- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
miresz
veterán
válasz
titi12 #42916 üzenetére
Szerintem a HUB-ba integrált vezérlő. Ahogy olvastam osztozik az összes többi csatlakozón is a vezérlő sebessége. Jobb lenne ha 40 Gbps lenne, de ha nem így is elég nekem.
Krethx: Igen láttam én is hogy van több gyártó is aki csinál hozzá HUB-ot. Ez az első nem is tűnik rossznak! -
Parson
addikt
válasz
titi12 #42883 üzenetére
Nekiállhatsz speciel bütykölni is egyedileg vmit... de alapból csak azt tudod bütykölni, ami van. Úgyhogy alapból egyértelmi igen a válasz. Ez szvsz nem is kérdés. És itt vissza lehet kanyarodni, hogy bütykölés nélkül vagy külsö adapter kell, vagy úgy használod, ahogy apple szimplán eléd dobja, és nem problémázol fölöslegesen rajta. Ez csak egy HW eszköz, semmi több. Nem a szobának a szem elött lévö fö dísze kell legyen. De persze mindenki úgy és azt csinál, ahogy és amit ö szeretne.
-
cigam
titán
válasz
titi12 #42875 üzenetére
Túl hosszú volt, azt nem olvastam el
Én kérek elnézést, hogy beleférek 8GB RAM-ba. (Ha beleférek, miért van 1,3GB swap?)
gabeunit
Launchpad -» Other -» Tevékenységfigyelő.
Elég felemás lett a magyar ferdítés!Vagy ráböksz a keresőre (Nagyító ikonra ( jobbra fent, az óra mellett), vagy CTRL+SPACE és elkezded begépelni hogy tevékenység. Pár karakter után fel is dobja magát a programot)
kkp900
Nem feltétlenül. Ez csak egy elméleti dolog, egy eszmefuttatás. Sose érdekelt az USB-C fejhallgató kérdése. Rá kell keresni/kérdezni a szupportnál, hogy az új M-es miniben elérhető-e ez a funkció.
Itt pl. azt írják, hogy a régi Intel-es Mac-eken működik. Hirtelen nem találtam M-es CPU-val szerelt példát.
Egy USB-C dokk, vagy BT vevő tuti áthidalja a problémát. Azokat el lehet dugni az asztalmagé, és az USB kapu hátul van, nem látszik a kábel. -
Syl
nagyúr
válasz
titi12 #42830 üzenetére
Itthon két M-es gépen is kifagy a Finder (Forklift is) ha NAS-on belül másolnék valamit.
Vagy azt kell játszanom, hogy a fájl(oka)t átmásolom a számítógépre, majd onnan vissza a kiszemelt célterületre, vagy belépek a NAS admin felületére és ott a Syno fájlkezelőjével végzem el a máslást. -
MasterMark
titán
válasz
titi12 #42625 üzenetére
Nem kerül elé, mögötte húzza az elmosódást. Pont azért érzékeli úgy az ember hogy mindkét irányba mosódik, mert túl sokáig marad kint az előző is, így a kettő közé fogja fel az agy.
Igen az is egy gond, az ugye a pixel válaszideje, régebben az is nagyobb gond volt, azt hívták ghostingnak, abban sokat fejlődött az LCD, az ma már nem gond.
-
MasterMark
titán
válasz
titi12 #42623 üzenetére
Hát erről szól az egész amiket linkeltünk.
A lényeg, hogy a sample and hold megjelenítés miatt, a tartalom nem csak felvillantásra kerül, mint egy CRT-nél, hanem egy egész frame időre kint marad a kijelzőn. Ez mozgásnál azt okozza, hogy úgy érzékeli az ember mintha el lenne mosódva. Ezen segít a minél több képfrissítés, mert annál kevesebb ideig marad kint a kép, így kevésbé elmosottnak látszik.
-
MasterMark
titán
válasz
titi12 #42612 üzenetére
Nem kevés, de akkor a technikai része se teljesen tiszta.
Tényleg, nézzetek meg egy CRT vagy plazma tévét és látni fogjátok ezt a blur-t utána már minden LCD/OLED-en is. (Impulzus hajtás nélkül.)
A videóban egyébként amit linkeltem tök jól elmagyarázza és megmutatja mit kell nézni.
szerk.: Egy képen ez a lényeg: [link]
-
hibavissza
veterán
válasz
titi12 #42601 üzenetére
Ha otthon 60 Hz-es monitorod van és soha nem volt gyorsabb, nem fogod megérteni. Az ember állapotot nem érzékel csak különbséget. Ahogy írtam korábban, nincs ezzel gond. Teljesen normális, ha a 60 Hz-nél nincs gyorsabbra igényed. Az is teljesen normális, ha egymás mellett van a boltban HRR és 60 Hz monitor és te az ár vagy egyéb tulajdonság miatt a 60 Hz-est választod. Tömegek játszanak 30 fps-sel, mert mondjuk inkább a kocsijukra költenek. A gond azzal van, mikor ismeretek nélkül kritizálsz.
-
hibavissza
veterán
válasz
titi12 #42597 üzenetére
Pedig ott elég jól összefoglalták a tényeket:
I have an 1920x1440@80Hz 21" CRT sitting right next to my 144Hz VRR 27" LCD. They are completely apples and oranges. Better yet, analog and digital.
The CRT appears smoother due entirely to the phosphor excite/decay phase vs the LCD sample/hold phase and absolutely nothing to do with the input lag or system latency.
If we ever get 1,000Hz LCDs, then we'll have 1ms sample/hold times for the pixels that will match CRT phosphor glow, but it will still be a very "on-off" rather than the smoother excite/decay phase.
Mester Márk linkelt bejegyzései persze hosszabbak. -
MasterMark
titán
válasz
titi12 #42585 üzenetére
Nem kell semmit igazítani, ez egyszerűen a sample and hold megjelenítés miatt van. Amiatt kell a sok hertz, hogy annak a hátrányait ki lehessen iktatni. Bár soha nem lehet kiiktatni, de minél több a képfrissítés, annál jobban hasonlít egy CRT vagy DLP megjelenítési módhoz.
Itt jobban el van magyarázva talán, hogy mi miért van: [link]
szerk.: Itt még van egy hosszabb leírás erről: [link]
-
hibavissza
veterán
válasz
titi12 #42551 üzenetére
Igen. Állítólag 1000 Hz-nél éred el a katódsugárcső mozgás megjelenítésének minőségét. Azt tudom igazolni, hogy a 144 és 240 Hz között van különbség. Ez is egy olyan dolog, ha nem használtál huzamosabb ideig HRR monitort, nem is érted. Maradni kell 60 Hz-en és sokat spórolsz.
-
Parson
addikt
válasz
titi12 #42543 üzenetére
Érdemes venni akkor egy 80 colos 4k (vagy 8k) TV-t és szépen hátradölve a kanapéról (egyéni távolság kinek mi*) élvezni a kényelmet... (Az enyém csak 60 colos, úgyhogy nekem is van még hova fejlödnöm...)
*távolság függ a felbontástól és jobb esetben egy kis matektól, ahol a PPI mellé a nézötávolságot is beveszi az ember a játékba.
Nos a végeredmény valszeg mégse az lesz amire szimplán matekból számit az ember... lévén ergonómia szempontjából sok egyéb tényezö is hirtelen felnagyitódik (huh, jó ez a szó ide nyelvtanilag??).
-
-
HdRew
őstag
válasz
titi12 #42397 üzenetére
Szimplán azért, mert nem kényelmes annyit ülni egyhuzamban. Illetve nem akarok egész nap egy szobában lenni.
Szerintem lehet rosszul fogalmaztam. Tehát van a céges laptop, amihez kell a 2 monitor, amin a munkámat végzem. Viszont a saját dolgaimhoz nem feltétlenül ragaszkodom a 2 monitorhoz mivel ott a kényelmet előnyben részesíteném, nem kell mindent határidőig megcsinálni.
-
HdRew
őstag
válasz
titi12 #42392 üzenetére
Érthető, sajnos abból jön az Apple profitja. A belépőszint mindig kecsegtető..
Sokat ülök home officeban az asztalnál, céges windows laptopot használunk, így igazából azzal is mehetnék lakáson belül ide-oda, de én nagyon megszerettem a munkámhoz a 2 monitoros setupot, mert sokkal produktívabb vagyok és átláthatóbb az egész. -> így asztalhoz vagyok kötve.
Viszont néha-néha jól jönne a saját gép, mert asszony pl. autocadben meg tudta tervezni hol legyenek a bútorok a lakásban, vagy a konnektorok, stb. Én is néha szoktam használni az Adobe Illustratort illetve a saját cuccoknak jó lenne egy gép. A gaming windows pc-t nem olyan rég adtam el, mivel már 1 éve hogy nem játszok legalább és csak veszít az értékéből, feleslegesen állt itthon. Bekapcsolni is csak akkor kapcsoltam be kb, ha CV-t frissítettem az Illustratorben. Viszont akkor már kényelmesebb lenne akár a kanapéról csinálni ezeket.
Jelenleg egy M2 iPad Air szolgál ki, de azért nem az igazi.
Igaz, akkor úgy mondom, hogy az emberek 98%-nak az alap tárhely bőven elég.
-
Krethx
aktív tag
-
Parson
addikt
válasz
titi12 #42325 üzenetére
'most hirtelen nagyot csökkentek a használt gépek árai'
Ezt irtam én is, csak én indokot is tettem hozzá.
'Az értékállóságot a korával (csökkenő műszaki értékével) párhuzamosan csökkenő árral kell érteni'
Most akkor értékálló, vagy csökkenö értékü, döntsük el. Különben ez igy egy oximoron. (Félreértés elkerülése végett, a müszaki értéke is csökken, mivel az újak esetében a 16 GB az alap már, és innentöl minden szoftverkészitö azt igyekszik majd kihasználni jobban -> a müszaki értéke is nagyobb meredekséggel csökken a régi gépeknek.)
-
Parson
addikt
válasz
titi12 #42321 üzenetére
Semminek nincs állandó jellegü értékállósága, minden változik a piacon. A mac-ek esetében sincs másként, max a változás görbéje nem olyan drasztikus mint más termékek esetén. Ha példaként csak és kizárólag az M1-röl M2-re váltást nézzük alapgépeknél, ott is történt vmennyi áresés a régieket tekintve. Aki meg eredeti áron vette azután is, az finoman szólva balek volt... most meg az M3-ról M4-re az SoC mellett a RAM is nö, egyértelmü, hogy jobban értéktelenedik az M3, ez nem lehet kérdés. Semmi különös nincs ebben.
-
RaZroX
addikt
válasz
titi12 #42321 üzenetére
Nem gondolnám, szerintem ez egyszeri eset. Csak azért zuhan be így az áruk mert 8-ról 16 gigára nő a memória felár nélkül. Ilyen lépés meg nem hiszem, hogy lesz ismét egyhamar. 256GB tárhely még mindig bőven elég az OS-re meg alap appokra, tehát az nem igazán indokolt, más lépés nem nagyon tud történni szerintem.
-
trialboj
őstag
-
scdlsc
senior tag
válasz
titi12 #42152 üzenetére
Vagy Lulu, mert az ingyenes.
https://objective-see.org/products/lulu.html -
válasz
titi12 #42068 üzenetére
Szerintem meg tökmindegy, hogy a konnektor védőföldelt vagy nem, a MacBook-okhoz adott töltőadapterek ugyanis - akárcsak az apple Apple cuccok túlnyomó többsége - kettős szigetelésűek, a védőföld nincs bekötve (védőföldet mellesleg csak a Mac Studio, Mac Pro és iMac használ - még a Mini sem földelt)
-
Czo
addikt
válasz
titi12 #41909 üzenetére
A retinanak semmi koze ahhoz, hogy a rendszer UI milyen DPI-re van tervezve. macOS eseten a 110 DPI a megfelelo, mig a Windows UI 96-hoz van tervezve.
Nem lehet, hogy bugos itt a photoshop?
Preview.app-ban a design guideline szerinti mukdes van, igy ha megnyitok vele egy 500x500 pixeles kepet a 27"-es retina es nem retina monitoron, mind a ketton ugyonakkora lesz a kep. A nem retina monitoron 500x500 pixel lesz, a retinan pedig 1000x1000. Ez az 1:1 nagyitas.
-
Hovi
aktív tag
válasz
titi12 #41907 üzenetére
3840x2160-at jelez a monitor. Tehát ugye 4K. De 1920x1080-at skáláz.
Elvagyok vele ha csak böngészek. De ha több ablak kell, akkor ez túl nagy vagyis izé túl kicsi felbontás. Melóban megszoktam, hogy win-es gépen 4K monitorral ott is, 4-5 ablak is elvan egymás mellett / felett. Itt meg ezen a felbontáson nem. Czo fórumtárs javaslata alapján jobb a helyzet. Jobban "elférek", bár picit tényleg rosszabb a minőség. Ahh, vagy veszek egy 27" 5K monitort, vagy egy 24" 4K-t... vagy marad így minden. -
-Skylake-
addikt
-
Czo
addikt
válasz
titi12 #41819 üzenetére
Az iOS cuccok. Ugyonugy Mach-O universal binaryt hasznal az iOS is, raadasul ott is volt arch valtas, tobb is. Az elso 2 iPhone ARMv6 binarisokat hasznalt, 3GS-nel jott be az ARMv7, 5s-nel az ARMv8, az Xs csaladtol pedig ARMv8e van. Szoval, nem tudom, hogy milyen appbol van a screenshot, de ez a fajta binaris, eleg regota tartalmazhat ARM kodot
. Azaz, eleg regota megszokott dolog, hogy ki kell dobni ezt-azt egy binarisbol.
-
cigam
titán
válasz
titi12 #41767 üzenetére
Van mentés, de elég meglepő volt számomra.
Tippem szerint az iCloud-ban voltak, mert eddig automatikusan visszajöttek minden egyes (újra)telepítéskor.(Azt se tudtam, hogy választhatok, hová tegye a Safari a könyvjelzőket)
Csak kíváncsiságképpen meddig tartott volna a konverziós rutin megtartása a későbbi kiadásokban? Mitől evidencia hogy nem hagyok ki 1-2 főverziót?
Tegyük fel átesik egy konverzión(vagy nem), ez nem magyarázat arra, hogy van ami megmaradt, van ami eltűnt. Ahogy a jelszavak esetében is történt. Olyan jól sikerült a könyvjelzők törlése, hogy az iPhone-ról is eltüntette őket. Még csak rá sem kérdezett, hogy ez és ez lesz, aminek a következménye az lesz hogy...,biztosan akarod?Már vissza is tértem Catalinára. pl. az új(Monterey-es) Safari megbolondult a PH fórumától. Írtam egy hozzászólást, és egyszer csak elkezdett scrollozni, újratördelni az oldalt, de úgy hogy egy hozzászólást se lehetett látni, csak a hátteret. Gondolom telepítés után frissült a Safari, és ettől kiborult a bili a 2012-es minin.
-
madgie
titán
válasz
titi12 #41761 üzenetére
A 4K fizikai felbontásán nem látsz semmit 27"-n, olyan kicsi lesz minden UI elem. Retina felbontású Macen nem is tudsz natív felbontást választani alapból, csak a HiDPI skálázások között választhatsz (alapértelmezetten az 5120x2880-as 5K iMac is HiDPI 2560x1440-en megy, ami nyilván a legjobb a skálázás szempontjából, de a UI meg bazinagy).
-
madgie
titán
válasz
titi12 #41754 üzenetére
Hálistennek tengernyi HiDPI opciót dob fel a macOS (legalábbis ha megvan a kellő sávszélesség hozzá), most HiDPI 3072x1728-on megy, tehát 6K-t számol a gép és abból méretezi le a monitor 4K-jára az UI-t-.
FHD-t azt sem tudom, mikor használtam utoljára, a retina Macek előtt is 1440p-t kerestem mindig.
-
madgie
titán
válasz
titi12 #41751 üzenetére
Ebben a nézetben "csak" 92% nagyításban van a videó, ennyivel ki tudok békülni
-
válasz
titi12 #41746 üzenetére
Nem kell 4, 2 a windows-os gépemet (és a macet is) fogad (ni tud)ó dokkhoz van, 1 2017-es iMac, 1 pedig a MacBook-hoz vásárolt Studio Display. Hétköznap a két 24 colos 16:10-es Eizón a Windowsos munkagépem lóg, de mellette a Studio Display-en a MBP. Az iMac ma már főleg csak csak szerverként dolgozik 0-24, és rajta van egy csomó régebbi doksi, és a nyomtatót is ő kezeli, szóval a képernyőjét alig használom (most, de pl. egy éve még az volt a "fő" gép). A lényeg: a MacBook Pro-val a Studio Display nekem az esetek többségében elég, de ha nem, akkor rádugom a dokkolóra is és akkor a két Eio is az övé...
De az esetek 90%-ában (most is) a Studio Display-en dolgozom vele, és az 16:9, tehát mégiscsak jó valamireHa lenne 16:10-es 5-6K-s monitor még megfizethető áron, akkor azt vettem volna, de a 16:9-es is teljesen használható, sőt!
-
markknight
veterán
-
válasz
titi12 #41742 üzenetére
???
Két darab 16:10-es (24 colos) és két 16:9-es (27 colos) képernyő előtt ülök minden nap, eddig valahogy nem tűnt fel, hogy a 16:9-es “semmire sem jó”, pedig se filmeket nem nézek rajtuk, se nem videóvágással foglalkozom.
(mellesleg én is jobban kedvelem a 16:10-es képarányt munkához, de a 27 colos Retina kijelzők előtt macOS-szel szívesebben ülök)… -
madgie
titán
válasz
titi12 #41736 üzenetére
Nekem ez a monitor kéne, nyilván már nem lehet sehol kapni, pedig biztos frankó cucc és külsőleg nagyon illene az Apple cuccok közé.
-
Rellind
senior tag
válasz
titi12 #41731 üzenetére
DE annak a ppi értéke pont rossz zónába esik
(163.18)
-
cigam
titán
válasz
titi12 #41639 üzenetére
Nem a régi verzió szinkronjának megszakadása zavar, mert ha meglesz az új gép, kitudom exportálni a jelszavakat úgy, hogy a totp is megmarad. Gondolom az új szafarival meg lehet etetni a kiexportált jelszavakat. Az iphone-ra is át tudom tolni az új jelszavakat(AirDrop remekül teszi a dolgát), a könyvjelzők szinkronja pedid működik. Még ...
Azért váltottam FF-ra mert arra tippelek, hogy a régi Safari valamelyik biztonsági résén keresztül kaptam be ezeket a fertőzött fájlokat. Az is lehet hogy kellene egy valósidejű kergető, ami a Windows-os kártevőket is figyeli.
A mac-es víruskeresők csak a macOS problémákat azonosítják, vagy a Windows-os kártevőkre is ügyelnek? -
cigam
titán
válasz
titi12 #41607 üzenetére
Azért ott még nem tartok, viszont ha sikerül egy M-es gépet bezsákolni, költözhetek vissza. Pl. A firefox nem értelmezi a totp-t, így már buktam a kétlépcsős azonosítás képességét.
Plusz nekem nem a "nagytestvér"rel van problémám.Czo
Ok, hogy csak a másik rendszeren probléma, de ahogy bejött egy Windows-on futó, úgy bejöhet egy macOS alatt futó is. Aztán vagy felismeri a védelmi rendszer, vagy nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Épített PC - i7-8700k/32GB RAM, 500GB SSD - NO GPU
- HP EliteDesk 800 G2 DM Mini PC, I5-6500T CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- Dell Optiplex 3050 PC, I5-7500 CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- Gamer pc
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest