Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• asysoft

aktív tag

Üdv!

Néhány hete beszereztem használtan egy G3-as iMac konfigot (400MHz, 384MB RAM, slot-in CD, OS9) a Mac OS X-el való ismerkedés céljából. FW-s a gép, a legújabb BIOS-al (bocs, nem tudom, mi az idevágó terminus technicus Mac-es körökben:) ), tehát elvileg készen áll valamelyik vadmacska fogadására. Azonban hiába próbáltam eddig akárhány telepítőt (Tigert, Panthert) a legtöbb nem bootolt (gondolom kiírás során elveszett a bootinfo), vagy ha igen, akkor is a második lemez beadása után úgy döntött, hogy továbbra is kéri a második lemezt (nem kis riadalmat okozva nekem azzal, hogy miképp fogom kibányászni a lemezt a gépből, de szerencsére a gemkapcsos dolog itt is működik).
    Ezek után rábukkantam a neten az XPostFacto nevű programra, s gondoltam ha képes egy elvileg inkompatibilis gépre feltuszkolni egy nagymacskát, akkor egy OSX-capable gépen is képes alkalmazni ezt a trükköt. Nos, teóriám eddig nem nyert igazolást: OS9 telepítő nem talál számára megfelelő particiót, s eddig még nem találtam meg a Disk Utility-t...
    A következő kérdéseim lennének:
    -Milyen lehetőségeim vannak OS9 telepítőn belül particionálásra?
    -Esetleg valakinek van valamilyen ötlete, mi okozhat problémát (hibás telepítő médián kívül, de valahogy kétlem, hogy 5 jónak mondott telepítőkészletből mind rossz legyen; fent említett érdekes viselkedésű pedig az installer saját Disk Check-jén is átment).
    -Ha már OS X: Tiger vagy Panthert lenne célszerűbb felrakni a fenti gépre?
    -alma gombnak melyik felel meg "windowsos" billentyűzeten?

Válaszokat előre is köszönöm! :R

Új hozzászólás Aktív témák