Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
callmeakos
veterán
Üdv.
Olyan problémám lenne, hogy eddig M1-es Mac Minimet egy 4K/144hz-s monitorral használtam TB4/DP 1.4-es kábellel összekötve. Pár napja nem adott képet a monitor, gondoltam a kábel szállt el, de az újjal is ugyanaz a helyzet. Monitor beállításai között ha átváltok 1.4ről 1.2-re akkor van kép, de ugrik a magas képfrissítés. A kábel 1.4.-es szóval azzal nem kell hogy probléma legyen. Googlet túrva semmi érdemleges választ nem találtam. -
callmeakos
veterán
Meghozta a futár most a TB4/DP kábelt, és bizony így megy a 4K 144hz. Szóval igazak azok az állítások, hogy M1 Mac Minin a HDMI csatlakozó annyira elavult, hogy limitálva van a sebessége. Ha magas képfrissítésen és felbontáson akarja az ember használni a gépét megfelelő kijelzővel, akkor csak a Thunderbolt+Displayport kábellel lehet ezt elérni, hiába ha a kijelző tudja a HDMI 2.1-et.
-
callmeakos
veterán
válasz
titi12
üzenetére

Azért 1440p, mert ahogyan is láthatod, a megjelenített felbontások közül csak ott elérhető a 120hz, ahol azt írja hogy kis felbontású (és az valójában inkább 1080p, vagy még rosszabb) Mindenhol máshol 60 a maximum. És azért ragaszkodom a magas képfrissítéshez, mert ha már támogatja ezt az új monitorom, akkor miért ne próbáljam meg azt használni. Elsősorban PShez vettem a monitort, nyilvánvalóan macen nem játszok, de azért nem volna rossz. Pláne, hogy az előző olcsójános 24 colos monitorommal is tudta a rendszer natívan 75 hertzet FullHD felbontásban, csak ott a kisebb méret miatt nem jött ki a rosszabb felbontás. És akármennyire is nevetségesen hangzik, még 75ről is rossz visszamenni 60ra. -
callmeakos
veterán
válasz
titi12
üzenetére
Nem akarom, ha bírja a 4K 120hz-t akkor mehet úgy is, de viszont az a
and one display up to 4K at 144Hz over HDMI." nagyon nem úgy tűnik hogy igaz lenne, mert bárhogy is próbálkozom HDMIn (2.1 és TB/HDMI kábellel) sehogy sem sikerül kicsikarni a magas képfrissítést natív felbontáson, márpedig a VRR is be van kapcsolva a monitoron. És ahogy a keresési találatokat elnéztem, HDMI porton keresztül, az M1es Mac Mini nem is támogat magas képfrissítést 1440p vagy 4K felbontásban. A legtöbben azt az adaptert mondják, vagy TB/DP 1.4 kábelt, de az sem annyira meggyőző, mert mindig látok egy hozzászólásra egy kontrát, hogy a másik illetőnek nem megy. -
callmeakos
veterán
Én is hasonlót kérdeznék, hogy base M1 Mac Minin lehetséges 1440p vagy 4K 120fpst kicsikarni? Az tiszta, hogy natívan HDMI kábellel ezt nem tudtam megcsinálni, csak upscalelt 1440p 120hertzet, de az olyan rosszul néz ki, hogy inkább nem erőltetem. A netet túrva mindenhol csak átalakítókról olvasok, de sehol se találok infót, hogy egy esetleges TB4/DP kábellel ez lehetséges lenne e. A monitorom képes lenne erre. (Sony Inzone M9)
-
callmeakos
veterán
Sziasztok,
Ma vásároltam egy bontatlan M1-es Mac Minit, de nem közvetlenül az Apple-től. Láttam, hogy feldobta a beállításokban hogy vehetek hozzá AppleCare+t. Nem emlékszem, hogy ha beviszem javításra ha szükségem lesz rá, akkor kellenek e az eredeti vásárlási dokumentumok (számla, ilyesmi), vagy elég hogy csak aktív legyen az AppleCare+ szolgáltatás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Z2 G4 Workstation 500W táp - üresen - alaplap+ház+táp+CPU hűtő - ram, ssd és cpu nélkül - 2db van
- AKCIÓS/GARIS/ÚJ/HASZNÁLT/ Ryzen 7 5700/16GB DDR4/RX 6800 XT 16 GB/ 500 GB M.2 SSD/1 TB HDD
- FPSRaptor PC - i7-4790k / RX580 8GB / 16GB DDR3 / 1TB SSD
- Gamer PC i5-14400F RTX 2080 Ti 32GB DDR5!!!
- Lenvoo M80q Micro - Mini PC - Core i5 10500T 16Gb ram 256GB SSD - gyári Wifi - csak 1db
- Honor Magic V2 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung, SK Hynix 8GB / 16GB / 32GB DDR5 laptop Memoria!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- TOP Pure White PC /Ryzen 7 9850X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB M.2 PCIe SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- 27% - Lenovo Legion R27qe IPS Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 0.5ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

TigerCat