Hirdetés
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Milyen külső akkumulátort mobileszközökhöz?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Milyen okostelefont vegyek?
- iOS alkalmazások
- Motorola G86 - majdnem Edge
- MWC 2026: Rangos díjjal távozott az S26 Ultra
- One mobilszolgáltatások
- Sokkal jobb ajánlat lett elődjénél az iPhone 17e
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
asysoft
aktív tag
Üdv!
Néhány hete beszereztem használtan egy G3-as iMac konfigot (400MHz, 384MB RAM, slot-in CD, OS9) a Mac OS X-el való ismerkedés céljából. FW-s a gép, a legújabb BIOS-al (bocs, nem tudom, mi az idevágó terminus technicus Mac-es körökben
), tehát elvileg készen áll valamelyik vadmacska fogadására. Azonban hiába próbáltam eddig akárhány telepítőt (Tigert, Panthert) a legtöbb nem bootolt (gondolom kiírás során elveszett a bootinfo), vagy ha igen, akkor is a második lemez beadása után úgy döntött, hogy továbbra is kéri a második lemezt (nem kis riadalmat okozva nekem azzal, hogy miképp fogom kibányászni a lemezt a gépből, de szerencsére a gemkapcsos dolog itt is működik).
Ezek után rábukkantam a neten az XPostFacto nevű programra, s gondoltam ha képes egy elvileg inkompatibilis gépre feltuszkolni egy nagymacskát, akkor egy OSX-capable gépen is képes alkalmazni ezt a trükköt. Nos, teóriám eddig nem nyert igazolást: OS9 telepítő nem talál számára megfelelő particiót, s eddig még nem találtam meg a Disk Utility-t...
A következő kérdéseim lennének:
-Milyen lehetőségeim vannak OS9 telepítőn belül particionálásra?
-Esetleg valakinek van valamilyen ötlete, mi okozhat problémát (hibás telepítő médián kívül, de valahogy kétlem, hogy 5 jónak mondott telepítőkészletből mind rossz legyen; fent említett érdekes viselkedésű pedig az installer saját Disk Check-jén is átment).
-Ha már OS X: Tiger vagy Panthert lenne célszerűbb felrakni a fenti gépre?
-alma gombnak melyik felel meg "windowsos" billentyűzeten?Válaszokat előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen alaplapot vegyek?
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- OLED TV topic
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 7700K / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Eladó RTX 3070 ti / i5 8600K / 16GB DDR4 / 500GB NVME SSD
- Eladó Konfig Ryzen 5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX6700XT 12GB!
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RX 5700XT 8GB, R5 2600, 16GB RAM,SSD) Beszámítás! Posta ok (14)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RX 580 8GB,I5-7500 16GB RAM, SSD) Beszámítás! Posta ok! (11)
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8265U I 16GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- PCIe 5.0/4.0/3.0 Riser kábelek 90-os hajlított csatlakozóval (220mm/300mm)
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060 (ELKELT)
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
), tehát elvileg készen áll valamelyik vadmacska fogadására. Azonban hiába próbáltam eddig akárhány telepítőt (Tigert, Panthert) a legtöbb nem bootolt (gondolom kiírás során elveszett a bootinfo), vagy ha igen, akkor is a második lemez beadása után úgy döntött, hogy továbbra is kéri a második lemezt (nem kis riadalmat okozva nekem azzal, hogy miképp fogom kibányászni a lemezt a gépből, de szerencsére a gemkapcsos dolog itt is működik).
TigerCat