Hirdetés
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Yettel topik
- iOS alkalmazások
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- MWC 2026: Kezünkben a Vivo V70, megvan a magyar ára is
- Garmin Venu 4 - a nagy ugrás
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- MWC 2026: Rangos díjjal távozott az S26 Ultra
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
asysoft
aktív tag
Üdv!
Néhány hete beszereztem használtan egy G3-as iMac konfigot (400MHz, 384MB RAM, slot-in CD, OS9) a Mac OS X-el való ismerkedés céljából. FW-s a gép, a legújabb BIOS-al (bocs, nem tudom, mi az idevágó terminus technicus Mac-es körökben
), tehát elvileg készen áll valamelyik vadmacska fogadására. Azonban hiába próbáltam eddig akárhány telepítőt (Tigert, Panthert) a legtöbb nem bootolt (gondolom kiírás során elveszett a bootinfo), vagy ha igen, akkor is a második lemez beadása után úgy döntött, hogy továbbra is kéri a második lemezt (nem kis riadalmat okozva nekem azzal, hogy miképp fogom kibányászni a lemezt a gépből, de szerencsére a gemkapcsos dolog itt is működik).
Ezek után rábukkantam a neten az XPostFacto nevű programra, s gondoltam ha képes egy elvileg inkompatibilis gépre feltuszkolni egy nagymacskát, akkor egy OSX-capable gépen is képes alkalmazni ezt a trükköt. Nos, teóriám eddig nem nyert igazolást: OS9 telepítő nem talál számára megfelelő particiót, s eddig még nem találtam meg a Disk Utility-t...
A következő kérdéseim lennének:
-Milyen lehetőségeim vannak OS9 telepítőn belül particionálásra?
-Esetleg valakinek van valamilyen ötlete, mi okozhat problémát (hibás telepítő médián kívül, de valahogy kétlem, hogy 5 jónak mondott telepítőkészletből mind rossz legyen; fent említett érdekes viselkedésű pedig az installer saját Disk Check-jén is átment).
-Ha már OS X: Tiger vagy Panthert lenne célszerűbb felrakni a fenti gépre?
-alma gombnak melyik felel meg "windowsos" billentyűzeten?Válaszokat előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- Robotporszívók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mikrotik routerek
- Gyúrósok ide!
- PlayStation 5
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Prémium iPhone 15 Pro Max 256 GB tárhellyel, 100%-os akkumulátorral (5 ciklus) és 6 hónap garival
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 Ryzen AI 7 PRO 350W Radeon 860M 32 GB RAM 7500 MT/s 512 GB 3év gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8-16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W11 I Gar
- Kingston hyperX fury 8GB 2400mhz
- Acer LED monitor (B247Y)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
), tehát elvileg készen áll valamelyik vadmacska fogadására. Azonban hiába próbáltam eddig akárhány telepítőt (Tigert, Panthert) a legtöbb nem bootolt (gondolom kiírás során elveszett a bootinfo), vagy ha igen, akkor is a második lemez beadása után úgy döntött, hogy továbbra is kéri a második lemezt (nem kis riadalmat okozva nekem azzal, hogy miképp fogom kibányászni a lemezt a gépből, de szerencsére a gemkapcsos dolog itt is működik).
TigerCat