- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Snoop-y #31732 üzenetére
Nem sokkilencesről van szó, hanem olyanról, hogy ne egy hónap legyen végére járni, hogy miért nagy a latency egyes irányokba. 5 kör hülyének nézés után végül kinyögték, hogy a fostos youtubenak nagyobb prioritása van a hálózatukon, mint a fizető ügyfélnek, IJB+.
Vagy hogy ne nézzen gyanús műveletnek 10+ email törlését, és vágjon ki egy email accountból, miközben a recovery email cím csak arra jó, hogy küldjön egy linket, amin elolvashatod, hogy nyasgem, mert épp így gondolták. Addig örülj, amíg működik, amint valami bajod lesz, vért fogsz hugyozni. -
törölt tag
-
moleculez
veterán
válasz
Snoop-y #31629 üzenetére
Itt én is néztem egyet, vajon mire gondolhatott a költő..., nem bírja megállni hogy warezoljon?!
(Amúgy nekem az egyik oka az Android elhagyásának az volt, hogy folyamatosan hackeltem, crackeltem, szarrá moddoltam, főzött ROMokon volt a drága teló, olyan extrákért, vagy többletteljesítményért, amire SEMMI szükségem nem volt. Ehhez rengeteg fórumozás meg anyázás köthető, de ez már a múlté. ) -
dud998
őstag
válasz
Snoop-y #31466 üzenetére
A lassú bootolás nincs, mint a Mojave-nél. Külső SSD-re van telepítve a rendszer, annál az probléma volt. Itt egész gyors, csak kicsit lassabb mint a HS. Eddig nem ütköztem hibába, de majd még rádugom a gépre az iPhone-t is, hogy mit és hogy kell csinálni. Ugye itt az iTunes-t szétszedték. Egyenlőre ennyi.
-
válasz
Snoop-y #31122 üzenetére
Az egyetlen eszköz amit időnként rányomok a gépemre, az a TV-be dugaszolt külső merevlemez. Minden más hálózaton/neten jön-megy. Fényképek automatikusan szinkronizálódnak WiFi-n, fájlok Dropboxban, onnan osztom ha nagyon kell, van céges NAS, további felhős tárhely, szóval nem nagyon kell fizikai adathordozó. Kéthetes nyaralásom alatt sem volt szükségem semmilyen más eszközre... Egyetlen alkalom jut eszembe, ami erre rácáfol, azonban akkor Airdroppal ráhúztam a telefonomra, majd onnan az otthoni gépre. De azt is csak amiatt, hogy megnézzem, melyik megoldás a gyorsabb. Azóta azt sem nagyon használom...
-
törölt tag
válasz
Snoop-y #31122 üzenetére
Mac mini-m van, mert se kifizetni nem akartam egy cto imac árát, se heteket várni rá. SSD-s minit meg besétáltam és elhoztam a boltból. Három portját használom, azt a hármat, ami egy imacen pont nem kellene, és ezt is sokallom: hang, hdmi, usb. Már erősen gondolkozok, hogy lecserélem a monitort egy usb-c-s példányra, és egyben megoldom ezt a hármat.
Közöm sincs grafikai stúdióhoz
Programozok, adatfeldolgozok. Nem vagyok wannabe "profi fotós", azt a pár képet amit néha lövök átmegy cloudon, minden egyéb fájlok szintén cloudban. Eleve a munkám is cloudhoz kapcsolódik. SD kártya 7-8 éve nem volt a kezemben, pendrive is csak akkor, amikor felraktam új játszós gépre a windowst.
-
cigam
titán
válasz
Snoop-y #31109 üzenetére
Egy mezei 4 portos, de külső tápos.
flimo
De ugye tudod, hogy a sok kábelt is lehet szépen/elegánsan elvezetni?! -
kkp900
senior tag
válasz
Snoop-y #31044 üzenetére
Ezt én is tudom csak volt régebben kb 3 hónapja erről szó azt hiszem valaki céges előfizuhoz keresett társat. Amúgy megnéztem csak ezek támogatja az Infuse a nagy 3-ast és az Icloudot. Na mondjuk azt sose értettem miért nem tud normálisan működni az Icloud mint a többi nagy tárhely. Konkrétan Filmet feltenni és ott tárolva lejátszani a telón vagy táblagépen pld..inkább ilyen cégeket mint az Infuse vásárolna fel és olvasztaná be a programokba gyárinak. Hogy az emberek is kapnának normálisabb dolgokat mint a 300 emoji faszság..Pld rájöttem ,hogy van egy One Drive 100 GB fiókom amikor tavaly előtt vettem egy Smasung Note 8-at azzal kaptam 2 évre.De az októberbe le fog járni .És kevés is egy kicsit..Hátha tud valaki egy kis okosságot erre is egy céges flottás valamit pld ami működik is normálisan.
-
blakey
titán
válasz
Snoop-y #30944 üzenetére
Én erősen gondolkodom egy iMac-en, Ennyiért +32GB RAM-mal elég lenne néhány évig. Az új nem annyival jobb, hogy megérje a különbözetet. Nem tudom mit csináljak, most akartam beindítani a Mac Mini lecserélése projektet, a monitor megvétele következne de most meginogtam. Csak ne lenne az a kijelző porosodás, már a kosárban figyelne de még egy picit gondolkodom.
-
ripla
addikt
válasz
Snoop-y #30853 üzenetére
4 magos I5.
SSD
Felhővel nem szinkronizálhat, mert az már betelt.Lett véve még plusz tárhely, de a probléma továbbra is fennáll.
Mit akarok csinálni? Megnyitni a képeket, hogy teljes képernyőn lássam.
A probléma már a kezdetek óta létezik.
Restart volt, többször is, 220-ból is ki volt húzva.
Force quitre van hogy kilép, de van hogy csak a restart segít.(#30854) bigsee
Ezt a net nélkülit holnap kipróbálom.
A Finderben működik a gyorsnézet. -
ripla
addikt
válasz
Snoop-y #30851 üzenetére
Ez a legújabb Imac, 1 terás belső tárhely, 4k kijelző, 4 magos proci, 8g memória.
Fel vannak rá másolva a képek, és a fotótáron belül meg akarjuk őket nyitni, erre elkezd forogni az a színes kis kör, ami a töltést szimbolizálja, és itt vége a történetnek, egy egész éjszakára itt lett hagyva, semmi nem történt, csak forog a töltés jelző ikon. Újonnan lett véve, most kb. 3 hónapos.
-
madgie
titán
válasz
Snoop-y #30836 üzenetére
Igazából nekem főleg azért kell, hogy a fotó/videó anyagokat át tudjam küldeni a klienseknek, azt ők bármikor, évek múlva is elérjék, tehát ja, egyfajta online backup is, a kész munkáknak. Így a mappafigyelés sem fontos, ha kész van, drag&drop böngészőben és töltse magának. Személyek száma sem fontos, egyedül, vagy max ketten használnánk.
-
kkp900
senior tag
válasz
Snoop-y #30829 üzenetére
Nem hiszem, hogy látná a fájlaimat mivel egyből jelszavat kellett módosítani is. Akkor meg ,hogy látná? Max kiraknak egyszer az lehet de elvileg én a legális Office miatt vettem meg.Tökéletesen működik az 5 TB tárhely meg csak ráadás volt nekem.... nem egészen 600 ft volt akkor és attól vettem akinek a legtöbb eladottja volt.
-
kkp900
senior tag
válasz
Snoop-y #30825 üzenetére
Én vettem egy ilyet ennél költséghatékonyabb tárhely szerintem nincsen.Azóta is működik és minden klappol. Filmeket tettem fel bele.Legálisan telepíted ,és pluszba még 5 TB tárhely is van ..és nem havonta kell fizetni csakis egyszer..
https://www.ebay.com/itm/Microsoft-Office-pro-365-2016-2019-PC-Mac-Windows-5TB-5User/233192401971?hash=item364b59ac33:g:HA8AAOSwHItc9KBj
-
madgie
titán
válasz
Snoop-y #30821 üzenetére
Nekem MS Developer fiók van, korlátlan tárhely, Office 365 meg mittomén. Most még ingyen, mert az első évben úgy adták, azután asszem 8 euró lesz havonta vagy ilyesmi. Itt a PH-n volt a bestbuy topikban egy német oldara mutató link, amivel lehetett ilyen fiókot regisztrálni.
-
-
Syl
nagyúr
válasz
Snoop-y #30812 üzenetére
Nekem is 200 gigás csomagom van, pár mappa megosztva a családdal. Itt nem kell vacakolni a sharinggal, csak annyi hogy a fotókat kézzel kell behuzigálni a megosztott mappába. (Mac-en csináltam egy "albumokon kívüli" intelligens mappát, és ott rögtön látom melyik képpel kell még babrálnom)
Az 5000-es korlátról nem tudok semmit, nincs ilyen sok fotóm. Ami meg nagyon régi, azokat a képeket külön mappába tartom, fájlszinten az icloudban, nem a fotók appban.Ellenben az icloud fájlmegosztás az őrületbe kerget. Nem lehet mappát megosztani, csak egyes fájlokat. Minden normális cloud rendszerben lehet mappát megosztani és utána csak a fájlokat kell beledobálni, kivéve az icloud-ot... (Még szerencse, hogy ez a funkció legalább a fotók appban megy)
És akkor a többi icloud hiányosságot nem is említettem. Ha az embernek a minimum minimumától kicsit többre van szüksége, máris nézhet más szolgáltatás után.
Én nagyon szeretném minden vackomat az Apple-re bízni, de ők ezt nagyon nem akarják. Az ügyben is mindent elkövetnek, nehogy véletlen a Safarit használjam. Csak egy példa: bejelentkezéskor a kikapcsolhatatlan "auto-send form" egyszerűen használhatatlanná tesz pár oldalt. -
wm2
őstag
válasz
Snoop-y #23897 üzenetére
Várjál mert legutóbb mikor láttam a Kapitány még nem volt rajta. :-)
Ennyire nem lenne türelmem megmondom őszintén.
Én nem tudok haklit építeni, mivel laptopon kicsit nehezebb összehozni. De ide a bökőt, hogy a nem belépős dedikált Skylake gépek is AMD-vel jönnek majd az olcsóság és nagyobb haszon miatt. Nem hiszem, hogy bele fognak tenni a 13" laposokba egy HQ-t. A minikbe sem, abba is mennek majd az "U" szériák, amit egy Arrandale i3 is elver a picsába. :-) A 15" meg szokás szerint qrva drágák lesznek és az árából 2db 4K Dell XPS-t is vehetsz majd.
Amúgy egyre többen szólnak be. iFixit is.
-
cigam
titán
válasz
Snoop-y #23891 üzenetére
SPAM mappában is nézted? Az is elképzelhető, hogy késik, de volt már olyan is hogy bizonyos szolgáltatóhoz nem ért oda levél. Olvastam már olyat, hogy e-mailre vagy éppen freemail-re nem küldte el valamiért.
Próbálj meg egy másik (ideiglenes) címet megadni.
Vagy az eredeti promotálónál beregisztrálni. -
blakey
titán
válasz
Snoop-y #23870 üzenetére
Emailben jönnek. A "Giveaway" hátránya, hogy nincs frissítés viszont jönnek olyan ajánlatok amik 0,99-re vannak leárazva és néha nagyon jó progik, így vettem a Forflitet is, ezek teljesértékű progik, frissítés is van, stb. Jelentkezel hírlevélrer és te is kapni fogod az ajánlatokat.
-
válasz
Snoop-y #23717 üzenetére
Szerintem már most is szuper egyszerű, de ez persze nézőpont kérdése.
Másrészt meg az OSX nem a fán terem, szóval ha lehúzzák magukat a wc-n, akkor az is megy velük
Harmadrészt semmibe se kerülne nekik most se kinyírni az összes hackintosht, de egyelőre elnézőek velük.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Snoop-y #23717 üzenetére
Ez azért még arrébb van, mivel amíg nem tudnak 1:1-ben olyan komponenseket árulni, mint amik a Macekben vannak, illetve ugyanolyan UEFI-vel ellátni őket (bár utóbbinál pl a Gigabyte lapok elég jól állnak), addig szenvedés lesz úgyis a hackintosh.
Arról nem is beszélve, hogy hordozható gépeknél kb esélytelen a hackintosh a sok egyedi komponens miatt és laptopot nem is tudsz válogatott alkatrészekből építeni, mint asztali gépet... -
wm2
őstag
válasz
Snoop-y #23707 üzenetére
Én egy ilyen ultit használok. Persze már rég nem DVD formátumban. :-)
-
válasz
Snoop-y #23579 üzenetére
Custom van. Szerintem is egyszerűbb.
A Gigabyte már annyira nem igaz. Igazából a chipset mindegyiken ugyanaz ugye, az egyéb körítés (hang, network) meg ugyanaz a szar, a gigabyte-okon sincs olyan ami megy kext nélkül. Nekem Asus van amúgy, saját 5G-s pcie-s wifi kártyával (amit airport extreme-nek ismer fel, mert ugyanaz a chipset van rajta
), az audiot meg HDMI-vel oldom meg (az is támogatott gyárilag nvidia esetén). Ez így kext free, bár ott van talonban a vezetékes alaplapi ethernethez egy kext, hogy ha kell, akkor be tudtam tölteni, de amúgy nem használom.
i5 4690, gtx 970, 32GB ram, 2x250GB ssd, 2x2TB SSHD. Megy mint az álom 8-10 hónapja, és persze up2date folyamatosan az osx rajta.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Snoop-y #23577 üzenetére
Pont hogy brand gépekkel jóval nagyobb szívás van, mert a legtöbb esetben nem olyan alkatrészekből épülnek, amik OSX kompatibilisek lennének, nem véletlenül építi a legtöbb ember a gépét magának, aki hackintosozik.
Esetleg ha sikerül megfelelő gigabyte alaplapos brand gépet találni, az könnyíthet a helyzeten, mivel a giga alaplapokkal volt régebben a legkisebb szenvedés, bár pár éve nem követem a témát, mióta hackintosról Macre váltottam. -
válasz
Snoop-y #23577 üzenetére
Hasonló cipőben jártam én is, ezért tavaly augusztusban meghoztam a döntést 1 év rágódás után, és PC-re vátlottam. Nagyon kell a sok disk, rengeteg ram, mert van hogy 10-15 virtuális gépet futtatok én is. A belépő 21"-es imac árából röhögve megoldottam ennek a kiszolgálását, és még egy gtx 970 is belefért ennyibe.
Olvasgatni azt kellett rendesen hogy azon a héten éppen mi az ami beszerezhető itthon is és megy is, de végül sikerült összerakni egy teljesen kext free configot (fakesmc-t kivéve nem kell rá semmi).
-
wm2
őstag
válasz
Snoop-y #23574 üzenetére
Sajnos az OS X sem az igazi már. A Kapitány megjelenésekor az Arturia cég és tsai közleményt adtak ki, hogy ne upgradeljen senki ha jót akar. Engem az OS X érdekel, de ha azok a szoftverek lennének linuxra, amiket használok, nem sokáig haboznék a váltással, mert nagyon elegem van amilyen lehúzás itt megy.
-
wm2
őstag
válasz
Snoop-y #23570 üzenetére
Tizanhat körül van pontszámban egy 2012-es hatmagos. A 2013-as belépő négymagostól jobb. Jobb karival (ha galaxy edisön az a gtx :-)) Sajnos a mostani négymagos i7-esek már lepipálják. A hatmagos Ivy Bridge meg köröket ver rá. De nem rossz gép ha jó állapotban és árban sikerül kifogni.
-
wm2
őstag
válasz
Snoop-y #23564 üzenetére
http://keraport.hu/images/kkepek/files/Fooldal_Slider/macpro.jpg
Itt egy hazai viszonteladó. Onnan látszik, hogy nincsenek képben, hogy a MP3.1 DDR2-es nem DDR3-as, ráadásul dulván felülárazott. Mint minden a balkánon. :-) Az a hatmagos 5.1 még akár jó is lehetne SSD-vel és 24gb rammal.
-
wm2
őstag
válasz
Snoop-y #23562 üzenetére
A 2012-es év volt a legjobb és legerősebb széria. Nem véletlen, hogy mai napig keresik ezeket a gépeket: MP 5.1 hexa core, a két quad mini (főleg a 2,3-as), a nem retina 15"-os MBP (főleg 2,6-os 1gb 650M-el), iPod Classic stb.
Szerelhető, könnyen upgradelhető vasak. A teljesítményük sokszor még jobb is, mint a mostaniaké.
A vékonyított/soldered/ragasztott gépek nem vmi szuper "innováció" termékei, hanem a tervezett elavulásé (a 25 éves gagyi S3Trió vkarit is lehetett ram lapkával bővíteni).
Dzsunga pécéznek sokan, miközben alsó-középkategóriás soldered samsung ram meg 5400rpm vinyó van a 4K iMacben. A MBA nem kap retinát, de van 720p kamera. Az új Macbook kap retinát de 480p kamerával. Stb.
1szóm100 azt h Apple/Pro L lehet felejteni.
-
wm2
őstag
válasz
Snoop-y #23546 üzenetére
ennyi.
a többi számokban/ár (64bit multi) -
r4z
nagyúr
válasz
Snoop-y #23532 üzenetére
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy "aktív" vírusirtóra nincs szükség. Soha nem árt, ha van a gépen egy szkenner, amivel az ember 1-2 havonta átvizsgáltatja a gépet, pláne ha sok mindent, ismeretlen forrásokból tölt le.
Egyébként az esetek túlnyomó többségében kártékony program/plugin telepítéséből adódik a gond. Ritka, hogy csak úgy, böngészés közben fertőződik meg a Mac.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Tőzsde és gazdaság
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- RAM topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest