- Egy óra, két rendszer
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Yettel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
wm2
őstag
válasz
Ragnar95 #21318 üzenetére
PCIe SSD-t nem éri meg beszerelni, mert árban ott kötsz ki, hogy 300-320 (alkatrésszel, szerelési költséggel) és ennyiért dzsónál megkapod már a 2,8-as modellt PCIe SSD-vel vagy fjúzsönnel. Sata3 SSD-t iDoki garanciával olyan 4000 ft körül pakol bele. Így: https://youtu.be/x9JXrexDZ_8
-
-
wm2
őstag
válasz
Ragnar95 #21272 üzenetére
Olvasgattam róla. A 2014-es mininél annyit enged az Almárium, hogy cseréld a HDD-t SSD-re. Jobb ha szervízbe viszed viszont, ahol rutinosabb versenyzők végzik ezt el, mert egy rossz mozdulat és game over. A benne lévő hitachi hdd-re (ami szerencsére a jobbik fajta) viszont vigyázni kell, mert ha vmi baja lesz a kockának ezt szépen vissza kell szerelni.
Igazából ha belenyúlsz már bukod a garit, de HDD/SSD cserét (nem hivatalosan persze) viszonylag rugalmasan kezelik. Csak ne legyen szétgányolva a belső. Viszont időben, költségben meg minden ez az egész ahhhrghhh egy jó 300k-ban benne van a középső 2,6-os cserével.
-
válasz
Ragnar95 #21263 üzenetére
Valóban nagyon jók, de már a sokadik bugot találják bennük, ráadásul van olyan amit csak taknyolva tudtak javítani, ami azt jelenti, hogy a háttérben folyamatosan újraírja a vezérlő a cellákat bizonyos időközönként.
Nekem egy 840-esem van, volt olyan állapotban hogy 10Mbyte/s-el tudtam róla csak olvasni, és malmozva vártam a firmware updatet, ami a fenti "megoldást" hozta
-
válasz
Ragnar95 #21258 üzenetére
Szerintem mindkettőtöknek igaza van. Az internet recovery featuret ugyanis ha jól rémlik, nem kapta meg minden gép. Amikor a Lion kijött, akkor az utána kiadott gépek UEFI-je már gyárilag tartalmazta a funkciót, a régebbiekhez pedig jött ki egy firmware update, viszont nem mindegyikhez. Az enyémhez pl. nem jött, így csak recovery partíció játszik ha újra akarnám telepíteni az OSX-et (vagy pendrive/dvd).
-
madgie
titán
-
wm2
őstag
válasz
Ragnar95 #21231 üzenetére
Csak hagyna egy minimális teret a bővítésre. Lásd belépő iMac. Vicc. De a Mini mutatja a legjobban, hogy míg a négymagos kockákra építhettél félprofi munkaállomást, a 2014-es modellekre aligha tudsz már. Ha meg lenne négymagos 2014-es? Azért nem kicsit kellendő lenne (a magas ára ellenére) csak éppen visszafogna pár vasat a Pro vonalon. Engem felbasz ez a soldered/visszabutított vonal de nagyon.
-
válasz
Ragnar95 #21231 üzenetére
Hát, azért a végén többet kell fizetned a kasszánál mindig itthon, én csak azt akartam mondani, hogy ennek viszont semmi köze az Applehez, ők EU szinten nézve a legjobb áron hozzák be Magyarországra a cuccaikat, csak hát rárepül 27% áfa, és szopunk.
Amúgy igen, Svájcban vannak a legjobb árak, az említett 5K imacen pl. kemény 175 CHF az adó (8%)
-
-
wm2
őstag
válasz
Ragnar95 #21165 üzenetére
jajj nem egyetlen, csak ez jutott eszembe egy nem éppen olcsó gépnél :-) de jó hogy mondod az usb-t, meg no magsafe, a másik általam meg nem értett nagy innováció :-) Meg van még pár dolog amin érdemes lehet elgondolkodni: http://www.cultofmac.com/318636/10-reasons-why-the-new-macbook-isnt-for-you/
-
válasz
Ragnar95 #21102 üzenetére
Szerintem a játékokon kívül manapság már semmi értelme. Azokat rengetegen tolják, de amint lesz olyan tökös a Google az MS, és az Apple, mint a Mozilla, még ha csak egy kis odaszúrással is (letiltjuk a flasht amíg sechole-os), biztosan ezeknél a fejlesztőcégeknél is nagyobb lesz a motiváció hogy portoljanak másra (bár szerintem ez már amúgy is folyamatban van a komolyabbaknál).
Ott vannak még a flash bannerek, de azok meg önmagukért létező dolgok, a készítőiken meg a megrendelőjükön kívül mindenki a háta közepére kívánja őket.
-
válasz
Ragnar95 #21099 üzenetére
Viszont van sok millió egyre bosszúsabb user, és nagyon úgy fest a helyzet hogy sok lúd disznót győz... Azért amikor már egy Facebook kategóriás cég erről tart beszédet, meg az egyik legnagyobb böngészőgyártó közli hogy ok, akkor mi letiltjuk, az már szerintem fél siker
Persze kell még idő, de szerintem már nem sok.
-
-
megema
őstag
válasz
Ragnar95 #21092 üzenetére
De igen. Csak ez az átlag felhasználónak nem kényelmes. Viszont szerintem gondot nem okoz, hogy ott van a háttérben, mivel egy újonnan megnyitott ablakban/lapon megjelenő Flash tartalom szintén blokkolva lesz, így nem használja az erőforrásokat, nem jelent biztonsági kockázatot. A már futó Flash folyamat alszik (0% processzor-használat, processzoridő nem nő), amíg blokkolva van a tartalom.
-
válasz
Ragnar95 #21018 üzenetére
Amúgy nem igazán érdemes kikapcsolni a gépet, mert alvó módban szinte semmit nem fogyaszt, ártana nem árt neki, ha nem kapcsolod ki, cserébe jóval gyorsabban használható, mert nem kell a bootidőt kivárni.
Szívesen használnám így, de képtelen vagyok kideríteni, hogy mi miatt történik az, hogy egy idő után újraindul. Boot után kiírja, hogy egy probléma miatt történt ez. Van, hogy 2 hétig OK, de előfordul, hogy 2 nap sem telik el. Már régóta nem telepítettem semmit. Szerintetek húzzam újra a rendszert? 2012 late Yosemite
-
-
blakey
titán
válasz
Ragnar95 #20948 üzenetére
Ki hogy, én látom értelmét, igaz nem tárolok filmeket, cserébe újtaírható lemezekre ki tudom írni a filmeket ha olyanom van, pl. a 3D isokat.
Másra nem használom. 1000 Ft-ért vettem 3 sima újraírható lemezt, 50GB-osat meg 3e-ért, nekem ennyit megért. 200-ért vettem a sima lemezeket kb 2 évvel ezelőtt.
-
hszilard666
veterán
válasz
Ragnar95 #20791 üzenetére
"az lenne jó megoldás,h válts az újabb modellre,"
Sajnos nem. annyit nem fizet ez a fajta meló hogy érdemes legyen új gépet venni miattaMeg a mostani szívem csücskét sem tudnám jó áron eladni...
20793:
Piaci igény biztos hogy lenne rá, mert megcsinálták, de tényleg valaki gyárthatna egy nagyobb teljesítményűt, mert az a 3-4 óra haswelles gépeknél elmegy ratyibb viccnek -
hszilard666
veterán
válasz
Ragnar95 #20785 üzenetére
Gyó! Köszönöm
Ezt hogy a sátánseggbe nem találtam meg
2 napja ilyesmi után lesem a netet, már majdnem nekiálltam forrasztgatni hogy csináljak szivartöltős USB kábelt
Még 1x köszi, küldöm a sör energiát tedd a kezed a képernyőre!MOD: bakker ez csak 4K mah nem kevés ez? a mobil akkum 20K mah ot tud
-
madgie
titán
válasz
Ragnar95 #20745 üzenetére
Írtam privátban, hogy ha szigorúan erre kell, akkor lehet jobban jár (teljesítmányben) egy hasonló árból épített PC-vel.
Nem rossz ez így sem persze, de kompromisszum bőven van, amolyan ráérős kis hobbi cuccokra OK, de ha már komolyabb meló van, akkor nagyon érezni a korlátait.
-
viktorhmv
senior tag
válasz
Ragnar95 #20741 üzenetére
5-6 MB-os, 300 DPI-s (CMYK) képekkel dolgozom. Adobe Illustratort és Photoshopot használom legfőképpen, és ott egy grafikai állományban nagyságrendileg 5-10 nagyobb méretű kép a jellemző. A többi objektum vektorgrafikus.
Plakátok, szórólapok, nagy méretű grafikák (Rolll-up, cégtábla, kiállítási stand design elemek, display), kisarculat, webgrafika.
Ezen kívül Photoshop-ban retusálás, maszkolás és fotók színkorrekciói.
Hiretelen ennyi jutott eszembe. Erre lenne használva.
Hallottam, hogy némely MacMini szériák esetében akad hűtéssel kapcsolatos probléma és meghibásodás. Ez mennyire valós probléma? Esetleg csak felfújt dologról van szó?
-
cigam
titán
válasz
Ragnar95 #20618 üzenetére
Egy szemenszedett hazugság. A PH fórum no warez alapelveibe ütközik. Mikor a moderátoroknál rákérdeztem hogyan egyeztethető össze az osx86 topikkal, még nekik ált feljebb(talán ki is tiltottak egy időre)
Olvass csak bele az OS X licence-be.The grants set forth in this License do not permit you to, and you agree not to, install, use or run the Apple Software on any non-Apple-branded computer, or to enable others to do so.
Ezt csak egyféleképpen lehet értelmezni. Nem?
-
TheMarci
addikt
válasz
Ragnar95 #20618 üzenetére
A Yosemite terms of useból, én úgy értelmezem, hogy nem szabad. Jó, nyilván nem érdekel senkit, csak kicsit vicces a hirdetésben a jogtiszta szó, attól, hogy megvetted a szoftvert nem csinálhatsz vele bármit.
"The grants set forth in this License do not permit you to, and you agree not to, install, use or run the Apple Software on any non-Apple-branded computer, or to enable others to do so."
-
cigam
titán
válasz
Ragnar95 #20582 üzenetére
Én is azthittem, hogy halk, de valamelyik tuti behalt. Elkezdett hangossan kerregni, mint egy csapágyas venti, de egy ideje abbahagyta. Ha jobban leterhelem, eléggé felmelegszik a ház felső éle(imac), és a vga is elkezd hibázni.
Persze lehet ettől függetlenül kakkant meg a VGA, de amíg nem terhelem a CPU-t(VGA-t) addig minden oké. Lassan le kéne cserélni(a lottó 5-ösből
).
-
wm2
őstag
válasz
Ragnar95 #20574 üzenetére
Nem. Semmi ilyesmi. Alakíthatod magadnak egy "opensource" kódból, vagy válogathatsz kedvedre az igényeidhez mérten, mivel a Yosemite 4 gigát elvesz az átlag nyolcból, úgy, hogy éppen csak megnyitottad chrome-ot + esetleg fut még néhány apróság a háttérben. A legtöbb ember 4-8 gigából gazdálkodik, legalábbis én ezt tapasztalom magam körül. A funkcionalitás... adottak, utána kell olvasni mit tud a Maxthon. Macworld pl. Ilyen és ehhez hasonló helyeken áradoztak róla. A SeaMonkey-ról is tucatnyi helyen lehet olvasni. Ez csak pár ami eszembe jutott, használtam és messze nem vágyom a szafarira. És igen, ilyenekről honi mac oldalakon alig lehet olvasni. Nagy kár pedig.
-
wm2
őstag
válasz
Ragnar95 #20572 üzenetére
Ez sokmindentől függ. Régebbi gép kevés memóriával, vagy 5k iMac feszbukozni. :-) Nagyon jó alternatív megoldások vannak. Igényekhez mérten, csak egy kis időt kell rá áldozni, hogy az ember megkeresse magának és belője. A görcs, hogy nem a szafarit használjuk és ezzel kevésbé vagyunk mac arcok? Elhiszem, hogy van ilyen is. :-)
-
szpal17
őstag
válasz
Ragnar95 #20457 üzenetére
Próbáltam ezeket a gombokat, egy óra ikon tölt, talán mintha meg is pörgetné a lemezt, de aztán csak egér kurzorrá változik. Videón azt néztem, hogy ekkor kéne a lemezt beolvasnia, de nekem ez nem jött elő. Lehetséges, hogy a meghajtó vagy a lemez nem jó. Szereztem egy Tiger dmg-t, de nem olvasta be.
Másik IDE-s DVD olvasót felismer egyáltalán?Köszi a segítséget.
-
wm2
őstag
válasz
Ragnar95 #20432 üzenetére
A Liont már übereli. De Tim Cook, Angela Ahrendts és John Ivey megmutatja. Miközben több éves bugokat képtelenek javítani. "Just work!" well done.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Ragnar95 #20428 üzenetére
Tényleg? Én azt sosem használtam, bár a mostani rendszer nem produkál nagy hibákat, egy alkalommal nem akart kikapcsolni, nagyobb LR importok szép sebességgel futnak le, de menüben asztalok váltásánál azért nem villám de szinte Minden azonnal történik. Utoljára SL volt amit használtam. Egyetlen dolgot csinál nagyon lassan, ha képet png-re konvertálok. De ebben lassabb mint a win. Mi leher ennek az oka?
-
wm2
őstag
válasz
Ragnar95 #20420 üzenetére
Mehet bele a Sata III-as is. Picit lassabb, de 1 fokkal jobb megoldás, mint az 5400rpm HDD. Én 256gb 850Pro-t raknék bele, mivel a 3DVNAND igen jól nyúzható és hozza azt, amit egy Kingston csak papíron tud. 40e ft körül ki lehet fogni. Beszerelés garanciával 3-4e forint (iDoki szvsz megcsinálja ennyiért). A PCIe SSD-hez venni kell egy ilyet. Többi jútyúb és íbéj.
-
-
válasz
Ragnar95 #20213 üzenetére
Lehet rá, csak sokat kell ácsolni, bűvészkedni vele. Pár napja olvastam róla leírást, de már nincs meg az url, viszont google szerintem 1 percen belül kiköpi.
Ha jól rémlik a kezdő lépés az volt, hogy vmware vagy hasonló megoldás alól telepítettek a win-t raw device-ként megadott eszközre. Aztán még szintén ott barkácsolták bele a drivereket meg egyebeket, utána bootolhatóvá vált natívan.
Ja persze bootcamp ebben nincs konkrétan, szóval azzal tényleg nem lehet megoldani. De ha csak arra irányult a kérdés hogy lehet Win-t bootolni a TB-s diskről, akkor az megoldható.
-
BelAir
csendes tag
válasz
Ragnar95 #19996 üzenetére
De az Ableton-t ne gondold nagy profi módon, csak szórakozás
Szerk.: Itt az Ableton gépigénye. -
-
válasz
Ragnar95 #19978 üzenetére
Nade 5400-assal? Éppen a minap lepődtem meg, mikor láttam hogy már az olcsóbb (persze nem a tescos 90eFt-s) laptopokban lehet már látni sshd-t elvétve, illetve a középkategóriától felfelé van ez az inteles mini ssd-s gyorsítótárazós funkció. Ez meg egy negyedmillió forintos mac mini. Vicc.
-
válasz
Ragnar95 #19974 üzenetére
+1
Ráadásul 5400rpm-es hulladék van benne. Meg kéne büntetni azt, aki bármilyen gépbe ilyen hdd-t tesz manapság (vagy egyáltalán hdd-t, kivéve persze egy direkt nagy tárhelyre kihegyezett worksationt, vagy szervert, storaget). Az Applere nézve meg egyenesen szégyen a dolog.
-
FRAcK
csendes tag
válasz
Ragnar95 #19837 üzenetére
Akkor milyen egeret szerezzek hozzá amit kedvel az osx?Magic Mouse-t már próbáltam iMac-en a mediamarkt-ban fogásra egész jó volt, bár csak 2 perces safari volt a próba.Az volt benne furcsa hogy a magic mouse-nak nincsenek különálló jobb-bal mbuttonjai.Mindenképpen wireless egér kéne mert ágyból gépezek, ja és most gondolkodom hogy szerintem valami mousepad is kéne. Köszi a segítséget! !
-
FRAcK
csendes tag
válasz
Ragnar95 #19829 üzenetére
Autocad-be csak ilyen csavarok,szerszámok (villáskulcs, csavarhúzó) lennének csinálva ugyhogy nem nagy dolog.
Trackpad az miert jobb mint az egér?Használtan nem akarok semmit venni, mert szeretem a friss "alma illatot"
Ssd-t lehet belerakni utólag?Honnan vegyem ezeket?
-
válasz
Ragnar95 #19818 üzenetére
Persze, nem lehet ezzel gond, az USB bill/egér protokoll iparági szabvány, ezért van az, hogy egy raspberry pi-re telepített android is kezeli bármelyiket, nemhogy egy osx...
A saját vevősek se problémásak, az USB felé "néző része" annak is teljesen generic, a rádiós részen lehetnek kisebb/nagyobb trükkök, de azt már magának oldja meg.
Amivel gondok lehetnek, azok mindig az extrák: spéci billentyűk, világításszabályzás, kijelző (ha van) kezelése/programozása, spéci görgő az egéren, vagy ott is a sok plusz gomb, dpi beállítás, stb... Na ezek biztosan nem működnek ha a gyártó nem ad osx támogatást (drivert). De ha nincs driver, ezek is mennek normál bill./egérként, csak az extrákat nem lehet használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ ASUS CORE I5 12400 Gamer MAX PC 12X4.0GHz 32GB RAM 1.0TB SSD ÚJ RTX 5060 TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- Dell R630/R730XD SSD NVMe PCIe Extender (0GY1TD) + Kábel (0K9TVP) Kit
- ÚJ ASUS 4K CORE I5 12400 Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD EVGA RTX 3060 12GB DDR6 2ÉV GAR
- ÚJ 4K CORE i5-14400F Gamer ERŐMŰ PC 10X4.6GHZ 32Gb RAM 1.0TB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR
- Asztali PC , R5 4500 , 1080 8GB , 16GB RAM , 256GB m.2 , 750GB HDD
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest