Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• blakey

titán

válasz kkp900 #34054 üzenetére

Ezt szerintem már többször leírtuk. Képet is tettem be, hogy mi történik ha a fizikai billentyűzettel ellentétben másik nyelvű kiosztást választasz. US billenytűzet esetében a vakon gépelés magyar nyelven kb. lehetetlen annak aki megszokta az ISO billentyűzetet. Annak aki nem vakon gépel elég zavaró lesz, hogy más van a fizikai billentyűzetre szitázva mint amilyen nyelven gépelne. Nekem a német bill. is néha gondot okozott, mert nem jutott eszembe, hogy most "ö" vagy "ü" lesz ott (matricázást utáltam/utálom), stb. Szóval lehet élni bármelyik bill. is de nagyon sokat kell gyakorolni és sokáig tart megszokni. Ha viszonylag keveset gépelsz és többnyire ékezetek nélkül akkor az US bill..el nem lesz gond. A kapott magyar szöveg úgyis jól fog megjelenni. Azt, nem tudom megírni, hogy valóban a "J" a megoldás, mert nagyon régen volt US bill.-em, de nem csak azzal lesz gondod, minden esetre próba nélkül nem fogod megtudni, hogy a valódi használat mellett számodra milyen eredményhez fog vezetni. Nekem biztos nem jó, elég sokat gépelek, néha oda sem nézek, sajnos vagy sem, számomra szükséges a nemzetközi (ISO) kiosztás és leginkább a magyar.

Új hozzászólás Aktív témák