- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
Sipi
addikt
Bővebben: link
Egyébként pedig: mihez kell? Ugyanis 1 floppy-ban nem várhatsz teljes értékű terjesztést. Ez pl. ADSL-es eléréshez van, egy 2.4-es kernelre épülő router.
Nagyon kicsi még a QNX. De az nem Linux.
Sipi -
Sianis
addikt
megvan a linux link is, de újratelepítve sem működik...
az a legnagyobb baj, hogy mindíg vesa-n van az UHU vezérlő. És ha átváltok fglrx-re és leokézom, majd bezárom a vezérlőpultot, akkor is vesa marad. Ha visszalépek, akkor megint vesa-n van, és nem tudom sehogysem rábírni UHU bácsit, hogy azt használja amit beállítok neki... -
Sianis
addikt
az insmod fglrx-el lehet betölteni? ezt eddig senki nem mondta, hogy még be is kell próbálni a dolgot.
Most nem vagyok a normál gépem közelében, de vasárnap első dolgom lesz, hogy nekiugrok, és megnézem ezeket a dolgokat.
Szóval akkor tényleg be kell tölteni a configot is külön? -
Sianis
addikt
bizony, hogy lelőttem...
Mod: init 3 igaz? Emiatt is furcsállom, hogy nem veszi be a dolgokat. Ha beállítom, hogy fglrx-el nyomja 100 Mhz-en, és tesztre nyomok akkor minden oké, veszi az adást. Le okézom, hogy ezt használja, és mikor belépek utánna, akkor már megint vesa-t látok 75 Mhz-el. Szóval nagyon idegesítő
[Szerkesztve] -
Incognito
senior tag
Ilyen lett
[root@localhost etc]# cat /etc/fstab
LABEL=/ / ext3 defaults 1 1
LABEL=/boot /boot ext3 defaults 1 2
none /dev/pts devpts gid=5,mode=620 0 0
none /dev/shm tmpfs defaults 0 0
none /proc proc defaults 0 0
none /sys sysfs defaults 0 0
/dev/hda3 swap swap defaults 0 0
/dev/cdrom /mnt/cdrom udf,iso9660 noauto,owner,kudzu,ro 0 0
/dev/sda1 /mnt/flash auto noauto,owner,kudzu 0 0
/mnt/usb /dev/sda1 auto rw, user, noauto
[root@localhost etc]#
de sajnos így is ezt írja ki a ''mount /mnt/usb parancsra:
[root@localhost etc]# mount /mnt/usb
[mntent]: line 10 in /etc/fstab is bad
mount: can't find /mnt/usb in /etc/fstab or /etc/mtab
[root@localhost etc]#
Újra kell indítani? Vagy mi a baj? (Utálom mikor ennyire nem értek valamihez) -
Incognito
senior tag
-
Polesz
addikt
Nem tudom miért de nekem 2 hetes uptime után is fut a rendszer rendesen
Nem lehetséges, hogy a kerneled bugos és beleszaladtál abba a jó kis memóriahibába ami odavezet, hogy elfogy a ram?
Ajánlott oldal: Bővebben: link hup.hu
-
WN31RD
addikt
Mégis mit vársz? Varázsolni a Linux sem tud. Ha több memóriára van szüksége a programoknak, mint ami a gépben van, akkor bizony a lemezhez kell nyúlni, az pedig lassú, még Linux alatt is.
Ezzel együtt szerintem a Linux ilyen szempontból jobb, mint a Windows. Nézz meg egy memória szempontból terhelt gépet miután nem használtad éjszaka: a Windows elég sokáig fog töltögetni, mert idióta módon kilapozott olyasmiket is a memóriából, amiket talán mégsem kellett volna. Linux alatt ez a probléma kevésbé jelentkezik. A másik előnye a Linuxnak, hogy az egész rendszer, beleértve a felhasználói programokat is, összességében testreszabhatóbb, és nagyobb a választék, főleg a kisebb, egyszerűbb programok tekintetében. Úgy érdemes összeválogatni a használt programokat, hogy az adott hardveren számodra megfelelő sebességgel fussanak. Én pl. általában azokat a programokat részesítem előnyben, amelyek éppen tudnak annyit, amire szükségem van, és emellett a lehető legkisebbek, legegyszerűbbek (ez azért is jó, mert ha valami gáz van velük, könnyebb belenyúlni a forráskódba).
Használtan én anno 486-oson 8 MB RAM-mal Linuxot, és bizony kényelmesebb volt (megfelelően beállítva), mint a Windows 98. (Említettem már ezt valahol a fórumon... jelentős részben ekkor és emiatt fordultam a Linux felé. - Azóta már természetesen más szempontokat, úgy mint nyílt forráskód, ''szabadság'', az emberi tudáshoz való alapvető jog, stb., is nagyon fontosnak tartok, és ezek nem kevésbé kötnek a Linuxhoz, mint a praktikus megfontolások.)
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
Nem tudhatom pontosan, hogy a te rendszered miért csinálja ezt (akár valami hiba is lehet), de általánosságban a következőket mondhatom:
A Linux elég intelligensen kezeli a memóriát, swapet, lemez cache-eket, stb., ez nagy vonalakban a következőket (is) jelenti: Ha van szabad fizikai memória, azt lemez cache-nek használja, hogy a lemezműveleteket felgyorsítsa. Ha elfogy a szabad fizikai memória, akkor elkezdi kidobálni a fizikai memóriából az olyan objektumokat, amelyeket betölthet lemezről is, tehát pl. egy shared lib, vagy egy végrehajtható file csak olvasható részeit, csak olvasható, vagy nem módosított mmap területeket, különféle eldobhatóként megjelelölt memóriaterületeket, stb. Nincs értelme ezeket a swapbe kirakni, mert az eredeti helyükről is kb. ugyanolyan gyorsan visszaolvashatóak, és akkor még az írási műveletet is megspórolta. Swapbe csak olyasmi kerül, ami lemezről máshonnan nem beolvasható, tehát változó adat.
Ezért, ha rengeteg programot, és az azokhoz tartozó rengeteg könyvtárat betöltöd egyszerre, akkor azt veszed észre, hogy a rendszer sokat lapoz, de a swap mégis majdnem üres. Ez normális, és a fentebb vázoltak miatt nem javít a teljesítményen, ha több swapet kapcsolsz be (mert nincs is rá szükség). Megoldási javaslatok: 1. használj kevesebb programot egyszerre, vagy 2. rakj több RAM-ot a gépedbe. -
Dilikutya
félisten
attól óvjon meg az isten, hogy wines particióra win mellé linuxot rakjak. brrrr a hideg is kiráz a gondolatától is, hallottam már olyat hogy tönkretette a particiót, szal az csináljon ilyet akinek két anyja van
amugy sem vagyok híve élesben használt particiók bojgatásának.
-
PWR
aktív tag
aha, van fent samba server, tudom hasznalni az smbmount-ot is (most is azzal csatolok fel halozati meghajtokat). Nem annyira egetveröen fontos, hogy ez müködjön, de ha mar van, miert ne? az jutott eszembe, hogy talan az a baj, hogy nincs a halon engedelyezve a broadcast message-k es ezert nem tudja vegignezni a halon a megosztasokat. ezert lenne jo megadni neki egy konkret gepet, amihez fordulhat. Persze lehet, hogy valami egesz mas miatt nem megy...
-
PWR
aktív tag
ez müködött, köszi az ötletet, gc fent van en meg boldog vagyok
majdnem teljesen
van egy smb kapcsolat gombattyu rajta. hol lehet bekonfiguralni, hogy milyen megosztasokat keressen, melyik gephez forduljon a tallozolistaert ill felhasznalonevet meg jelszavat a nem publikus megosztasokhoz? Az Options alatt nem lattam semmi ilyet. van valahol egy konfig file vagy vmi mas megoldas?
tenkju! -
WN31RD
addikt
Az új Samba tud ilyesmit, van egy Recycle Bin VFS modul. Még soha nem használtam, tehát tapasztalatom nincs vele.
Itt találsz róla bővebb infót: Bővebben: link -
Out
addikt
egyebkent teszteltem a progit tegnap is es ma reggel is, es arra jottem ra, hogy csak ugy mukodik jol, ha en online vagyok, es te nem vagy felveve hozzam, viszont te felveszel magadhoz, es ekkor en kapok egy ablakot, hogy hozzaadtal a kliensedhez es hogy megengedem-e, ha megengedem akkor rendesen fogsz latni, es nem offline leszek nalad... erdekes dolog
-
-
WN31RD
addikt
''Legjobb'' böngésző természetesen nincs, mert függ az igényektől és a lehetőségektől, hogy kinek mi felel meg legjobban. A Mozilla egy erőforrászabáló nagy dög (jó böngésző, csak túlméretezett), ezért nem kifejezetten gyors gépre inkább a Firefoxot ajánlom.
Tömörítések: az mc jó megoldás, egyébként pedig a következő parancsok segíthetnek: man tar, man gzip.
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
-
dekoninck
aktív tag
Drága Out Uram, üdvözlöm,
Yast van abban, de épp az a baj, hogy nem kapok grafikus felületet, mert mielőtt betöltődne, a monitor panaszkodik, hogy nincs elég frekvenciája. Gondolom, valamit előzőleg úgy állítottam be, hogy nem OK a felbontás vagy mi, ezért csak Failsafe módban tudom elindítani, ami GUI nélküli, ugyebár... -
Esmein
nagyúr
uhu 1.1-est. (kamion)
Rájöttem melyik filet kellene kicserélni, csak jsana az nem nagyon van benne a java pluginben, amit le lehet tölteni
javaplugin.so vagy mi
ehelyett van egy libjavaplugin, átneveztem ráraktam, nem megy.
Nembaj.
Próbálkozom tovább, van egy érzésem, hogy nem,soká összejön -
eddie303
őstag
Wow
Ez a tunerek közül az egyik legjobban szabványnak elfogadott tag, nem? Nekem 2 kworld TV878RF van két gépben a házban
Azért pont ez, mert ez vált be, az egyik több mint 1 éves, a másik vagy 2 hónapos
Azóta sokat javítottak a szoftveren, de pl. az elsõ kiadás se volt rossz... (Már a Windowsos) TVTime RulZ
-
eddie303
őstag
Egy olyan oprendszermániásnak, mint én, sokszor jó, bár most is Gentoo-féle grub van, de furamód nem mükszik jól... át kell nevezzem a kernelem, vmlinuz-2.6.7-gentoo-r11 -rõl kernel-2.6.7-gentoo-r11-re, mert hiába módosítom neki a menu.lst-t, nem hajlandó kicserélni a fájlnevet bootkor
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest