogy a távolság és a kapcsolati sebesség indokolná
-ha nagyobb sebesség kell a közeli klienseknek (LAN-on másolgatás vagy nagy WAN sebesség) -
Szia!
Lévén BroadCom alapú router, nem rakható fel rá.
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Nem kell forward és rule is. Csak forward. Ráadásul a rule-odnál megadtad a destionation address-t. Az pedig azt jelenti, hogy azt a forgalmat engedélyezed, amit ilyen IP-n akarnak kívülről elérni. Ez pedig egy belső cím.
Illetve a többi szabály ismerete nélkül csak tippelni lehet, mivel lehet, hogy egy korábbi szabály megfogja. -
Headless
őstag
Szia!
A te linkeden ott van az openwrt fórumnak egy linkje ott lehet ezt is találni. Részletes leírás a forgatásról nem próbáltam, ki persze, de kiindulásnak jó lehet. Ehhez ügye kell egy saját build környezetet is létrehoznod. Ehhez segítség itt van. Persze sajnos alex buildje AA valamire épül nem tudom pontosan, és ahhoz kellő build környezetet kell létrehoznod, vagy Alexet meg kell kérned, hogy csináljon egy csomagot, ha neki megvan még. Esetleg nézd meg repóban nincs-e benne. -
tlac
nagyúr
a port, ami neked tetszik, legyen most: 12345
trunk-ot használok, annak másképp néz ki a webes felülete, mint a stabil verziónak
nem tudom mit használsz, ezért terminál-os szerkesztős verziót írok neked:tehát ssh-val belépsz, aztán valami szerkesztővel átírod a következőket ilyenre:
/etc/config/dropbear
config dropbear
option PasswordAuth 'on'
option Port '12345'/etc/config/firewall
megkeresed, hogy a 22-es port hol van kiengedve és átírod:
config rule
option target 'ACCEPT'
option src 'wan'
option proto 'tcp'
option dest_port '12345'
option name 'ssh'aztán az a biztos ha újraindítod a routert
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
OpenWrt alatt nincs net parancs (egyébként valóban a Samba csomag része kellene, hogy legyen).
Úgy tudod megoldani, hogy windows-on engedélyezed a telnet servert, vagy felraksz egy ssh servert (pl. OpenSSH for windows), majd cli-ből, vagy script-ből megoldod.
-
szponzor
senior tag
Gondolom egy Linux-os PC-ről van szó, és a PC-n lévő root felhasználó jelszavát kéri.
Én még nem láttam ilyen parancsküldést, én először be szoktam jelentkezni és utána a shutdown -h now -t használom. PC-n az sshd.conf-ban még lehet állítani, hogy root-ként be tudsz-e jelentkezni vagy sem.Amúgy ajánlom Android-ra a JuiceSSH-t, elég jó kis program, főleg a saját billentyűztével.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Revolut
- Micro Four Thirds
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest