- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Telekom mobilszolgáltatások
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem tárolja a rendszert az SSD-n, de még csak file-okat sem. Blokk szintű a dolog. Azaz ha van mondjuk egy 10GB-s file, aminek mindig csak a végéből olvas gyakran egy alkalmazás mondjuk 1MB-ot, akkor csak az az 1MB kerül az SSD-re. Szóval gyakorlatilag ugyanúgy működik mint a hardwares megoldások (SSHD), csak amikor az Apple kitalálta az FD-t, akkor még nem voltak ilyenek, ezért kezdték el szoftveresen kókányolni a dolgot. Ettől még gennyes húzás volt lecsökkenteni az ssd mértet (az 5400-es disk meg egyszerűen a vásárlók arcul köpése ebben a kategóriában), de azért nem árt tudni, hogy hogy működik valójában az FD.
-
makaveli666
senior tag
Bocsánat az értetlenkedésemért, de akkor az úgy működik, hogy mondjuk veszek egy külső 512 gb ssd-t és csak azt használom? aztán egyszer ha valamit erre kitalál az apple, akkor a fusion drive ot tárolónak is tudom majd használni?
Csak azért kérdezem, mert külföldi fórumokon feltolták a bétát, és ugye azt csinálja az új filerendszer, hogy kettébontja a fusion driveot, egy ssd meghajtóra (új fáljrendszer), és egy hdd re (régi), de mindenki borzasztó lassuláról ír, hogy teljesen használhatatlan a gép. Szóval akkor feltételezem, hogy ha csak kizárólag egy külső ssd-t használok, akkor minden problémát ki tudok kerülni? -
-
pardeee
csendes tag
-
Impair1980
aktív tag
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget! Sajnos nincs semmi papír, hogy miénk a gép. Se adásvételi, se számla.
Ennek hiányában akkor nem is fogják resetelni hivatalosan Apple szervizben?
Amiket írtatok azok sajnos nem váltak be. RAM-ot nem lehet kivenni, mert az már az alaplapra van integrálva.Ezek szerint minden olyan dologhoz kell e Firmware jelszó, ami a macosx rendszerrel kapcsolatos?
Üdv.: Impair
-
-
ityam
őstag
Találtam több .dem formátumú imagét és találtam .iso formátumút. Én az isora gondoltam hogy elkezdem kipróbálni.
Nem olyan egyszerű csak hogy kiírom valamivel az imagét és kész?Mac autómatikusan dvdről próbál bootolni ha van benne dvd? vagy valamilyen gombot kell nyomni?Vagy csak ha nem tud winyóról akkor megpróbálja a dvdt?
Egyébként apple billem sincs. szóval nekem nincs ejectem f12 től jobbra
-
bigsee
addikt
-
mhn
tag
Ez nem jó hír
de azért köszönöm a választ
Mindenesetre egy próbát teszek. A gép és az USB ház úgyis adott, a 128GB-s SSD a desktopban meg úgyis lassan kevés lesz. Szval új SSD mindenképp kell.
Hogy ne csak OFF legyek, az hogy milyen SSD-t veszek, így külső USB-s házban használva már szinte mind1? (pl. Kingston HyperX Savage, Corsair Neutron XT vagy Samsung 850 EVO)
Nem fog problémázni egyikkel sem az OS? -
wm2
őstag
-
bmwk1200s
őstag
Ne reménykedj! Az is ragasztva lesz. Kijelzőnél a ragasztást vékony műanyag pengével végig kell vágni, a mágneseknek kicsit ellentartani, kábeleket oldani, és már le is emelheted a kijelzőt. És gondolj bele, mi van akkor, ha nem lehet a user által bővíteni semmit? Alaplapi integrált lesz a Ram és az SSD is... láttunk már Appletől ilyet. A Pro már nem azt jelenti, hogy szabadon bővíthető, hanem azt, hogy nagyobb teljesítményt ad, mint az alap.
-
ArrayOfLilly
aktív tag
Arra akartam inkább utalni vele, hogy vannak cikkek a témában. Őszintén szólva egy google kereséssel a gyakorlatban meg szokott oldódni az ilyesmi, csak azt meg nem szerettem volna beírni, hogy google a barátod, mert iszonyatosan barátságtalannak találom, de ha már egy régi cikk alapján is elindul valamerre az ember, és a dolog működéséről, logikájáról kap egy képet, akkor szerintem előbb utóbb megtalálja a saját aktuális megoldását.
Szerencsére én eddig megúsztam, hogy feltelepítsem azt a vackot, bár úton-útfélen bele szoktam futni, és még csak nem is valahol a web sötétjében, úgyhogy a jelen pillanatban leghatékonyabb eltávolítási eljárást nem ismerem, viszont legalább válaszolt neki valamit addig is. Hátha elmozdul valamerre. :-)
-
WolfiMusic
csendes tag
Így szerettem volna, viszont erre nincs lehetőség. Letöltöm a windows illesztőket, kiválasztom a cél meghajtót ahová telepíteni szeretném, plusz bejelölöm, hogy hozzon létre második partíciót a windows számára, majd a folytatás gombot megnyomva helyezze be a telepítő lemezt üzenet fogad, és csak ok-ra van lehetőségem, létrehozás nincs.
-
-
King Unique
titán
Ezeket csak a WTG létrehozásához használnám, mivel macOS alatt nyilván nem működnek az ahhoz szükséges programok. Mert ugye azok rendszerint Windows only. Egyébként a külső programok szinte akármilyen kiadásnál megcsinálják, ellenben a helyi tool csak Enterprise ISO-val működik. Amúgy annyira azért nem kókány egy ilyen live rendszer, mert pl. az itt említett művelethez is már használtam.
-
King Unique
titán
Tehát, ha jól értem, akkor pl. egy ilyen rendben elindulna, illetve restart után a WTG drive is, majd végigmenne a telepítés. Legalábbis a korábbi leírás alapján a Boot Camp drivereket elvileg utána kellene felrakni.
(#26484) Ragnar95:
Azt megköszönném, mert nálam ez még nagyon elméleti síkon mozog. De, ha működne rendesen, akkor az valóban jó volna. Illetve, ha már van ilyen natív lehetőség, akkor inkább használnék ilyet, mint hogy virtuális géppel szórakozzak.Köszönöm a válaszokat mindkettőtöknek!
-
pethob
aktív tag
"2014-es Mac Mininel (mivel meg aruljak) el tudod jatszani egy nagyobb APR-ben, hogy megkered oket, kossek mar ra egy 30 bites monitorra, hadd tegyel vele egy probat. A korabbiak biztosan nem tamogatjak."
Ezen már pár napja túl vagyok.
A közeli iCenterben némi tanakodás után úgy tudják csak a dedikált GPU-s mac-ek tudnak 30 bit colort. De a válaszban talán az is benne van, hogy túl szigorúan tettem fel a kérdést. Ennek megfelelően csak a tb-os 15''-os MBP2016, de olyan meg nincs bemutatóba. (még) Illetve nem biztos, de a biztonság kedvéért olyat vegyek, az jó lesz. Vennék is, jó is lenne, ha egy 1-est elhagynának az elejéből...
A saját monitoromat nem vittem magammal. Nagy is, nehéz is, drága is, és nem szeret utazni. Lelkem mélyén nem is szeretném...
-
pethob
aktív tag
Hát ez az, hogy senki nem tudja, milyen hardver kell a 30 bites színcsatornához. Pedig jól jónne, főleg a monochrome képeknél. Az is kérdés tudja-e a hardver, de az is, hogy benne van-e a driverhez a támogatás?
Windows alatt nincs, csak firepro és quadro kártyára, illetve más GPU esetén hekkelve directx alatt, de azzal a PS nem megy semmire. Mac esetén talán az lehet a kulcs, hogy az el captain után jött-e ki. De csak sötétben tapogatózom... -
WolfiMusic
csendes tag
-
bmwk1200s
őstag
Hát ez az. Mert az is kell, hogy továbbra is működjön a Thunderbolt Displaybe épített webcamera és sztereo hangszóró. Tehát én úgy okoskodom, hogy a Mac Mini egyik Thunderbolt portjába kell bekötni az eGPU-t a másik Tb portjába meg a Thunderbolt Displayt és letiltani a belső integrált intel gput. Nem lesz más megoldásom, be kell ruházni egy külső PCI-e házba, meg egy gtx 960 - gtx980 GPU-ba és addig próbálni amig vagy nem működik, vagy kideríteni, hogy tuti nem működik. Csak ez azért elég költséges lesz így, hogy vagy megy majd vagy nem.
(#25962) TigerCat: naaa! Ne tessék sértegetni az otthoni gépem! Becsülettel teszi a dolgát
Lehet nem is fogják többet frissíteni. Ki tudja. De azért nem olyan rossz az. Párom is imádja és szépen tud rajta dolgozni. -
wm2
őstag
Az a 2.0ghz i5 Skylake gyengébb, mint a tavalyi belépő 2,7ghz Broadwell. Egyedül a H.265 hw támogatásban jobb, ami megy a levesbe.
Intel I5-5257U vs Intel i5-6360U
http://www.cpu-monkey.com/en/compare_cpu-intel_core_i5_5257u-472-vs-intel_core_i5_6360u-581
-
wm2
őstag
-
WhiteWalker
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Saab, Volvo topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Napelem
- Autós topik
- Spórolós topik
- RAM topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged