- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gordiann
őstag
válasz
Nyugdíjas #6988 üzenetére
Nekem MacBook-om volt, még elég régi széria, és annak nagyon fel tudott pörögni a ventije terhelés után. Gondolom, hogy az alapzaja szinte semmi, de arra lennék kíváncsi, ezeknél az újaknál mennyire van még ez a jelenség...
Most gondolkozok, hogy vagy veszek új házat/tápot a pc-mre/be (mert most ez van mac helyett) halkításhoz, vagy eladom, és inkább egy mac mini, kisebb teljesítménnyel, de halkan, nyugalomban.
Hát nem tudom.....
-
<NewL>
addikt
válasz
Nyugdíjas #6772 üzenetére
13"-on nemtudom mennyire lesz élvezhető
de kipróbálom
meg láttam korábban itt a fórumon, hogy az újabb MBP-ot is megizzasztja rendesen, remélem azért eldöcög az enyémen is. (2.26Ghz,4Gb ram)nem jó amúgy ez a játék, néztem róla videót. túl sok időt töltenék vele
de kipróbázom
egyébként találtam demo játékokat a steam-en, természetesen az összes ratyi. Mafia2, Cod4 meg hasonló kaliberü gammákból csak win-re van demo változat
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Nyugdíjas #6725 üzenetére
Végül kb. 7 óra alatt izzadta át a cuccot magán a Mac.
A külső vinyó egy 1.5TB-os Samsung Story Station, 3 db NTFS partícióval. NTFS-3G fel van telepítve, nem tudom, hogy nem az kavart-e be (bár a kicsomagolást a Mac HDD-jére csináltam, így nem lenne szabad neki szerintem).
A Mac saját HDD-jén belüli kicsomagolás sokkal gyorsabb, de ezzel a konkrét archívummal még nem teszteltem. Holnap - ha nem felejtem el - megnézem, hogy mennyi idő alatt végez, ha feltolom a HDD-re és úgy csomagolom ki.Nekem a HDD gyanús egy picit... Ez egy olyan cucc, ami elvileg "extrazöld", azaz viszonylag kevés üresjárati idő után elszunyál a HDD (a merevlemez ház csinálja ezt, független az energiagazdálkodási beállításoktól - bár nem tudom, hogy az egyáltalán hatással lenne-e USB-s külső HDD-kre). Már többször csinált olyat, hogy elaludt mert egy darabig nem nyúlt hozzá a gép, majd amikor eject-elni szerettem volna, az OSX nem tudta leválasztani, kaptam egy strandlabdát és onnan a Finder meghalt, nem lehetett újraindítani sem, aztán szépen lassan az egész OSX-et magával rántotta. Ha leválasztás előtt végzek valami műveletet a HDD-n (akár csak egy mappa megnyitását) hogy az felébredjen, ez a probléma elkerülhető.
Hallottatok már ilyenről?
-
<NewL>
addikt
válasz
Nyugdíjas #6658 üzenetére
akkor ez azt jelenti, hogy a kinézett monitorom hiába ips-es, hiába márkás-dell, lehetséges, hogy a szemem kifolyik tőle?
Dell UltraSharp U2311 - mert ezt néztem ki.
a régi laptop előtt ha sokat gépeztem volt olyan, hogy este már szúrt a szemem, ki akart folyni szó szerint. most ennél a Mac-nél nem annyira, lehet azért mert kicsi és többet forgatom a felyem és közben pihen szemem.
az a Dell mennyire mondható jónak? -
varsam
őstag
válasz
Nyugdíjas #6617 üzenetére
Mert otthon unalmas, tudom...
más:
Erre valaki? -
<NewL>
addikt
válasz
Nyugdíjas #6437 üzenetére
akkor ezt még át kell gondolni, lehet gyárit kellene venni
valamit csináltam, de ,hogy mit. telepitettem a plext - nagyon jóó
töröltem a dockról a time masinát
a dashboard - stock widgetben beállítottam az euró-dollár árfolyamot
... elment az expozé. mármint erre a négyujjas gesztusra nem reagál, hiába huzgálom.belenéztem a preferences-expoze-spaces menübe hát kikapcsolódott, de, hogy?
közben rájöttem, hogy nyomkodtam valamit
shift vagy fn plusz valamit innen felülről... lehet cmd is volt
amikor hozzámkerült a Mac bevolt állítva az expozé-spaces vagy lehet gyárin volt, de most nyomkodom össze-vissze és valamiért nem jön vissza, segitene valaki?
azt se tudom mi ez a spaces, mert most is csináltam valamit
a trackpad beállításainál az összes funkicó ki van pipálva
ájj, közben végig nyomkodok mindent
találtam valami olyat, hogy Open Dashboard, felül lila csíkban volt egy olyan menüpont, hogy Add és kilehetett jelölni az oldalon egy részt. (most így hirtelen a Privát ablakra jó lett volna rányomni és elmenteni a Dashboardba, ha arra jó amire gondolok. ezt, hogyis hoztam be?
-
<NewL>
addikt
válasz
Nyugdíjas #6435 üzenetére
akkor jó
még egy kérdés mára és pihenhetsz
gyári kábel vagy utángyártott (zsomboros hardverapróról-beszéljükmacről)
és milyet kell vennem. venni fogok rövid időn belül egy monitort is, Dell Ultrasharp U2311H - ezt néztem ki, ami jó lenne és az ára sem rossz.
ehhez milyen kábelt kell vennem? MacBook Pro (2009) ,hogy összetudjam kötni.
meg van egy Samsung 32"-es lcd tv, nem fullhd-s csak egy alap tv. azokon milyen csatlakozók vannak.
hangot a kábelen kitudod küldeni tv-re, vagy kell egy jack-jack kábel is?láttam, hogy monitor-házimozi szakértő vagy
-
<NewL>
addikt
válasz
Nyugdíjas #6433 üzenetére
mail - tiszta
plex - rendbenmondjuk még nem jött le meg nem próbáltam ki, de mondjuk egy Apple Remote-al mennyivel jobb mint a Front Row. tegnapelőtt nézegettem meg ezt a cuccot, eléggé adja.
nemtudom. akkor írok magamnak bemutatást
örülök ha kezelni tudom majd, nemhogy kódolni -
<NewL>
addikt
válasz
Nyugdíjas #6431 üzenetére
köszi. jó
csak így kukacoskodásképpen, a notifly 9 dodóért arra jó, hogy ugye azonnal megjelennek a levelek, push.
a Mail, a gyári app meg percenként frissít, szóval max 59mp-es késéssel jelennek meg a levelek
mondjuk annyiban jó lenne, ha azt tudja a notifly, hogy a levéljelzés hangját lehetne állítani, mármint az erősségét. a gyáriban nem találtam ilyen pontot, csak a jelzés hangját tudom megváltoztatni. van erősségre?a Plex az 5 dolláros iPhone app lenne?
megsem gondoltam volna, hogy ennyi program van Mac-re. és milyen jók, hasznosak. elég kiválogatnom, hogy melyik jó és kell nekem. na ezért kell hamarosan beszereznem egy telepitőlemezt (csak minden héten valami mást veszek
)
ezzel kapcsolatban jutott eszembe, hogy lehet nemsokára más rendszer jöhet ki, még ebben az évben? ti biztos jobban tudjátok, mivel régebb óta foglalkoztok vele, hány verzióig szokott elmenni a frissítés? 10.6.4 van most, meddig?
most szedem lefele a Plex-et. te biztus tudod Nyugdíjas mert nyugdíjas vagy
magyar oldalt belehet állítani neki, ahonnan szedje az adatokat a filmekhez? ha igen melyiket ajánlod?
-
<NewL>
addikt
válasz
Nyugdíjas #6429 üzenetére
hú az jó, mármint az eslő, ez kell.
a második még magyar megmagyarázással sem kellenefelül a (na annak mi a neve?
- a felső szürke sávnak amiben van az akksijelzés, wifi sb) ott mi a facebook ikon, pushol? - inkább ez nem is érdekelne, az iPhone épp elget kattog itt mellettem
de ha a többit elmondanád nembánnám
-
<NewL>
addikt
-
<NewL>
addikt
válasz
Nyugdíjas #6303 üzenetére
akkor már kellene egy nagytakaritás és egy mentés.
meg az a baj, hogy az előző tulaj nevét nem bírom kiírtani, pl ha belépek a finderbe látom a desktop menüpont alatt. a belépési kódot megtudtam változtatni, azt megtaláltam meg ott beállítottam a profilomat.
meg semmit nem raktam fel szinte és nemtalálom azokat a dolgokat amik a helyet foglalják.
hol van ennyi gb?
meg belépek az applications-ba és van egy rakás program, pl ez az Adium is ott volt, és nemtudok abba se belelépni, el van mentve a régi tulaj neve, jelszava. meg valamiért hibát ír ki az msn-es accommal, ide regelni kell újat, és ugyanúgy felveszegetni a partereimet?ezért akartam volna...
-
Kommy
veterán
válasz
Nyugdíjas #6250 üzenetére
Szerintem meg igen mivel ha bemásolja az Itunes Media könyvtárba a zenéket akkor csak azokon íródik felül a beállított adatok, az eredetieken nem. Tehát ha én behúzom az itunesba a zene könyvtáramból az itunesba akkor az itunes átmásolja őket az itunes media könyvtárba, és azon változtat, ha nem erre gondolt akkor nem tudom a választ.
-
rii
nagyúr
-
rii
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #6179 üzenetére
én még nemtom ez mi .... de két órával ezelôttig még nem votlam tudatában annak az ingálish kifejezésnek, hogy net monitoring .... és itt a legelsô
-
rii
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #6082 üzenetére
ha más is odaülhet majda gépedhez, akkor kell az a tartalék egér, mert egy gomb-os egéren mindeki vágja, hogy az egy gomb
na'de itt nem látja, hogy hol megérinteve történik valami
mókatársnak is, ha elmegy, ott a mighty, vagy mondjuk disbaled-et nyom ennek a konfig prognak ... másnap reggel meg enabled
----
némi zommbie-mode thinking után rájövögettem, hogy a port a rúterben kell megmondani ...
de voltaképp semmit nem vágok ebből az oldalból )-:
---
lehet akkor chrome-olok ... csak a google is kezd már olyan nagy lenni, hogy ahol lehet hanyagolom - mint az MS-t /-:
-
rii
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #6077 üzenetére
hát ... fuhh ...
ne is mondd .... ha valamit, akkor ezt az egeret lehet felrpogramozni igazán
van a KLIKK ugye amikor klikkelsz (1-2-3 gombos)
van a TOUCH, amikor valamilyen mozgást végzel a felületen (1-2-3 ujjas minimum, de lehet hogy a 4 ujjas TOUCH-ot is értelmezi)
és van a TAP, amikor csak megérinted az egeret, ( mintha nem hinnéd el, hogy ott van, és jééé mégis .... ) a tap-bôl is lehet 1-2-3 ujjas is asszemés mind a TOUCH-ot, mind a TAP-et oda konfiogolod be a mouse-odon, ahova csak akarod. a Konfig részen bejön egy méretezô rész, hogyhol érzékelje a TOUCH-TAP-KLIKK-et ...
munkaátrsam úgy belôtte vele az egerét, hogy leült elé bármelyikünk, és csak már hogy megérintetted az egeret, repült mindenfelé az összes ablakl, zoom-olt, ki-be .... persze ez nekem szar volt, mert nem voltam hozzászokvba, hogy az egér puszta megérintése is már funciókat indít el, de ô ilyen konfigolós-mániákus-zodiákus.
nade csáltam a gépén pár screen shotot most
lehet rosszul írtam, ohgy hány-ujjas tap-klikk-touch lehet .... de durva mennyiség.
nemtom emnnyire pontosak, begyakorohatók, nem-eltéveszthetôk ezek
amiért én szeretnék egy magic mouse-t, az az, hogy nincs rajta görgô mint a mighty -n, de ugyanúgy bármerre lehet vele gögetni. csak a mighty-nek állllandóan összekoszolódik ...... belülrôl ....
-
rii
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #6073 üzenetére
én se értem, minek az oprendszernek - vagy akár telefonnak - magyarul komunikálnia .... ki va zárva hogy azt a pár nyamvadt angol szót ne lehetne megtanulni. Én se tok angolul, de amint telót váltottam, ment a hungarian language a levesbe
amúgy a magic mouse-val mi a gond? én most adtam el amit kaptunk anyagi okok miatt, de amint tehetném, vennék egyet, hisz az egerek evolúciója itt ért véget - és itt véget ért.
-
doc
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #6073 üzenetére
a magyar kommentezesert kb. azonnali fejloves jar
van 'szerencsem' nemet kodokban turkalni melobol adodoan, az meg a jobbik eset, ha nemetul van kommentelve, de altalaban komment nincs, a valtozonev meg valami nemet rovidites, ebbol talald ki hogy mit csinalezt meg muszaj megosztanom: most talaltunk ilyet a kodban:
#define FUENF_MINUTEN 100
-
doc
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #6069 üzenetére
utoljara egy OpenGL konyvvel voltam igy, baromi lassan haladok vele, mert minden idiota forditasnal azon kell agyalnom, hogy mi lehetett az eredeti angol megfeleloje, hogy megertsem mirol van szo, olyanokat forditottak le mint 'vertex' meg 'pixel', iszonyat
tobbet nem veszek magyar nyelvu szakirodalmat, csakis angolt.
az altalad linkelt kep remek ok arra, hogy miert tegye az ember ugyanezt az oprendszereivel is -
rii
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #6062 üzenetére
nekem van hogy keresek valamit neten, mostanában kva sok mindent kell .... (képek web laphoz, vagy pölö hűtő, mosogógép, ikeás cuccok) és ezekben nem tudok dűlőre jutni 1-2 nap alatt, így hát force quit-tal lépek ki este a firefox-ból, és másnap már alapból 20-30 tab-bal kezdek. erre rájön még 2-3 mailcímem, más fórumok, apróhirddetések, torrent oldalak ugye 3-4 helyről .... én örülnék a legjobban, ha nem kéne ennyit neteznem. már kvara utálom ,-)
-
doc
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #6044 üzenetére
ilyen konnyen kiismerheto vagyok?
nalam a kovetkezo a standard felallas:asztal 1: Safari
asztal 2: Mail
asztal 3: Terminal + uTorrent
asztal 4: VirtualBox (Linux)ehhez esetenkent jonnek meg:
asztal 5: VirtualBox (XP)
illetve egyeb aprosagok az 5-os/6-os asztalon mindig elfernek
valtani ALMA+szambillentyukkel szoktam, neha felrantom az egeret a jobb felso sarokba, tokeletesen atlathato minden
az ultimate megoldas meg: eger jobbfelso sarok, balalso sarok -> spaces+expose egyben, igy probaljon valami nyomoronc ablak elbujni
Esmein: szokj ra a Spaces-re, zsenialis talalmany! windows utan furcsa, mert ott semmi hasonlo nincs, en Linuxos multal elni sem tudnek nelkule
igy viszont abszolut felesleges a minimize, nem is hasznalom soha a sarga gombot
-
válasz
Nyugdíjas #5989 üzenetére
Már bocs, de ez is iMac.
-
P.O.C.
tag
válasz
Nyugdíjas #5984 üzenetére
Egyet értek (mármint a lemerítéssel és utána a megküldéssel). Havonta 1 ilyent szoktam nyomni, viszont azon kívűl ha lehet nekem töltőn van, ennyit még hiszek a modern izé dolgokban, meg hogy az akksi vezérlőjének is van intelligencicája.
Végülis a 18-19 hónap alatt lezúzott 94%-ommal egyelőre öröm és bódottá' van...(kopp-kopp-kopp) -
rii
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #5971 üzenetére
ehhham
akkó jóvan akkó .... kábé rántottát lehet rajta'csálni.
tojás felver ... cpu beledob. elkever.és a Healt ... 93% ... mi betegedik a akku' ?
meg a cycles 9 mi lenne? :-/
mán aki tudja (-:[ Módosította: bolondember ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bestbuy játékok
- Windows 11
- Asztalos klub
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Medence topik
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged