Hirdetés
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
HussarF
üzenetére
Ez egy hosszú történet, tavalyelőtti évem igen rossz volt, rájött a vírus és el kellett adnom, mert nem volt munka, akkor még úgy nézett ki nyaraltatás is off (tavaly április), aztán meg megindult a szekér+ elváltam, eladtam a házat...
Szerettem nagyon az előzőt is. Tervben volt az autó csere, de minden felment kb 1 M Ft-ot 2018 óta.
Aztán felleltem, hogy újra lehet kapni a kifutó tipot. Kiszámoltam ez pont annyival drágább, mint az enyém volt 2 éve, mint amennyivel több extra van benne.
Ez volt múlthét vasárnap, hétfőn hívtam Őket, már egy csomó elkelt a hétvégén, felkerekedtem, kedden elmentem Győrbe, mert ott volt a legtöbb raktáron, megvettem az utolsó ezüst sedan mirrort, szerdán néztem, már semmi nem volt amiket elmentettem a hétvégén a parkolóba:
-
Sanyi.mTs
addikt
-
jjohn
aktív tag
Azért a magán szerviznek is kell fizetni a revízióért (mi lenne ha fejére esne az autó és nem volt átnézve, nekik is vannak dolgozóik, egyszóval van kiadásuk.
Szóval akkor is sokat kérnek.
A nem beépített alkatrészeket úgy csekkolom hogy ott maradok és nézem míg javítják.
Persze egy többnapos motor generálnál nem biztos, besátorozok oda. -
Vagy ki sem cserélik, csak számlázzák.
Én egyszer már majdnem összetörtem magam ez miatt, mert a márkaszervizben átnézett, még garanciás kisteheren nem cseréltek fékbetétet, holott az a számlán rajta van.
Majd erre jött még az, hogy a nem belevaló féktárcsát tették bele, és két nap múlva, megpakoltan, a cseszneki szerpentinen a jobb első féknyeregből a fékbetét (illetve a vas, mert kopófelülete már kevesebb mint 1mm volt, az is csak az egyik felén) kicsúszott. Ezt később a vezérlésvédő burkolaton megtaláltam. Éjjel háromkor.
De vannak pletykák a ki sem cserélt motorolajról, a szűrőkről, stb.
Magyarország... -
Márkaszerviznek ott a rengeteg fix költsége.
Példának okáért a csápos-emelők revíziója, mint egy a sok kis dolog közül amikre senki nem gondol.
Vagy a nyilvánvalóbbak, mint a gyári szoftverek díja, fizetni kell az alkalmazottakat is, az online pénztárgépet ugye (
), az évenkénti kötelező továbbképzéseket a szervizeseknek, stb, stb, stb.
Ezeknek a 90%a nincs egy magánszerviznél. -
Phobion
addikt
Sziasztok!
Ma voltam márkaszervíznél T-Jet Tipoval, 15k-s szervíz alkalmából. Szóltak, hogy a 30k-s szervíz húzós lesz: olaj, szűrők, gyertyák, fékfolyadék csere = kb. ~110k. Szerintetek ez reális? -
Ducato-val foglalkozó ember van-e itt?
Haverom 09-es 3.0-s euro4-ese igen hülye hibát produkál, leírom ide, hátha valaki találkozott már ilyennel.
1.1m km van az autóban. Nagyobb terhelésre bedobja a p0091-es hibát, varázslámpa felvillan, teljesítmény leesik. Ezen esetek nagyobb részében a p0092-t is beadja, akkor viszont letilt, és leáll a motor is.
Amit tudunk, hogy esőben gyakrabban jön elő, szóval kontakthibára gyanakszunk.
Emelkedőn, rakottan egy nagy terhelésváltás (érts padló-motorfék-padló (kamion miatt)) jött elő. Eredeti szivattyúnak semmi baja (53%ra nyit, és tolja a 2000bar-t), injektorok a 0-hoz képest + - 0.15ös korrekción belül vannak (1.1millió km-errel (!)), turbo tölt rendesen, szóval tök jó a verda általánosságban nézve.
Ha nem muszáj, nem cserélnénk köteget
Amúgy semmi más releváns hibakód nincs benne, csak a 91 és ha letilt, akkor a 92 is. -
zoo8800
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nekem is a gumiharang miatt kellett felújíttatni a belső csuklót.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Integrale
üzenetére
Szerintem a porvédők tartóssága is közre játszhat, GP (2008, ~180k) egyik gumiharangja elengedte már a zsírt, mondjuk volt is valamelyik csukló felújítva régebben. A Golf (2003,~310k) kért új porvédőket megelőző jelleggel, azt is szerelő javaslatára, nekem nem is tűnt fel
Szóval ha valami miatt eltűnik a zsír, azt könnyű nem észre venni, és akkor a csuklónak annyi, ha nincs rendezve a dolog. Közben még beugrott, hogy itt a kelyhes megoldás jellemző, a germánoknál belül is CV megoldás jellemző - talán konstrukcióból fakadóan is hamarabb elmozdulhat a zsír a kritikus helyekről, vagy fene tudja... Japán vonalon láttam még ilyesmit, pl S2000, hogy a gyakran használt részeken kikopik a kehely, olyankor a két oldal között megcserélve őket lehet kicsit nyerni (éljen a szimmetria). -
Integrale
veterán
-
ph_5.5
aktív tag
A trapézban lévő szilentek elszakadnak. A gumiabroncsot megfogva mozgatható lesz- kotyog. Menet közben pedig halk kopogást ad. Nem vártuk meg a szilentek átszakadását, de mivel kb fél évente átnézi a szerelőnk, ő hamar észrevette.
A féltengely kb a sima 1.4-es motorhoz optimalizált. A T-Jet közel 2X akkora nyomatékkal forgat. (120 vs 206 Nm) Mi amikor megvettük, már volt a csillag résznek mozgása. Ez kézzel érezhető ha fel van emelve az autó. Illetve menet közben tud rázni. Akkori javaslat aalpján felújíttatuk, ami közel annyi mint egy új szett, de jó esetben tovább bírja mert saját csapágyfémet öntenek. Nálunk nagyon bevált. 156e Km-el vettük (Mo-i, igazolt előélettel) most van benne 190e. Tavaly csak 9e-t mentünk... a Covid miatt kevesebbet autóztunk.
A féltengely feújítás bevált, azóta semmi gondunk vele.
A Multiair-hez nem volt "szerencsém", de mindenhol azt olvasom hogy hiába cseréled, sosem lehet tudni mennyit fog bírni ismét. 230 Nm nyomaték a 120Le-ból kis tuningal simán hozható. Arról nem is beszélve hogy láttam olyan netes eredményeket hogy 130Le feltt volt gyárilag a motor és Nm-ben is közel 230-t tudott tuning nélkül. -
válasz
ph_5.5
üzenetére
Köszi az infókat!
Mi volt a trapézok cserélésének konkrét oka és tünete?
Mi kopott el rajta?A 120 lovas csak kicsivel van 200Nm felett, akkor azzal kisebb eséllyel koptatom el a féltengelyt és a váltót?
Tényleg, olvastam már a féltengely problémáról, ott mi szokott elkopni? A végén a fogazás, vagy eltörik simán?
mod: Tudom, hogy a MAir modul 300k körüli cserével jár, ha megfárad. Ezen kívül van más baja annak a motornak?
Komoly a 230nm okozta plusz kopás a féltengely/váltó esetén? -
ph_5.5
aktív tag
3 éve hajtunk egy 120 T-Jet változatot. Sport csomagos, piros féknyerges, de nem valódi sport, mert nincs belső plusz nyomaték gombom.
Nyáron gyári 18-as alufelnivel nagyon kellemesen kanyarodik. Kicsit ráz, kereszthibákat az úton megérzi, de autópályán remek. Főként városban használjuk... első gondolatom az volt hgy 18-as felni felesleges, de maradt és nem bántam meg. Télen gyári 16-os lemezzel autózom. A ballonosabb gumival kényelmesebben fut, de a téli gumi miatt kanyarokban a lamellákon picit kúszik. Fél éve cseréltünk első trapézokat mert a gyári 12 éves akkor adta meg magát. A 120 Le-s T-Jet remek motor. Nem versenyautó, de kellően nyomatékos és autópályán is jól fut. Jó felszereltséggel szerintem a mai napig egy nagyon kellemesen autózható jármű. Féltengely, váltó nem nagyon bírja a 200 Nm feletti hajtást.
A 140 Le-s multiairről szerintem mindenki le fog beszélni. Motor tud drága lenni javítás szempontjából. -
jjohn
aktív tag
Sziasztok!
Vélemény és tapasztalat érdekelne az E10 és E5 benzin használattal kapcsolatban.
A verda 2005-ös Alfa 147 TS 1,6 105 LE. Valóban inkább E5-öt kell tankolni vagy E10 is mehet bele? Alfa olasz oldalról azt írták tájékoztatásul, hogy 2010-től bírja az E10-t.
Kérdés mennyire szárítja a tömítéseket, erről valakinek tapasztalata?
Köszi a válaszokat. -
juvegamer
tag
-
hobizoli
nagyúr
-
válasz
HussarF
üzenetére
Köszi az infót!

Sajna ismerősi körökben csak régi autók vannak.
H Astra, G Astra, '99-es Nissan Almera és nekem egy 306-os Peugeot jelenleg.
Haveromnak egy '97-es E36 van sport fotóművel; az stabil, mint a fene, de nagyon nem köszöni meg a kátyúkat.
Valami olyan kellene nekem, amivel élvezet lendületesen menni, de a kátyúkon sem folyik el a (nem létező) magzatvizem. -
Nekem egy 159-es Alfa után nem igazán sportos az autó vezethetősége. Eleve a kormánynak nem nagy az áttételezése, nagyokat kell tekerni rajta. Meg hát a futómű sem túl kemény, ami kényelmes, de kanyarban, meg terhelésváltásoknál nem segíti a stabilitást. De ha egy H Astra a viszonyítási alap, akkor szerintem nem fog csalódást okozni

-
Integrale
veterán
-
zoo8800
veterán
Szia!
kóválygós, bizonytalan az egyenesfutása, sokat kell korrigálni a kormánnyal
Baromság.
A futómű mennyire strapabíró
Az első futómű sima Mcpherson, semmi extra. A hátsó futómű csatolt hosszlengőkar, abban sajnos nem örök élet a szilent, erre jobban oda kell figyelni.
A futóművel egyébként az a legnagyobb baj, hogy kissé zötyögős, nem utazóautónak való.
-
Sziasztok!
Gondolkodom egy Bravo 2 vásárlását turbós benzinessel. 120 vagy a MAir-es 140 lovassal.
Olvasgatok sok véleményt róla. Többen állították, hogy kóválygós, bizonytalan az egyenesfutása, sokat kell korrigálni a kormánnyal, és kanyarban nagyon dől oldalra.
Ez mennyire igaz?A sport változat milyen ebből a típusból?
Hosszú távokra használnám eléggé lendüleges, de nem idióta vezetési stílussal.
Rossz utat is kapna rendszeresen, persze nem száguldozva.
A futómű mennyire strapabíró?Mennyire alkalmas erre?
Kössz!
-
Patrick
addikt
válasz
Gyb001
üzenetére
Szia! Gratula!
Én főúton jöttem haza Pestről (Giulietta 1.4 TB). 3000 fölé nem forgattam, Dynamic módba még nem kapcsoltam. 5-6-os sebességi fokozatban 80-100-al jöttem haza. A könyv 1600 km-t ír "bejáratósnak". Ne vontassak, ne használjam huzamosabb ideig emelkedőn, ne üljenek bele 5-en. xD Meg ilyen apróségok... Még padlót sem nyomtam... még 700 km és elengedem 4000-ig.
-
Gyb001
senior tag
-
válasz
Gyb001
üzenetére
Én úgy tudom, hogy a lényeg, hogy nagyon sokat ne legyen szélsőséges körülmények között használva az elején. Szóval ne járjon állandóan alapjáraton, ne nyektesd állandóan túl kis fordulaton, meg ne forgasd folyton tiltásba. De ha belegondolsz, ez kb. az egész élettartama alatt igaz.
-
Gyb001
senior tag
Sziasztok.
Csatlakozom a fiat klubba egy 1.4 lounge tipóval, jövőhéten veszem át.
Még sosem volt új autó a családban ezért a bejáratától viták alakulnak ki. 3 mérnök 4 véleményen van, szerintetek kell az első 1-2 ezer kilométeren óvatosan kezelni? Vagy általános megfontolt módon elegendő közlekedni, nem széthajtva? -
nesa
veterán
válasz
pellesmartin
üzenetére
Mielőtt kikaptad a modult levetted az aksi sarut?
-
pellesmartin
tag
Sziasztok! Adott egy Alfa 147 2002-es. Napokban kiszedtem a vezető oldali ablakemelő kapcsolót,ami ugye egybe van a komfortelektronikával. Megcsináltam a gombját,lefestettem,visszarakás után nem működnek az ablakok. Ha nyomom a gombokat csak pityog a kocsi,tükrök jók,anyós oldali kapcsoló se megy. Kilométerórám nem villog. Akksi sarut vettem már le egy órára hátha..de nem javult meg. Tippek? :S
-
mekker
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nem érte el hozzá, de más modelleknél az 1.75TBi-s variánsok sokszor akár másfélszeres szorzóval is vannak hirdetve. Nem tudom, hogy az 1,6-1,7m mennyire reális ár érte. Nézelődj külföldi oldalakon, hogy mennyiért vannak a jobbak csak úgy viszonyítási alapnak.
-
Directors
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Megvásároltam a kiolvasáshoz való "multiecuscan" progit is. Adott hozzá kábel készlet is. Ezzel szoktam a mostanit is olvasni ha bármi hiba felmerül. Vagy csak kíváncsi vagyok hogy minden rendben-e vele.
Szerencsére visz mindent. Szervó,ABS,Légzsák,motorvezérlő..... Ezzel nem lesz gond.
Legutóbb biztonság kedvéért futómű felújítás és futómű állítás után kalibráltam gyorsan a szervót is.
Az úgy tényleg nem húzós a 40 ezer a szenzorra.
Jajj, a jó öreg testhiba a lámpánál. Megszenvedtem a mostanival is, de sikerült.
Tavalyi nagy melóm a fűtéskapcsoló cseréje volt meg a hozzá menő vezetékeké. Hát nem örültem neki,de készen lett.Összességében akkor nagyon komoly hiba elektronikusan nincs. Meg mechanikusan sem horror. Persze a sok kicsi összeadódik ha úgy van.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Directors
üzenetére
Itt a szenzor szokott lenni a gond, 30-40k alkatrész meg kb ugyanennyi a munkadíj is, diag mindenképp kell kalibrálni. Ha már itt tartunk, vannak villamos dolgok, de akkor azokat megoldod
olcsóbb típus, sok a spórolás, de így legalább kevés az alkatrész költség is. Pl. hátsó lámpa test itt is jellemző, fűtő venti és előtét ellenállás csatlakozó is kontaktos lehet. Bizti tábla beázhat... Akad pár ilyesmi, de GTK-tól messze van 
-
Directors
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszönöm szépen az infókat. Megyek majd megnézek most egyet. Kíváncsi vagyok. Begurítom egy átvizsgálásra is egy független helyre. Nézzék meg alaposan. Hideg az most lesz dögivel.
Nekem kettes puntom van most, de ezeknek is nyűgje a kormány szervó. Mondjuk nekem szerencsére még nem volt. Meg ez relés. Azt pikk pakk megcsinálom. Plusz van még ami hiba szokott lenni az a nyomatékszenzor a kormányban. Szerintem itt is ilyen dolgok lehetnek. Műszerész létemre ha nem nehéz a szervót megtudom oldani.
5-ös váltóval nézem. Igen, ha megköttetik az üzlet akkor egyből csinálom is rajta az olajcserét a motorba meg a váltóba is. Szűrőkkel együtt. Viszont a vezérlés cserét szakemberre bízom. A jelenlegivel is egyből így tettem. -
Integrale
veterán
válasz
gipsztigris
üzenetére
Ajtókárpit bevonatán kívül megegyezik minden anyag minősége a Bravoéval, Deltából is van nem bőrös, és Bravoból is van bőr belsős.
-
gipsztigris
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Facebookon , vagy itt keresd meg Herczku Jánost. Lancia és Bravo2 csoportokban is jelen van. Neki ilyen kocsija volt, pár hete adta el, ráadásul jó szakember is. Tőle mindent megtudhatsz a 200 lovas Deltáról.
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
gipsztigris
üzenetére
Robotváltó ami a Mitóban van nem jön a házhoz az fix.
Most egy 105 lovas 20 éves Honda HRV-je van CVT-vel.
A CVT jó, a DSG jó. A hagyományos automata jó.
Ezek a korcs baromságok hogy robotváltó meg kuplung nélküli kézi váltó köszönöm de nem.
Fogyasztás teljességgel lényegtelen mert évi 5000 kilométert sem megy. V8 is lehet nyugodtan mert havi 3000 forint nem számít.
Csak gáz hogy rakétája lesz a 170 lovas dízel Passatomhoz képest
A kérdés ne maz erőre és a fogyasztásra vonatkozott.
Milyen gondok vannak azzal az 1.75 motorral és azzal az automata váltóval?
Mennyire jó a kasztni, Nem hajlamos rozsdásodásra?
Milyen típushibák vannak?
Még egy a Mito ellen: mindketten 100 kiló fölött vagyunk, széltébe nem férünk el egy ilyen autóban kényelmesen egymás mellett.
Vagy tudsz még ilyen belül gyönyörű autót amiból van automata? Nem feltétlen fiatalfalancia -
gipsztigris
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Az 1.75 Tbi motor erős lesz neki szerintem. Fogyasztásban is, meg teljesítményben is. Esetleg Alfa Mito? Abban is vannak automaták.
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
gipsztigris
üzenetére
És meg szabad venni erre a felhasználásra? Van egy 1,6-1,7 közt hahun, a feleségem ránézett és azt mondta neki az kell.
Tudom, van sok biztosabbb vétel, Honda Jazz, Prius, stb, nem is kell 200 ló de akkor is. -
gipsztigris
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nekem Deltám van, ugyanilyen bézs bőrrel és jár nálam jópár pár Bravo 2 is. Aki azt mondja, hogy egyforma minőség a Bravoval az valamit nagyon de nagyon benézett!

-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
Feketelaszlo
üzenetére
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Directors
üzenetére
Adott típusok facebook csoportjait ajánlom, lesz infó bőséggel
Lendkerék pl 55k, szerintem nem vészes, benzinesben úgyis sokat bírnak. Kormány szervó elektromos és szeret elromlani az autó pályafutása alatt egyszer biztosan, ezt illetően minél hidegebb időben érdemes megtekinteni, és indítást követően szinte azonnal (amint megtalálta az alapjáratot) érdemes megrángatni minél gyorsabban ide-oda, nehogy hibajelzést dobjon fel, javítás 60-70k körül rémlik. Turbó/leömlő dolog szerintem valid, némi pénz tartalék nem árt, de szerencsére akad hozzájuk bontott alkatrész is adott esetben. Váltó emlékeim szerint nem az erősségük, 6-os esetén csapágy probléma gyakori, 5 fokozatú sem hibátlan, de talán kevesebb a baj velük (--> olajcsere mindenképp ajánlott, akár pár decivel jobban feltöltve). Féltengely gond is lehet, nem árt alulról ellenőrizni, és autópálya tempón kipróbálni. Futóműben toronycsapágy szokott elromlani, ami drágább, emellett itt-ott gömbfej és szilent csere benéz, lengéscsillapító és rugó törés előfordulhat, de mindenek előtt a stabilizátor pálcákat eszik. -
Integrale
veterán
válasz
Feketelaszlo
üzenetére
Minôségre szerintem is elég kérdéses a Delta belseje, forma remek (fôleg fekete betétekkel, bôr mûszerfallal).
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Beleszerelmesedni a Delta belsejébe?
1:1-ben átemelték a műszerfalat a Bravóból, totál műanyag az egész - mondjuk a bőr ülések tényleg szépek, de talán egy Delta tulaj sem fog megkövezni, ha kijelentem, az bizony nem a Lancia belsők csúcsa.
Ypsilonból volt automata, mind robotváltós - annyi hibája van néhány példánynál, hogy hegynek felfelé furcsán felkapcsol, de ez ritka, meg felül is tudod bírálni, talán szoftverfrissítés is létezik hozzá. Platinum felszereltségtől alcantara belsős, az tényleg luxusautós. Kicsi valóban, de a falu-környező város (jellemzően rövid utak) környezetbe nem lehet jó szívvel ajánlani mondjuk egy 2 literes autót, mire odaér még hideg lesz az olaj, abba megy tönkre. Az 1.75 TBi egy klassz motor, de az sem tolerálja a rövid utakat, turbó- és motorolaj problémákhoz vezethet (felhígul benzinnel). -
T0mBd1gg3R
veterán
Sziasztok!
Alaphelyzet: Nekem megvan az új kocsim, kéne egy automata az asszonynak faluban és környező városokban rohangálni.
Tegnap végignéztünk pár típust hahun és ahogy meglátta a Lancia Deltát vajbőr belsővel beleszerelmesedett.
Gondolom egy kézi váltó 1.4T-Jet motor jó is lenne, igen ám, csakhogy automata kell és abból nincsen csak valami 1.8 Di-T (Turbojet) motoros. 200ló (semmi szükség rá). Másrészt nincs választék, hahun 2 benzines automata (az egyiket lekérdeztem, egyszer tolatott 15 ezret de olyan keveset meg minek), mobile-n 5, ebből csak 3 németben.
Másrészt nem tudom milyen az automata váltója. Ez hagyományos, vagy DSG-s? A dízelekbe ha jól látom robotizált került.
Ha ez nem jó, van még valami autó ami ilyen vagyány csajos kívül belül mint a Delta? Giuliettárá ránéztem de azok még tól újak, baromi drága.
Mikor csajos autó kerül szóba mindenki a pici autókat emlegeti kívül csinos formával, de ezek belül fapad 1 literes kéziváltós autók, ilyen nem kell. Kis ékszerdoboz kell, akár vörösre fényezett belső felületekkel, meg ilyenek.
Jók ezek a Delták? -
Directors
senior tag
Rossz helyre írtram...
-
TheProb
veterán
Júlia csomiját aki már látta élőben, mik a tapasztalatai? Én azt hallottam, hogy elvileg elég kicsi és szarul pakolható. Illetve jól tudom, hogy az üléseket is csak a veloce-től felfelé lehet lehajtani?
-
dudu5130
őstag
Valaki esetleg tud egy videót küldeni amiben Deltából szerelik ki az első lámpákat?
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Autóvásárlás előtt állok. Jelenleg Fiat Grande puntókat 1.4T-jet és Fiat Bravo 1.4 T-jet nézegetek. Inkább a puntó felé hajlik a szívem de majd meglátjuk.
Az lenne a kérdésem hogy mire figyeljek átvizsgáláskor ? Gyakori hibák mik lehetnek ?
Plusz ami újdonság lesz számomra hogy ez már turbós. Nem nagyon figyeltem eddig a turbós autókat, a családban sincs. Honnan tudom hogy a végét járja már a turbó, vagy valami nem az igazi ?Bármilyen ötletet tanácsot szívesen fogadok.
-
Triathlete
senior tag
Vez'tengely jeladó lett, igen!
Azóta minden sima, -10°C-ban is simán indul. Csak a telet nem szereti. Eltört a jobb oldali napellenző, azt cseréltem, elkezdett valami zörögni a középkonzolon a befúvók mögött, illetve a kesztyűtartó felől jön valami hang, ami mintha valami nagyon vékony fémet leejtenék, de teljesen mindegy mekkora kátyúba, úthibába megyek nem függvénye, viszont macskakő után gyakrabban csinálja. De menet közben a futóműt meg nagyon jónak érzem, nem lóg, nem kopog. Majd viszem villamosságishoz mert menet közben, vagy csak járó motornál a belső világítás pulzál, ahogy a műszarfal világítása és a ködlámpa és helyzetjelző is. A tompított csak azért nem mert az LED-es. Generátor felújítása sanszos szerintem.
Úh, de szép az a Lancia!
-
-
válasz
Triathlete
üzenetére
fő és vezértengely jeladó valamelyike.
cserélni lenne érdemes, mert hamarosan oda jutsz, hogy egyáltalán nem fog indulni.
izzítógyertya sokat nem számít, dukeszomban évek óta nem működik, -15ben is pöccröff indul pedig 1m+ km van benne. -
jjohn
aktív tag
Sziasztok!
Írtam a ring autóháznak cod kártya ügyben egy nap és válaszoltak 8000 ruppo és intézik. Korrektek leírták mi kell és ennyi. A másik hely még most sem válaszolt.
Köszi az infót. -
Triathlete
senior tag
-
dudu5130
őstag
válasz
gipsztigris
üzenetére
És a piacon abból van a legtöbb.
-
gipsztigris
addikt
válasz
dudu5130
üzenetére
"Multijetet se vesd el mert az is elég jó kis motor, egy kis program aztán máris 150 lovacska környékén van"
Pontosan! Nekem is 1.6 Mjet Delta van, és nagyon megy mióta kiszereltem egy csomó nem odavaló dolgot belőle és kapott egy új programot.
Rossz hír, hogy nem bírom megállni, hogy ne toljam neki és ez a fogyasztáson erősen meglátszik! De xarok rá, legalább úgy megy ahogy szeretném.
-
Integrale
veterán
Az oke, hogy az a GT kinalat teteje, de arra ugyanugy kolteni kell majd, futomu osszetettebb, dragabb. Es ahogy erzed, a Delta modernebb, ami merevseget, biztonsagot figyelembe veve elony, belso anyagokat tekintve hatrany, a Delta egyertelmuen gagyibb belul, mint egy GT.
Cserebe a GT a Tipo platformra epul, az nem a torzios merevsegrol volt hires.De, en a Deltat valasztanam, 2010 utanit, 1.4 T-Jet motorral, 120 lovas varians is eleg, a 150-es csak fent erosebb, nyomateka minimalisan, de alacsony fordulaton pedug kisebb. Leomlo repedes elofordulhat, bajuszkapcsolo kontakthibaja, stb
-
dudu5130
őstag
Hát a Deltából inkább 1,5 felett vannak a jobbak. Itt ott van 1,4-1,3 környékén pár szebb darab de az Argento felszereltség általában. Ami Oro, Platino de még a Silver is bőven 1,8-nál kezdődnek. Én Delta terén 4 hónapja zongoráztam végig a piac alját és rengeteg szemét van. Nekem speciel sose jött be a GT. Ha sikerül egy karbantartott Multijet Deltát kiszúrnod akkor azért sűrűn nem kell szervizelni. A fütőműve olcsóbb a Deltának de nem feltétlen rosszabb. GT-t nem vezettem, de a Delta előtt egy 156-om volt. Azért az 1.6 Multijetet se vesd el mert az is elég jó kis motor, egy kis program aztán máris 150 lovacska környékén van
-
mg36
tag
Sziasztok!
Életem első autóját tervezem megvenni idén tavasszal. Sokat olvastam az utóbbi hónapokban a kiszemelt típusokról, és ültem is bennük álló helyzetben, kereskedésben. Mindegyik valamiért szimpatikus volt, ezért sokkal előrébb nem jutottam
Szeretnék viszont olyan valakitől véleményt hallani, akinek van tapasztalata ezekkel a típusokkal kapcsolatban.Elsősorban Alfa Romeo GT-ben és Lancia Deltában gondolkozom.
Tudom, hogy eléggé eltérő kategória a kettő, a választás fő elve a dizájn volt
A szívem a GT felé húz, mivel két személy használná nagyrészt, és sportos, kétajtós, de valamennyire praktikus kupét szeretnék alapvetően (de a lehetőségét szeretném megtartani annak, hogy időnként egy harmadik ember is utazzon rövidebb távon, ezért nem jöhet szóba pl. a Brera).
A Deltában ülve amit pozitívumként érzékeltem az az volt, hogy újabb, korszerűbb az egész (és nagyon tágas, kényelmes), motorja is már Euro 5 és nem 4.GT esetében az 1.9 JTD (a benzinest senki nem ajánlja), a Delta esetében a 2.0 Multijet (esetleg T-Jet?) a legszimpatikusabb (felhasználása heti 400 kilométernyi ingázás lenne az év nagyobbik felében, azon kívül kevés város, ezért jött a dízel mint ötlet).
Leginkább a fenntartási költségek, az esetleges állandó szervizbe járás aggaszt. Mennyire vészes ez a két autó esetében? (Visszaolvasva a korábbi hozzászólásokat, azt érzékeltem, hogy ezek a járművek nem Swiftek vagy Astrák karbantartás terén
)
A vezethetőség is érdekelne, nem volt lehetőségem vezetni egyiket sem.Ami az árakat illeti, úgy látom, ahol az Alfa kínálat teteje van, ott van a 2.0 Mjet Lancia alja (Tjet még feljebb). Ez az összeg az autóvásárlási keretem (ez a GT mellett szól, mivel akkor abból a legjobbat lehetne választani a piacról).
(egyébként ha nem olasz, akkor a Hyundai Coupe (2005 körüli), illetve a Toyota Celica (utolsó) merült még fel mint típus)
Előre is köszönöm a válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Xbox Series X|S
- Gitáros topic
- Projektor topic
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Xiaomi 15 / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 4GB DDR4 / LAPTOP 1
- Varmilo /Limitált kiadás/Beijing Opera/EN/Silent Red/
- ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1 gamer laptophoz
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z10 Plus EVGA 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Szóval ha valami miatt eltűnik a zsír, azt könnyű nem észre venni, és akkor a csuklónak annyi, ha nincs rendezve a dolog. Közben még beugrott, hogy itt a kelyhes megoldás jellemző, a germánoknál belül is CV megoldás jellemző - talán konstrukcióból fakadóan is hamarabb elmozdulhat a zsír a kritikus helyekről, vagy fene tudja... Japán vonalon láttam még ilyesmit, pl S2000, hogy a gyakran használt részeken kikopik a kehely, olyankor a két oldal között megcserélve őket lehet kicsit nyerni (éljen a szimmetria).
( sajnos
)