-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
blakey #22879 üzenetére
Hát pedig a preventív védelem lenne a lényege az egésznek sajna. Nem arra való az AFP hogy kitedd a netre.
Ha másra nincs kapacitás, akkor annyit érdemes megcsinálni legalább, hogy magadnak kapcsolgatod a forwardot amikor kell, ezzel minimalizálva a kockázatot. Másik lehetőség, hogy ha olyan a szolgáltatód ami nem vált gyakran IP-t, akkor az alapján is lehet szűrni. Nekem pl. sima home UPC-m van, utoljára kb 1 éve változott az IP-m.
-
válasz
blakey #22875 üzenetére
"VPN-t még nem próbáltam, FTB, AFP nekem tökéletesen megfelel."
Még egy kis tisztázás, remélem nem veszitek okoskodásnak:
A VPN-nek semmi köze az említett másik kettőhöz
Arra jó, hogy ezeket (meg minden mást) ne rakd ki az egész világnak. Ugye ahhoz hogy te otthon a céges AFP-t tudd használni, ki kell forwardolni, így meg mindenki eléri. Jelszó nyilván alap, de az AFP egy LAN-ra tervezett protokoll, erősen egészségtelen 7/24 órában a publikus interneten figyelnie.
Na, a VPN erre jó: belépsz egy VPN klienssel (az OSX-ben ami alapból van az tökéletes), és kapni fogsz a céges LAN-ból egy IP címet. Ezután mindent elérsz a cégnél amit amúgy elérnél, ha ugyanezt a géped bevinnéd fizikailag és bedugnád az ottani switchbe.
(Nekem amúgy ez a szakmám, hálózatokat (VPN-eket is) meg egy pár ezer szervert baszogtatok egész nap, ezért éreztem legyőzhetetlen késztetést hogy beleugassak
)
-
válasz
blakey #22871 üzenetére
Húha, ez nagyon kezd összekeveredni
Szóval a VPN egy alacsonyabb szintű protokoll, ami arra jó hogy távoli privát hálózatokat (vagy egy konkrét hálózatot elérj). Az AFP egy filemegosztásra alkalmas portokoll, ami akár mehet VPN-en is, a kettőnek más köze nincs egymáshoz. AFP-t egyébként tud az OSX, nem kell hozzá szerver változat.
Az FTP pedig nem értem hogy jön ide, az egy másik fileshare protokoll.
Ha nincs a cégnek VPN szervere, akkor a céges routeren kell kiforwardolni az AFP-t (vagy az FTP-t, ha már idekveredett), ez esetben ezek a belső protokollok/szolgáltatások elérhetőek lesznek a külvilág felől. Természetesen ez elég insecure, sem az AFP sem az FTP nem titkosított, valamint bárki rá tud csatlakozni így. Le lehet persze jelszavazni, de attól még kintről elérhető lesz a belső OSX AFP/FTP szolgáltatása, és így támadható/exploitolható. Erre nyújt megoldást a VPN.
A dolog egyébként megúszható akkor ha otthon fix IP-je van, ez esetben a routeren kiforwardolható az AFP, és egy tűzfal szabállyal beállítható hogy csak Rii fix IP-jéről lehessen elérni. Viszont nem hinném hogy fix IP-s netje van otthon, vagy hogy akar ilyenért fizetni.
-
rii
nagyúr
válasz
blakey #22866 üzenetére
szóval az lenne a fontos, hogy amit otthon dolgozok, csinálok újságot, az abbal levő, hlzatról behívott képek linkje ugynaz legyen mint itt a munkahelyen, hogy amikor megkapják tőlem az anyagot, ne kelljen 300-500 képet relinkelgetni egyesével ....
a munkahelyihálózati megosztást tervezem lemásolni otthonra ...
- lemásolom az egész arrchív-ot (asszem 2-3 tera)
- majd akkor otthonra is belőni az AFP-t (mert itt is AFP-vel megyünk fel) -
-
-
Bengio
tag
válasz
blakey #22437 üzenetére
Igazából nem tudom, szeretném vásárlás előtt teljesen körbejárni a témát, ha megy a Low Voltage benne, akkor miért ne? Kezd körvonalazódni a történet, 1600-as lesz, és értelemszerűen olyan, ami már a nevében is támogatja az apple gépeket. Mostmár csak a Kingston vs Corsair kérdéskör marad, amit véleményem szerint az én személyes szimpátiám fog eldönteni.
-
Bengio
tag
válasz
blakey #22431 üzenetére
Elvileg nem, ahogy Ear001 kolléga is tapasztalta, működik vele.
Továbbá találtam pár olyan képernyőfotót, amin látható, hogy régebbi, pl 2011-es mini is képes 1866-os memóriát hajtani.
Megkérdőjelezhető a kép hitelessége, elvileg a chipset max 1600-as memóriákat támogat...szerk: pl találtam ilyet is: "I have 8Gb of Kingston HyperX 1866Mhz on my Mac Mini 2012, they are clocked at 1600Mhz. On my old Mac Mini 2011 they were running at 1866Mhz.."
-
Mister_X
nagyúr
válasz
blakey #22352 üzenetére
Nem nekem kell, az biztos - nem igazán tudom, hogy mennyire érné meg egy régebbi, garancia nélküli Mini egy épített PC ellenében (az újak semmiképp).
Az én iMacem meg szinte fix pont. Szegény illusztrátorom még nem tudja, hogy el kell készítenie 4k-ra is az asseteket (hacsak nem 5k is), mert beleszerelmesedtem a monitorokba
Egyelőre 2520*1080 + 2048*1536-ra van ráállítva.
-
-
danilla
őstag
válasz
blakey #22299 üzenetére
Én ezekre az új kiegészítőkre vártam. De a bill nem kaptam meg a háttérvilágítást, a trackpad pedig annyi amennyi
Az egyetlen nagy újítás, hogy beépített az aksi és, hogy lightning kábellel tölthető (nah jó a trackpad-ban benn van a force touch, de az engem nem hoz lázban), szerintem ez nem indkokolja ezeket a magas árakat. -
wm2
őstag
válasz
blakey #22130 üzenetére
Audio/video editoroknak egyelőre azt ajánlják, hogy várjanak. Mindenki nézzen utána milyen programokat használ és googlizza ki. Ilyenkor a beszmac-et szoktam nézni. Itt szoktak frissítés után a legaranyosabb fórumtémák lenni. :-) Én simán el tudom képzelni, hogy az Apple évente kiad egy új OS-t és a régi programokat dobhatod a kukába. Passzolna a jelenlegi üzletpolitikájukhoz.
-
madle
őstag
válasz
blakey #22114 üzenetére
Feltelepítettem az újat, mostmár nálam is frankó, tudnám uninstallálni is, de akkor marad mert stabilan ráfrissített.
A Locko Demot is feltettem, kipróbálom, itt teljesen magamtól kell beírogatni a jelszavakat és felhasználókat, vagy van hozzá bővítmény ami egy egy bejelentkezéskor beemeli a programba? Jövőhéten ráfrissítek a teljes verzióra, ha megtetszik. Elég kényelmesnek tűnik a dolog.
-
madle
őstag
-
madle
őstag
válasz
blakey #22102 üzenetére
Még nem vettem meg, eddig törtet használtam, de mostmár nem szórakozok ezzel, inkább megveszem és kész, az a stabil, mondjuk a Paragon is és a Tuxera is 20EUR, melyiket ajánlanátok? Vagy teljesen mindegy?
Nekem eddig a Tuxera volt fent és teljesen jól működött egyébként. -
gamer187
tag
-
válasz
blakey #21497 üzenetére
Csakhogy olyat tenne rá, amiért anno fizetnie kellett volna. Kapzsisági, és vevőszopatási okokból úgy gondolta az Apple, hogy ez még így 4 év távlatában, és jelenleg ingyenes OSX mellett is rendben van, tehát fizessen csak a kolléga, ha akar a 8 éves gépére egy 4 éves leselejtezett szoftvert.
Persze ki lehet e mellé állni, meg rendre utasítani másokat, de haljak meg, nekem ez nem tetszik, és gusztustalannak tartom, nem kevésbe annak mint mondjuk letölteni máshonnét.
(Én mindig mindegyik major releaset megvettem egyébként, csak akkor volt értelme, most viszont nincs).
-
cigam
titán
-
wm2
őstag
válasz
blakey #21156 üzenetére
Mr. lecseréltemamacbookpromat ezt írta róla anno: http://handras.hu/?p=8917
-
Ear001
addikt
válasz
blakey #21086 üzenetére
Ragnar jól írta. Safariban van egy plugin, hogy youtube-ról a Html5 változatot töltse be automatikusan, és nálam ezzel meg is oldódott a Flash mellőzése. Idejét sem tudom, mikor kellett emiatt indítani a Chrome-ot, inkább java inkompatibilitás meg on the fly fordítás miatt vann fent a gépen.
-
Ragnar95
félisten
válasz
blakey #21086 üzenetére
Ja, csak ha jót akar magának és a gépnek az ember, inkább a Chrome-ot szokja meg arra a napi kis időre, amíg kell neki a flash, amúgy meg biztonságban tudja a gépét és nem zabálja a flash fölöslegesen az erőforrásait.
De ha feltétlen flashel akar szórakozni az ember, akkor legalább egy ClickToFlash telepítése nagyon erősen ajánlott. -
válasz
blakey #21029 üzenetére
Ez eléggé ízlés kérdése azért adott alkalmazás kapcsán. Azt nem árt tudnia a kérdezőnek viszont hogy ez nem a rendszerben ottmaradt szemét (már ha éppen annak tekinthető adott app kapcsán), hanem az user home-jában ott hagyott app beállítások illetve személyes adatok.
Persze a helyet attól még foglalja, szóval én is igyekszem eltávolítani, ritka az amikor kell. Pl. pont jó példa volt rá a skype, múltkor kidobtam, de a home-omból nem gyomláltam ki, mert a chatlogokat meg akartam tartani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer/Multimédia PC Eladó - GTX 1070 + Ryzen 5 + 16GB RAM
- Gamer PC , R7 7700X , RX 7800 XT 16GB , 32GB DDR5 , 1TB NVME
- GAMER ALAP! Intel i9-14900K / Z790 TuF / 32GB 7200MHz / 1TB Gen4 / 850w Gold!
- Bányász alaplapok és kiegészítők (RISER-ek, Stb.)
- Asus Rog Gamer PC /Ryzen 9 5900X/RX 7900XT/32GB DDR4/1TB M.2/beszámítás van
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest