- Mobil flották
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Z Fold7 vs. Honor Magic V5 - melyik a jobb?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DioKVP
tag
Csao!
Kezdő linuxosként a segítségeteket kérném egy feladatban:
Készítsen egy olyan shell scriptet, aminek paraméterként beadhatunk egy felhasználónevet, és a rendszer kiírja az ő elsődleges csoportjának a nevét.
Második paraméterként lehessen adni neki '-t' -t, ekkor névtöredékre is keressen rá (egyébként csak akkor írja ki az adatokat, ha a név teljesen egyezik.Odáig eljutottam hogy a paraméterként megadott felhasználó csoportjait kilistázza, de mindegyiket, nem tudtam sehogy se rájönni, hogy lehetne csak az elsődleges csoportot. A második paraméteres feladat meg végképp kifogott rajtam.
Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamescom 2025: Tandem OLED monitorok az ASUS-tól
- Mobil flották
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Kompakt vízhűtés
- Witcher topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest