- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Mobil flották
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi Note 10 / 10 Pro - 108 megapixel, maradhat?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
Aktív témák
-
botye
tag
Miért nem szól rám senki, hogy baromságot írok????
3. Nem /etc/modules, hanem /etc/modules.conf. Innen tudja, hogy melyik eszközhöz, melyik modul tartozik...
Ui.: 5 percig olvastam, mire észrevettem... 5 percig tartott, amíg ezt legépeltem... Csak minden harmadik betűt kellett visszatörölni... Most már tényleg ledőlök egy kicsit... Olyan Hofi+gyárkémény stílusban... -
botye
tag
0: ls -lR /lib/modules/`uname-r` kiírja a létező (lefordított) modulok nevét... Bár én a mc-t jobban szeretem...
1: Az lsmod azokat a modulokat listázza ki, amelyek éppen a memóriában vannak. A /etc/modules file tartalmazza azokat a modulokat, amelyeket a rendszerindulásnál be kell tölteni.
2. Ha a /etc/modules.conf jól van beállítva, akkor semmit. Ha kell a hang, akkor majd betölti. (Remélem, hogy a kernel modulel-loader-t bekapcsoltad...) Ha nincs meg az update-modules parancs (a hátam emlékszik rá, melyik csomagban van...), akkor a /etc/alsa/modutils/0.9 file-t másold be a /etc/modules.conf végére...
3. Változott a modulok nyilvántartási rendszere, de még él a régi változat. Ezért van kettő féle belőle. A régi a /etc/modules az új a /etc/modutils/*. Jó szolgálatot tesz, ha mind a két file rendben van... (Igaz, hogy így kétszer szerepel ugyanaz és kicsinyt nehezebb a hibakeresés, de oda se neki... Egyszer élünk...) Az update-modules egy script, amely az új rendszer nyilvántartásait a régi file-ba is ''bemásolja''... -
botye
tag
Ha már másoknak lehet, akkor nekem is...
OFF
06:00 Good morning... (boot)
06:01 No cigarettes... shit... (kernel panic, no init found)
06:02 Wash... (ext2fsck)
ON
Kis ugrás az időbe... (Majd egyszer folytatom tovább)
OFF
10:00 Szakképesítő vizsga. Tételbontás. Páciensek kb. 3 kilót fogytak 2 perc alatt...
10:01 Kérdések elolvasása, csendes mosoly, majd harsány röhögés... Páciensek székről való lefolyása... (Akkora mázlijuk van... k...a könnyű... de Ők még nem tudják...)
ON
Ismét kis ugrás... (Kezdek kicsit fáradni)
OFF
14:00 Írásbeli javítás. Számok, megoldókulcs, pontok természetesen táblázat-kezelgővel...
16:10 cca. 80%-os készenlét, mire a szomszéd lecsapja az irodaház főkapcsolóját... (Persze mentés, az hülyeség ugye...)
16:11 Szomszéd szóval, kézzel, lábbal, fejjel való fenyítése, közben nőnemű felmenőjének és szakmályának emlegetése, különös tekintettel az állapotára, munkahelyének geológiai elhelyezkedésére és árfolyamára...
19:30 Javítás kész. Nem tudtam kivégezni senkit... Most morcos vagyok... De majd a szóbelin...
ON -
botye
tag
#167, #274, #276... Itt volt szó a modconf-ról...
A lefordított és feltelepített alsa modulokat be is kell tölteni. Erre való ugye a modprobe, vagy az insmod... Ha azt szeretném, hogy a rendszer indulásakor (automatikusan) töltődjenek be a modulok, akkor berakom őket a /etc/modules file-ba...
Hogy ezt a bonyolult, fáradságos és nem utolsó sorban gondolkodást igénylő műveletet segítsék, készült egy programcsomag: modconf néven... Ez egy ''menüben'' felsorolja a rendelkezésre álló modulokat és a kedves felhasználó (user) válogathat belőle... A modul sikeres betöltődése után a prg beírja a felhasználó helyett a /etc/modules file-ba a modul nevét... Ez jó, csak nem biztos, hogy minden esetben működik... (Hiányzó összefüggés, más io cím stb...)
Ezenkívül szerintem érdemes lenne megnézni az egyes alias beállításokat is... /etc/alsa/modutils/0.9 file illetve /etc/modutils/alsa link helyes-e? Ha igen, akkor egy update-modules parancs és már készen is vagy...
Na mára megvolt a jócselekedet... Menek aludni... -
botye
tag
válasz
burgatshow #224 üzenetére
A 2. pont közelebb áll az igazsághoz... meg a 3.-as is...
NA MI LESZ EBBŐL???
icewm-gnome -
botye
tag
válasz
burgatshow #224 üzenetére
Azt ugyan nem én írtam, hgoy xfce-t használok, de kipróbáltam... szép is, jó is, kicsi is, csak nekem kevés benne a konfigurálhatóság...
-
botye
tag
válasz
Cathfaern #211 üzenetére
1.
2. Olvasni, olvasni, olvasni: usrdoc alkönyvtárban (vagy a net-en) keress Bash-Prog-Intro-HOWTO file-t... esetleg man bash...
3. Hát akkor ezt hagyom inkább azoknak, akik tényleg értenek a kde-hez... én ugyanis annyira ''rühellem'', hogy nem használom szegényt (azt a böszme nagy dög anyját neki...) -
botye
tag
válasz
Cathfaern #206 üzenetére
A pontos problémádat ugyan nem ismerem, de ez teljesen természetes. (Lásd linux programok, processzek, jogok stb...)
1.
A su nem tud jelszónélkül működni. Kicsit negy volna a biztonsági lyuk...
Ha mindenáron root jog kell, akkor rakj fel egy sudo nevű programot...
Ha mount-olni szeretnél, akkor módosítsd a /etc/fstab file-t, hogy a user-nek is legyen joga hozzá...
2.
Megadható a su-nak egy -c ''parancs'' opció, ekkor az adott parancsot végrehajtja... (man su)
3.
Hol szeretnél ''ráklikkelni''? Merthogy ez elég környezetfüggő kérdés...
Aktív témák
Hirdetés
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Milyen TV-t vegyek?
- Autószerelők, autószerelés
- Újabb európai vasúttársaság vált műholdas internetre
- Milyen autót vegyek?
- Kés topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest