- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Külföldi SIM-ek itthon
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
varsam
őstag
hackintosh itt, PÜ ment
-
max-pain
senior tag
Ez az nem?
Power Mac G4 (Gigabit Ethernet)
Egyebkent szerintem eloszor hasznald, aztan lehet ugydontesz, hogy eleg neked az a fel giga is
-
Tim82
félisten
Tudtommal sajnos nem eszik szerverekbe való RAM-ot.
Valószínűleg 1.5 GB a maximum - azt hiszem, 3 memóriaslot van benne, tehát 3*512 MB.
A VIA chipset-es USB-bővítőkártya is jó, de lehetnek problémáid az azon keresztül rákötött cuccokkal - ismert probléma, hogy ha elküldöd a Mac-et sleep-be, amikor felébreszted, nem ismeri fel a VIA-s kártyára kötött perifériákat.
Szerintem egyébként akár rá is van írva az Asus kártyád oldalán a chip-ekre, hogy NEC vagy VIA, rosszabb esetben típusszám alapján Google kidobja. Egy NEC-es bővítőkártya is kb. 2k-s tétel, lehet, hogy érdemes még olcsóbban bontóból szerezni.
-
Tim82
félisten
Emlékeim szerint szabvány desktop SD RAM-ot használ, úgyhogy akár Hardveraprón is. A PPC-s Mac-ek ugyanolyan RAM-ot, vinyót, optikai meghajtót "esznek", mint a PC-k, de a városi legendák szerint válogatósak: ajánlott a márkás RAM, pl. Kingston-okkal nem szokott gond lenni.
Szerintem pedig érdemes kicsit (nem sokat) rákölteni: némi RAM, nagyobb PATA vinyó, esetleg bele egy DVD-író, egy - lehetőleg NEC-chipset-es - PCI USB 2.0 kártya, esetleg szintén PCI SATA kártya, ha akarsz SATA-t is használni rajta.
Alex91: amennyire nekem lejött, nem erőgépet keres, mindarra pedig, amit felsorolt, tökéletesen megteszi ez a masina is.
-
Alex91
félisten
En inkabb megis egy erosebb gepet javaslok
! Bar nalam is van egy G4-es Mini (1,25 GHz, 1 GB RAM), ami szepen teszi a dolgat, de mar sajna sok mindenre mar csak kompromisszumokkal alkalmas. Youtube mar kifog rajta, MP3-at lehet rajta hallgatni, DVD-t, divx-et meg viszi. Mondjuk lehet rajta SD filmet is vagni, szoveget szerkeszteni, kepeket nezegetni, bar azert nem igazan furge
. Lassan cserelve lesz...
Az 512 MB meg keves... A 40 GB is
.
[link], egy kis jo kis osszehasonlito oldal
!
-
Tim82
félisten
Mindent tudni fog, amire használnád (a Diablo 2-t is
). DVD, divx/xvid, mp3 nem lesz gond neki. Flashlejátszás (YouTube) viszont gyenge lesz, köszönhetően a PPC-s OS X-re szarul megírt Adobe drivereknek. HD videókra ez a gép nem lesz alkalmas.
A Leopard hivatalos rendszerkövetelménye emlékeim szerint legalább 1 GHz-es órajelű G4-es processzor, bár vannak módszerek e limit kijátszására, én inkább nem próbálkoznék vele ezen a gépen. Ajánlott egyébként, hogy etesd meg a maximális RAM-mal, amennyit képes fogadni - meg fogja hálálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Elfelejtettem a film címét
- PlayStation 5
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Milyen légkondit a lakásba?
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen autót vegyek?
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged