- iPhone topik
- Mobil flották
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
rjg
őstag
válasz
markknight #41957 üzenetére
A Google Drive jó áron tudja, amit szeretnél. Szelektív sync, stb.
-
titi12
aktív tag
válasz
markknight #41957 üzenetére
Egy külső tárhely (SSD) nem felel meg?
-
Syl
nagyúr
válasz
markknight #41951 üzenetére
Mert egy NAS csak egy 100 ezres gép mellé való?
Nekem a gép és az iCloud (valamint Office365) előfizetés mellett is van NAS. Filmek tárolására 100x jobb, mint bármelyik felhő. -
Syl
nagyúr
válasz
markknight #41944 üzenetére
> Ilyenkor mit kell csinálnom?
Gonosz leszek
Saját NAS-t beüzemelni, régi gépből szervert építeni. -
Czo
addikt
válasz
markknight #41944 üzenetére
A dokumentacio szerint, megprobalja kitalalni, hogy milyen fileokra lesz/lehet szukseged, es azokat megprobalja lenn tartani (ez szerintem nem megy neki). Ebbe beleszolni nem nagyon tudsz, ha valaminek a letolteset eltavolitod, az csak addig marad eltavolitva, amig ugy nem dont, hogy ujra szukseged van ra (*). A tarhely optimalizalas sem azt jelenti, hogy nincs letoltve semmi, hanem azt, hogy le van toltve minden, de ha betelt a lemez, akkor is hasznalhatod a fileokat, mert ha uj filet kell letolteni, le fog torolni mast. Ezt egyebkent purgable teruletkent tartja szamon, tehat ha mas (azaz nem iCloud, hanem pl te Finderben msaolnal fel valamit) szeretne helyet foglalni, akkor elobb-utobb, fog torolni a letoltott tartalombol (nekem az a tapasztalat, hogy tobbszor meg kell probalni atmasolni, mire lesz tenylegesen hely, tehat ez se mukodik jol).
Ha olyan medialejatszo szoftverrel nyitsz meg onnan valamit, ami tamogatja a kovetkezo filera lepest (pl. VLC vagy MPV ilyen), akkor ez a szoftver vegig fogja olvasni a konyvtarstrukturat. A VLC pl. megnyitja az osszes filet a folderben, hogy kiszedje a fileokbol az infokat (codec, fps, etc, ez az info pl. kell neki az automata subtitle letolteshez is). Emiatt az OS azt latja, hogy ezt a foldert te nagyon-nagyon hasznalod, tehat megprobalja megoldani, hogy mindig le legyen toltve.
Ha kikapcsolod a tarhely optimalizalast, akkor az iCloud Drive tok jol mukodik a gepek kozotti szinkronizaciora hasznalva. Nekem van benne majd 300 giganyi file, amit tokeletesen szinkronizal a gepeim kozott.
(*) Raadasul, nekem a telefont es a tabletet is telepakolja, olyan "folosleges" cuccokkal, amik nekem a oda nem kellenek. Marmint, en szeretnem, ha az iCloud Drive a telefonon mindig csak streamelt lenne (0 byte helyebn foglalassal), de ilyenre nincs lehetoseg. Igy pl. jelenleg mar minden iOS eszkozom 256 gigas, mert mashogy nem lehet ezt birni. De mondhatjuk itt a Messages az iCloudban funkciot is, ahol a dokumentacio ertelmeben nincs is olyan mukodes, hogy nem tartja lenn az osszeset a keszuleken, igy az is "foloslegesen" foglalja a helyet olyan adatokkal, amik megvannak a felhoben is.
Szoval a kulcs, akkora storageot venni, hogy elferjen mindened amit szeretnel, hogy elferjen.
-
cigam
titán
válasz
markknight #41794 üzenetére
Miért tűnnének el attól, hogy kikapcsolod a szinkronizációt?!
Olvasd el ezt. -
Czo
addikt
válasz
markknight #41666 üzenetére
Mit ertessz lock alatt? Screen savert, vagy display offot, es onnan "aktivalast"? Ebben az esetben mukodnie kell, pont ugy, ahogy a sleepbol ebredesnek. Ha az alma menubol mentel a lock screenre, hogy belepj mas userrel, akkor nem megy, mert ugye mas userrel lepnel be. Szoval, ne a lock screenre lepj vissza, hanem altasd el a screent, es minden problemad megoldodik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer gép - komphone -tól vásárolt
- Asztali PC , R5 4500 , 1080 8GB , 16GB RAM , 256GB m.2 , 750GB HDD
- Asztali PC , i7 10700 , RTX 3070 , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1.5 TB HDD
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT 12GB / B550M WIFI / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest